Genre: Mystery / Drama
8,5 (1.570.752)
Releasedatum: 8 februari 2007
Bekijk via Prime Video
Plot The Prestige
"Are You Watching Closely?"
Robert Angier en Alfred Borden zijn al van jongs af aan, toen ze nog lerende goochelaars waren, elkaars rivalen geweest. Nu, rond 1900, zijn ze beiden volleerde illusionisten en is hun rivaliteit tot immense proporties gegroeid. Zelfs zo groot dat alles en iedereen in de buurt van de aartsrivalen gevaar loopt.
Robert Angier
Tesla
Alley
Judge
Jozz
Zeer goed! Een bijzonder verhaal, dat kom je niet zo vaak tegen. Nolan zet toch wel een stel goede films neer zeg.
Op het einde was ik even de draad kwijt, maar dat lag aan mij
. Na het lezen van het plot vielen de stukjes op z'n plek.
Sterke film met prachtig acteerwerk. 4*
witboek
Mooie film, maar langdradig en ook vond ik hem op het einde wat vervelend.
fluppebxl
En ja.... Veronica heeft weer geblunderd en de vorige versie weer uitgezonden, zonder de laatste tien seconden waar je duidelijk Angier ziet staat vanachter het glas Dat is nu weggeknipt. Heel suf...
In die waterbak bedoel je? Wat is er zo belangrijk aan die scène? Dat hij gekloond werd en het origineel verdronk was toch al even duidelijk? Of heb ik hier iets gemist?
Topfilm trouwens, ik wist dat ik nog een of andere climax mocht verwachten (danku, Nolan!), en zo wist de film me toch steeds in spanning te houden.
Lees mijn spoiler hieronder even:
Nee ik bedoel het feit dat hij denkt Angier vermoord te hebben met dat pistoolschot, maar er gewoon een nieuwe kloon opduikt.
stfuympos
Lees mijn spoiler hieronder even:
Kan me niks herninneren wat jij bedoelt iig. wat het eind betreft.
Lees mijn spoiler hieronder even:
Hij heeft Angier ook vermoord, de rest zijn dode klonen die al verdronken zijn van zijn vorige shows
ExXxtreme
Ik vond het een goede film... Ik zag echter het feit dat het een tweeling was al aankomen aangezien je ziet dat ze alle 2 hetzelfde gezicht hebben, de ene keer met baard en de andere keer zonder. Verder vond ik het einde ook wel spijtig, dat had er niet meer bij ge moeten aangezien het volledig in herhaling valt. Zonder het laatste stuk is het ook wel duidelijk dat er bij elke show een nieuwe kloon was gemaakt die afgevoerd moest worden.
Spoiler:
Nou ja, ik bedoel dat hij Angier ook echt heeft vermoord, maar dat hij (misschien?) niet weet dat er een nieuwe kloon staat achter het glas.
Spoiler:
maar die klonen zijn al dood
lisariya
Aha, dat wist ik niet! Ik had het idee, dat deze laatste kloon nog in leven was. Thanks! Vandaar dat ik het vreemd vond dat Veronoca zoiets ogenschijnlijk belangrijks had weggeknipt. Nu maakt het ontbrekende einde inderdaad niet zo heel veel uit. Een beetje dan
TMP
Absolute topper.
Boeiend van begin tot eind. Ook een tweede keer verveelt deze film niet. Vooral door het zeer goede acteerwerk van Bale en Jackman. De beide rivalen belanden in een intense strijd, die zeer boeiend is om te volgen. De film steekt goed en geraffineerd in elkaar. Goede bijrollen voor Johansson en Caine. Absoluut een aanrader.
Trippy
acteerwerk was goed zeker jackman.. maar de film zelf saai en o zo langdradig.. niet boeiend
Sterke film van Christopher Nolan over twee rivaliserende goochelaars. Een ingenieus verhaal waarbij je zeker goed moet opletten (vooral in het begin, aangezien je door de montage niet altijd weet waar je je bevindt in het verhaal). Ondanks het ingenieuse verhaal had ik al wel vrij snel in de gaten hoe de uiteindelijke vork van de laatste truc in de steel stak (wel een beetje jammer dat die laatste truc eigenlijk geen truc is). Maar dat maakt de film zeker niet minder goed.
Mooie vormgeving, bijzonder onderhoudend en uitstekend acteerwerk waarbij David Bowie werkelijk perfect gecast is in een interessante bijrol als de werkelijk bestaande Nikola Tesla.
iris.vessem
wat een goede film! ik was de hele film erg geboeid. het was een erg origineel verhaal en het onderwerp was ook bijzonder. acteerwerk was ook toppie
zeker een aanrader!
AC1
Inderdaad, perfect gecast. David Bowie heeft precies diezelfde enigmatische en illustere eigenschappen. Na de film wou ik alles weten over Tesla.
AGE-411
Ik wist helemaal niet dat dat David Bowie was.
Wist je niet wie Bowie was (kwa muziek enzo), of had je hem niet herkend?
Davidus
Wat een geweldig film, zeg, totaal niet verwacht. Ben helemaal onder de indruk.
Was enigzins op het verkeerde been gezet door m.n het meedoen van Michael Caine. Dacht dat het weer een soort remake van een 70'er jaren speurders film zou worden met een ironische Caine en een wat braaf eind (Sleuth). Maar pakte toch even anders uit;wat een intelligent verhaal en wat een spanning, bleef tot het eind toe fascinerend. Goed gespeeld, vormgeving is heel mooi, sfeerrijk, goeie (langzame) opbouw en een meesterlijke finale.
Berichten verplaatst naar Film > Toplijsten en favorieten > Toplijsten (centraal topic)
MaartenD
Sjah weet eigenlijk nooit zo goed wat ik van films als deze moet vinden.. De plot is op bepaalde momenten zo ongeloofwaardig maar dan denk je natuurlijk "Nu ja, het hoort bij de stijl, daar moet je een beetje doorheen kijken". En gek genoeg werkt het ook wel, op het einde zat ik echt mee te voelen met de personages hoe karikaturaal ze ook zijn. Misschien bewijst dit wel gewoon dat Christopher Nolan een ontzettend talentrijk filmmaker is.. ik weet het niet. In ieder geval is dit net als Memento een montagefilm, de manier waarop het verhaal uit te doeken wordt gedaan is fantastisch en daarom wel verdiende 3.5!
Skrean
Wederom gezien, en wederom was het een parel om naar te kijken. Heerlijk sfeertje.
casper21
Op IMDB staat dat Christian Bale een aparte film gaat maken over Tesla. Alleen hier speelt Christian Bale mischien Tesla zelf.
bennyboy
The prestiege
ok, dit is me eerste recensie dus verwacht niet veel.
na deze film 3x te hebben gekeken heb ik een goede mening over de film.
het goede aan deze film is dat elke keer dat je hem kijkt je hem totaal anders beleefd.
de aller eerste keer zie je Alfred als 1 en dezelfde persoon.
en pas na de derde keer snapte ik dat de clone van Angier snel oud worden en dat dat de toneel knechies waren
en hij verveelt niet.
maar wat deze film een 5 sterren heeft gegeven komt door de GEWELDIGE acteer prestatie van Christian Bale. hij speelt 2 verschillende character's in 1 persoon. maar het leuke is dat het je niet eens echt opvalt de eerste kijkbeurt. pas daarna zie je verschillende hints naar z'n alter ego.
wat ook goed is gedaan is dat de flashbacks je niet in de war brengen. wat ik bij andere film's soms wel heb.
nou, ik hoop dat me recensie een beetje goed is. en wat opbouwend kritiek zou leuk zijn
ik geef de film de volle 5*
bennyboy
is ook maar een gedachte hoor
thomas_
Wauw wat een film. Echt een topper. Enige wat ik niet weet of waarschijnlijk gemist heb is hoe Nolan aan het dagboek van Jackman komt.
thomas_
O, sorry, Bale bedoel ik. Het was al laat voor me. Maar ik heb het antwoord op mijn vraag reeds.
Wel heb ik, na een nachtje over de film nagedacht te hebben nog wel een vraagje. Bij de laatste truc, de verdwenen man, met de elektrische golven, verdwijnt Jackman door een luik. Maar dat moet toch te zien zijn voor de mensen. Als hij zomaar door dat luik valt.
stfuympos
Zag jij het? En dan nog hij duikt ergens op waar hij nooit zo snel kan komen.

Mysteryfilm 'The Prestige' van Christopher Nolan wordt morgenavond uitgezonden op televisie

De tien best beoordeelde films van de jarige Hugh Jackman (55)

De vijf beste films van de vandaag jarige Christian Bale (48)

Vijf goede films die met je brein spelen

The Shawshank Redemption

The Dark Knight
Actie / Misdaad, 2008

The Usual Suspects
Thriller, 1995
londen, engelandzelfmoordcompetitiegeheimobsessiemagiedagboeksterven en doodtwistclass societyillusiontrickshostilityclasspartnerrivaliteitsteampunkcrueltyhangingjail cell19e eeuwnikola tesla goochelaartesla coilbittersweet secretdirectmind-blowing antagonisticembarrassedpretentious