• 9.379.424 stemmen

Geregisseerd door: Edgar Wright

Met onder meer: Simon Pegg, Nick Frost en Timothy Dalton

Releasedatum: 5 april 2007

Plot Hot Fuzz

"Big cops. Small town. Moderate violence."

De Londense top-agent Nicholas Angel wordt door omstandigheden overgeplaatst naar het slaperige plaatsje Sandford. Er valt helemaal niets te beleven in tegenstelling tot de actie in Londen en Angel vindt het moeilijk zich aan te passen. Dan wordt hij ook nog gekoppeld aan de jonge en nogal onhandige agent Danny Butterman. Net als hij er de brui aan wil geven, zorgen een aantal mysterieuze voorvallen dat Angel opeens in actie moet komen en hij ontdekt al snel dat Sandford helemaal niet zo'n slaperig stadje is als hij dacht...

Nicholas Angel

PC Bob Walker

Simon Skinner

avatar van bozzy

bozzy

Hilarische film met een erg leuk verhaal.

Zeker de moeite waard om te zien.

Schitterend einde ook.

avatar van John Church

John Church

De blikken van Simone Pegg zijn soms echt gewoon hilarisch (vooral bij dat toneelstuk). Verder heeft het de nodige droge Britse humor, die ik wel kon waarderen. Ook leuk om al die koppen te zien (Martin Freeman, Bill Nighy, Steve Coogan). Af en toe was het dan ook wel weer flauw, als je een oma met een geweer hebt gezien, heb je ze allemaal gezien.

avatar van ibendb

ibendb

Hot Fuzz,...

Alweer een hilarische film van Edgar Wright en Simon Pegg. Hot Fuzz parodieert de oude politie/mystery films. Al is dit niet echt een parodie. Er worden zeer veel verwijzingen gemaakt naar andere films, maar deze film heeft alles: Actie, Engelse humor, gore en absurdisme. Dit laatste heeft solms echt wel de bovenhand. Denk maar aan: de bestuursleden van de gemeente vermoorden allemaal mensen omdat ze bv. een vreemde lach hebben, omdat ze willen verhuizen of omdat ze een wanstalig huis hebben. Soms om je echt ziek bij te lachen.

Het acteerwerk is ook weer van de bovenste plank. Simon Pegg's gezichten zijn soms echt subliem. Zijn serieusheid, verbaasdheid, of gewoon dat je ziet dat hij zijn lach moet inhouden. Maar ook Nick Frost en Timothy Dalton zijn lekker op dreef.

Dit is alweer een plaatje van het duo Pegg en Frost (en Wright). 4.5*

avatar van laundromat

laundromat

Heerlijke film blijft het! Volgens mij is deze film met veel plezier gemaakt. Ik vond het cool gefilmd. Mooie scène als Angel met paard en wapens het dorp in rijdt en dat er dan ingezoomd wordt op de bewoners in slow motion . Her en der lees ik dat sommigen de actie wat rommelig vonden, maar ik vind dat juist de kracht. Niet te perfect. En de moorden waren soms cliché, maar niet minder cool. En dan is er ook nog die chemie tussen van Pegg & Frost.

4* blijft keihard staan....f*ck yeah!

avatar van zxstyle

zxstyle

Ik weet nu in elk geval waar new kids turbo haar inspiratie vandaan heeft.

De scenes met de boer die een heel wapenarsenaal in de schuur heeft is rechtstreeks uit deze film gekopieerd. En ook de gevechten met de dorpelingen leken uit deze film te komen en zo nog wat andere scenes. Het kon mij niet tot het einde geboeid houden.

avatar van Strike0ut

Strike0ut

we leen grappige film die toch even overging naar een thriller. niet lang hoor, maar het paste wel bij het sfeertje.

duurde alleen een beetje lang voor dit soort films. te lang als je het mij vraagt. herzien is zowiezo niet de moeite denk ik. het enige wat deze film nog in tact houd is de humor en dat hij op een gegeven moment onvoorspelbaar (vind ik dan) is.

avatar van Ajacied16

Ajacied16

Heerlijke absurde actiefilm vol humor. Soms is het een vreemde combinatie, maar wel eentje die heel de tijd leuk is. Pegg en Frost zijn net als in Shaun of the Dead een goed duo en acteren allebei prima. Sommige grappen zijn echt hilarisch, maar ook de 'verwachte' en flauwe doen het gewoon goed. Het enige minpunt is misschien de lengte, het had iets korter gekund. Wat mij betreft een 3.5*

avatar van K. V.

K. V.

Deze ook eens meegepikt. Het merendeel van de film vond 'k wel goed, alleen dat ze het laatste half uur zo over the top zijn gegaan, het was precies dan een totaal andere film. Daarom dat 'k het dan ook geen zo'n topper vind. Leuk om eens mee te pikken via tv, maar door het laatste half uur zou 'k hem niet kopen.

Het was tof om ook eens Timothy Dalton aan het werk te zien. 'k zat nog te twijfelen dat het hem was.

avatar van Kelsey16

Kelsey16

Snap echt de hoge waardering hier niet, heb zelden zo een saaie film als deze gezien, duurt een eeuw voor het een beetje op gang komt.

Echt een baggerfilm.

avatar van Edie

Edie

Ik vond de eerste helft van de film juist geweldig, daarna zakt het een klein beetje in vond ik..

avatar van Groninger

Groninger

Goed, maar lang niet zo goed als grote broer Shaun of the dead.

avatar van cloffie

cloffie

Heerlijke leuke film. Het doel van de film is gehaald, namelijk een over the top actiefilm maken waarin zoveel mogelijk actiefilms op de hak worden genomen. Heerlijk overdreven, Simon Pegg en de rest van de cast doen dit prima! 4,5*

avatar van deLeeuw

deLeeuw

• 1944 stemmen

Zwaar gecensureerde versie op TV. Jammer, want deze film moet het juist hebben van de combinatie van humor en gruwelijke SE's.

avatar van panax

panax

ik moest er even inkomen

maar simon pegg was weer heel oke!!

en de rest ook van de crew,real british!!!

best wel weer okee!!

avatar van Starmaster501

Starmaster501

Zeker zwaar gecensueerd. Complete moorden werden er uit geknipt. Gelukkig had ik hem al gezien op dvd, maar mensen die deze voor de eerste keer zien missen toch wel een hoop helaas..

avatar van anne J

anne J

Hij kwam ook om half 9 zeker? Normaal is de film ook op 16+ geclassificeert (wat overigens niet overdreven is? Want de film is toch eerder grappig dan heftig?). Jammer inderdaad dat ze dat dan hebben gedaan.

avatar van Starmaster501

Starmaster501

Hij kwam om half 9 ja dus ik had al zo'n voorgevoel. En ja hij is grappig en niet heftig, maar sommige eruitgeknipte kills zijn wel bloederig.

avatar van mnrk

mnrk

You don't mind a bit of manpower, do ya Doris?.....Oh, dirty bastard!

Blijft nog steeds een zeer leuke film van Edgar Wrigh...

Wat de film zo leuk maakt om naar te kijken is de combinatie van humor en absurde actie en het lekkere sfeertje wat er aanwezig is...

Ook de combinatie Simon Pegg en Nick Frost is natuurlijk dik in orde, vullen elkaar goed aan. Maar ook de overige cast is zeker de moeite waard.

Maar zoals andere al zeggen/schrijven boven me : kijk maar naar de dvd , is deze nog beter.

avatar van missl

missl

Film zakt op een gegeven moment als een pudding in elkaar, wat jammer is want het eerste deel is heel vermakelijk.

avatar van Askikker

Askikker

Typisch engelse humor met een top engels duo (zie ''Shaun of the dead'').

Althans een dik uur lang......

Dan wordt het ineens een engelse parodie op amerikaanse humor.

Dat klinkt leuk, maar dat is het niet, de film klapt helemaal in, en moet ''over the top'' overkomen, maar dat is nou net iets wat Engelsen (gelukkkig) niet kunnen, blijf daar dan ook af!

avatar van flaphead

flaphead

typisch zo'n film waarvan de makers eigenlijk niet precies weten wat ze ermee willen. alleen in het laatste kwartier is het een echte actie-komedie te noemen, goed over de top en met een balans tussen de actie en de humor.
daarvoor is het een veel te bij elkaar geraapte bedoeling. er wordt geprobeerd humoristisch te zijn, maar verder dan 2x hardop lachen en wat grijnzen kwam ik niet. ik ben dol op Britse humor, dat had veel meer mogen worden gebruikt. in plaats van dat de karakters sympathie opwekken, irriteerde ze me, omdat gewoon niet duidelijk was wat de film nou wilde. er druipt een behoorlijk deel drama door, wat zeker niet als absurdisch wordt neergezet, maar als serieus. de moorden worden behoorlijk expliciet in beeld gebracht, met veel bloed, en later nog enkele onsmakelijke lijken die in een horrorfilm niet zouden misstaan. daarnaast krijgen we in een bepaalde fase ook nog een duister sfeertje met achtervolging, zoals we in thrillers zien. een optimist zou zeggen dat de film lekker divers is, maar het zorgt ervoor dat je er nergens goed inkomt en eigenlijk geen idee hebt waar je naar zit te kijken.

bij de grote ontploffing in het einde had ik het echt hilarisch gevonden, en eigenlijk ook passend bij het kwartier ervoor, als iedereen omgekomen was en daarmee het dorpje dus ineens een populatie van 0 had. helaas werd er gekozen voor een stukje drama tussen de hoofdrolspelers en een standaard feelgood-einde, waarmee je weer herinnert wordt aan het onsamenhangende van de rest van de film.

als de hele film in de trant van het laatste kwartier was geweest, was het zeker een van de betere actie-komedie en de hoge waardering waard geweest. jammerrr.

avatar van maerk

maerk

Ik schaam me ervoor dat ik nog nooit een fatsoenlijke recensie bij deze film heb neer kunnen zetten. Dat probleem heb ik echter altijd bij films die ik fantastisch vindt, ik sla compleet dicht en weet niet waar ik moet beginnen om de geweldigheid van een film te beschrijven.

Ik doe nu ook geen poging, ik geef deze film na 6 kijkbeurten 5* en een plaats in mijn top 10. Deze neemt de plaats in van The Big Lebowski, die nog steeds geweldig is maar na de laatste keer toch wat minder was dan gedacht.

Hot Fuzz: Hommage en parodie. Geweldig gemaakt, meesterlijk geedit en perfect getimede grappen. Na 6 keer ontdek je steeds meer en verheug je je op de volgende kijkbeurt. Edgar Wright is een genie.

avatar van (verwijderd)

(verwijderd)

Ik vind dit eigenlijk gewoon in alle opzichten slechter dan Shaun of the Dead.

Zombies zijn gewoon absurder, dan ontploffingen en de vriendschap tussen pegg en frost vond ik aandoenlijker dan in deze film. Bovendien komt hij behoorlijk traag op gang, en zijn de grappen minder talrijk. Desalniettemin is 't een gezellig film, maar niet zo origineel gezellig en geestig als Shaun of the Dead. Naar mijn mening.

avatar van Curriculum

Curriculum

Hot Fuzz (2007) werd aanbevolen door iemand, die een beoordeling gaf op Shaun of the dead (2004). Hot Fuzz (2007) zou namelijk humoristischer zijn dan Shaun of the dead. Deze film vond ik echter inferieurder qua humor dan Shaun of the dead. Desalniettemin was het verhaal interessant en het acteerwerk was competent.

avatar van hefmak

hefmak

maerk schreef:

In tegenstelling tot The Big Lebowski zakt Hot Fuzz gedurende de film behoorlijk weg.
IJzersterke scenes als de overplaatsing en confrontatie met ex vriendin maken plaats voor wat mij betreft te lang durende achtervolgingen en schietpartijen. Voor mij hooft er ook geen verhaal in te zitten, ik ben enkel geïnteresseerd in de humor.

5 tot 3 *

avatar van Sergio Leone

Sergio Leone

Pijnlijk ongrappig.

Shaun Of The Dead is me een poos geleden al wreed tegengevallen en ook deze Hot Fuzz valt niet mee. Nochtans is het allemaal iets interessanter; niet alleen het plotje, maar vooral de vele verwijzingen.

En toch is dit bijna twee uur lang tandenbijten. Op een uitzondering hier en daar na is enige verfijnde humor (zeg maar de Britse) totaal afwezig en alles is ontzettend druk.

De cast biedt ook al geen soelaas. Zowel Simon Pegg als Nick Frost doen erg hard hun best, maar daar wringt ook het schoentje: wel willen, maar niet kunnen. Vooral Frost is een ramp.

De bijrolletjes en cameo's zijn dan ook veel leuker. Timothy Dalton is sowieso een schot in de roos en ook de kleine bijdrage van Martin Freeman ("Nooo!") is zeer de moeite waard.

Voorts is de regie vrij rommelig. Het tempo mag dan wel hoog liggen, enige actie is amper navolgbaar, de muziekkeuze is een ramp en de speelduur is nagenoeg moordend.

1,5

avatar van Fryce

Fryce

Echt te flauw voor woorden, maar wel leuk.

avatar van thunderball

thunderball

Deze net nog eens geprobeerd, nadat ik een half jaar geleden al eens een poging had gedaan, maar hem na een kwartiertje had af gezet.

Blijkbaar had ik toen kennelijk mijn dag niet, want dit maal bleek het een hele geinige film te zijn. Ik heb me echt rot zitten lachen.

Eerste helf van de film is ontzettend melig en wel grappig, maar de tweede helft slaat echt alles: compleet van de pot gerukt, absurd en nog razend spannend en spektaculair ook!

De kogels vliegen om je oren in de ene na de andere hilarische en absurde actiescene.

Leuke, maffe rol ook van Dalton, die er duidelijk zin in heeft.

Heel apparte en grappige Engelse film. Zeker een aanrader!

Een dikke acht, ofwel vier sterren.

avatar van Boenga

Boenga

Sergio Leone schreef:

... Op een uitzondering hier en daar na is enige verfijnde humor (zeg maar de Britse) totaal afwezig ...

Een donkerbruin vermoeden zegt mij dat je niet echt van Britse humor houdt...?

avatar van Sergio Leone

Sergio Leone

Boenga schreef:

Een donkerbruin vermoeden zegt mij dat je niet echt van Britse humor houdt...?

Integendeel.