Genre: Mystery / Drama
8,5 (1.570.752)
Releasedatum: 8 februari 2007
Bekijk via Prime Video
Plot The Prestige
"Are You Watching Closely?"
Robert Angier en Alfred Borden zijn al van jongs af aan, toen ze nog lerende goochelaars waren, elkaars rivalen geweest. Nu, rond 1900, zijn ze beiden volleerde illusionisten en is hun rivaliteit tot immense proporties gegroeid. Zelfs zo groot dat alles en iedereen in de buurt van de aartsrivalen gevaar loopt.
Robert Angier
Tesla
Alley
Judge
thomas_
Nee, maar ik denk dat dat een fout van de film is. Ik denk dat je het in het echt wel zou zien.
Franklin1975
Vandaag de bluray van deze film gekocht voor 5 euro bij de MM. Film zelf nog nooit gezien en destijds voor The Illusionist gekozen om te kopen en niet deze. Maar deze film heeft in de loop van de jaren een veel hogere status gekregen, dus de schade nu maar ingehaald. Binnenkort maar eens de film bekijken.
Masterchief
Goede film die je telkens op het verkeerde been zet. Begin is een beetje saai, maar eenmaal bezig wordt de film spannender/mysterieuzer, met een heel goed plot
Iron Maiden
Zag jij het? En dan nog hij duikt ergens op waar hij nooit zo snel kan komen.
degene die aan de bovenkant opdook was zijn kloon, dat was juist de hele truc,
Masterchief
degene die aan de bovenkant opdook was zijn kloon, dat was juist de hele truc,
Is het niet zo dat de machine tijdens de shows niet meer kloont, en dat zijn kloon de show opvoert daarna in de bak met water valt (hij moet immers dood, net zoals hij zijn eerste kloon doodschoot) en hijzelf erboven verschijnt.
Iron Maiden
dat was de zelfopoffering waar hij het op het einde over had.
..every night, not knowing if I would come out as the man or the prestige.
askicker
Dat was toch gewoon zijn tweelingbroer of ben ik nou gek?
John Lee Hooker
Damn wat is Scarlett Johansson toch een druifje. Ik zou graag willen fuifen en schuiven met die duif.
Redelijk boeiende film ook.
Twee gochelaars... mijn goochel-fascinatie van vroeger is nog niet verdwenen.
Tja. Het kon wat sympathieker in beeld worden gebracht want visueel was het niet erg bijzonder. Camerawerk was een beetje saai.
Een strijd om wie het beste wordt. De sport gaat boven carrière en dus krijgen we een relatieprobleem onder de neus geschoven. Dat vond ik een beetje overbodig.
Ik zat verder te wachten op wat afwisseling. Nu werd er vooral geswitchd tussen Rupert en Alfred en miste ik een beetje spanning.
Er is iets wat ik nog niet snap: Als die 'stroomstralen' op hem gericht worden zakt de oorspronkelijke persoon in een bak waters en wordt een 'kopie' geteleporteerd naar een stukje verderop. Maar ze lieten ook zien dat Robert bij het testen gewoon stil bleef staan op dat platform en die kopie voor 'm terecht kwam.
En ik vind het ook wel bijzonder dat Christian en Jackman onder 'Rest of cast' vallen op imdb?
Michael Claine vind ik eigenlijk altijd zo'n betwetertje spelen.
Leuk concept met een goede overtuiging maar ik vind ook deze Nolan niet super-fantastisch uitgevoerd.
jordkaka
O, sorry, Bale bedoel ik. Het was al laat voor me. Maar ik heb het antwoord op mijn vraag reeds.
Wel heb ik, na een nachtje over de film nagedacht te hebben nog wel een vraagje. Bij de laatste truc, de verdwenen man, met de elektrische golven, verdwijnt Jackman door een luik. Maar dat moet toch te zien zijn voor de mensen. Als hij zomaar door dat luik valt.
Alleen Borden ziet dat volgens mij. Zo ervaarde ik het tenminste, want ze zeggen aan het begin en aan het einde dat je bedot wíl worden en dat je niet goed kijkt.
Geweldige film, zeer boeiend verhaal, perfect gecast en ik denk dat alles hier wel wordt gezegd.
Film-Master
Geniale film.Echt alles klopt de decors,de muziek,de super acteerprestaties,de contrasten,het camerawerk,en de meesterlijke twist.
Tot nu toe nog steeds Nolans Grootste meesterwerk.
ExXxtreme
nee.. de machine kloont gewoon elke show en zijn kloon staat daarna boven en hijzelf (of zijn oude kloon eigenlijk) valt elke keer in een bak met water die niet meer open gaat waardoor die sterft. Deze bak wordt dan weggevoerd door zijn blinde helpers. Daarom dat hij ook een kamer heeft met allemaal dode kloons en 1 keer zijn oorspronkelijke lichaam.
askicker
Dat was toch gewoon zijn tweelingbroer of ben ik nou gek?
Ja, ik ben gek. Heb deze film net voor de derde keer gezien, en ik snap er eindelijk wat van. Verwarrende film. Wel goed in elkaar gezet. Goed uitgedacht enzo.
Ik dacht even dat Borden werd bedoelt, maar dat was niet zo...
Boneka
Vanavond bekeken op blu-ray. Begin was inderdaad wat rommelig, maar op het eind valt alles samen. Op zich een hele aardige film, maar er had zeker meer in gezeten. Bovendien vond ik de muziekkeuze soms te doordringend, daar waar het niet nodig is. Een enkele gaap is dan op zijn plaats, jammer. Bovendien ben ik niet te spreken over de soms Engelse manier van spreken IN de microfoon, zoals je wel eens bij series hoort. Jammer hoort niet bij een grote film. Het plot was aardig goed te volgen, de trucks waren mooi, maar het geheel had wat beter geregisseerd mogen worden. Beetje rommelig was het af en toe met een wat onlogische opbouw. Zo was het bijvoorbeeld niet echt duidelijk wanneer ze in Amerika zaten. Er was geen duidelijke tweestrijd te zien. Het liep meer door elkaar heen. Ook een minpuntje vond ik de "omgeving" Daar was de film bepaald niet op gericht. Het ging puur om de twee magiërs. Ik zal hem zeker nog eens bekijken, maar voorlopig ligt ie in mijn kast.
notsub
Leuk om te lezen dat er verschillende vragen zijn over wat er nu precies gebeurt in de film. Voor mij is het verhaal duidelijk. Het is zeker geen gemakkelijke film om te volgen, maar met wat inspanning is het te doen, zeker omdat aan het eind uitleg wordt gegeven. Ik vond het een gave film, vooral door het mooie verhaal en het onderwerp. Grootste minpunt voor mij is dat er met de werkende kloonmachine van Tesla een SF element in defilm komt. Ik vind dat niet passen tegen de achtergrond van de tijd waarin het verhaal zich afspeelt.
King030
Verrassend goede film, vond hem zeer goed!
in het begin dacht ik waar gaat het over en kreeg neigingen hem af te zetten maar al na 10 minuten begon het verhaal pas echt en zit je er goed in. Dit houd de film goed vol tot het eind..
ook het einde vond ik geniaal... ik hou e=van films met een goed en verrassend einde en dat had deze zeker.
Scarlett is ook een mooie meid om naar te kijken hehehehe
Rory Breaker
Aardig, maar overschat. Begin is erg rommelig, wat ik overigens eerder heb gemerkt bij Nolan(lees Inception). Acteeprestaties matig, gewoon niet overtuigend. Plotwending ook iet wat flauw en zag je al van mijlenver aankomen. Dit vind ik ook altijd de minpunten bij dit soort films. De gehele film staat in de schaduw van de grote climax, waardoor de rest wat in verval raakt. Wanneer ik deze film een paar jaar eerder had gezien, had ik 'm waarschijnlijk beter gevonden. Het einde zelf dat er dus een tweelingbroer in het spel was vind ik erg goedkoop. Rol van Caine was niet interessant.
De uitvoeringen van de trucs zelf zijn leuk om te zien. Amusementswaarde is goed. Verder is Johansson natuurlijk leuk om naar te kijken
Dat de structuur van het verhaal gebasseerd is op een truc vind ik goed gedaan.
The-Dark-Knight
Super film met een grandiose twist.
Starmaster501
Wel leuk hoe het in elkaar zit. Je ziet stukjes van een scene, wat opeens stopt. En later in de film komt dat dan weer terug maar dan gaat het verder en dan worden er dingen duidelijk die tussen die 2 stukjes in zaten. Grappig gedaan. En dat het aan het einde allemaal bij elkaar komt.
getloww
Dit is een van mijn favoriete films, misschien kan ik het niet zo goed verwoorden als andere moviefreaks hier maar ALLES aan deze film vond ik gewoon geweldig.
Het hele verhaal is gewoon geniaal
Denzz
Vermakelijk filmpje van Nolan! Het verhaal over de rivaliteit van 2 goochelaars is erg origineel bedacht. Er zitten ook leuke twists in het script dat wederom geschreven is door Nolan zelf. De goocheltrucs zelf zijn ook heel tof om naar te kijken. Acteurs spelen behoorlijk goed: Jackman en Bale zijn als ultieme rivalen erg goed, Caine is wel grappig op sommige momenten en Johansson is natuurlijk leuk om naar te kijken, maar zo geweldig speelt ze ook weer niet. Karakters blijven op Bale en Jackman na, erg vlak. Qua cinematografie is de film ook redelijk saai en standaard.
Een knappe film dus maar de film moet het toch teveel hebben van de plotwendingen en blijft daarom op andere vlakken toch wel te standaard. Maar helemaal niet slecht!
benjiq
Net voor het eerst gekeken, en hij maakte indruk. Het blijft boeien tot het eind en de acteerprestaties waren goed.
Maar dit is echt een film die je vaker moet zien om hem echt te kunnen volgen, de wendingen en verassingen in het plot zijn teveel om op te noemen.
Dus misschien wanneer ik hem voor de 2e,3e of zelfs 4e keer gezien heb, krijgt ie de 5 van mij.
improve
Ben het totaal NIET met je eens.
Volgens mijn kennis bt. conceptueel nog altijd ''slechts gebaseerd op een idee''.
Hoe zou David Lynch dan te werk gaan.
Daarbij vind ik zijn laatste film Inception wel degelijk een kunstwerk.
kansloos
ErickZonderK
Staat in de top 250 en wat mij betreft ook goed zo. Prima film. Goede en originele verhaallijn. Interessant en goede acteurs zoals Bale en Jackman. Topwerkje van Christopher Nolan.
Starmaster501
Waar ik bij dit soort films altijd benieuwd naar ben is hoe het script hiervan eruit zag. Nog benieuwder ben ik naar die van Memento. Achterstevoren geschreven?
ejtemmas
Een hele goede film!
Ondanks de lange speelduur heeft het me de hele tijd weten te boeien!
En echt een geweldig einde!!! 4,5*
gillette
Die Fallon/Borden als vermormde vorm, had niemand door dat die wel veel te goed leek op Bale?
Starmaster501
Ja, nadat het duidelijk was aan het einde en ik hem voor een 2e keer keek, zag ik het...

Mysteryfilm 'The Prestige' van Christopher Nolan wordt morgenavond uitgezonden op televisie

De tien best beoordeelde films van de jarige Hugh Jackman (55)

De vijf beste films van de vandaag jarige Christian Bale (48)

Vijf goede films die met je brein spelen

The Shawshank Redemption

The Dark Knight
Actie / Misdaad, 2008

The Usual Suspects
Thriller, 1995
londen, engelandzelfmoordcompetitiegeheimobsessiemagiedagboeksterven en doodtwistclass societyillusiontrickshostilityclasspartnerrivaliteitsteampunkcrueltyhangingjail cell19e eeuwnikola tesla goochelaartesla coilbittersweet secretdirectmind-blowing antagonisticembarrassedpretentious