• 9.381.563 stemmen

Pirates of the Caribbean: At World's End (2007)

Fantasy / Avontuur | 169 minuten

Genre: Fantasy / Avontuur

Geregisseerd door: Gore Verbinski

Met onder meer: Johnny Depp, Orlando Bloom en Keira Knightley

Releasedatum: 23 mei 2007

Plot Pirates of the Caribbean: At World's End

"At the end of the world, the adventure begins."

In deze donkere tijden waarin piraten harteloos worden vermoord en piratenschepen genadeloos worden vernietigd, besluiten kapitein Barbossa, Will Turner, Elizabeth Swann en de crew van de Black Pearl om naar het einde van de wereld te reizen om kapitein Jack Sparrow te zoeken. Om daar te komen moeten ze eerst langs piraat kapitein Sao Feng in het gevaarlijke, maar exotische Singapore, om zijn schip en de belangrijke landkaart te bemachtigen, dat hen naar het einde van de wereld zal brengen. Als Jack gevonden wordt, lijkt zijn gevangenschap hem nog gekker gemaakt te hebben.

Jack Sparrow

James Norrington

Joshamee Gibbs

Cutler Beckett

moviemafketel schreef:

ATM je geeft maar een 2 en het was ook een slecht deel, maar je kon hem prima uitzitten. Wat vond jij de echt tenenkrommende momenten aan deze film?

Even geheugen opfrissen (ik vergeet er ongetwijfeld een aantal zaken):

-De speech dus
-Al die onzin over Calypso die uiteindelijk nergens naartoe leidden: ze wordt een reus, verandert in krabben, en verdwijnt en vervolgens veroorzaakt ze een storm. Moesten ze daar nou echt uren over praten? Een storm kan er ook zo maar komen, zonder al die godenonzin.-1 is gewoon een fantastisch piratenavontuur/sprookje, maar hier proberen ze er allemaal dramatische zooi in te gooien wat averechts werkt.
-Alle uitgekauwde personages. In 1 waren het nog wel grappige vondsten en typjes, maar hier was het te flauw voor woorden.
Als ik minpunten noem bij een film met Orlando Bloom komt hij ook altijd op 't lijstje dus:
-Orlando Bloom
Verder kan ik me vrij weinig herinneren maar ik weet nog wel dat ik heel vaak met m'n handen in het haar zat; moet dit nou echt?

En het was gewoon behoorlijk slecht, maar ik heb stiekem toch wel een zwak voor good old Jack, en om sommige hele flauwe grappen moest ik stiekem nog wel grinniken.

avatar van moviemafketel

moviemafketel

• 19752 berichten

Bedankt voor je duidelijke geheugen-opfrissing. Ben het ook met je eens hoor. Als die Knigthey nou zich ook gewoon laat doodsteken, kan ze lekker met die C-acteur Bloom heel gelukkig dood leventje lijden op dat schip of waar dan ook.
Die flippo die op het laatst werd kapotgeschoten door Jack en Bloom was echt een miscast, Had helemaal maar dan ook echt helemaal niks met die acteur

moviemafketel schreef:

Precies, helemaal mee eens! Ook in het begin was het gewoon idioot.
They started singing.
-Finally.
WTF??
Nog een groot minpunt dat ik vergeten was:
-Het trouwen tijdens het gevecht.

avatar van moviemafketel

moviemafketel

• 19752 berichten

-Het trouwen tijdens het gevecht.
Ja inderdaad WTF. Hoe meer ik er over na ga denken hoe beroerder dit deel wordt, dus kan er beter maar niet meer over denken lol. Wordt nog 0,5 op deze manier.
en waarom ramde Jack niet meteen een mes door dat hart, dan had Bloometje geen schrammetje gehad en had iedereen gelukkig van zijn/haar leventje kunnen genieten, maar ja dan was er helemaal geen stof meer voor deel 4 waar ook weer geld mee verdiend moet worden.

AddictedToMovies

Inderdaad, zo min mogelijk over na denken bij deze film en dan is het nog enigzins te doen. Toen ik m'n recensie schreef besefte ik ook dat ie eigenlijk nog veel slechter was dan toen ik 'm zag. En ja, alles voor de centjes... Laten we hopen dat ze daar weer het luchtige avontuurkomedie gaan oppakken, ipv deze onzin.

avatar van serpico

serpico

Veel luchtiger dan dit wordt het anders niet hoor

Het trouwen tijdens het gevecht was juist geniaal xD Lekker foute Hollywood-romantiek! En het begin is gewoon fantastisch! Een revolutie in de vorm van een lied! Go go go.

AddictedToMovies

Inderdaad is er genoeg flauwe humor om het luchtig te houden, maar ik doelde op die grootse onzinverhalen over goden en rituelen.

avatar van RSmovie91

RSmovie91

AddictedToMovies schreef:

Dat gedeelte over de oh zo grote godin die niks doet vond ik ook een beetje raar en daar wordt te veel over gepraat.

AddictedToMovies schreef:
Ook in het begin was het gewoon idioot.
They started singing.
-Finally.
WTF??

Voor als je het niet snapt, Becket weet wat er gaat gebeuren en wil juist dat het gaat gebeuren. Want daardoor kan hij (met Jones onder zijn bevel) de piraten uitroeien.
Daarom zegt hij "Finally".

AddictedToMovies

Ja ik snap het, maar ik vond het zo dom overkomen, vooral omdat hij verder niks weet van al die andere zooi (9 ringen enzo), waarom weet ie dan wel dit. Erg irritant personage/acteur die Beckett.

avatar van RSmovie91

RSmovie91

Oh zo, ja daar heb je wel gelijk in.

Maar ach, ik ben niet zo'n kritische kijker

avatar van blonde redhead

blonde redhead

AddictedToMovies schreef:

Ik vind dit ook geen goede film meer. Maar ik kan niet begrijpen dat je deze film 2* geeft en die In Bruges wat een ongelovelijke K film is 4.5.

AddictedToMovies

Wat heeft In Bruges met mijn mening over deze film te maken? In Bruges heeft mij wel geraakt en jou niet. In Bruges had een prachtige sfeer met (voor mij geslaagde) humor, dialogen, drama, actie, acteerwerk. Maar als je het hier verder over wilt hebben, reageer je maar bij In Bruges.

avatar van Don MN

Don MN

Precies, zelfs als je de vergelijking maakt tussen humor in deze films kom je niet verder dan het 'soort' humor. At World's End is luchtig en In Bruges zwart.

avatar van Phantasm

Phantasm

Deze film viel mij enorm tegen, als je hem moet vergelijken met de 1-ste twee delen. Het laatste half uur is net nog om aan te zien. Verder was ie gewoon slecht.

avatar van jordandejong

jordandejong

De slechtste van de drie, maar nog steeds vermakelijk.

Deel 1 blijft gewoon het leuks en deel 2 is ook wel leuk.

Op IMDB staat inmiddels ook deel 4 en tot nu toe is alleen johnny depp daar gecast. Ik hoop toch dat deel 4 nog komt want het blijft altijd wel leuk om te kijken.

avatar van ali2258

ali2258

ook al zou hij tegenvallen vergeleken met de vorige blijft dit een enorm leuke film!

avatar van Near_Dark

Near_Dark

Volgens velen is dit de slechtse uit de trilogie, maar ik vond hem juist de beste !

Het eerste deel van de film is fantastisch, vol humor en zelfs een beetje bevreemdend, Jack's boot voortgestuwd door al die krabben...

In't midden viel hij af en toe wat stil maar werd nooit vervelend en het einde is werkelijk een visueel verbluffend, overdonderend actiespektakel

Ik heb er van genoten, en da's het belangrijkste, toch..?

De romance tussen Will Turner en Elizabeth Swann werd zéér mooi in beeld gebracht, en zo zijn er nog enkele ontroerende momenten, die in de vorige films eigenlijk te weinig voorkwamen, het maakt deze er extra sterk door.

7/10.
Een vette aanrader voor liefhebbers van Avonturenfilms

Filmsite : http://disney.go.com/disney...

avatar van dinhus

dinhus

Vind dit ook de beste uit de trilogie, deel 1 sprak me niet echt aan en deel 2 was juist de aanleiding om 3 te kijken.

Alhoewel er vage dingen in voorkwamen en het realisme er totaal was uit geramd, wat voor mij niet uitmaakte.. Was 't een zeker leuke film, met een episch einde!

Ja, deel 1 was ook niet de meest realistische .. Allemaal, maar drie was nog wel echt het meest..

avatar van louisvf

louisvf

Hadden nooit vervolgen op moeten komen...!

avatar van moviegirl2

moviegirl2

Ik vond deze persoonlijk ook de beste van de trilogie, samen met 1.

Deel 2 is een soort overbrugging tussen 1 of 2, net een beetje te ver gezocht, maar na het zien van Dead Man's Chest passen de drie delen toch goed in elkaar.

avatar van Fonzie

Fonzie

Wow, wat een verschillen af en toe. Dat mensen dit deel ook nog eens het beste vinden. Vond het een vreselijke film vergeleken met het geweldige deel 1 en 2. Heb de overige delen hier dan ook netjes staan maar deel 3 weiger ik te kopen.

planet_of_death

Ik vind hem even goed als 1 en 2. Maar hij is wel heel erg rommelig.

avatar van Albus Dumbledore

Albus Dumbledore

• 2041 berichten

Ja en af en toe ook echt over the top. Plus een overschot aan personages. Het is niet meer simpel zoals in deel 1. Soms had ik met deze film echt gewoon zoiets van: WTF?! Maar ach, de acteerprestaties, de mooie muziek, de prachtige plaatjes en de heerlijke actiescènes maken veel goed. Bovendien is het verhaal niet echt slecht, maar wel heel erg rommelig en over the top verteld.

EDIT: nadat ik dit heb gezegd, besluit ik om mijn stem te verlagen van een 4,0 naar een 3,5 . Een 8 uit de 10 vind ik hem toch echt niet waard.

avatar van jipt

jipt

louisvf schreef:

Hadden nooit vervolgen op moeten komen...!

Het is gewoon commercieel uitbuiten van een goede film

avatar van erwku

erwku

afschuwelijk

Onderbouwing graag.

avatar van OliverDogg

OliverDogg

Misschien omdat hij te langdradig en ingewikkeld is aan het worden...

Maar afschuwelijk vind ik hem nou ook niet.

avatar van louisvf

louisvf

jipt schreef:

Het is gewoon commercieel uitbuiten van een goede film

Ja daarmee, volledig tegen! Verpest op één of andere manier ook mijn waardering voor de eerste film (voor zover ik die had)!

planet_of_death

Ach kom Louis, dit is en blijft lekkere pulp.

avatar van Lúthien

Lúthien

Ik heb een onverklaarbaar raar gevoel overgehouden na het kijken van deze film. Deel I en II moet ik nog op stemmen, maar echt in één woord: geweldig. Zelden dat ik zo enorm heb genoten van een film!!!

Maar dit deel vond ik serieus slecht, het verhaal kon ik gewoon niet volgen. Waarom doet A dit, waarom wil B dit, waarom zus, waarom zo, het was me totaaaaal niet meer duidelijk en zo kan ik me dus niet meer inleven met de personages. Het was inderdaad rommelig zoals iemand voor mij ook zegt. Dat heeft behoorlijk afgedaan aan de film. En ik vond de conversaties van Jack Sparrow in deel I en II veel en veel beter, die droge humor in de lange intellectuele doch omslachtige zinnen die hij maakte.

En dat gevoel kan ik nog steeds niet verklaren, een beetje een down mood hield ik er aan over.. Het was naar mijn idee alleen maar grauw, onderhandelingen, uitwisselingen waar ik niets van begreep en een gevecht waarbij ik niet kon besluiten met wie ik me het beste kon identificeren. Erg verwarrend. Niets vergeleken met deel I en II, als ik bijv. terug denken aan de scene uit II waarbij je eerst Jack om de hoek ziet aankomen rennen en een seconde later een hele aanhang eilandbewoners achter hem aan. Zulke vrolijke noten misten ook.