Flodder 3 (1995)
Met onder meer: Coen van Vrijberghe de Coningh, Nelly Frijda en Tatjana Simic
Gesproken taal: Nederlands
Releasedatum: 29 juni 1995
Bekijk via Videoland
Dinsdag 24 februari in één bioscoop (Amsterdam)
Plot Flodder 3
Het 25-jarig jubileum van Zonnedael komt eraan en de buurtbewoners willen dit graag in stijl vieren. Tijdens de voorbereidingen voor dat feest willen ze graag voor altijd van die Flodders af zijn, zodat zij dit ook niet zullen verzieken.
Ma Flodder
Neighbor Neuteboom
Neighbor Neuteboom
Ambtenaar
Weertenaar
Ben met een herzieningsronde bezig aangezien ik een aantal films aan het begin van mijn "moviemeter-carriere" bij nader inzien toch iets te hoog heb beoordeelt. Ik heb ooit eens gezegd dat ik niet aan herzieningen doe, maar daar kom ik nu eenmalig op terug omdat ik nu veel meer films heb gezien en mijn bagage op het gebied van film aanzienlijk is gegroeit. In totaal komen zeven films aan bod in deze eenmalige (ik ga er niet vanuit dat ik 'ooit' nog meer herzieningen zal doen, maar ik zal het niet voor 100% uitsluiten) herzieningsronde, waar deze derde Flodder film er één van is:
Herziening: van 3.50 naar 3.00
Reden: De herziening voor Flodder 3 heeft voor een groot deel te maken met het feit dat ik onlangs de hele serie heb bekeken, en daar steekt deze film nauwelijks bovenuit. Deze Flodder 3 bovendien zelfs nog minder dan de allereerste Flodder film, maar ik ga niet in één keer een vol punt achteruit.
krosnicky
goeje film maar ik snap het niet helemaal die opa was toch dood en die roze auto was toch omploft in deel 1
jumpstylemovie
Budget lag overigens rond de 7,5 miljoen gulden.
Dat hebben ze er toch niet volledig in gestoken? :S
Movie Jim
Dit is echt een heel goed deel van Flodder. Deel 1 was ook wel leuk maar in Deel 2 Flodder in America verziekt Sjakie - Lou Landre de hele film hij kwam best wel irritant bij mij over. Kijk ik heb geen hekel aan deze acteur maar in dat deel hadden ze hem niet naar America hoeven sturen en had hij zich met iemand anders kunnen gaan bemoeien. Maar in Deel 3 zijn er hele leuke scenes om op te noemen zoals. Die kinderen die die dat zelfuitlaatmotertje hadden gemaakt en daarna hoefden ze die opa niet meer uit te laten. Ja al om die scene aan te zien het zag zou komisch uit echt om te lachen. En er was een scene dat Kees bij die meisjes gaat gluren en dat hij dan naar binnenvalt dat was ook zeer grappig. Waar ik wel opgelucht om ben is dat die Sjakie wat minder pech had in dit deel gelukkig. Want als hij vaker pech heeft dat zorgt voor komische situaties. Er was ook een zeer bekende scene van Flodder 3 dat ze naar de haven gaan Johnnie en Kees die scene heb ik vroeger ook toevallig op internet bekeken Youtube heette die site.
biosmovie
Weer een verbetering met Flodder 2 (hoewel die ook leuk was). Soms erg overdreven, maar heel vaak heb ik juist daarom moeten lachen. Zoals ik al bij deel 1 verkondigde : dit vind ik echt geweldige humor. 4,0***
speranza
Ik mis Huub Stapel in deze film. Het is leuk om te zien dat zelfs Sjakie een vrouw weet te scoren. Wie gunt het deze klunzige maatschappelijk werker niet om te mogen proeven aan het hebben van seks met een mooie vrouw?
Gothica
Deze film is net zoals voorgaande delen gewoon leuk en grappig. De TV-serie van Flodder is leuker maar de films zijn ook grappig. Zo ook deze. Gewoon een gezellige, leuke film om een saaie avond mee op te vullen.
lykathea
De tv-serie is inderdaad nog stukken beter.
totti999
Was er nou niemand die Dick Maas kon tegenhouden, toen hij de ingeving kreeg nóg een vervolg op Flodder te maken? Wat een bagger. Het eerste deel had dan nog iets aan originaliteit, maar dit deel slaat echt alles.
En dan nog een tv-serie ook, pffffffffff. Maar goed, er was een markt voor.
lykathea
Had niemand Dick Maas nou niet kunnen tegenhouden, toen hij de ingeving kreeg nóg een vervolg op Flodder te maken? Wat een bagger. Het eerste deel had dan nog iets aan originaliteit, maar dit deel slaat echt alles.
En dan nog een tv-serie ook, pffffffffff. Maar goed, er was een markt voor.
Niemand niet tegenhouden? Complex.
totti999
Misschien zelfs taalkundig wat krom ja
Aan de andere kant: als ik moet reageren op iedere taalfout die op deze site staat, doe ik geen oog meer dicht...hetgeen geen reden is zelf fouten te maken natuurlijk.
Joakiem
Beste van de 3, al is het maar omdat hier de nieuwe (en leukste) Kees in zit!
Wie Flodder niet grappig vind, heeft volgens mij toch een probleem op het gebied van humor, ik denk persoonlijk dat deze films, als ze in het engels waren geweest, hadden behoord tot de beste comedys ooit ter wereld.
Humor op en top, met natuurlijk geweldige acteurs!
jordandejong
Deze Kees is inderdaad veel leuker en grappiger. Vind hem ook beter acteren.
lykathea
Vind ik ook. Rene van 't Hof is de ultieme loser (dé personificatie in Donna Donna) maar acteren kan die man niet zo heel erg best.
Stefan de Walle maakt daarentegen van Kees juist een veelzijdiger karakter en bovendien, grappiger.
Jammer genoeg is het niveau van de film wel wat aan de dubieuze kant, niet altijd een even hoog niveau. - Dat is in de tv-serie wel anders.
Dk2008
Kan geen kwaad om leuke films nog eens te herzien om te kijken of ze nog steeds zo leuk zijn. Toch ben je ze sneller vergeten dan je denkt. Met de auto en opa daar ga ik de film niet op aanrekenen. Twee weken geleden deel 1 gezien en nou alweer kwijt. Was opa nou dood gevonden of hebben ze alleen zijn rolstoel teruggevonden ?
jordandejong
Ik vind Nelly Frijda in alle films matig spelen, In de serie is dit pas beter geworden. Mischien omdat ze iets betere tegenspelers had zoals Stefan de Walle, en Coen de Coningh die IK trouwens beter Johnny vind vertolken dan Huub Stapel.
Dk2008
Klopt toch niet helemaal wat ik heb geschreven bij Flodder in Amerika over de finales en Dick Maas, want bij deze film is het einde toch heel knap gedaan. Heel onrealistisch maar toch er lijkt geen einde aan te komen. Lijkt wel een Amerikaanse film.
Ze zijn alle drie gewoon leuk maar dit is toch duidelijk de beste. Acteerwerk is beter dan in deel 1 en verder goede acteurs. Andere heel sterke scenes zijn aan het begin in de haven en later met opa in zijn rolstoel met motor echt super, ook die met de ME is lachen.
Af en toe wat rustige (romantische) scenes, waar je even bij kan komen van het lachen maar die aan de andere kant de film ook wel wat afremmen. Het aso-gedrag komt in deze film heel goed naar voren. Gelukkig is het maar een film, "Ach weet je, het blijven toch je buren". Heb weer van de film genoten, klasse.
movie acteurs
Redelijk vervolg. Met leuke dingen zoals het parfum gevecht etc. Nelly Frijda en Stefan de Walle zijn erg grappig. Maar het acteerwerk van sommige is absurd. 2,5
tommykonijn
Gisteren herzien, blijft een stuk minder als het eerste deel dat wel. Maar hij haalt toch wel zeker het niveau van deel 2 en aangezien ik die al leuk vond verdiend deze toch ook dezelfde score. Coen van Vrijberghe de Coningh vind ik (persoonlijk) toch wat minder als Huub Stapel, maar hij doet het zeker niet slecht. Nelly Frijda ook uiteraard weer in een geweldige rol als Ma Flodder. Af en toe best geslaagde grappen, andere weer wat uitgemolken. In ieder geval zeker weer een leuke film, waar ik ondanks de vele kijkbeurten toch weer heerlijk van heb kunnen genieten (dit laatste geldt wel voor elk Flodder-deel). 3*
M.B.87
Deze film - een paar (ideeën voor) afleveringen van de tv-serie bij elkaar gevoegd - kan absoluut niet tippen aan de eerste film. Voor wie de humor uit de tv-serie kan waarderen zijn er hier en daar wat leuke momenten, maar al met al is het niet zo denderend en blijft het niveau van de film in het geheel aan de lage kant.

Flodder in Amerika!

See You in Vegas
Documentaire, 2007

Flodder in Amerika!
Komedie, 1992
shepherdblock party chaosfest buurmanconflictfamily conflict