Genre: Actie / Misdaad
Met onder meer: Willem Dafoe, Sean Patrick Flanery en Norman Reedus
Gesproken taal: Engels en Spaans
Bekijk via Videoland
Plot The Boondock Saints
"Thy Kingdom Come. Thy Will Be Done."
De Ierse broeders MacManus voelen dat ze een missie van God hebben om alle misdadigers in hun stad Boston te vermoorden. Al snel worden ze opgehemeld door de media, die ze The Boondock Saints noemen. Ze krijgen de FBI, onder leiding van de extravagante Paul Smecker achter zich aan.
Paul Smecker
The Chief
Macklepenny
akira
Welnee.
Alsof Tarantino (én Ritchie..) het alleenrecht hebben op zulke actie/misdaadfilms.
Tuurlijk niet, ze deden het alleen veel beter.
Don Dijk
Dat is dan slechts jouw mening. (waar ik het dan weer niet mee eens ben enz.enz.)
Hemelbewoner
Tuurlijk niet, ze deden het alleen veel beter.
Nja, ik vind bijvoorbeeld de films van tarintino ronduit kut
enige leuke wat ie ooit gemaakt heeft in zijn leven is de scene dat die kerel per ongeluk door zijn harses wordt geschoten omdat ze over een hobbel rijden, maarja, om jackass lach ik evenhard.
heb soms het idee dat mensen die leuk vinden omdat het anders is
ik vind deze iig geweldig.
Thug_074
Ik ben hem nu aan het kijken ik zal over een anderhalf uurtje mijn beoordeling geven!
BoneCrusher
Een GEWELDIGE film.
Kan er niks anders van maken.
Een van de beste films die ik in mijn hele leven heb gezien.
Een echte aanrader dus.
roebftb
Clichématig vigilante verhaal. Maar leuk geacteerd en in elkaar gezet. Prima film die ook na 4 keer nog leuk is.
accordejoan
Ik heb 'em tijdens de release meerdere malen bekeken en vond het een geweldige film. Laatst heb ik 'em gekocht en nog eens bekeken. Ik moet toegeven, er zijn inderdaad betere actiefilms. Toch is dit mijn inziens een meesterwerk. Simpel verhaal, actie, humor. Twee anti-helden. Het Ierse sfeertje. Helemaal top. Er schijnt een deel 2 aan te komen met dezelfde cast.
Minotaures
Aardig filmpje, maar ik stoorde me veel aan de levensachtergrond van Dafoe.
schram101
Haha, ik kon er wel om lachen! vooral de scene bij de eerste moorden waar hij zijn disc-man op zet en zo de efgespeelde taferelen achterhaald
powerman
Boondock saints is een ontzettend goede film. Vooral hoe dat de verschillende perspectieven worden weergegeven. Hij is niet alleen goed van kwaliteit maar ook het verhaal is geweldig. De acties zijn gaaf en de cast is heel goed. Deze film is zeker een aanrader. Hij is gewoon ontzettend tof. Het einde is verrassend.
Inarritu18
Fantastisch script maar toch redelijk rommelig uitgewerkt. Lijkt alsof er veel geschrapt is aan het eind. Rederlijke acteerprestaties waar Dafoe eruit spring en uitstekend in beeld gebracht. De donker religieuze sfeer van boetedoening komt prachtig over.
brettos69
Echt een zeer goede film, een echte aanrader alleen spijtig van het einde plots ineens is de film gedaan, slecht einde dus maar wel een aanrader
Lovely Boy
Heb hem gisteravond voor de 7de misschien wel 8ste keer gezien en de film blijft gewoon leuk. De actiescenes die meer geluk dan vaardigheid hebben zijn leuk, het ongelukje met kat ronduit hilarisch. Na zoveel keer gezien te hebben moet ik zeggen dat bepaalde figuren wel beginnen te vervelen zoals Smecker en Rocco. Maar de twee broers doe het erg leuk. Aanradertje voor een avondje actie met een knipoog. Geen topper, wel zeer vermakelijk op bepaalde momenten.
René8
Net gezien, wat een prachtfilm! Paar heerlijke spelmomenten van Dafoe ook. Genieten!!
Vinokourov
The Boondock Saints wil te cool zijn en valt daardoor gigantisch door de mand. Terecht afgezeken door de filmpers, alleen trapt het grote filmpubliek er nog wel in.
Don Dijk

Boondock Saints.
Helden.
Minotaures
Helemaal geweldig dat ze alle 3 bijna dezelfde jassen en spullen dragen. Geweldig!
booyo
In mijn optiek één van de meest mannelijke films! Alles in deze film is gewoon stoer, het verhaal, de karakters, de kleding, alles! Zie dat niet iedereen het eens is met de hoge notering van the Boondock Saints, misschien is het ook geen meesterwerk, maar het is wel een film die ik altijd kan kijken en waar ik ook altijd van geniet.
Voor mij persoonlijk is het een klassieker, al sinds ik klein(er) ben regelmatig bekeken en mede daarom een plek in mijn top 10!
Hey, Roc. You okay?
I'm fuckin' fine.
I'll catch you on the flip side.
timlolk
Eens
DaHardcoreManiac
Meesterlijke film is dit, wat een helden zijn die MacManus brothers toch
Minotaures
Stom van me om deze prachtige bad boys film niet eerder gekocht en gezien te hebben! Het is echt super om hem tussen de andere DVD's zien liggen.
Stem verhoogd naar 4,0. Ik had hem zo een 5 gegeven als de punten en scenes er niet waren waar ik me nog aan erger.
N_SANE
Mwah, had er absoluut hoge verwachtingen van gezien de hoge notering, maar het viel me toch allemaal best tegen. Bij vlagen leuk, grappig en een goede sfeer, maar overall kon het mijn aandacht niet vast houden. Jammer, ik vond het niet veel.
viel erg tegen nogal saai
En dus een volle 0,5? Dan moest die voor jou erg teleurstellend zijn.
Saai vind ik overdreven, want er zit genoeg actie in. Maargoed, het kan niet jou soort actie zijn of anders...
xxsilversurferxx
viel erg tegen nogal saai
saai?????? dan zou ik willen zeggen
check Awaken the Dead dat is pas saai

Actiefilm 'The Boondock Saints' met Willem Dafoe morgenavond (12 maart) uitgezonden op televisie

Knetterharde misdaadfilm 'The Boondock Saints' met Norman Reedus en Willem Dafoe vanavond op televisie

Vijf films waarover critici en het grote publiek het maar niet eens kunnen worden

Heat
Misdaad / Thriller, 1995