Genre: Horror / Actie
Geregisseerd door: Robert Rodriguez, Quentin Tarantino, Eli Roth, Edgar Wright en Rob Zombie
Met onder meer: Kurt Russell, Rose McGowan en Freddy Rodríguez
Gesproken taal: Spaans en Engels
Plot Grindhouse
"A double feature that'll tear you in two!"
De film bestaat uit twee delen. De eerste film, Planet Terror, is een horrorfilm van Robert Rodriguez. Dit gaat over Cherry (Rose McGowan) die de wereld van de zombies probeert te verlossen samen met de martialarts-specialist Wray (Freddy Rodríguez). Samen vermoorden ze elke zombie die hun pad kruist. De tweede film, Death Proof, is een thriller van Quentin Tarantino. Een moordende auto die bestuurd wordt door een geschifte psychopathische stuntman (Kurt Russell). Tussen de twee films in worden neptrailers gedraaid.
Stuntman Mike (segment "Death Proof")
Pam (segment "Death Proof") / Cherry (segment "Planet Terror")
Zichzelf (segment "Death Proof")
Wray (segment "Planet Terror")
Abernathy (segment "Death Proof")
Dr. Dakota Block (McGraw) (segment "Death Proof") / Dakota (segment "Planet Terror")
Butterfly (segment "Death Proof")
Block (segment "Planet Terror")
Jungle Julia (segment "Death Proof")
JT (segment "Planet Terror")
AHWA
Dat wel, maar je mag hier niet discussieren over waar je hem kan downloaden.
Zou bijna zeggen voor deze film kunnen we wel een uitzondering maken
as
Zou bijna zeggen voor deze film kunnen we wel een uitzondering maken
Ik zou het zeker doen, je moet dit in 1 keer zien. Niet in twee keer met een paar weken ertussen. Onbegrijpelijk.
mister blonde
Ik download nooit, maar ga dat nu inderdaad wel doen en hoop dat wereldwijd hetzelfde gebeurt.
Harregarre
Mja, ik heb 'm op een andere wijze gezien zeg maar. In één keer achterelkaar door.
Helaas.
Dat is het enige woord dat deze twee films kan beschrijven. Onbegrijpelijk dat het in de top-250 staat en onbegrijpelijk dat het hier een 3.86 scoort. Ik vond die van Tarantino zelfs slechter dan de doelloze gore van Rodriguez.
Het leukste waren nog de trailers. Ik moet eerlijk bekennen dat ik Death Proof (Tarantino's deel) bijna had stopgezet maar uiteindelijk toch maar volgehouden.
Misschien net een 2,5 ster waard.
Voor de mensen die tegen het zere been getrapt zijn: Wees eens eerlijk en vergelijk dit met een Pulp Fiction bijvoorbeeld. Dat zijn twee compleet verschillende dingen. Bij Death Proof is de dialoog matig, zijn er maar twee actiemomenten en voelt het gewoon niet zo schitterend als Pulp Fiction. Natuurlijk moet het een parodie op een B-film zijn maar dan verwacht je ook stukjes zelfkritiek en wat grappen en grollen. Bij Planet Terror komt dat veel beter uit de verf. Dat is echt een B-film parodie en Tarantino wil op de een of andere manier zijn B-film nog dwangmatig reanimeren. Helaas is die van Tarantino dan ook minder geslaagd in de opzet om een soort parodie neer te zetten op de Grindhouse van de VS.
Eigenlijk wil ik misschien nog wel lager dan die 2,5 geven maar de fake trailers zijn wel zo droog dat ik toch een 2,5 geef.
INCTRL
Helaas.
Je hebt dus een slechte cam versie bekeken.....heb ik ook maar 1 woord voor jou: HELAAS!
Wees eens eerlijk en vergelijk dit met een Pulp Fiction bijvoorbeeld.
Beetje dom om elke film van Tarantino met Pulp Fiction te vergelijken.
Op imdb staat deze film al op een 8,6 door meer dan 6.500 voters....says enough... dit word de beste nwe film van 2007. Mark my words
AHWA
Sorry, maar als je de film in 1 keer ziet, kun je hem beter waarderen dan dat je een maand moet wachten op deel twee.
Wees eens eerlijk en vergelijk dit met een Pulp Fiction bijvoorbeeld.
Beetje dom om elke film van Tarantino met Pulp Fiction te vergelijken.
ja je kunt gelijk hebben met zulke goede regiseurs.
Op imdb staat deze film al op een 8,6 door meer dan 6.500 voters
Tegen het einde van het jaar is dat pakweg een 7,1. En daar mag je me ook aan houden.
as
ralfsjam
death proof was wel wat langdradig. die moet je wel als eerste zien als je ze allebij achter elkaar gaat kijken.
planet terror was wel zeer overdreven, HEERLIJK!!!!
Quentin een 3, Robert een 4. dus grindhouse op zich een 3.5. ik heb genoten!
Metalfist
Is het nu eigenlijk al zeker dat hij word gesplitst of is er een kans dat hij in België in één deel word vertoond, anders kijk ik hem wel op tv-links ...
Cigliutti
De eerste film is leuk totdat het ineens een heel stuk overslaat. Was dat grappig bedoelt? dat was het niet. Daarna komen allemaal kidsaspecten enz. de eerste film zou ik 3.0* voor geven en dan die 2e film die echt compleet te triest is voor woorden gaf ik een 1.0*
Echt te triest. Kijk de films en geef zelf critiek. Als ik alles moet opsommen is het te veel. als het van die B regiseurs waren dan had ik een hoger cijver gegeven. maar van hun..
Verspilling van mijn tijd was het. (Gisterenavond gezien trouwens.)
dttom
Als ik hier zo de reacties van sommige lees, ga ik toch bijna denken dat het misschien wel verstandig is om de films apart uit te brengen. The missing reel stukjes worden niet eens begrepen!
Anyhoe Planet Terror is gewoon heel erg vermakelijke over the top onzin maar meer ook niet. Verder ga ik er dus ook niet veel woorden aan vuil maken. 3*
Death Proof vond ik persoonlijk briljant. Er wordt heel lang opgebouwd naar de climax en er wordt goed gespeeld met je verwachtingspatroon. Ik wist elke keer zeker dat er iets zou gebeuren of dat die dood zou gaan, maar werd elke keer weer heerlijk verrast. En dat gebeurt toch niet zo vaak meer bij een film die redelijk recht toe recht aan lijkt. Dialogen zijn heerlijk en ik ging persoonlijk erg meeleven met de karakters. Zal verder niets verklappen. Tarantino op zijn best zou ik willen zeggen. 5*
The trailers tussen door waren leuk met als uitschieter Thanksgiving. Erg grappig!
Heb de film overigens gedownload aangezien ik het belachelijk vind dat de films apart worden uitgebracht. Maar misschien ga ik op een doordeweekse dag als ik niets te doen heb toch maar even Death Proof in de bios kijken. Heb ik toch nog two for the price of one.
Co Jackso
- 21924 berichten
Ik denk dat deze film in de VS officieel is geflopt. Na twee weekeindes gezakt naar 4milj en plek 10. Volgens de producenten waarschijnlijk een mislukt experiment. Ik moet zeggen dat ik dit niet had verwacht.
incubus
Aangezien we dit allemaal niet verwacht hadden....
Misschien toch een sleeper hit in de EU?? Of wishful thinking??
Waarschijnlijk het laatste, want ik lees hier teveel over downloaden en zo, wat misschien ook de doodsteek in de EU kan gaan betekenen...
Het ligt duidelijk niet aan het entertainmentsgehalte van de film als ik het imdb gemiddelde zie. Maakt mij niet meer uit hoe ze de film(s) hier gaan uitbrengen.. Ik lever mijn support in de bios EN op DVD...
Het is gewoon helemaal mijn ding.
mister blonde
Heel goed. Ben blij dat dit een flop is. Hoop dat er flink verlies geleden gaat worden op deze film.
Sander2
Ik lever mijn support in de bios.
Hiermee steun je dus die cinema-haters die het nodig hebben gevonden deze film op te splitsen.
thomzi50
- 1993 berichten
Dus deze film bestaat uit twee films, als ik het goed begrepen heb? Ze vormen samen dan dus wel dit geheel, maar als het losse bioscoopfilms zijn waar tussen de releases een maand tijd zit, is het dan niet beter om ze los toe te voegen?
AHWA
Zou ik niet doen. Het is bedoeld als 1 film, ook al wordt hij in de Europese bioscopen opgesplitst, wat heel het effect van de 2-in-1 teniet doet.
wait_here
Dit is volgens het grindhouse B-film principe opgezet. Daar is op de vorige pagina's al een hoop over geschreven. De bedoeling is deze te ervaren zoals dat in de jaren vijftig vaak met B-films gebeurde.
Justice4All
Deze film kent Death Proof en Planet Terror.
Op imdb staat: Werewolf (segment "Werewolf Women of the SS")
Weet iemand wat hiermee bedoelt wordt?
mikey
Een fake trailer van r. zombie staat er.
Ss films zijn uber grindhouse... nooit eentje van gezien trouwens.
Mug
Dat is een van de fake trailers... [die info staat ook op imdb, zie FAQ omtrent de film aldaar: http://www.imdb.com/title/tt0462322/faq]
edit: het moge duidelijk zijn
sju
Doe jij je naam wel eer aan
? Ik baal er wel van dat ie commercieel niet zo'n succes zal zijn, maar dat betekent niet dat de kwaliteit beroerd is. Dit "experiment" vind ik nog steeds de origineelste en interessantste in jaren!!
Maar met het gemiddelde op IMDb ( op dit moment 8,3 met een dikke 21.000 stemmers) lijkt mij dat de film minstens op de 8 zal blijven zweven. Kwaliteit dus en ik ben bij beide delen in de bios te vinden.
Op filmtotaal.nl staat btw een schitterend filmpje van een tv-interview van een paar jaar terug, waarin Tarantino die presentatrice-muts helemaal uitlult. Schitterend
!
MFEO
Deze film moet je gewoon downloaden! Waarom? Omdat ze heb niet als 1 geheel hier uitbrengen in de bioskoop.
Willen ze niet dat hij massaal gedownload word? Dan hadden ze hem dus maar geheel moeten uitbrengen.
Daarom is het gerechtvaardigd om hem te downloaden.

Eerste trailer DC-film 'Clayface' toont duistere body horror met Tom Rhys Harries

Nog snel zien? Rampenfilm 'Twisters' verdwijnt begin mei uit het Netflix-aanbod

'Top Gun 3' zoekt nieuwe regisseur: 'Maverick'-maker Joseph Kosinski te druk

Psychologische thriller 'Unchosen' verovert Netflix: 'Beter dan het gemiddelde aanbod'

True Romance
Actie / Misdaad, 1993