Deja Vu (2006)
Met onder meer: Denzel Washington, Val Kilmer en Paula Patton
Releasedatum: 14 december 2006
Bekijk via Disney+
Plot Deja Vu
"If you think it's just a feeling, go back... and look again."
De meeste mensen hebben het wel eens meegemaakt: het vreemde gevoel wanneer je ergens bent, iemand ziet of een situatie beleeft en denkt het eerder meegemaakt of gezien te hebben. Maar wat als deze gevoelens in werkelijkheid waarschuwingen zijn uit het verleden of puzzelstukjes voor de toekomst? Inspecteur Doug Carlin wordt ingeschakeld om bewijsmateriaal te verzamelen wanneer er een bom is ontploft op een boot in New Orleans. Hij ontdekt tijdens zijn onderzoek dat het déjà vu-gevoel, waarvan men over het algemeen denkt dat het slechts in je hoofd bestaat, in werkelijkheid een krachtig hulpmiddel kan zijn.
Doug Carlin
Jack McCready
Agent Stalhuth
Minuti
rupie
Aardig filmpje, maar zoals meeste commentaren iets te ver gezocht. Pas aan het einde van de film gaat ie van het heden terug in de tijd om miss perfect te redden..doe dat dan gelijk. Verder vond ik het einde toch wel interessant.
Er liepen dus twee Dougs rond. En aardig dat de terrorist toch nog twijfelde en wel aan boord weer ging. reden beetje onduidelijk.
aardig filmpje. Haalt het niet bij Man on fire, das was een topper!!
sydney
Het was inderdaad allemaal een beetje te ver gezocht. Daardoor op momenten zeer ongeloofwaardig. Doet niets af aan de volgende feiten:
* Je zit op het puntje van je stoel vanwege de "thriller" momenten.
* Deja Vu had ook wel iets suspense achtigs.
* De ontknoping zie je aankomen, maar is daardoor niet minder spannend.
* Het einde was Amerikaans, maar het kon erger...
* Denzel Washington speelt voor de verandering erg goed.
Dit alles samen is een 3,5* waard.
Modar
Gave film, gister in de bioscoop gekeken, ik was verbaast dat de zaal nog helemaal vol zat omdat de film toch al een tijd draaide. Maar goed hele gave film met de nodige fantasie erin. maar toch als je er een beetje van houd mag je deze film niet laten schieten! 4 sterren voor het geweldig uitgedachte verhaal de acteurs en de sfeer!
*Yoy
Zeker wel een hele goede film!
ik heb hem in antwerpen gezien op een mega groot scherm , echt geweldig! het gedeelte dat de auto onder water gaat dan heb je zelf het idee dat je ook verdrinkt.. het verhaal is origineel maar wel een beetje on-realistisch maar daar moet je maar mee leven. Echt heel erg goed
Paranoid
Zeker wel een hele matige film... Te veel fantasie makkelijk voorspeelbaar... nix voor mij
mister blonde
Ik geloof dat elke blockbuster hier op MM tegenwoordig automatisch een trouwe schare fans krijgt, waardoor zo’n film per definitie een achterlijk hoge score krijgt, terwijl echte meesterwerken in totaalscore naar beneden kruipen.
Na dit gezegd te hebben is ook deze goed scorende blockbuster (ik vreesde al het ergste toen ik Bruckheimer op het affiche zag) een overschat gedrocht waar je u tegen zegt. Het begint als een matige aflevering van CSI, waar Washington met zijn superieure kennis ontzag wekt bij zijn collega's. In welke paar honderd films zagen we dat eerder. Daarna blijkt dat er nog niet genoeg clichés uit de grote hoed van Bruckheimer/ Scott (waardeloos duo) waren gekomen en wordt het een ordinaire tijdreis film. En dan ook nog een die zichzelf veel te serieus neemt. Bovendien wordt het als excuus gebruikt voor een happy 'suprising' end. Jammer dat je het dus wel van erg ver zag aankomen.
Verder moeten we het doen met Washington op de automatische piloot (hij speelde een zelfde soort rol immers al 50 x vaker) en Kilmer die net zo veel charisma laat zien als in Batman Forever. Tony Scott wordt met elke film die de maakt een meer waardeloze regisseur. 1 ster, waar ik eigenlijk 0,5 van zo moeten maken door het makkelijk scoren door op zo'n misselijkmakende wijze te profiteren van de ramp in New Orleans.
Omdat het bij mij overkwam als;
Maar goed, ik ben wellicht sceptisch bij dit regisseur/ producer duo. Bovendien was het irritatiepunt bij mij toch al bereikt.
wessel1983
Leuk om 1 x te zien, maar voor de rest erg zwak.
Het is allemaal wat ver gezocht, gemaakt en erg voorspelbaar.
2.5 zeker niet meer.
Omdat het bij mij overkwam als;
Ik zie het makkelijk scoren niet. Je ziet plots New Orleans. Mag dat niet gezien worden?
Rua
Ik zie het eerlijk gezegd ook niet... New Orleans werd vóór Katrina ook vaak gebruikt in films. En nu mag het in een keer niet meer omdat het profiteren is?
En volgens mij profiteert in dit geval New Orleans meer van de film dan anderom...
mister blonde
Je ziet plots New Orleans? De film speelt zich af in New Orleans. Zo'n zinnetje vraagt heel duidelijk om een extra snik en traan van het publiek. Vond het flauw. Makkelijk punten scoren (net zoiets als dat benefiet concerten helemaal niet alleen zijn voor de mensen waar geld voor wordt opgehaald maar ook en stuk promotie zijn voor de band). Maar laat maar, je wilt het gewoon niet snappen.
Vertel...
Lees:
(Pagina's 9 en 10)
“Deja Vu” werd opgenomen in New Orleans. De opnames dienden een tijd lang onderbroken te worden na het voorbijrazen van Katrina. Tony Scott en Jerry Bruckheimer waren echter overtuigd dat hun film ook daar moest afgewerkt worden aangezien een deel van het scenario ook naar New Orleans was geschreven. “Deja Vu” werd dan ook de eerste film die er werd opgenomen, na de natuurramp. Tot grote tevredenheid van de bevolking die maar liefst met een massa van 5.000 man kwam opdagen toen men een ‘open casting’ hield voor een aantal figuranten. Volgens sommigen zorgde het heropstarten van de opnames in hun stad voor het herwinnen van hun vertrouwen in een toekomst. En ook voor flink wat inkomsten natuurlijk want wanneer een project van deze omvang wordt gedraaid op locatie laat zich dat ook daar voelen.
The governor's Office of Film and Television in Harahan, La., has been working closely with the producers during the past few weeks to keep the movie in the state, convincing them of the feasibility of a shoot. The movie is considered important to the state's film industry because its $80 million-plus budget would stimulate the economy, its complex action sequences would help showcase what local crews can accomplish and New Orleans' prominence in the plot could serve as a boost in restoring tourism.
mzorro
god,
een waardeloze film
het verhaal hapert echt aan alle kanten....
Denzel maakt het nog een beetje goed met zijn acteer talent maar daarmee houdt het echt op.
De uitleg van de real-time tijd machine is al moeilijk te begrijpen maar daarmee hobelt het verhaal alle kanten op.
Nee, wel uitgekeken toch, maar mij bekroop weer het 'all-american-patriot' gevoel; de Americans tegen de Bad-guys......en raadt eens wie er wint.....juist !
Rua
.... De Bad Guy was ook een Amerikaan....
(En wat heeft God ermee te maken?)

Plankje
Tjongejonge,
wat kunnen sommige mensen interessant lullen over een actie film.
Zijn de meeste (actie) films niet voorspelbaar?
Wat dan nog als Washington tig van zulke rollen heeft gespeeld. Als het maar lekker spannend is en het verhaal verder goed in elkaar steekt.
En laat de (American) good guy maar lekker winnen.
Heb me zeker vermaakt bij deze film.
Spannend, hoeft er niet bij na te denken, lekker 2 uur op de bank, bak chips erbij.
mister blonde
wat kunnen sommige mensen interessant lullen over een actie film.
Zijn de meeste (actie) films niet voorspelbaar?
En laat de (American) good guy maar lekker winnen.
Precies! Vooral niet te veel eisen stellen aan een film! Wat is het toch dat bepaalde genres aan minder hoge eisen hoeven te voldoen. Verder zat het helemaal niet zo goed in elkaar.
Haraldinio
Geweldige film, gisteravond gezien en gewoon alles klopt aan die film. De spanning, de sfeer en natuurlijk het acteerwerk. Want ja, alles wat denzel maakt lijkt wel in goud te veranderen!! ( voor mij dan)
Dikke 4,5 sterren, ****,5
Izan
Dikke 4,5 sterren, ****,5
Om te beginnen moet ik zeggen dat ik de film wel matig tot "het gaat" vind. Ik heb geleerd dat je bij een (deels) science fiction film combi actiefilm, want dat is het, niet naar alle details moet kijken. Maar in dit geval kloppen een aantal dingen duidelijk niet. En om maar niet te spreken over die typische denzel gezichtsuitdrukking. Maar goed allesomvattend 2,0*
arthur78
Goeie film, je moet je aandacht erbij houden want anders snap je het verhaal niet meer. Zeker een 4 punten
squash2002
Een film die me 100% meeviel. Zou wel komen omdat ik niet veel van deze film had verwacht. Keek lekker weg en vond Denzel weer geweldig acteren. Spannend verhaal die men goed moet volgen om hem te volgen. Uiteraard zullen er mensen zijn die vinden dat er een aantal lijnen van het verhaal niet kloppen maar dat neem ik op de koop toe, welke film heeft het immers niet.
Deed me ook genoegen Val Kilmer weer eens te zien.
Spacewalker
Zeer matige film. Matige vertolkingen . Slecht onsamenhangend en absurt script. Een belachelijke achtervolging in videoclip stijl die geen kat kan volgen. Zonde van tijd en geld.
kleez
ik had niet zoveel zin om deze film te zien, maar mn broer
zei dat het een aardige film was...
zonnet gezien, en... ik moet zeggen ik werd aardig
verast (positieve zin)!! Leuke film voor op een saaie grijze
middag! Maargoed voordat ik weer een hele lading
commentaar krijg over blockbuster dit, en blockbuster dat:
als je heel erg objectief gaat kijken zijn er idd wel wat
dingetjes die beter konden zoals met de tijdmachine!
ik zit te twijfellen tussen 3,5 en 4 ster; 3,5*
Berty
* Je zit op het puntje van je stoel vanwege de "thriller" momenten.
* Deja Vu had ook wel iets suspense achtigs.
* De ontknoping zie je aankomen, maar is daardoor niet minder spannend.
* Het einde was Amerikaans, maar het kon erger...
* Denzel Washington speelt voor de verandering erg goed.
Dit alles samen is een 3,5* waard.
'Het einde is amerikaans' Waar vergelijk je dat mee? ik vind het wel vrij logish, 90 % van de films zijn amerikaans:)

Sciencefictionfilm 'Deja Vu' van Tony Scott vanavond te zien op televisie

Goede beoordeelde films die net als 'Tenet' aan de haal gaan met de tijd

Blood Diamond
Drama / Thriller, 2006