Genre: Actie / Misdaad
Met onder meer: Willem Dafoe, Sean Patrick Flanery en Norman Reedus
Gesproken taal: Engels en Spaans
Bekijk via Videoland
Plot The Boondock Saints
"Thy Kingdom Come. Thy Will Be Done."
De Ierse broeders MacManus voelen dat ze een missie van God hebben om alle misdadigers in hun stad Boston te vermoorden. Al snel worden ze opgehemeld door de media, die ze The Boondock Saints noemen. Ze krijgen de FBI, onder leiding van de extravagante Paul Smecker achter zich aan.
Paul Smecker
Detective Greenly
The Chief
Macklepenny
Baggerman
Leuke film die het luchtig houdt door een gezonde dosis humor.
Weer een geniale William Dafoe. Ook een leuke rol voor Billy Connolly trouwens!
Maar nou ook niet een meesterwerk....
orbit
- 12092 berichten
Nee, bepaald niet.. wat een broddelwerkje, Tarantino zou zich hiervoor schamen.
Timtim
dat de katholieke kerk nog nooit over deze film gevallen is verbaasd me, killing in the name of...
Ze hadden wel problemen met deze film. Ze mochten niet in een Katholieke kerk filmen, door het verhaal uiteraard. De stukken die zich in de kerk afspelen zijn van een Protestantse kerk, beetje uitgedost om op een katholieke kerk te lijken.
Tarrantino heeft niets met deze film te maken gehad.... toch?
wazzara
Dat mensen voor deze film een 2 geven, hahahah
bij jullie hoef ik dus nooit een film te komen kijken.
Wat en film, nu inmiddels 20 x gezien en ik krijg hem niet uit mn hoofd. De actie, humor, accent, acteurs het verhaal ongeloofelijk
puur oogorgasme !!
wazzara
orbit
Hoe kan ik je nou seriues nemen als je deze film een 0,5 en jackass een 2,5 geeft.
Gaat gewoon te ver, hoe kan je jezelf nou seriues nemen.
Als pulp fiction in je top 10 staat dan is dit zeker geen 0,5, kan niet.
Ook al staat pulp fiction hier ver boven
begrijp het gewoon niet
Pastichio Rocker
Ja orbit, hoe kun je hier nu een 0,5 voor geven!
Dat mensen voor deze film een 2 geven, hahahah
bij jullie hoef ik dus nooit een film te komen kijken.
Jij komt er niet eens in.
je80roen
Aardige rauwe actiefilm met ook best wat humor. Jammer dat ze het geloof hierbij moesten halen. Maakt het voor mij erg moeilijk om me te identificeren met de hoofdpersonen.
Piraat
Alsof dat de film minder maakt, omdat het ook over geloof gaat.
je80roen
Als je zelf absoluut overtuigd bent dat god niet bestaat dan is het lastig om hun motieven te begrijpen. Kan er ook niet zo goed tegen dat vanuit hun katholieke overtuiging menen dat ze de wereld moeten zuiveren van "tuig" .
Piraat
Stel dat ik niet tegen Moslims kan, stel he, dus dan moet ik zowiezo al geen enkele film gaan kijken waar Moslims in meespelen?
je80roen
Als daarin moslims de goeden zijn die vollop mensen vermoorden lijkt me dat je die film dan ook niet zo goed vind toch? Dat je hem niet moet kijken heb ik niet gezegd. Ik heb deze flm toch ook gekeken en vond hem afgezien van dit punt nog best aardig ook.
Racist.
Dat was 4 uur geleden.
Ceeda7
Nee, bepaald niet.. wat een broddelwerkje, Tarantino zou zich hiervoor schamen.
Wij doen dat allemaal voor Deathproof.
Veel leuker dan ik verwachtte. Natuurlijk, niet alles werkt, het heeft iets copycatterigs en soms is het echt te overkleurt, maar het is wel er vermakelijk en het enthousiasme spat er af. Jammer dat Duffy het zichzelf zo moeilijk gemaakt het en we pas tien jaar later weer wat van hem gaan horen.
akira
Nope.. film kon me maar niet echt boeien.
Weinig origineel, deed teveel zijn best om een Taretino of Guy Ritchie film te zijn.
schram101
@ orbit:
Na 172 negatieve posts in dit topic over deze film weten we wel dat je de film niet goed vindt..
Don Dijk
Inderdaad niet echt meer geloofwaardig.
Net als alle na-blaters overigens die dit vergelijken met Tarantino-films, ik word er zo moe van.
JacoBaco
Iemand keek op een avond Pulp Fiction en Look, Stock & Two Smoking Barrels en dacht: Verdomme dit is fucking vet! Er moeten snel meer van dit soort films gemaakt worden.
En ja hoor, daar kamen de Boondock Saints. Schaamteloos gejat van Tarantino en Guy Ritchie films.
Maar verdomme, wat een fucking vette film!
Tharoy
Orbit moet echt gewoon eens kappen, wat een irritante zuurpruim. Bah.
Montorsi
..en daar is er weer eentje..
Het klopt toch ook gewoon
Welnee.
Alsof Tarantino (én Ritchie..) het alleenrecht hebben op zulke actie/misdaadfilms.
Volledig met Don Dijk eens. Dat geklaag meteen dat het een Tarantino ripoff zou zijn...
Er zijn er meer die zon soort actiefilm kunnen maken.
Ik vond Boondock misschien nog wel toffer dan welke Tarantino ook. Die flashbacks met wat er gebeurd is terwijl die agent het nadoet met zijn handen, klasse!
Heb niet vaak een betere film in het genre gezien dan deze.
Montorsi
Welnee.
Dat is heel wat anders. Maar het lijkt er gewoon enorm veel op, hoe je het ook uitlegt. De humor is identiek, de montage ook. Het verhaal is duidelijk geinspireerd door Pulp Fiction. Alleen is de sfeer en stijl wat mij betreft een pak minder. Blijft alsnog wel een leuk filmpje hoor, daar niet van. Ik ben ook niet meteen van mening dat dit dan automatisch slecht is. Als je van Pulp Fiction en Snatch houdt dan denk ik dat je vrij automatisch ook hier wel een zwak voor hebt.
Don Dijk
Sommige aubergines lijken ook op een komkommer.
Toch smaken ze anders.
Zo vind ik dat ook bij deze film; het recept mag dan lijken op een ander, voor de fijnproevers is er genoeg smaakverschil te vinden.
Het mag niet zo zijn dat als er in een misdaadfilm een scherpe dialoog wordt gevoerd, er maar gelijk wordt gerefereerd aan een Tarantino.
Pastichio Rocker
Sommige aubergines lijken ook op een komkommer.
Toch smaken ze anders.
Courgette bedoel je.

Actiefilm 'The Boondock Saints' met Willem Dafoe morgenavond (12 maart) uitgezonden op televisie

Knetterharde misdaadfilm 'The Boondock Saints' met Norman Reedus en Willem Dafoe vanavond op televisie

Vijf films waarover critici en het grote publiek het maar niet eens kunnen worden

Heat
Misdaad / Thriller, 1995