Genre: Mystery / Drama
8,5 (1.570.261)
Releasedatum: 8 februari 2007
Bekijk via Prime Video
Plot The Prestige
"Are You Watching Closely?"
Robert Angier en Alfred Borden zijn al van jongs af aan, toen ze nog lerende goochelaars waren, elkaars rivalen geweest. Nu, rond 1900, zijn ze beiden volleerde illusionisten en is hun rivaliteit tot immense proporties gegroeid. Zelfs zo groot dat alles en iedereen in de buurt van de aartsrivalen gevaar loopt.
Robert Angier
Tesla
Alley
Judge
Topper zónder reclame (:
Lang leven belgische zenders! Ben benieuwd.
88Fabian
Ik zag zojuist op wikipedia dat de film 40miljoen heeft gekost,ik vindt dit
Nolan's beste film tot nu toe,mischien moet Nolan wat vaker films maken
met dit budget want meer heeft ie infeiten niet nodig om een geweldige
hollywood film te maken,zonder al die cliches.
Al DeNiro
Rivaliteit tussen Bale en Jackman is erg mooi om te zien en er zijn leuke verassingen op einde.
MovieHolic
Inderdaad zeg! Heb met grote verbazing en open mond zitten staren!
planet_of_death
Zeer indrukwekkend. Zo als gewoonlijk heb ik er niet veel van gesnapt. Review volgt morgen.
stfuympos
Zeer indrukwekkend. Zo als gewoonlijk heb ik er niet veel van gesnapt.
*stella*
Je wordt constant op het verkeerde been gezet, erg goede film.
Maar dat had ik ook wel verwacht met Michael Caine. Ik vraag me alleen wel af of hij een tweede keer ook nog zo verrassend is.
MyOwnStyle
Ik moet hem dringend nog eens herbekijken wanneer ik er beter bij ben met mijn gedachten.. Ik vond hem wel maar traag op gang komen, het einde begreep ik niet zo goed
planet_of_death
Op het einde zie je Angier in dat water. Is dat een van zijn klonen?
Juist.
Dan wordt in flashbacks duidelijk wat Angiers methode was om de verdwijningstruc uit te voeren, zijn teleportatiemachine maakte een duplicaat van de persoon die geteleporteerd werd. Het origineel werd elke keer dat de truc opnieuw werd uitgevoerd verdronken. Borden kijkt naar achteren, waar vele watertanks met dode Angiers staan.
planet_of_death
Aha bedankt! Maar de Angier die wordt neergeschoten is dan dus ook een kloon?
chevy93
Volgens wordt er elke keer tijdens de truc een kloon verdronken.
Dat maak ik ten minste op uit het zinnetje dat hij zegt:
Would I be the man in the box or the prestige? Hij is bang om de man in de box te zijn.
planet_of_death
Oké dan. Scarlett Johansson is trouwens erg lekker in de film. Dat blonde trekt me meer dan dat rood in Iron Man 2.
sveneras
Geweldige film, de 2e keer dat ik hem zie en ik vind hem misschien zelfs nog beter dan de 1e keer. Weer wordt ik steeds verrast door de eindeloze stroom aan plotwendingen en de geweldige acteerprestaties. Ik ben het verhaal nog beter gaan begrijpen en het plot steekt gewoon geniaal in elkaar. Een nieuwe nominatie voor mijn top 10
Brimmi
De oorspronkelijke Angier is er toch allang niet meer? Bij de truc komt de 'echte' Angier namelijk om het leven, de kloon is the prestige.
Ik vond hem persoonlijk niet zo moeilijk te begrijpen, ik had hem wel door voordat de grote uitleg kwam zeg maar. Bij dit soort films moet je gewoon goed opletten (Memento ook bijv.).
Grappig trouwens dat ik altijd dit soort films ga kijken nadat ik een paar nachten nauwelijks heb geslapen ivm kamp xD
moviemafketel
- 19752 berichten
Heeft de kloon ook pcies dezelfde herinneringen in zijn brein als het origineel zeg maar? Lijkt me anders dat de originele Angier wordt neergeschoten? Daar was ik nog niet helemaal uit.
Brimmi
Volgens mij wordt Angier gewoon gekopiëerd, op het moment van klonen zijn ze dus exact hetzelfde, met de zelfde herinneringen. De laatste levende Angier kende dus alle herinneringen van de Angiers die zichzelf lieten klonen, vanaf hun ontstaan totdat ze zich weer lieten klonen. De periode tussen het klonen en het sterven van een kloon heeft hij dus niet meegekregen (hij wist dus ook niet hoe het voelde om te sterven). Angier blijft wel telkens dezelfde persoon, maar zijn karakter verandert (maar dat komt niet door het klonen)
(verwijderd)
Er is geen verschil tussen kloon en origineel; zelf-opoffering wordt in deze film wel erg letterlijk genomen.. Mooie rol van Bowie, die als Tesla de wetenschappelijke situatie van het begin van de twintigste eeuw binnen treedt. Het schizofrenie karakter van de elementaire deeltjes staat net in de kinderschoenen. Bohr, Einstein, Heissenberg en niet te vergeten Schrödinger, waar de Coen-broers in hun A Serious Man ook fantastisch gebruik van maken: een spel op het grensvlak van leven en dood - oorzaak en gevolg.
planet_of_death
Ondanks de speelduur is The Prestige vlot, intelligent en zeer boeiend.
Het plot is echt Nolan achtig. Veel mystery, drama en op het einde heb je nog wat vragen. Ik zal maar meteen het enige minpunt aan bod brengen. De film begint realistisch maar dan komt Tesla aan bod met zijn kloondinges. Dit vind ik nogal ongepast in dit soort films. Ik houd erg van science fiction, maar in deze film is het gewoon misplaatst. Ik vond het even storend. Gelukkig is de rest van het verhaal erg vaag en boeiend.
De acteerprestaties zijn van hoog niveau. Met Jackman voorop. Ik ben nooit fan geweest van Bale, maar hier doet hij het vrij goed. Johanson is een mooie vrouw en haar rol is vrij groot. Ze acteerd nogal onopvallend.
Het is gaaf om te zien hoe de twee mannen elkaars trucs verpesten. Er wordt heel wat tijd gestoken in dit.
Top!
Montorsi
Vind het toch elke keer opvallend dat er zoveel twijfel is rond deze film. Is toch gewoon een erg gemakkelijk plot? Wordt ook nog helemaal uitgelegd op het einde.
chevy93
Niet iedereen is zo knap als jij he
Veel mensen zijn alleen standaard blockbusters gewend. Dat was ik vroeger ook, dus ik kan best begrijpen dat er wat verwarring is rond deze film.
Montorsi
Dit is toch ook gewoon een blockbuster.. Maar kom op, er is toch geen twijfel mogelijk als je gewoon een beetje op let op het einde?
planet_of_death
Bij mij zijn de vragen al beantwoord. Let wel: je hebt ervaren filmkijkers die meteen alles zien en minder ervaren die moeten puzzelen. Zelfs naar zo'n einde.
chevy93
Dat is nou precies wat ik bedoel, bij menig blockbuster hoef je totaal niet echt op te letten op het einde. Je zou bij wijze van spreken ondertussen kunnen gaan koken, op de computer een spelletje spelen of je huiswerk maken.
Als je een beetje oplet tijdens de film, wordt alles duidelijk ja. Daarbij blijft wel dat er een verschil is tussen de doorgewinterde filmkijker en de net beginende.

Mysteryfilm 'The Prestige' van Christopher Nolan wordt morgenavond uitgezonden op televisie

De tien best beoordeelde films van de jarige Hugh Jackman (55)

De vijf beste films van de vandaag jarige Christian Bale (48)

Vijf goede films die met je brein spelen

The Shawshank Redemption

The Dark Knight
Actie / Misdaad, 2008

The Usual Suspects
Thriller, 1995
londen, engelandzelfmoordcompetitiegeheimobsessiemagiedagboeksterven en doodtwistclass societyillusiontrickshostilityclasspartnerrivaliteitsteampunkcrueltyhangingjail cell19e eeuwnikola tesla goochelaartesla coilbittersweet secretdirectmind-blowing antagonisticembarrassedpretentious