• 9.380.902 stemmen

Geregisseerd door: Tom Shadyac

Met onder meer: Steve Carell, Morgan Freeman en Lauren Graham

Releasedatum: 9 augustus 2007

Plot Evan Almighty

"A comedy of biblical proportions"

God (Freeman) vraagt nieuwbakken Congreslid Evan Baxter (Carell) om een Ark te bouwen om de wereld te redden van een tweede grote overstroming, net zoals Noach dat ooit kreeg opgedragen. Evan's familie denkt aanvankelijk dat hij mentaal ingestort is, maar na verloop van tijd blijken er wel degelijk Bijbelse motieven in het spel te zijn.

avatar van kauffie08

kauffie08

Gaf hem eerst een 3.5 maar na hem de tweede keer te kijken en een beetje op het 'acteren' te letten wil ik het veranderen naar een 3. Had hem beter maar niet 2 keer gekeken

avatar van maybe1964

maybe1964

Amusante film, je verwacht ieder moment Jim Carrey in de film. Is toch wel een gemis. Maar al met al het bekijken waard.

avatar van Shinobi

Shinobi

Ik heb 'm vanochtend in de bioscoop gezien. Is op zich wel een aardige film en de special effects waren ook wel aardig, het zag er soms nogal nep uit die scène met die zondvloed, maar ja.

Ik heb echt genoten van die Rita (de assistent van Evan), echt de dingen die zij soms zei geweldig gewoon.

Ik zit te twijfelen tussen 2 en een half of 3 sterren, maar ik ga denk ik vooralsnog voor 3 sterren.

Steve Carell: Speelt een rol die niet bij hem past.. Irritant druk met de uitstraling van een kunstbloem. Morgan Freeman: Weer een soortgelijke rol waar hij als karakterspeler zijn eigen image totaal ondermijnt.. Fred Flintstone bracht het niet. Gewoonweg een komedie welk op geen moment een komedie werd.

Het enige wat me kon bekoren waren de mooie opnames met de HUMMER Geef hier geen enkel punt voor.

avatar van Many

Many

Anderhalf uur goed tijdverdrijf. Soms zitten er echt leuke stukjes in (met het afscheren van de baard bijv.), maar over het algmeen is het net iets boven gemiddeld.

avatar van hardhead

hardhead

Vond het wel een vermakelijke film, maar kan inderdaad zoals eerder ook al gezegd niet aan Bruce Almighty tippen.

Deze film mist de flair van Carrey die het vorige deel leuk maakte.

hardhead schreef:

Deze film mist de flair van Carrey die het vorige deel leuk maakte.

Lang zo leuk niet als deel 1 inderdaad. Meer een goede-boodschap-film... Al met al tot nog een 2.5

avatar van Don_Mat

Don_Mat

Wat een ongelofelijk slechte film. En dat komt simpelweg omdat ik er heel erg veel van verwachtte. Kvind Steve Carrel leuk als een soort 40 year old virgin, maar absoluut niet weggelegd voor deze. Deze had Carrey moeten doen. Zonde van het geld wat ze er aan verspild hebben. 1.5 *

avatar van Quentin

Quentin

Dat het braaf, moralistisch en eigenlijk ook niet leuk zou zijn wist ik al op voorhand, maar konden ze op een budget van 175 miljoen geen fatsoelijke DOP vinden? Wat een abominabel slechte cameravoerig.

avatar van jaco.sp

jaco.sp

Wij vonden het een leuke film ,met Jim was het eerste deel leuker.

Maar goed ,deze was ook goed .

avatar van leon1970

leon1970

Wat een enorme teleurstelling.

Valt in het niet bij Bruce Almighty.

Film totaal geen uitstraling, en mist elke humor.

Zonde van de tijd.

Steve Carell was geweldig in The 40 year old virgin, maar waardeloos in deze film.

Helaas een flauwe en slechte film.

Waardering: *

avatar van akka

akka

zwakke film deel 1 was veel beter

avatar van Devastation HCT

Devastation HCT

Ik voel me beledigd voor mijn soort dat mensen in staat zijn zulke troep te verkopen.

avatar van Replicant

Replicant

Ontzettend slechte film.

Erg erg jammer.

Puberale film zonder ambitie

avatar van Waeyen

Waeyen

Opzich een aardige film, maar om nou te zeggen dat het een komedie is?? Zo grappig vond ik hem niet. Deel 1 was veel leuker.

avatar van stokvis

stokvis

Wanvertoning. Eén grote aaneenschakeling cliche's, en dan ook nog eens slecht uitgewerkt. Irritante cast, vooral die donkere secretaresse kon ik wel wurgen met dr dooie opmerkingen en irritant stemgeluid.

Komt over als een amateurproject met de beschikking over wat special effects (werkend op een P200MMX).

0 sterren.

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11924 berichten

stokvis schreef:

Dat was dus de verplichte excuusneger waar Not Another Teen Movie zo geweldig de spot mee drijft. Ja, ik weet dat Morgan Freeman ook neger is (mag ik dat woord gebruiken?), maar ze deed gewoon echt volledig recht aan het walgelijke clichépersonage. Stem verlaagd naar 1,0*

avatar van TonyM

TonyM

vond dit echt een zeer zeer slechte komedie.. de aftiteling was leuker dan de hele film. 0,5*

avatar van Drs. DAJA

Drs. DAJA

Evan Almighty

Steve Carrel toonde in The 40 Year Old Virgin al aan een sterk komisch talent te hebben. Waar hij in Jim Carrey-achtige films speelt brengt hij zijn rol enkel stukken subtieler en is hij veel langer uit te houden dan Jim Carrey. Vooral in de vervolg op Bruce Almighty blijkt dat.

De film heeft enkel een veel grotere grappen dichtheid dan haar voorganger en ook de kwaliteit van deze lachmomenten is stukken minder. Het verhaal voelt nogal vreemd aan, qua formule weikt hij toch voor een groot deel af van Bruce Almighty. Maar thank god is deze film stukken minder voorspelbaar.

Al met al een redelijk amusante film.

avatar van zjandannybob

zjandannybob

zeer matige film en niet echt komedie meer een gewone familie film.

avatar van ob3lix

ob3lix

ik vond het in het begin een erg vervelende film, te flauw en telkens opnieuw staat hij weer voor schut. later word het leuker en kijkt hij wel lekker weg. 2.5 ster voor het einde en af en toe het kleine beetje humor

avatar van Dunny

Dunny

film kijkt wel lekker weg, maar zou het eerder een gezellige familiefilm willen noemen dan een komedie zoalsj zjandannybob al schreef. Maar zeker leuk om te kijken! 3 *

avatar van timburton

timburton

Niet te vergelijken met deel 1.

Niet dat deel 1 beter of slechter was.

Het was gewoon compleet anders! Steve Carrel doet het in tegenstelling van de meeste meningen heel goed in de Almighty-Reeks. Jim Carrey was grappiger, maar Carrel was toch wat meer serieus te nemen. Zie je nu doe ik het toch. Vergelijken met Bruce Almighty, en nogmaals deze kun je niet vergelijken het is een geheel ander soort film. Bij deze film vond ik het "moraal van het verhaal" juist niet storent in tegenstelling van bijna alle andere films. Eindelijk eens een film die gemaakt is door Amerikanen en toch laat zien dat de wereld, met nadruk op Amerika, echt fout bezig is. Wel jammer dat het weer op z'n Amerikaans niet al te hard is. De Britten hadden bijvoorbeeld allang de hele wereld laten overstromen. Nu heeft de wereld nog altijd niets geleerd. Trouwens: Veel mensen vinden het jammer dat Jim Carrey/Bruce geen klein rolletje in de film had. Maar ik denk juist dat dat niet goed zou zijn geweest.

Ik geef de film een 4,5.

avatar van Pieter Montana

Pieter Montana

Een enorme tegenvaller. Het contrast tussen Evan- en Bruce Almighty is gewoon te groot. Waar Jim Carrey nog zijn vrouw haar borsten vergrootte en een Clint Eastwood-imitatie deed, krijgen we nu alleen maar flauwe duivenpoephumor. Bruce Almighty was lekker rebels, zelfs de moraliserende speech bleef lang uit. Evan Almighty daarintegen is een vreselijke - have faith- familiefilm. De grappen, toch degene waar ik mee moest lachen, zijn de woordspelingen naar De Bijbel en de heerlijke verwijzing naar "Jaws". Voor de rest zullen de kinderen wel kunnen lachen wanneer nog maar eens een nette man wordt ondergepoept door een stel duiven. Een te flauw en vooral te braaf vervolg.

1.5* Nog maar eens een bewijs dat veel geld niet gelijk is aan veel kwaliteit.

avatar van nickje76

nickje76

Deze film vond ik schitterend. Leuk bedacht hoe je kan laten zien dat de Amerikanen anders met de wereld moeten omgaan. Leuk hoe je kan laten zien hoe God tegen je praat. Daar in tegen veel beter dan de voorganger waar ze laten zien hoe je als 1 dag van God kunt zijn (heel flauw). Daar in tegen is dit verhaallijn veel beter! Grappen ja die zijn grappig. Maar het is meer een familiefilm dan een comedy!

avatar van valerio2003

valerio2003

leuke film ,zo slecht wat de meeste hier schrijven is ie nou ook weer niet,ik zat in een volle bioscoopzaal en ik heb iedereen zien genieten en lachen

avatar van Ari..

Ari..

Ondanks de kritiek van velen op dit forum, vond ik de film echt niet slecht. Een orgineel verhaal, met een duidelijk moraal, en ook nog eens erg vermakelijk. Leuke humor.

Je moet deze film gewoon niet vergelijken met Bruce Almighty. Het is een andere, maar zeker niet mindere film.

avatar van ramon12121

ramon12121

wat een maffe film zeg een 2.0

avatar van soete

soete

Ik vond dit een aardige comedy, had er echter wel veel meer van verwacht. Het is zo een comedy die leuk is om 1 keer te kijken.

avatar van mcREN

mcREN

een goeie film met zo af en toe toch wel een duidelijke boodschap van mij krijgt deze film een 3,5 en dat omdat er een aantal scenes j kunnen aanzetten tot nadenken, verder is de film zeer vermakelijk.