• 9.380.119 stemmen

Genre: Mystery / Drama

Oorsprong: Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Christopher Nolan

Met onder meer: Hugh Jackman, Christian Bale en Scarlett Johansson

IMDb beoordeling: 8,5 (1.570.261)

Releasedatum: 8 februari 2007

Plot The Prestige

"Are You Watching Closely?"

Robert Angier en Alfred Borden zijn al van jongs af aan, toen ze nog lerende goochelaars waren, elkaars rivalen geweest. Nu, rond 1900, zijn ze beiden volleerde illusionisten en is hun rivaliteit tot immense proporties gegroeid. Zelfs zo groot dat alles en iedereen in de buurt van de aartsrivalen gevaar loopt.

avatar van Ramon K

Ramon K

Nogal slappe film. Ik heb me niet verveeld hoor, maar het is weer zo'n typisch Hollywood mode-film met een hoop onthullingen en spectaculaire twists die eigenlijk kant noch wal raken. Grootste irritatiefactor voor mij is dus, dat moge duidelijk zijn, het ontieglijk slappe script. Ik vind het ook zo typisch in de filmliefhebbende wereld dat gaten in het script dan weer uitgelegd worden binnen een groots opgezet plan van Nolan om de film als een grote goocheltruc/illusie te laten fungeren. No way! Wat kan Nolan het schelen of het nu klopt of niet, zolang de onthullingen en twists maar verrassend zijn want daar kickt het publiek op. Hoe je de film ook uitlegt, werkt de machine wel? Niet? Dubbelganger? Maar net zo goed: de tweelingbroer?, het klopt nooit want het script is gewoon zwak en gekunsteld. Altijd als ik zo'n film met een endtwist gezien heb dan ga ik terugredeneren. En dan nog niet eens zo zeer terugkijken of het plot op papier wel klopt, maar vooral of de motivaties van de karakters binnen dat plot ook maar een beetje logisch of menselijk zijn. Ik snap er in het geval van The Prestige geen bal van. Zo snap ik niet (of accepteer ik de ontieglijk versimpelde uitleg niet) dat Johansson plots emotioneel overloopt, of dat Caine emotioneel overloopt of dat tweelingbroers die zich willen uitgeven als 1 man en waarvan de ene houdt van Marietje en de ander van Truusje, uberhaupt ooit van plaats wisselen als het om partners gaat. Dat hele "Today I love you, today I don't love you"- gebeuren is dan ook zo'n overduidelijke kunstgreep om het publiek maar bezig te houden, daar kan ik dan ook absoluut niets mee (om maar eens een voorbeeld te geven). Ik houd er over op: magere 2*

Uiterst vermakelijke film met prachtig spel van Caine,

Hugh Jackman is een mooie Copperfield look-a-like maar Christian Bale overdrijft de rol van de gekwelde man.

Jammer dat het plot erg gekunsteld is en de film een teleurstellende ontknoping kent.

Een zo'n 'geniale twist' kan ik nog wel hebben en waarderen, maar deze film maakt het wel erg bont.

Scarlett Johansson was weer herkenbaar Scarlett Johansson. Een overkill aan bijrollen de laatste jaren, op een gegeven moment worden ze inwisselbaar lijkt het wel.

avatar van qwertary1992

qwertary1992

Ik heb em net gezien.. en ik heb me egt zitten verbazen, daar alleen op die bank beneden zeg!! Het verhaal.. tja, het is gecompliceerd maar wel egt spannend.. chapeau daarvoor!

Sterk acteerwerk van de hele cast.. Johansson vond ik eigenlijk ook best wel weer herkenbaar.. net zoals kappeuter hierboven vermeldde..

Ik heb me erg vermaakt en denk dat ik nu weer verder ga met een andere film kijken

avatar van JigSaw_Doll

JigSaw_Doll

soms wat voorspelbaar

maar wel een geweldige film

avatar van helleke

helleke

Heel goeie film met prima vertolkingen.

Het verhaal zit soms wat moeilijk inéén,maar op het eind komt de ontknoping.

Echt heel goed gevonden.

Een verdiende 3,5 sterren.

avatar van Mantis

Mantis

Even voorspelbaar als The Illusionist, om even in het goochelgenre te blijven.
Zag je de plotwending al van mijlen ver aankomen in die film, dan raad ik je aan om The Prestige niet te bekijken.

Dat er zelfs mensen zijn die er meer achter zoeken, snap ik totaal niet. Het verhaal is letterlijk hoe het verteld wordt. Angier sterft en één van de Borden tweeling blijft leven. Je ziet Angier zichzelf klonen en daarna doodschieten, hoe komen sommigen er dan op dat Angier uiteindelijk nog Borden beet heeft door een dubbel te gebruik.

avatar van Safri

Safri

Ik vond die eerste assistente eigenlijk leuker dan Scarlett.

3 *

Oh ja, plotwendingen, mooie beelden, al vaker gezien, genoeg goochelaarsfilms gezien nu, kappen nou.

avatar van Dandeman

Dandeman

Twee sterren vanwege de mooie sfeerbeelden en de kostuums. Helaas, ik heb 'm niet af kunnen kijken. Het was steeds alsof ik naar dat duveltje uit het doosje zat te kijken. Je weet dat ie komt, maar het moment waarop.... Nee, niet mijn genre.

avatar van orginaliteit

orginaliteit

echt zalige film !!!!!!!!!! beste einde dat ik heb meegemaakt

echt deze verdiend gewoon de volle 5 , en je blijft gewoon aan het beeld gekluisterd echt prachtig

avatar van Manu

Manu

Geweldige film!
Alleen oppassen dat je niet teveel verteld tegen iemand die de film nog niet heeft gezien; ,je zou zomaar de clue kunnen verklappen door 1 woord te zeggen:TWINS!

avatar van Film Pegasus

Sterke film die jammer genoeg wat gaten vertoont. Acteurs doen erg hun best met vooral Cain en Jackman op kop. Bale is op het randje van overacting. De plot is goed gevonden, maar wordt niet optimaal naar voren gebracht. Maar dat neemt niet weg dat een groot deel van de film toch zeer goed gemaakt is en er zo een vermakeljike film tot stand is gekomen. Niet de beste film van 2006, maar wel een leuke ontspanningsfilm. 3.5*

avatar van cheris

cheris

Vond het een leuke film om naar te kijken Ik wist niet wat ik ervan moest verwachten, dus ben ook zeker niet teleurgesteld.

avatar van molenaar666

molenaar666

Goede film maar zal het niet zo snel weer in mijn dvd speler doen om hem nog een keer te kijken. Maar zeker wel de moeite waard van het kijken

avatar van deStef

deStef

Best leuke film, alleen wat lullig voor de parkietjs. 3,5*

avatar van Nienke1981

Nienke1981

Ik vond de Prestige ook een erg goede film. Een keer wat anders! Wel ingewikkeld inderdaad, maar toch nog te volgen. Ik dacht alleen eerst dat de eerste assistente dezelfde was als de tweede (door al die vooruit- en terugblikken en ze leken zo op elkaar), dus alleen wat dat betreft begreep ik het niet helemaal.

avatar van Kisje

Kisje

Lijkt me echt een top-film..

avatar van chucknorris

chucknorris

• 1908 stemmen

ik vond het eerlijk gezegd wat tegen vallen. Hierboven worden regelmatig 2 verschillende theorien genoemd. Degene die zegt dat de machine niet werkte vind ik persoon wel de leukste. Anders vind ik het toch allemaal wat te gemakkelijk. Maar ook de 1e theorie vind ik niet echt sterk uitgewerkt.
ofwel, altijd leuk om een film te kijken waarmee je regelmatig op het verkeerde been wordt gezet en helemaal leuk als je na het einde van de filmnog een tijdje moet nadenken, maar hier werkt het toch niet helemaal voor mij.
desondanks toch wel 3 1/2 *

avatar van DeCol

DeCol

Vette film! Had het niet verwacht en wist ook niet wat ik moest verwachten. Redelijk apart en leuk gebracht. 4*

avatar van TheRisingSun

TheRisingSun

Na "The Illusionist" nu ook "The Prestige" gezien en ook deze is weer helemaal top!

Evenals in "The Illusionist" is dit ook een film om geen seconde van te missen of je kan al een belangrijk detail over het hoofd zien.

Waar "The Illusionist" gebruik kon maken van de talenten van Norton, Biel en Giamatti, zijn hier Bale, Jackman, Caine en iets mindere mate Johansson de mensen die het tot een wervelende film maken.

Natuurlijk doen deze mensen het voortreffelijk, maar de film wordt gemaakt door de wendingen en trucs / illusies.Hoe verder we naar het einde toe komen, des te meer wendingen er ontstaan. Waar "The Illusionist" al een mooi plot had is de plot van "The Prestige" er ook waar je U tegen zegt. En net als in "The Illusionist" zag ik hem hier ook totaal niet aankomen! En juist dat vind ik heerlijk aan een film, als je pas aan het einde te weten komt hoe het nou (ongeveer) in elkaar steekt.

Daarom evenals voor "The Illusionist" ook hier....

4,5 ster

avatar van Respekked

Respekked

In ieder geval wordt in de film de suggestie gewekt dat er klonen zijn, omdat men telkens met die kisten water aan het zeulen is . Dan is het allemaal leuk en aardig dat we 'closer moeten looken', maar dan moet je niet van die dik-er-boven-op suggesties maken.

Het boeit verder ook niet zoveel, merk dat ik niet zoveel met dat gegoochel heb. Twee goochelfilms met allebei een vervelend plot. The illusionist heeft een (knip, spoiler voor The Illusionist) en The Prestige plaveit de weg met hints, zodat er van een twist uberhaupt geen sprake meer is .

Waar the Illusionist nog gekenmerkt wordt door een goede ouderwetse sfeer met fijne sepia kleuren, mist the Prestige dit totaal en heeft het feitelijk geen eigen identiteit. Er wordt wel wat duisters geprobeerd met de mist bij het hotel enzo, maar in feite ziet de film er gewoon mainstream uit en zou je het corset van Johansson zo in kunnen ruilen voor een moderne diepe V hals.

Er wordt wel prima geacteerd en de deurentruc van Jackman ziet er heel gaaf uit!

avatar van MLO

MLO

Ik zag veel berichten met theorieën over de plot van het verhaal en of het nu wel of geen truc is geweest. Wie de film goed volgt en details in zich op neemt, zal bemerken dat er maar één conclusie mogelijk is – en de gehele discussie dus zinloos is. Degenen die anderszins van mening zijn hebben wellicht niet zo goed opgelet.

Voor de liefhebber is het verder een onderhoudende film, waarin het verhaal zich vanzelf ontrafelt.

avatar van Knisper

Knisper

MLO schreef:

Kan je dan misschien het argument noemen dat een van de twee theorieen uitsluit? Daar wacht ik namelijk al een tijdje op.

avatar van Johnlo

Johnlo

Geweldige film met een goed verhaal.

C.Bale blijft 1 van van mijn favoriete acteurs.

avatar van Reinbo

Beetje vlakke en voorspelbare film die in niets bijzonder is, vrees dat ik 'm morgen weer vergeten ben. Hoop dat de illusionist beter is. (Moet haast wel).

Krappe 3*

avatar van Respekked

Respekked

Reinbo schreef:

Krappe 3*

niet veel, wel sfeervoller.

avatar van tiny7

tiny7

grappig dat hij zo vergeleken wordt met de illusionist, heb net de illusionist gekeken en al een paar maanden geleden de prestige en ik moet zeggen dat ik tijdens de illusionist het einde al van verre aan zag komen en ook veel minder diepgang in het verhaal vond (ze wilden in feite gewoon samen zijn) begrijp me niet verkeerd vond het een leuke film maar persoonlijk vond ik de prestige stukken beter en veel diepgaander (een echte 'magician' maakt opofferingen voor zijn werk...) en (kan aan mij liggen ik zag het einde echt niet aankomen

kan de prestige echt iedereen aanraden, het is wel naar mijn mening een typisch hollywoodfilm en het is af en toe ongeloofwaardig maar zeker een must have seen dus 4,5 sterren...

avatar van Max en Joep

Max en Joep

Wauw!

Wat een dijk van een film zeg!

Vanaf seconde 1 ("are you watching closely.....") werd ik meegezogen in de mystieke duistere sfeer.

Christian Bale is zoals altijd weer fantastisch en de rest van de crew acteert ook prima.

Visueel ook allemaal dik in orde.

Hoewel je voelt dat er een twist aan zit te komen, zat ik naar de ontknoping toe toch nog wel degelijk op het puntje van mijn stoel (bank eigenlijk).

Naarmate de film vordert en de trucs bijzonder worden, wachtte ik soms bijna ademloos op wat er komen ging (sterke dreigende muziek ook).

Als Bale voor het eerst de eerste Transported Man truc doet, met dat rubberen balletje, in dat groezelige theater... die scene was echt FANTASTISCH. Je voelt dat er iets heel bijzonder gaat gebeuren, en samen met de muziek was dat echt een weergaloze scene.

Leuke bijrol van Bowie.

Knap ook hoe de opkomst van de technische ontwikkelingen en de eventuele angst doorvoor worden verweven in het mysterieuze van de googelwereld (ik doel op het hele stroom gebeuren uiteraard).

Ok, er zitten voor de echte criticus misschien wat plotholes in, maar wie op basis daarvan dit sfeervolle werk lager beoordeelt, gaat volgens mij compleet voorbij aan de bedoeling van cinema.

Bale was weergaloos als immer strijdende getormenteerde man die moest opboksen tegen Danton.

Hard bezig om mijn favoriete acteur te worden, die Bale.

Wat een acteur.

een DIK verdiende 4,5 ster!

Tot slot: menig user rept hier over 2 theorien??

Er was echt NIETS aan de film dat ik niet snapte of dat mijnsinziens voor een andere uitleg vatbaar was.

avatar van centurion81

centurion81

• 2068 berichten
  • 1996 stemmen

Ten eerste: met Max en Joep eens: er was niets aan de film dat niet te begrijpen was of op meerdere manieren te interpreteren, alle eventuele gaten en vragen worden ruimschoots gedicht.

Heb echt super genoten van een heerlijke film met prachtig acteerwerk, cinematografie, verhaal en alles...Niet exceptioneel, gewoon heel goed. Een film waar je overigens wel bij moet blijven opletten. David Bowie was grappig om te zien =D

avatar van Harschi

Harschi

Goede film met prima acteerwerk. Minpunt vind ik het gebruik van die "kloonmachine" van Tesla. Die is ongeloofwaardig en haalt het verhaal onderuit.

avatar van Lyssa

Lyssa

Uitstekende cast(Johansson, Caine, Jackman, Bale). Het verhaal was origineel, maar vooral het einde was niet bijzonder verassend. Vooral een erg leuke rol van David Bowie. Voor mijn gevoel duurde de film erg lang en ik vond er niet veel vaart in zitten. In vergelijking met The Illusionist, ook een film over goochelaars (maar toch ook totaal anders, moet gezegd worden), vond ik The Prestige tegenvallen. The Illusionist vond ik sfeervoller (prachtige decors, mooi kleurenpalet). Zeker na alle gelezen recensies op moviemeter en in magazines vond ik deze erg tegenvallen.