Evan Almighty (2007)
Geregisseerd door: Tom Shadyac
Met onder meer: Steve Carell, Morgan Freeman en Lauren Graham
Releasedatum: 9 augustus 2007
Plot Evan Almighty
"A comedy of biblical proportions"
God (Freeman) vraagt nieuwbakken Congreslid Evan Baxter (Carell) om een Ark te bouwen om de wereld te redden van een tweede grote overstroming, net zoals Noach dat ooit kreeg opgedragen. Evan's familie denkt aanvankelijk dat hij mentaal ingestort is, maar na verloop van tijd blijken er wel degelijk Bijbelse motieven in het spel te zijn.
- IMDb (5,4 / 161907)
- Trailer (YouTube)
- Evan Almighty (MusicMeter)
Evan Baxter
Congressman Long
Rita
Marty
DIE Jeroen
De slechtste komedie die ik ooit heb gezien.
Is dit überhaupt eigenlijk wel een komedie? Er zit gewoon geen één grap in!
Zeer matige rol van Steve Carell, die zonen zijn nog slechter.
Onvoorstelbaar dat deze film is gerisseerd door dezelfde regisseur van Bruce Almighty en Liar Liar.
Marintje
Als ik eerlijk moet zijn vond ik het uiteindelijk een zeer mooie film, de grappen waren wel ver te zoeken ja. Maar ik vond het juist mooi dat niemand hem geloofde en hem als gek verklaarden. Maar wanneer hij toch uiteindelijk gelijk had iedereen stil was, voor mij krijgt deze film een 4.0.
jakobjan1908
Stukken minder leuk als deel 1 maar nog altijd wel aardig om te kijken.
Homer Simpson
1 was inderdaad beter,maar ook ik heb me redelijk vermaakt bij deze film........2.5*
ultimate_roeltje
Tja, een beetje lastig pakket dit... Ik vond deel 1 leuker, maar ik vind die Jim Carrey echt niets. Deeltje 2 vond minder leuk, maar ik vind Steve Carell een vele leukere gast.
Ik vond deze film dan ook vooral te pruimen, omdat zijn gare kop en acties me aan het lachen maken. Echt hele goede grappen zijn er idd niet.
Verdict: vermakelijk, maar niets speciaals.
2.5
seth gecko
met Carrel, Hill, Graham Goodman en ga zo maar door tonnen talent in de rangen hebben, een budget waar je 12 little miss sunshines mee kunt maken en dit flauwe platte excuus voor een komedie is het resultaat?
godve******!!!!!
Edgar77
Soms grappig, maar helaas... niet gelukt!
Bruce Almighty was een stuk beter.
2 sterren voor de moeite!
Jeauhan
een budget waar je 12 little miss sunshines mee kunt maken
Of proberen de Fortisbank te redden.
Alle humor uit voorganger Bruce Almighty heeft in deze film plaatsgemaakt voor iets wat probeert een bepaalde boodschap uit te dragen en daarin totaal mislukt.
En dat is niet grappig.
Mijn god wat een trieste komedie. Na 90 minuten was ik nog steeds aan het wachten op de eerste grap. Ik zou dit niet een komedie willen noemen maar een bagger film.
Minotaures
Aan de stemmen en redelijk negatieve comments te zien, blijkt deze toch niet zo leuk als van mij werd verwacht. Denk niet dat ik hem ga aanschaffen, wel als die ooit op tv is bekijken.
Mr_White
- 2067 berichten
Het vervolg op Bruce Almighty is meer een familiefilm dan een komedie en dat haalt de film zo gruwelijk hard omlaag. Er zit geen enkele grap in en dat moralistische onzin-verhaaltje zonder enige diepgang kan al sinds de jaren '90 niet meer. Oprotten met die handel.
Adrenal
Waardeloze familiefilm. Geen enkele keer moeten lachen. Bij mensen boven de 6 moet je niet met die moralistische en zelfs christelijke onzinboodschap afkomen. En dat is dan ook het publiek waar dit op gericht is. Sommige onder hen zullen dit misschien wel leuk vinden. Ik niet. 0.5*
helleke
De film stak zeker niet tegen maar echt laaiend enthousiast ben ik er ook niet over.
Geod om één keer te zien.
Af en toe enkele grappige momenten.
2,5 sterren.
Aapje81
Ik vond het wel een meevaller. Het kitcherige eind buiten beschouwing gelaten vond ik het bij vlagen een erg sympatieke film en het idee met die dieren was erg leuk gedaan. Ik heb me anderhalf uur prima vermaakt en ik vond deze zelfs iets beter dan zijn voorganger.
Adrenal
Het kitcherige eind buiten beschouwing gelaten
Bedoel je niet cliché?
brabusRUS
Echt grappig is ie niet, maar storend is ie zeker niet. Kijkt lekker weg. Heb mij vermaakt.
®Tc
Opnieuw een leuk plot en dat is meestal wel zo bij een komedie maar het goed uitwerken is nog iets anders. Bij Bruce was dit ook al mager en hier ook vooral het lange einde vond ik er wat teveel aan. Wel mooie special effects.
Minder dan Bruce Almighty maar het gaat wel dezelfde score halen omdat ik Steve Carell veel beter vind dan Jim Carrey. Geen irritante over-acting maar de gepaste balans vinden. Dat maakt de film al veel grappiger op sommige moment.
Leuk en vermakelijk maar een topper in het genre is het zeker niet.
***
SLJENCT
Gedeeltelijk mee eens met de persoon boven mij.
Het plot is, net als bij het vorige deel, leuk en de uitwerking valt best nog mee, toch konden sommige scenes beter. De special effects waren inderdaad knap.
In dit soort films vind ik ook dat Carell het beter doet dan Carrey normaal. Toch had ik bij Carrey in het vorige deel meer gelachen dan met Carell in dit stuk.
3 sterren.
_Moonwalker
Vond de vorige toch wel beter. Jim Carrey heeft me meer aan het lachen gemaakt en het was een origineel idee. De plot van deze film was wel ok, helaas werd het steeds langdradiger. Leuk om één keer te zien, meer niet...
Tommeh
Gister weer een stukje meegepikt tijdens het zappen. En direct weet ik weer waar mijn 0,5 vandaan komt. Dit moet toch wel de allerslechtste film zijn die ik ooit gezien heb. Het verhaal, de dialogen, de SFX, het verschrikkelijke erbovenop liggende moraaltje, de personages, ik heb me werkelijk aan alles ge-ergerd. Vooral Carell en Sykes (het kleine donkere vrouwtje) waren totaal ongeschikt en pijnlijk ongrappig.
Maar het absolute trieste dieptepunt van de hele film is toch wel het dansje van Freeman en Carell aan het eind, wat van mij de boeken in mag gaan als slechtste scene ooit.
amo43
Hele leuke film. Wordt ook het verhaal van Noach goed in verteld. leuk verhaal en goede acteurs. 4,5
gibbons
Daar zou je wel eens gelijk kunnen hebben
Bruce Almighty was erg leuk, maar Carrey had er blijkbaar geen zin meer in en daarom kreeg Carell waarschijnlijk de hoofdrol in dit vervolg. Hoewel Carell het op zich niet slecht doet, haalt dit vervolg het toch zeker niet bij zijn voorganger. De meeste grappen zijn erg flauw, hoewel er wel een paar geslaagde tussen zitten zoals: "The 40 year old Virgin .. ". Carell kan de film niet zo naar zich toetrekken als Carrey, al ligt dit ook aan het wat mindere verhaal deze keer. De film kabbelt rustig verder en heeft ook deze keer weer een zoetsappige boodschap. Jammer, want het mag allemaal best eens een keer wat pittiger met grappen. Niet slecht al met al, maar gewoon een redelijke komedie, die net geen voldoende waard is.
P8rb
Best wel een grappige film. Morgan Freeman is wel goed gecast als god. De meeste grappen lagen me wel, vooral erg droog wanneer hij dat pak aanheeft. Het origineel nog niet gezien, maar dat lijkt me ook wel wat. De dieren zagen er wel een beetje nep uit soms.. 3*
Elineloves
Vorige film was beter, maar deze viel absoluut niet tegen. Leuk om een keer gezien te hebben, zaten leuke grappen in.

Bruce Almighty
2003

Levensecht Netflix-drama 'Private Life' met Paul Giamatti maakt indruk

'The Investigation of Lucy Letby' gezien? Op Netflix vind je ook deze vergelijkbare documentaires

Waargebeurde film 'The Mauritanian' van Kevin Macdonald is woensdag op televisie

Netflix komt met 'Caught Stealing', maar Prime Video overtroeft met 'Roofman'

The Boy in the Striped Pyjamas