• 9.380.138 stemmen

Genre: Mystery / Drama

Oorsprong: Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Christopher Nolan

Met onder meer: Hugh Jackman, Christian Bale en Scarlett Johansson

IMDb beoordeling: 8,5 (1.570.261)

Releasedatum: 8 februari 2007

Plot The Prestige

"Are You Watching Closely?"

Robert Angier en Alfred Borden zijn al van jongs af aan, toen ze nog lerende goochelaars waren, elkaars rivalen geweest. Nu, rond 1900, zijn ze beiden volleerde illusionisten en is hun rivaliteit tot immense proporties gegroeid. Zelfs zo groot dat alles en iedereen in de buurt van de aartsrivalen gevaar loopt.

avatar van sSjorsz

sSjorsz

Christopher Nolan, wat een held!

Eerst Memento en nu dit. Dit zit echt heel knap in elkaar, zoiets simpels(zal niks verklappen) en dan zo'n verhaal eromheen EN dan ziet het er ook nog eens prachtig uit EN wordt het nog eens geweldig geacteerd. Het is natuurlijk geen meesterwerk, dus wat mij betreft 4 sterren.

avatar van AmezorC

AmezorC

Wat mij betreft een hele goeie film,

met een mooie ontknoping aan het eind.

Echt een aanrader. 4*

avatar van voltazy

voltazy

ik ben hier wel benieuwd naar, zal hem binnekort maar even bekijken

avatar van HeatWave

HeatWave

Een film waar heel duidelijk veel moeite en aandacht voor besteed is.

Alles is tot in de details uitgedokterd en zit dan ook degelijk in elkaar. Dit verdient toch ook even respect voor de regiseur die alles prachtig in beeld heeft gebracht, maar ook de acteurs en actrices spelen allen erg overtuigend.

Mooie trucage-momenten, en soms huiverinwekkende gebeurtenissen, plus natuurlijk de hiervoor genoemde dingen zijn voor mij ook gelijk de positieve dingen aan deze film.

Nu zul je denken, zo die is is even razend enthousiast.

Niet helemaal, ik vind het vooral een erg moeilijke film, opzich niets mis mee, maar vooral het laatste half uur raakte ik het spoor totaal bijster. Het is ongetwijfeld de bedoeling geweest om de kijker op het verkeerde spoor te brengen, maar ik vind het af en toe net iets te ver gaan en raakt alle logica totaal zoek.

Jammer,....dit had voor mij niet gehoeven, want vooral de laatste 15 minuten was er voor mij de lol totaal af terwijl ik de rest van de film toch zeker nog wel de moeite waard vond.

Zodoende krijgt dit hele abacadabra-gebeuren een gewone voldoende van mij, niets meer niet minder.

avatar van nickje76

nickje76

Een goede film. Goed verhaallijn. En een verrassende ontknopping. Jammer van alle flash-backs. Daar door is de film moeilijker om te volgen.

avatar van brookie

brookie

Vette film keek lekker weg, ik vond hem juist niet moeilijk en wel erg logisch en voorspelbaar vandaar 3.5*. Op een mooie manier verteld met flashbacks dat kan ik erg waarderen.

Nog twee dingen

1. Wat een ontiggelijk lekker wijf is die Scarlett Johansson, zo lekker dat het bijna fout is

2. Ik zou Christian Bale graag een keer "The name is Bond, James Bond" willen horen zeggen. Ik denk wel dat hij dat aankan, zelfverzekerd tot het arrogante aantoe

avatar van brookie

brookie

Knisper schreef:

Er doen ook theorien de ronde dat gewoon de dubbelganger gebruikt werd die ik zelf ook aanhang. Lees het spoilertopic eens door, misschien dat het dan beter op zijn plek valt.

Nee dat kan niet want Bale's zijn karakter was ook gekloond en wat dacht je dan van al die hoeden, die twee katten en al die doden hugh jackmans's in al die kasten . Daarom snap ik ook niet dat sommige mensen het einde onvoorspelbaar vinden, o phet moment dat je al die hoeden ziet is het toch duidelijk....

avatar van SiSsY bOY

SiSsY bOY

Fijn dat de meesten het hier zo'n fantastische film vonden maar hij kon mij totaal niet boeien. Vond het een slecht verhaal met net iets teveel plotwendingen. Zoiezo de aanwezigheid van "de machine" vond ik een beetje achterlijk. Ook vond ik hem op het eind erg traag worden. "the prestige" van deze film werd een beetje te lang uitgesteld en uitgerekt...

avatar van Theatertje

Theatertje

4.5 sterren heb ik de film geschonken, omdat het zo geniaal in elkaar steekt! De opbouw, de acteerprestaties, het verhaal, de magie, de goocheltrucs, ... Echt super allemaal. Bewijst maar weer eens dat Nolan, Jackman, Bale en Johansson het nog ver zullen schoppen in de filmwereld.

avatar van bugno

bugno

De film heeft op mij weinig induk gemaakt,ik heb hem helemaal afgezien,wat al 1* oplevert.Uiteindelijk komt hier nog 1* bij,voor de leuk in mekaar gestoken gocheltrucs.

Het was in film die mij niet lang zal heugen,2* derhalve

avatar van keukenzout

keukenzout

Hele toffe film, met een heel fijn plot waar ik even stil van was. 4.5 *

avatar van Clint Reno

Clint Reno

Wow, wow, WOW!

Wat een fantastische film! Strakke cast, fantastisch verhaal en een waanzinnig einde.... plotwendingen zonder dat ze als vergezocht overkomen.

Niet geschikt om te kijken als je niet geconcentreerd een film wilt kijken. Als je dat wel wilt, dan ga je absoluut in de film op.

JJ_D

Typische Hollywoodfilm (doorsnee karakters en emoties, soms een tikkeltje voorspelbaar) met een goed verhaal, zodat het aangenaam blijft voor de kijker.

Geslaagd.

avatar van RedEye_18

RedEye_18

brookie schreef:

Je gaat niemand wijsmaken dat je het einde kon voorspellen, broekie.

avatar van gotti

Bij een film die die drie stappen totaan de Prestige met zoveel bombarie aankondigt is natuurlijk wel te verwachten dat de film ook in die drie stappen is opgebouwd. Deels was het wel te verwachten natuurlijk...

avatar van salvatore

salvatore

• 1937 berichten

RedEye_18 schreef:
Je gaat niemand wijsmaken dat je het einde kon voorspellen, broekie.

Ik zag bijna meteen dat Fallon ook door Christian Bale werd gespeeld, in dat geval kan je de puzzelstukjes wel gemakkelijk invullen.

Voorderest een beetje een oninteressante film waar enkele aardige dingen in zaten. 2.5*/3*

avatar van Zuzuu

Zuzuu

Ik vond deze film heerlijk en genietvol!

Ik vond het erg spannend, vooral de manier waarop Robert Angier zich dupliceert met het vreemde machine.

*4,5*

avatar van Yash100

Yash100

Wie was dat op het laatst in het water?
De dubbelganger van Bale was opgehangen en Hugh Jackman was in het lijkenhuis geidentificeerd???
Of dupliceerde hij zichzelf 'echt' in de film elke keer weer ????

Let svp even op spoilers. Ik heb spoilertags geplaatst.

Yash100 schreef:
Of dupliceerde hij zichzelf 'echt' in de film elke keer weer?

Inderdaad, ja.

Inderdaad, ja.

Niet waar. Dat was, mijns inziens, gewoon een mindfuck. Je moet maar eens opletten op de tekst die de voice-over op dat moment zegt.

Knisper schreef:

Weet het allemaal niet zo goed meer, maar hij zei op dat moment toch dat hij het moeilijk vond om zichzelf steeds weer te moeten doden (zijn duplicatie die verdrinkt)?

JJ_D schreef:

Ja, dat zei het personages, maar in de finishing moments van de film zegt de voice-over dat mensen graag voor de gek gehouden willen worden(of iets dergelijks). Ik ben dan ook aanhanger van de theorie dat de kloonmachine helemaal niet werkt, maar daar zijn ook veel tegenstanders van. In het spoilertopic is er al veel discussie over gevoerd.

Knisper schreef:

Hoe verklaar je dan die 2e "ik"-figuur (die verdrinkt)?

JJ_D schreef:

Hoe verklaar je dan die 2e "ik"-figuur (die verdrinkt)?

Dat is de dubbelganger. Je ziet tijdens de shows ook maar een keer iemand verdrinken, vandaar dat hij ook zo geschrokken kijkt.

avatar van Jules [NL]

Jules [NL]

Ligt vanaf dinsdag in de videotheek. (19 juni)

Knisper schreef:

Vind dit wel héél ver gezocht (> de kloon kan schrikken omdat hij verdrinkt, lijkt me). En al die hoeden in het begin dan? Allemaal deel van de misleiding?

JJ_D schreef:

Tesla wilde die machine natuurlijk verkopen, dan is het weinig moeite om hoeden neer te leggen. De grootste reden achter deze theorie voor mij is dat er in de heel film nergens anders iets onverklaarbaars of onlogisch gebeurd, dus zo'n science fiction-element past er helemaal niet in. De film zegt zelf dat het verhaal een truc is.

avatar van Sergio

Sergio

Prima film maar helaas wordt het op het eind nogal ongeloofwaardig en dat is jammer.

avatar van Finidi007

Finidi007

Knisper schreef:

jij zoekt het allemaal te ver man, de machine werkt gewoon, cfr de hoeden, de katten, hijzelf die gedupliceerd wordt, de kist met het lijk die elke avond wordt afgevoerd, and so on...
het stuk waarin de voice over zegt dat de mensen willen misleid worden slaat op het feit dat Bale een tweeling is