• 9.379.134 stemmen

Grindhouse (2007)

Horror / Actie | 191 minuten

Genre: Horror / Actie

Geregisseerd door: Robert Rodriguez, Quentin Tarantino, Eli Roth, Edgar Wright en Rob Zombie

Met onder meer: Kurt Russell, Rose McGowan en Freddy Rodríguez

Gesproken taal: Spaans en Engels

Plot Grindhouse

"A double feature that'll tear you in two!"

De film bestaat uit twee delen. De eerste film, Planet Terror, is een horrorfilm van Robert Rodriguez. Dit gaat over Cherry (Rose McGowan) die de wereld van de zombies probeert te verlossen samen met de martialarts-specialist Wray (Freddy Rodríguez). Samen vermoorden ze elke zombie die hun pad kruist. De tweede film, Death Proof, is een thriller van Quentin Tarantino. Een moordende auto die bestuurd wordt door een geschifte psychopathische stuntman (Kurt Russell). Tussen de twee films in worden neptrailers gedraaid.

Stuntman Mike (segment "Death Proof")

Pam (segment "Death Proof") / Cherry (segment "Planet Terror")

Zichzelf (segment "Death Proof")

Wray (segment "Planet Terror")

Abernathy (segment "Death Proof")

Dr. Dakota Block (McGraw) (segment "Death Proof") / Dakota (segment "Planet Terror")

Butterfly (segment "Death Proof")

Block (segment "Planet Terror")

Jungle Julia (segment "Death Proof")

JT (segment "Planet Terror")

avatar van Macmanus

Macmanus

Nou ik moet het nog zien. Tarantino lijkt er toch niet veel beter op te worden. De humor in Kill Bill was van een niet al te best niveau. Maar we shall see.

avatar van Reinbo

Vond Kill Bill geweldig, feest van herkenning, dus ik heb er zin in.

avatar van Macmanus

Macmanus

Je vond Uma Thurman geweldig, je bent gek!

avatar van donnie darko

donnie darko

Reinbo schreef:

How long will Grindhouse be?

Recently, it's been decided that the entire feature (both flicks and the trailers) will add up to being around three hours long. Each film will be approx 80-90 min each.

Aldus IMDB

In de HUMO zeiden Robert en Quentin dat het uiteindelijk wel tot zo'n 4 uur kan oplopen, aangezien er ook nog die fake trailers zijn en de films iets langer dan anderhalf uur gaan zijn. Dus het wordt wel een lange zit.

avatar van -Chase-

-Chase-

Quentin Tarantino

Wo0t!! Nog meer!!

Macmanus schreef:

Je vond Uma Thurman geweldig, je bent gek!

Uma is bijna altijd geweldig.

avatar van serpico

serpico

Ik las dat hij buiten de VS misschien toch als 2 aparte films vertoond zal worden . Stelletje vandalen.

avatar van JoeCabot

JoeCabot

Het zijn uiteindelijk ook 2 verschillende films...

avatar van serpico

serpico

Ja, maar het was hun bedoeling dat je naar 'The Grindhouse' ging, met trailers, verschillende films etc. Dat hele idee is eigenlijk gewoon weg als de films apart vertoond worden.

Vrij flauw, ook voor Tarantino en Rodriquez zelf.

Mja, ik zit er ook niet zo op te wachten 3,5 a 4 uur naar dat gedoe te zitten kijken. 90 minuten per stuk lijkt me meer dan genoeg.

avatar van Iketes

Iketes

• 1968 berichten

Geef de mensen dan gewoon de keus

avatar van sn@ke

sn@ke

• 2077 berichten

Naief te denken dat hier een 4 uur of zelfs 3 uur lang geheel wordt van gemaakt. Wordt waarschijnlijk geknipt tot goede 2 uur durende film , filmstudio's kennende.

avatar van Slater

Slater (crew films & series)

films mogen toch maar 3 uur lang draaien in de bios?

avatar van JoeCabot

JoeCabot

Dan weet ik niet hoe Titanic aan z'n kleine 2 miljard dollar aan bioscoopopbrengsten is geraakt...

avatar van Silvio Dante

Silvio Dante

In datzelfde HUMO-interview vertelde QT ook nog dat hij expres belangerijke "reels" of scènes uit de film ging gooien, zoals dat vroeger was in van die trashy cinema's. Benieuwd wat dat gaat worden!

QT zelf is er in ieder geval al dolenthousiast over.

avatar van Phoenix

Phoenix

sn@ke schreef:

Dat zou de hele premisse van het project kapot maken.

Daarbij kun je toch ook gewoon weggaan na de eerste film? Vast ook gangbaar in van die trashy cinema's dus QT zal er niet rouwig om kunnen zijn.

avatar van Jazzthieve

Jazzthieve

Blijkbaar zijn ze van plan om in België en daarmee naar alle waarschijnlijkheid ook in Nederland om de film weldegelijk in twee te splitten. Deze die beweren dat de film 3,5 tot 4 uur duurt dat is puur gelul. De film duurt max 2,5 uur, waarvan Planet Terror het eerste deel is en Death Proof het tweede. PLanet Terror zou 60 min lang zijn en Death Proof ongeveer 90 min. Death Proof zou 3 maanden later uitkomen (ergens in Juni dus, het Kill Bill principe)

Gaan ze nu echt geloven dat gemidelde bioscoopbezoeker gewillig zal zijn om de volle pot te betalen voor een film van maar 60 min. Met dit idee worden wij dus allemaal mooi genaaid want ga er maar niet van uit dat er aangepaste verminderd prijzen zullen zijn voor het bioscoopticket.

avatar van Reinbo

Het zouden ook extenden versies worden met extra materiaal.

avatar van *San*

*San*

Hier zit Fergie ook in van de BEP!!

avatar van Goodfella

Goodfella

PERSBERICHT

A-Film Distribution

Amsterdam, donderdag 1 maart 2007

Releasedata GRINDHOUSE bekend

De nieuwe films van Quentin Tarantino en Robert Rodriguez verschijnen deze zomer kort na elkaar in de Nederlandse bioscopen. De twee bevriende topregisseurs zijn een samenwerking aangegaan en hebben beiden een film onder de noemer ‘Grindhouse’ gemaakt. ‘Death Proof’ van Quentin Tarantino verschijnt op 7 juni in de bioscopen, ‘Planet Terror’ van Robert Rodriguez volgt op 19 juli.

In tegenstelling tot de internationale release zal de domestic release als ‘double-feature’ verschijnen. Hiermee willen de regisseurs de ‘grindhouse’ insteek onderstrepen. Grindhouses waren bioscopen uit de jaren zeventig en tachtig die lowbudget films met cultstatus achter elkaar toonden.

In ‘Grindhouse: Death Proof’ speelt Kurt Russel een psychopathische stuntman die mooie vrouwen vermoordt met zijn auto. De film is geregisseerd door Quentin Tarantino, onder meer bekend van Reservoir Dogs (1992), Pulp Fiction (1994) en Kill Bill (2003, 2004).

‘Grindhouse: Planet Terror’ gaat over enkele mensen in een klein dorpje die het moeten opnemen tegen zombies. De film is geregisseerd door Robert Rodriguez, onder meer bekend van Desperado (1995), From Dusk Till Dawn (1996) en Sin City (2005).

Maar die waren ook 3 keer zo goedkoop.

avatar van Jazzthieve

Jazzthieve

Reinbo schreef:

Het zouden ook extenden versies worden met extra materiaal.

Ja hoor van een 60 min film een extended edit maken van minstens anderhalf uur zeker. Dit geloof ik niet.

avatar van as

as

Goodfella schreef:

PERSBERICHT

A-Film Distribution

Amsterdam, donderdag 1 maart 2007

Releasedata GRINDHOUSE bekend

Wat zijn het ook een vreselijke fuckers. Laat ze gewoon de originele versie aanhouden. Altijd weer een geldkwestie. Massaal mailtjes sturen naar A film dan maar?

avatar van Zombie McGruder

Zombie McGruder

Het staat distributeurs (zeker independents als A-film) vrij om te doen en laten met een titel wat ze willen. Verhalen uit 'de wandelgangen' vertellen overigens dat de Weinstein Company internationale distributeurs heeft 'aanbevolen' om DEATH PROOF en PLANET TERROR los van elkaar uit te brengen en - nog een shocker - zeer waarschijnlijk zonder de faux trailers (van onder meer Eli Roth en Rob Zombie) die wèl in de Amerikaanse versie zitten.

Zelf denk ik dat A-film (ook in commercieel opzicht) de plank nogal mis slaat door GRINDHOUSE niet als één geheel uit te brengen. Het 'grote publiek' vond KILL BILL al vreemd (en die film had al wat B-film Grindhouse-trekjes), dus wat moeten ze dan met twee contextloze B-films, ook al zijn ze van de heren Tarantino en Rodriguez?

Nee, erg vreemd dit. Het Grindhouse-principe (twee sleazy B-films back to back, begeleid door trailers) is volgens mij de hele 'raison d'etre' van de film. Voor mij althans de enige reden om 'em in de bioscoop te bekijken.

As (hiervoor); ja, je kunt je woede kwijt bij A-film. Stuur een mailtje (niet schelden) naar [email protected] en vertel ze waarom je het niet eens bent met hun beslissing. De kans dat ze hun hele distributieplan om zullen gooien is erg klein, maar als ze genoeg handtekeningen / mails / steunbetuigingen van fans krijgen zullen ze WELLICHT overwegen om de 'hele ervaring' een tijdje (als nachtvoorstelling misschien) in roulatie te brengen. Denk zo: als ze er geld aan kunnen verdienen, zullen ze er in ieder geval over nadenken.

avatar van starbright boy

Het is dat dit toch al niet echt mijn ding is, maar toch.

Ik pleit voor een groots opgezette boycotactie. Massaal niet naar de film gaan en 'm op andere manieren bekijken. Dit is net zo schandalig als pak 'm beet The Departed uitbrengen in twee delen van een uur met een paar scenes weggeknipt, dat doe je ook niet.

Kan een echte Tarantino-liefhebber niet snel een site uit de grond stampen en zoveel stampei maken dat de pers er aandacht aan gaat besteden?

avatar van Reinbo

Graag Grindhouse als double feature uitbrengen anders wacht ik wel op de R1 DVD. (En vertel iedereen die ik ken hetzelfde te doen.)

Gr Reinbo

Zojuist verstuurd naar A Film.

Zombie McGruder schreef:

Er kunnen toch ook afspraken gemaakt worden bij de verkoop van de rechten ? Ben niet de man's grootste fan, maar zou wel verwachten dat hij zoveel mogelijk controle over z'n films probeert te behouden.

Misschien moet Tarantino ook maar eens een paar samuraizwaarden rondsturen

avatar van Iketes

Iketes

• 1968 berichten

Argh, wat een vreselijke actie. Ik ga ook maar is een mail sturen.

Petitie is er ook al

avatar van Bert1

Bert1

Ik heb mijn boos mailtje naar [email protected] ook al verzonden.

Jammer dat ik niet hoofdredacteur bij een krant ben.

avatar van Brooklyn

Brooklyn

Dan verwacht ik binnenkort ook een splitsing op Moviemeter natuurlijk

Anyway, belachelijk actie natuurlijk, ik denk dat het downloaden van het geheel nu wel een beetje geoorloofd is.

Leuk stuk :