• 9.421.795 stemmen

Grindhouse (2007)

Horror / Actie | 191 minuten

Genre: Horror / Actie

Geregisseerd door: Robert Rodriguez, Quentin Tarantino, Eli Roth, Edgar Wright en Rob Zombie

Met onder meer: Kurt Russell, Rose McGowan en Freddy Rodríguez

Gesproken taal: Spaans en Engels

Plot Grindhouse

"A double feature that'll tear you in two!"

De film bestaat uit twee delen. De eerste film, Planet Terror, is een horrorfilm van Robert Rodriguez. Dit gaat over Cherry (Rose McGowan) die de wereld van de zombies probeert te verlossen samen met de martialarts-specialist Wray (Freddy Rodríguez). Samen vermoorden ze elke zombie die hun pad kruist. De tweede film, Death Proof, is een thriller van Quentin Tarantino. Een moordende auto die bestuurd wordt door een geschifte psychopathische stuntman (Kurt Russell). Tussen de twee films in worden neptrailers gedraaid.

Stuntman Mike (segment "Death Proof")

Pam (segment "Death Proof") / Cherry (segment "Planet Terror")

Zichzelf (segment "Death Proof")

Wray (segment "Planet Terror")

Abernathy (segment "Death Proof")

Dr. Dakota Block (McGraw) (segment "Death Proof") / Dakota (segment "Planet Terror")

Butterfly (segment "Death Proof")

Block (segment "Planet Terror")

Jungle Julia (segment "Death Proof")

JT (segment "Planet Terror")

avatar van gotti

Tja, dadelijk mag je films gaan downloaden omdat het kaartje zo duur is, in de bioscoop de cola te lauw is of de stoelen niet lekker zitten. Stupide drogreden...

avatar van feanaro surion

feanaro surion

Nogal wat anders. Als er in de bioscoop alleen een 'verknipte' versie van een film word uitgebracht is het logisch dat je de goede versie wilt zien. En hem dus wel móet downloaden...

mister blonde schreef:

Heel goed. Ben blij dat dit een flop is. Hoop dat er flink verlies geleden gaat worden op deze film.

feanaro surion schreef:

En hem dus wel móet downloaden...

Van wie? En de dvd's zijn toch uitgevonden voor mensen die films niet in de bioscoop willen zien...

avatar van Turkeyloverz

Turkeyloverz

gotti schreef:

We willen de lange versie juist wél in de bioscoop zien, maar omdat ze dat onmogelijk maken kan je ze bestraffen door het te gaan downloaden, al lijkt het me wel erg suf.

avatar van gotti

Het blijft gewoon geen legitieme reden. Als je niet tevreden bent met de manier van uitbreng, moet je niet naar de bioscoop gaan. Klaar.

avatar van Reinbo

Als het de enige manier is om Grindhouse te zien zoals bedoeld vin dik downloaden geoorloofd. Anders neit.

avatar van feanaro surion

feanaro surion

Ben het met Reinbo eens. En tuurlijk blijft het illegaal. Maar je volgt regels voor de reden die erachter zit, niet ómdat het regels zijn...

Volgens mij is het nog _steeds_ niet illegaal. Verder is het maatpak gedrag van sommige mensen wel erg apart.

avatar van Reinbo

Ik geef toe dat het 100% illegaal is, heb daar alleen in de geval geen onoverkomelijk probleem mee. Nu nog een goede rip.

AHWA

In Nederland mag je volgens mij wel films downloaden, maar niet verspreiden.

Onderhond schreef:

Volgens mij is het nog _steeds_ niet illegaal.

Dat kan best zijn. Weet die regeltjes op dat gebied ook niet precies. Je benadeeld de filmwereld er in ieder geval mee...

Verder is het maatpak gedrag van sommige mensen wel erg apart.
Vertel...

Ik benadeel liever de filmwereld dan dat de filmwereld mij benadeelt. 't Is misschien tijd dat de filmwereld met z'n tijd leert meegaan. De kijker is geen slaafje van de willekeur van de filmwereld (meer).

Anyway, tot nu toe is het in ieder geval de meest effectieve manier gebleken om wat vaart/verandering in de filmdistributie te krijgen.

AHWA

Misschien dat het net als met Kill Bill destijds gaat. Eerst de ene film in de bios, maar zodra de tweede in premiere ging, waren er veel bioscopen die in een speciale actie ze allebei achter elkaar vertoonden.

Laten we hopen dat het nu weer zo gaat.

sju schreef:

Doe jij je naam wel eer aan ? Ik baal er wel van dat ie commercieel niet zo'n succes zal zijn, maar dat betekent niet dat de kwaliteit beroerd is.

Daar gaat het toch helemaal niet om. Men probeert dubbel te cashen op iets dat bedoeld is als een film. Dus hoop ik dat ie flopt. Denk ook nog steeds dat het een goede film kan zijn.

Reinbo schreef:

Waarom dat nu weer. Had liever gehoopt dat de verknipte versie zou floppen.

Maakt me allemaal al niet meer uit. Hoop nu gewoon dat ie in zijn geheel flopt.

sju schreef:

Reinbo schreef:

Waarom dat nu weer. Had liever gehoopt dat de verknipte versie zou floppen.

Maakt me allemaal al niet meer uit. Hoop nu gewoon dat ie in zijn geheel flopt.

gotti schreef:

Nee, je moet vooral je publiek als achterlijk blijven behandelen. Als deze film niet op een fatsoenlijke manier aangeboden wordt, vind ik downloaden geoorlooft. (Terwijl ik werkelijk nooit download). Als mijn cola niet goed is, verwacht ik ook mijn geld terug.

avatar van gotti

Tja, je moet ook vooral blijven downloaden. Dan worden in de toekomst steeds meer films zo aangeboden, omdat er anders helemaal geen geld binnen komt.

avatar van Prudh

Prudh

Ze dachten ook dat de komst van TV de bioscoop overbodig zou maken. Lijkt me een beetje doemdenken.

gotti schreef:

Ik vind toch echt een prachtige redenering.

Mensen downloaden de film uit protest omdat ze het niet eens zijn met de manier van distributie. En daarom gaan ze beslissen nog meer films op zulke manier uit te brengen ?

Geen wonder dat het niet goed gaat met de filmwereld

gotti schreef:

Pfff. Die arme, arme Weinstein Compagny. Heb echt medelijden. Maar effe serieus; ben ook principieel tegen downloaden, maar niet in dit geval. Mijn dvd collectie bestaat binnenkort uit ongeveer 600 dvd's waarvan 1 gedownloade kopie. Die Weinstein Compagny doet dit echt niet omdat ze wel moeten, omdat ze anders niet genoeg winst maken door downloaden. Ze doen dit omdat ze hopen nog meer winst te maken. Vind het belachelijk; juist in dit geval. Lijkt me nogal duidelijk. Als ie alsnog normaal uitkomt, koop ik gewoon een bioscoopkaartje en als ik hem goed vind de dvd.

avatar van ikbenfan

ikbenfan

Vanaf 7 juni in de bioscoop , haha daar ga ik dus echt niet op wachten.

avatar van De Knip

De Knip

Zitten wel 'coole' acties tussen, maar ben geen liefhebber van dit soort films. Heb deel I net afgekeken en heb er een hard hoofd in om Tarantino's stukje te zien. Tot nog toe 2 sterretjes voor dit soort pulp.

Ik heb al gauw de neiging door te zappen in de film. Da's nou niet echt een goed teken.

avatar van Mr_White

Mr_White

• 2067 berichten

Ik zeg gewoon trots dat ik hem gedownload heb (en ik ben normaal sterk tegenstander van downloaden) maar ik wil de film gewoon zien zoals Rodriguez en Tarantino het bedoeld hadden. Waarschijnlijk kijk ik ze ook nog wel in de bioscoop als ze hier uitkomen want ik wil ze toch in 'volle glorie' bewonderen, maar blij ben ik niet met de splitsing.

Over Grindhouse zelf, Rodriguez heeft een vermakelijk stukje pulp afgeleverd die het vooral op termen van bad-ass en gore heel goed doet, terwijl Tarantino een echte Grindhouse-flick heeft afgeleverd (inclusief 'dodgy' montage) met een geweldige Kurt Russell. Al met al een zeer geslaagd project in mijn ogen.

avatar van Bert1

Bert1

Grappig:

Death Proof dingt mee naar een Gouden Palm, Planet Terror is niet geselecteerd.

AHWA

Terecht, Death proof is veel beter dan Planet Terror, maar eigenlijk zou Grindhouse als geheel moeten worden genomineerd.

avatar van Drs. DAJA

Drs. DAJA

Ik heb deze film een tijdje geleden gepindakaast, maar de kwaliteit was zo bagger dat ik mijn filmervaring er niet door wou laten bederven. En om toch een beetje het idee van de film te krijgen is het misschien toch een goed idee om in Juli twee kaartjes achter elkaar te kopen, hopelijk met een korte pauze zodat je zo dicht mogelijk bij de bioscoop ervaring van de orgineele iflm komt....

avatar van matthijs_013

matthijs_013

Op een bioscooprelease kon ik niet wachten en ik heb de film vandaag dan ook bekeken. Ik wist dat de film 191 minuten zou duren, maarja, de cast is goed en de regisseur(s) nog beter, dus ik dacht dat de tijd voorbij zou vliegen. Ik had het volledig mis. De film is opzich goed, maar als ik het vergelijk met andere films van Tarantino viel de film erg tegen. Mijn verwachtingen lagen veel te hoog, het was erg jammer:

Planet Terror

Rose McGowan, Marley Shelton en Freddy Rodriguez staan hier centraal in. Het verhaal was niet verbluffend, maar de film had zo zijn leuke scènes. Wel jammer dat McGowan's plank als been pas op het einde werd vervangen door de vuurwapen. Ze had daar best wel wat meer mee mogen schieten, het zag er héél leuk uit namelijk.

Death Proof

Death Proof werd opgedeeld in twee stukken: De eerste helft ging over Pam en haar rivaliteit met de negerin. Vervolgens worden ze allemaal vermoord door psychopaat Russell. Dit stukje diende volgens mij als inleiding (net als Barrymore in Scream) en was verder nietszeggend.

De tweede helft was ook een stuk leuker. Leuk dat twee mensen (Thoms, Dawson) samen te zien zijn weer sinds Rent. In dit deel dacht Russell een groep jonge vrouwen te kunnen vermoorden, niet wetend dat de meiden stuntvrouwen waren en pisnijdig waren op de moordenaar. De laatste tien minuten waren geweldig. Nadat Zoë Bell op een hilarische wijze liet blijken dat haar niks mankeerde en Thoms Russell doodschoot, was het geweldig te zien hoe de drie vrouwen uit waren op wraak en Russell flink wat lieten zien.

Conclusie :

De film gaf ontzettend goed weer hoe Grindhouse films er uit zagen, maar het was erg matig qua verhaal. Ik zou niet al te hard klagen dat de film in twee delen wordt uitgebracht, als ik de film nog een keer achter elkaar zou moeten zien, zou ik gek worden. Ik werd redelijk teleurgesteld door Tarantino (had een meesterwerk verwacht), maar het was zeker geen film die ik had willen overslaan.

Als de film nog in de bioscoop komt, wil ik Death Proof nog wel in de bioscoop zien. Planet Terror hoeft niet zo.

avatar van Mr_White

Mr_White

• 2067 berichten

matthijs_013 schreef:

Death Proof

Ik had gelezen dat de tweedeling van Death Proof een bewuste keuze was van Tarantino. Vroeger werden korte films nog wel eens aan elkaar geplakt of opnieuw gemonteerd zodat het één film werd (vb. Shogun Assassin). Death Proof bestaat dus eigenlijk uit twee verschillende verhalen over een soortgelijk personage (Kurt Russell als psychopatische chauffeur). Dit verklaart o.a. waarom het personage van Kurt Russell in het tweede deel totaal anders reageert, in het begin is hij een koelbloedige moordenaar, in het tweede deel een meer speelse chauffeur die in een mietje verandert. Tevens is zijn litteken iets anders in het tweede deel en wordt hij in het tweede deel bovendien niet benoemd als Stuntman Mike. Erg knap dus dat Tarantino toch het gevoel weet te scheppen dat het één complete film is.

avatar van Poisonthewell

Poisonthewell

Ah! Precies waar ik op gehoopt had, en meer. Planet Terror deed niet echt aan als een ' grindhouse' film, maar meer een gewone hedendaagse, Hollywood horrorfilm. Maar wel een heerlijke mix van humor, actie en extreme gore. Met Death Proof heeft Tarantino echter wel helemaal de amateuristische, sleazy stijl te pakken van de 70s exploitationfilms waar het een hommage aan is. De trailers maken het programma compleet, en voila, je hebt een van de beste bioscoopervaringen (gezien hier in Pittsburgh) die ik de afgelopen jaren heb gehad. 5*

avatar van N811

N811

Ik ben zo benieuwd!

Grrrr nog wachten tot 7 juni!