• 9.381.042 stemmen

Genre: Mystery / Drama

Oorsprong: Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Christopher Nolan

Met onder meer: Hugh Jackman, Christian Bale en Scarlett Johansson

IMDb beoordeling: 8,5 (1.570.556)

Releasedatum: 8 februari 2007

Plot The Prestige

"Are You Watching Closely?"

Robert Angier en Alfred Borden zijn al van jongs af aan, toen ze nog lerende goochelaars waren, elkaars rivalen geweest. Nu, rond 1900, zijn ze beiden volleerde illusionisten en is hun rivaliteit tot immense proporties gegroeid. Zelfs zo groot dat alles en iedereen in de buurt van de aartsrivalen gevaar loopt.

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

Laoslander schreef:

heeeeeelemaal niet.

David Lynch is een conceptueel filmkunstenaar, wat Christopher Nolan totaal niet is

Helemaal mee eens, Lynch is wel wat gecompliceerder dan simpele broer Nolan.. Neemt niet weg dat ik deze film prima vind en veel van het werk van Lynch niet, maar dat is wat anders

avatar van Laoslander

avatar van mer1973

mer1973

Laoslander schreef:

heeeeeelemaal niet.

Ben het totaal NIET met je eens.

Volgens mijn kennis bt. conceptueel nog altijd ''slechts gebaseerd op een idee''.

Hoe zou David Lynch dan te werk gaan.

Daarbij vind ik zijn laatste film Inception wel degelijk een kunstwerk.

avatar van Threeohthree

Threeohthree

Dit is eigenlijk de enige film van Nolan samen met Memento die mij aanspreekt, de rest is allemaal wel in orde maar kunstwerken vind ik het niet. Maar goed ik vind bijvoorbeeld Picasso ook geen kunstenaar terwijl hij wel mooi kan schilderen. Hier zit gewoon een behoorlijk portie sfeer in die ik in veel van zijn films mis, bij Lynch is die sfeer er eigenlijk altijd.

avatar van mer1973

mer1973

Threeohthree schreef:

Jij bent bevooroordeeld, je hebt al 3 films van Lynch in je top 10 hahahahaha.

avatar van Threeohthree

Threeohthree

Ik ben zeker bevooroordeeld, ik hecht ook weinig waarde aan objectief stemmen, aangezien ik altijd wel een aantal meningen lees voordat ik een film kijk, dat kan goed of slecht uitpakken. In dit geval dus goed, aangezien het gemiddelde van mijn Nolan stemmen niet behoorlijk hoog is. Bij Lynch pakt het vaak anders uit omdat ik hem meer krediet geef. Hypocriet of niet, dit is dan ook de meest sfeervolle Nolan film, ondersteund door prima camerawerk en achtergrond muziek.

avatar van mnrk

mnrk

Wat een geweldige film, het lijk wel of Nolan alleen maar topfilms produceert/regiseert

Deze film is helemaal compleet, alles zit erop en eraan, de gehele aankleding, muziek en sfeer die deze film heeft. Het verhaal is dik in orde en wordt zeer goed verteld en gebracht.

Het acteerwerk van Jackman, Bale, Caine en Johansson is zeer goed. De bijrol van David Bowie is ook prima gevonden.

avatar van Sisko

Sisko

Goede film met een intelligent verhaal. Je wilt 'm gelijk een tweede keer zien.

Nakkie13

Sommige films slaan gewoon de spijker op de kop met sfeer. En deze film slaat hard.

Ik ga hem denk ik morgen maar eens herzien want het is een tijd gelee.

avatar van Timothyvdmeer

Timothyvdmeer

Groznyy schreef:

Niet mijn soort film. Als ik zelf niet de moeite kon nemen om hem volledig uit te kijken, betekent dat ik die film niet meer dan twee sterren kan geven.

Het is blijkbaar typisch aan Nolan om een zeer grauwe setting te genereren (zoals ook bij Batman Begins en Dark Knight). Dat geeft aan de film dan misschien wel een klassieke en professionele look, maar mij stoort het alleen maar.

als je een film niet afkijkt moet je ook niet stemmen.

avatar van subwoofer henk

subwoofer henk

Goeie film

avatar van Cleanshot

Cleanshot

Goede film.

Vond Jackman sterk acteren en Bale zit bijna altijd wel goed in zijn rol.

Wat ik minder vond was dat van sommige dingen wel heel onwaarschijnlijk was dat een echtgenoot of een goede vriend dat niet wist.

De laatste shot vond ik totaal overbodig aangezien e.e.a. al was uitgelegd eerder.

Dat vond ik iets afbreuk doen aan de film die verder prima was.

avatar van fappie

fappie

• 2005 stemmen

orbit schreef:

Films van Lynch moet je vaak zelf uitzoeken . Bij Nolan is het meestal duidelijk uiteindelijk (behalve Memento die ik pas 1 keer gezien heb). Mja audiovisueel vind ik het ook lastig. Mulholland Drive vond ik audiovisueel trouwens bijvoorbeeld ook niet heel denderend.. niet de hele film lang in ieder geval.. The Elephant Man vond ik dan wel weer erg strak..

avatar van JANSSEN90

JANSSEN90

Ik kan me in veel films inleven maar deze niet, ik vond het allemaal zeer langdradig en saai, ik was heel blij toen deze afgelopen was.

De decors en kostuums zijn wel dik in orde.

avatar van Djarune

Djarune

Ik kan Bale ook in deze film niet uitstaan, maar vind dit wel 1 van de betere films van Nolan. Sterker nog deze is beter blijven hangen dan Inception. Jackman speelt sterk en een leuk mysterieus rolletje van David Bowie.

avatar van alberts722

alberts722

Bale niet uitstaan?

Ik vind hem net als iedere filmrol die hij speelt geweldig. Zijn accent, mimiek, alles eigenlijk!

Die gast is op en top acteur en ook in deze film vind ik hem geweldig.

maar goed meningen verschillen

avatar van lisariya

lisariya

Nou maar hopen dat Veronica vanavond niet weer blundert met de laatste (belangrijke!) minuut weg te laten.

avatar van jollyrogers

jollyrogers

Lang gedacht waar het naar toe ging, maar mooi einde. Toch een goede film!

avatar van ImmortalTech

ImmortalTech

De eerste keer dat ik hem zag en zeker niet de laatste keer! Vooral de vele goede en soms onverwachte twists maakten deze film tot het einde erg boeiend. Daarnaast werd er sterk geacteerd en zat het verhaal goed in elkaar. Ik heb het idee dat als ik hem nog eens zie, dat mij meer details opvallen die deze film nog beter maken. Vooralsnog 4 sterren.

Over Tesla had ik al het een en ander gelezen een tijd geleden en ik vraag me nu wel af hoe zijn verhaal feitelijk in elkaar steekt. Ga ik zeker meer informatie over opzoeken.

Nakkie13

Blijft een zeer knappe film over overgave voor de kunst.

Zoals veel Nolan ( en ook vaak Fincher films, die ik vaak wat van elkaar weg vind hebben ) steekt het script gewoon heel knap in elkaar en is alles top in beeld gebracht.

avatar van lisariya

lisariya

En ja.... Veronica heeft weer geblunderd en de vorige versie weer uitgezonden, zonder de laatste tien seconden waar je duidelijk Angier ziet staat vanachter het glas Dat is nu weggeknipt. Heel suf...

avatar van predator

predator

• 1954 stemmen

lisariya schreef:

Vreemd inderdaad, want daar gaat het toch juist om?

avatar van tboezem

tboezem

AC1 schreef:

Bekijk hem opnieuw. Na een tweede kijkbeurt worden TDK en Inception alleen maar slechter, The Prestige wordt beter.

Ben het hiermee eens. Te tweede keer Inception viel vies tegen, TDK werd ook iets minder, hoewel nog steeds beter dan Inception.
The Prestige vond ik na de tweede keer simpelweg perfect, voornamelijk doordat ik het verhaal nu van begin tot eind al veel beter begrijp. Dat doet me realiseren dat het perfect in elkaar zit, superb is uitgewerkt en je de hele film lang in spanning houdt.
Acteerprestaties waren prima, Bale speelt zijn dubbelrol uitstekend.

Wel zit ik nog met een paar kleine vraagjes:
- Diegene die in het begin telkens Bordens trucs saboteert, is toch gewoon een vermomde Angier?
- Wat doet de hierboven genoemde persoon precies met die vogelkooi, waardoor de hand van die vrouw gewond raakt?
- Klopt het dat Angier zichzelf met die machine steeds 'clonet', zoals met die hoeden is gebeurd? En wat gebeurt er dan elke keer met die 'clones'?

Tot slot kan ik zeggen dat deze film absoluut een aanrader is, voor mensen die net als ik het hele intelligente thrillergenre geweldig vinden en Nolan's werk kunnen waarderen.

Een welverdiende 5 sterren voor dit goochelspektakel.

avatar van FunkStarr

FunkStarr

• 1922 berichten

Twee maal aan begonnen en moet toch wel concluderen dat dit niet mijn soort film is. Ik zal voorlopig nog geen beoordeling toekennen want ik heb de film nog niet uitgekeken, maar het kwam op mij vooral over als ernstig saai.

@ Tboezem

Het is inderdaad een verklede Angier, is wel duidelijk toch?

Hij trekt gewoon een beetje aan de kooi waardoor het mechanisme faalt

De kloon leeft door en de originele wordt de hele tijd verdronken. Er is geen roem voor de man die onder de coulissen verdwijnt.

Was allemaal best duidelijk toch.

PS: dacht ook dat er iets ontbrak aan deze versie, waarom deden ze dit?

avatar van filmliefhebber92

filmliefhebber92

Ik vond deze film echt geweldig. Het verhaal is heel knap bedacht en de acteurs spelen fantastisch. En de sfeer is geweldig die hier neer gezet wordt. Ik heb me geen moment verveelt. Verder wil ik ff zeggen dat de kostuums prachtig waren. Gewoon een prachtige film, waarbij ik nog denk hoe zat ook alweer en dat en dat. Eigenlijk moet je deze film een paar keer zien voordat je hem helemaal kunt snappen.

filmliefhebber92 schreef:

Ik vond deze film echt geweldi. Het verhaal is heel knap bedacht en de acteurs spelen fantastisch. En de sfeer is geweldig die hier neer gezet wordt. Ik heb me geen moment verveelt. Verder wil ik ff zeggen dat de kostuums prachtig waren. Gewoon een prachtige film, waarbij ik nog denk hoe zat ook alweer en dat en dat. Eigenlijk moet je deze film een paar keer zien voordat je hem helemaal kunt snappen.

Dat valt wel mee hoor, deze snap je tegen het einde volledig.

Wel gewoon leuk om nog een keer te kijken omdat je dan weet hoe de aap in de mouw steekt.

avatar van filmliefhebber92

filmliefhebber92

Ja oké het werd uitgelegd, maar zoals je zelf al zegt zal je de tweede kijkervaring meer zien. En dat is wat ik bedoelde.

avatar van The-Batman

The-Batman

Dit is Nolans grootste meesterwerk vind ik.Topfilm.

avatar van Shinobi

Shinobi

Op zich wel een oké film, had wel een klein beetje moeite om mij in de film in te leven. Ondertussen was ik wel op zoek naar aanwijzingen van wat er allemaal gebeurd zou kunnen zijn, zoals al die hoeden die je in de eerste scène ziet. Dat duidt toch wel op iets.

Maar de laatste paar scènes lieten me echt sprakeloos achter , die hebben de film echt voor mij gemaakt waardoor ik 'm eigenlijk wel nog een keer wil zien. Omdat je dan echt naar al die kleine details gaat kijken en zoeken.

4,0 Sterren, alleen vanwege de laatste paar scènes.