• 9.380.985 stemmen

Geregisseerd door: Edgar Wright

Met onder meer: Simon Pegg, Nick Frost en Timothy Dalton

Releasedatum: 5 april 2007

Plot Hot Fuzz

"Big cops. Small town. Moderate violence."

De Londense top-agent Nicholas Angel wordt door omstandigheden overgeplaatst naar het slaperige plaatsje Sandford. Er valt helemaal niets te beleven in tegenstelling tot de actie in Londen en Angel vindt het moeilijk zich aan te passen. Dan wordt hij ook nog gekoppeld aan de jonge en nogal onhandige agent Danny Butterman. Net als hij er de brui aan wil geven, zorgen een aantal mysterieuze voorvallen dat Angel opeens in actie moet komen en hij ontdekt al snel dat Sandford helemaal niet zo'n slaperig stadje is als hij dacht...

Nicholas Angel

Sergeant Turner

PC Bob Walker

Simon Skinner

The One Ring schreef:

(De voorspelbaarheid) lijkt me hier ook wel een beetje de bedoeling.

Ja en nee.

Uiteraard is dit een persiflage, maar de humor op zich was vaak ook uiterst voorspelbaar. Dat vond ik heel wat minder.

Wel een lollig filmpje, al was niet alles even geslaagd. Vond vooral die hippe, luidruchtige tussenstukjes nogal overbodig. Op één of andere manier klopten die voor geen meter en was het maar een hoop lawaai met slecht gemonteerde beelden onder. Hoorde ook niet in de film.

Bepaalde zaken zijn erg grappig, andere nogal muf eigenlijk. Zorgt ervoor dat het niveau van de film de hele tijd op en neer gaat. En dat wordt bij een film die net over de twee uur aangaat af en toe een beetje vermoeiend.

Wel geamuseerd bij deze film, vond het een pak beter dan Shaun ot Dead, maar niet meteen hilarisch, afgezien van enkele momenten.

avatar van Blokland

Blokland

Van begin tot eind vermakelijk! Veel van de humor zit hem in de manier waarop ze allerlei "big budget cop movie" cliches hebben verplaatst naar een landelijk dorpje op het Engelse platteland om het geheel vervolgens op de hak te nemen! Simon Pegg is zoals gebruikelijk geweldig in zijn rol en Edgar Wright regisseert met veel zelfvertrouwen. Leuke Cameos ook van Steve Coogan, Bill Nighy, Bill Bailey, Stephen Merchant, et al. 4*

avatar van Boudewijn.

Boudewijn.

Ik vond er niets aan. Best wel voorspelbare grappen ( het einde is niet echt voorspelbaar)
Acteerprestaties vond ik ook erg mager, verhaal niet grappig.
Ook niet echt mijn humor denk ik. Jammer

avatar van schaper

schaper

Zo vreselijk slap en onzinnig dat het leuk wordt. Heb me wel vermaakt met deze film. Ook de geluidseffecten mochten er zijn.

3.5 ster

avatar van Makz

Makz

Laat ik zo beginnen: je moet houden van dit soort humor.

Ik hou er heel erg van en ben ook echt een fan van Simon Pegg als 'ie in dit soort films speelt.

Heerlijke droge humor:

*4,5

avatar van john constantine

john constantine

Zeker weten weer een leuke film! De humor de acteerprestaties de actie alles was goed! Ik vond hem bijna net zo goed als Shaun Of The Dead dezelfde makers en dezelfde acteurs van de film. Hij krijgt van mij een dikke 5.0*!!!!!!!!

avatar van B100!

B100!

Superrr film, heerlijk gelachen! Heerlijk die Britse humor.

avatar van Baklap

Baklap

Superrrrrr wat een heerlijke film een verademing om te zien. De humor is geweldig en acteren als toppers!!! een zeker 4,5 en die shoutout op de markt en in de winkels is nogal strak gemonteerd erg fraai en leuk en lekker hagen op de bank en.. en ,,, lekker film gewoon niets aan de hand... 4.

avatar van valksteven

valksteven

ik vind deze film wel leuk, ook hilarisch met die cornetto's in shaun of the dead halen zie ook steeds

erg goede, en af en toe ook wel grappige actie film.

erg indrukwekkend om te zien hoe de londonse top-agent bij een agent komt die eigenlijk niks anders doet dan cornettos eten en gansen vangen.

prima acteurwerk!

4 welverdiende sterren

avatar van Moreau

Moreau

Prima film, plot is aardig,

maar is niet echt mijn soort humor, 3 sterren

avatar van billgoldberg

billgoldberg

Echt een film voor de liefhebbers van dit genre. Op zich ben ik dat ook, al heb ik bij deze film te weinig gelachen om er positief over te zijn. De film duurt ook te lang naar mijn smaak. 2 sterren dus maar.

avatar van WB

WB

Heerlijke film. Lekker overdreven actie en bloedgevloei, geweldige acteurs en super droge Engelse humor. Net zo leuk als Shaun of the Dead!

avatar van A3aan79

A3aan79

Boudewijn. schreef:
Acteerprestaties vond ik ook erg mager, verhaal niet grappig.
Ook niet echt mijn humor denk ik. Jammer

Als het niet je humor is of jouw soort film kun je misschien beter geen cijfer geven?

Ik vond 't een zeer vermakelijke film met heerlijke droge humor.

avatar van Skeleton

Skeleton

Leuke film met een leuk bedacht verhaal. Ook goeie humor! Maar de film mist toch wel iets voor een top film in deze genre..

avatar van chillout

chillout

Zeker niet voorspelbaar hehe echt wel goeie film kijkt lekker snel door !!!

avatar van MovieHolic

MovieHolic

Geweldige droge Engelse humor... ongelooflijk gelachen. Aanrader

avatar van Hectometerpaal

Hectometerpaal

Niet mijn humor, niet meer mijn acteurs en zeker niet mijn film.

avatar van davidov

davidov

Hmmm nog beter dan Shaun of the dead... leuke onconventionele film... vreemde ongemakkelijk makende humor, slimme montage, geen flauwe voor de hang liggende austin powers humor maar wel spelen met locaties en spoofs. Veel sterke verwijzingen naar andere films, bij een legendarische scene uit jaws... Mooie opbouw...erg leuk... 4.5*

Het mag dan wel pulp zijn, maar het zit verdomd slim in elkaar en dat kom je niet vaak tegen in dit genre... Film zit zover ik kan zien en horen niet slechter in elkaar dan bijv een Heat of Die hard.

avatar van D-time

D-time

goede humor .. goed gespeeld en vooral goed in elkaar gestoken. Het is echt een onvoorspelbare film, maar soms ff wat te overdreven

*3,5

avatar van brucecampbell

brucecampbell

Zéér geslaagde komedie met enorm veel originele grappen!

avatar van kentaro

kentaro

Vond het echt een slechte film. Ik hou van dit soort lachfilms, maar de grappen in deze film waren echt...

avatar van Martijnnn

Martijnnn

Vandaag nog maar eens bekeken en de score verhoogt met 0.5*. Vond hem de eerste keer wat tegenvallen omdat ik er zoveel van verwachte na Shaun of the Dead. Toch echt wel een brilliante film dit. Misschien word mijn stem met nog een keer zien nog hoger .

avatar van Dinalfos

Dinalfos

Prima film, zit goed in elkaar en heeft, net als Shaun, iets wat lijkt op een hart.

Zeer geslaagd.

avatar van Theunissen

Dit was bedoeld als een lachfilm maar ik ben geen lach scènes tegengekomen. Na een uur kon ik het niet meer volhouden en heb ik hem uitgezet. Het verhaal sloeg ook nergens op. Het resterende uur hoef ik ook niet meer te zien.

De vorige film van hun "Shaun of the dead" vond ik best wel grappig maar deze helaas niet.

avatar van wwwMovieMeter

wwwMovieMeter

deze film heb ik een tijdje geleden gezien, de eerste helfd van de film vond ik een beetje tegenvallen, maar de 2e helft maakte dat weer goed. het is een grappige film, veel droge humor,

daar moet je van houde, anders is er geen zak aan denk ik.

avatar van rondh

rondh

Theunissen schreef:

Dat je hem niet goed vind, vind ik ok, maar je gaat films toch geen 0,5 sterren geven.

Dan is er niks goed aan een film. En ik weet zeker dat dat bullshit is. Ik heb hem overigens nog niet gezien. Maar de trailer zelf is al een half puntje waard.

avatar van deLeeuw

deLeeuw

• 1944 stemmen

rondh schreef:

Als je even kijkt naar de punten die hij geeft lijkt hij mij ook eerder een afzeiker dan een filmliefhebber...

avatar van De GeuS

De GeuS

Erg leuke film, kan het niveau ook een stuk langer vasthouden dan 'Shaun of the dead'. De film is uiteindelijk toch wel iets te lang uitgerekt; dikke 3,5*

avatar van Hectometersnor

Hectometersnor

Deze film straalt een soort van sfeer uit van een vriendengroep die er gewoon heel veel lol in heeft om dit soort films te maken. Ik heb dan ook ontzettend genoten van deze film...Simon Pegg zet zijn karakter ontzettend leuk neer en heb veel om hem moeten lachen, na die flying kick had ik het niet meer.

Op het einde word de film zwaar ongeloofwaardig maar niet minder leuk, je merkt daar dat hij op tal van andere actie films gebasseerd en die cliche's buiten ze zonder enige moeite uit.

Al met al een vermakelijke film met toch ook wel heerlijke actie en er val ook genoeg te lachen.