Genre: Komedie / Sport
Gesproken taal: Engels en Punjabi
Releasedatum: 31 oktober 2002
Bekijk via Videoland
Bekijk via CineMember
Zondag 1 februari in één bioscoop (Amsterdam)
Plot Bend It like Beckham
"Sometimes, to follow your dreams... you've got to bend the rules!"
Zoals zoveel voetbalgekke jongeren wil Jess graag voetballen zoals David Beckham. Haar traditionele ouders zien liever dat ze een rechtenstudie gaat doen, gaat samenwonen met een Aziatische jongen en leert om Indiaas eten te bereiden. Jules is de sterspeler van Hounslow Harriers, die Jess spot terwijl ze een balletje trapt in het park. Ze haalt Jess over om mee te gaan naar de training. Niet veel later sneakt Jess bij elke mogelijkheid het huis uit om te werken aan haar dribbels, afrondingen en vrije trappen. Wanneer Jess' ouders ontdekken waar ze mee bezig is slaat de vlam natuurlijk in de pan. Ondertussen is Jules moeder Paula doodsbang dat Jules voetbalobsessie haar verandert in een schreeuwende lesbie.
Jesminder 'Jess' Kaur Bhamra
Tony
Pinky Bhamra
Mel
Bulle
Ik had echt een hekel aan voetbal maar sinds ik deze film heb gezien niet meer.. Erg goede film, wel heel makkelijk verhaal maar dit vind ik echt een heele leuke film..
*4,0
otherfool
Een frisse cast en eens een andere invalshoek, maar uiteindelijk een bekend verhaaltje met de nodige stereotypes. Niet onaardig, maar ook niet bovengemiddeld.
2,5*.
stowa
mooie film!
ik voetbal zelf ook als meisje
Als mijn vader dat zou verbieden, ik zou het niet overleven, het is super!
joan
mooie film. maar het is iets te veel naar de kinderachtige kant. de inhoud is veel te simpel!
Queto Yurlunyur
Wat een verschrikkelijk vervelende film. De personages zijn allemaal één-dimensionale karikaturen (hoe kun je zo nou een cultuurverschil in beeld brengen?), het verhaal bestaat louter uit clichés (waarbij de oplossing voor het centrale probleem niet eens uit het verhaal zelf komt: Jesminders vader verandert gewoonweg opeens van mening) en is overdreven politiek correct, de dialogen zijn te dom voor woorden, het acteerwerk is bedroevend, het camerawerk is ongeïnspireerd en bij vlagen ronduit slecht (kennelijk heel moeilijk, om een voetbalwedstrijd in beeld te brengen)
en de film staat stijf van de product placement en irritante popsongs.
Slechte films heb je in alle soorten en maten, maar dit is zo'n zeldzaam geval waaraan werkelijk helemaal niets deugt. 0,5 *
jollevwb
Dat de inhoud te simpel is = ja
Maar verder vind ik hem best wel leuk en begrijpelijk.
De hoofdrolspelers vind ik best wel goed.
En met dat lesbische gedoe heb ik wel nog goed kunnen lachen.
Een 3 ***
edejong
wel een grappige film, en erg leuk om Keira Knightley zo in een jongere versie te zien! 3.0*
soom
Echt een geweldige girlpower film, met een paar goede momenten en hier en daar een paar glimlachjes. Het verhaal is dik in orde, en de goede hoofdrolspeelsters doen de rest.
BenicioDelToro
hihi... ja want nu is ze natuurlijk al hartstikke oud!
nesli
Heel leuk zeker de moeite waard om te zien
al is het soms wel kinderachtig.
mooi verhaal zeker als je van voetbal houd.
jack-sparrow
leuke film .
low budget misschien maar toch erg vermakelijk.
ik geef 3.5
anne J
Yes, zaterdag op belgie één
.. Jow, deze film heb ik een half jaar geleden gezien ofzo denk ik. Bij Nederlands, elke keer stukjes, mijn vriendin en ik zaten de hele tijd te voorspellen wat zou komen, en als het kwam, helemaal fun
. Was dus best voorspelbaar weet ik nog, haha. Maar wel leuk.. Ik ga hem zeker kijken weer, want dan kan ik hem nu 1 een keer achter elkaar zien
. En daarna mijn stem geven natuurlijk
Heerlijk.
*Lise
Vermakelijke film met sterke humor en acteerprestaties die zeer goed overeind blijven. Het concept is nogal simpel, en de personages en het verhaal zelf blijven steeds oppervlakkig. Wat meer diepgang zou niet misstaan hebben, maar over het algemeen is deze een best leuke komedie. 3*
xenne
kijkt wel lekker weg moet ik toegeven. vooral leuk voor voetballiefhebbers én ook wel voor liefhebbers van vrouwelijk schoon (misschien moet ik maar eens vaker gaan zien naar vrouwenvoetbal). nadeel : een wel erg simpel & voorspelbaar cliché verhaaltje, maar de leuke cast maakt er toch nog iets van ... 3
nummervlinder
Ik vond hem echt keileuk! Waarom? Wel er zat zo wat vanalles in, en dat heeft vind ik een film nodig!
- te beginnen met sport: voetbal!
- komedie --> Ik vond die moeder van Jules best wel grapppig
- tikkeltje romantiek --> Beide, Jess en Jules voelden iets voor Joe
- klein beetje drama --> Met dat bedoel ik toch wel de ruzie in de familie bij Jess als iets niet volgens de 'regeltjes' ging
En als je goed zoekt zul je nog wel één en ander vinden.
Goede acteurs/actrices:
- Keira Knightley (Pirates Of The Caribbean (!!!), Pride & Prejudice...)
- Parminder Nagra (niet zo bekend, maar speelde zeker goed)
- Jonathan Rhys Meyers (voor mij niet zo bekend, hoe wel hij toch al meespeelde in Alexander, Mission: Impossible III...)
- ....
Soms misschien iets te langdradig, maar stoorde mij werkelijk niet.
Wat mij wel 'stoorde', maar zeker geen verandering doet in mijn gegeven sterrenscore, is dat Jules kwaad was toen Jess bijna Joe kuste, tegenover het einde is er helemaal niets aan de hand voor haar. Of terwijl is het zo of terwijl is er een scène waarin ze liet blijken dat ze eigenlijk niet echt iets voor hem voelt of er zich bij neerlegt, die ik dan niet gezien heb.
Ondanks dat toch wel 5*, ik weet het, het is veel, maar ik vond hem echt goed! Ok, ik weet dat mijn uitleg simpel gezien is, maar als ik naar een film kijk, kijk ik niet echt tot op het bot naar de details.
anne J
Ik vond de film wel humor. 3*
Ik had hem al gezien dit jaar, in delen. Op school.
Maar nou kon ik hem achter elkaar zien, leuker
Ik vond dat de trainer, Joe (echte naam..?), niet echt goed acteerde.
En de beste actrice in de film was toch Parminder Nagra, dus Jessminder.
En Jej, blij toe dat knightley de rol in pirates kreeg waar ze gelijk veel is gegroeid
Ik ergerde me dood aan dat verhaaltje van die moeder van Jules, die allemaal dacht dat ze lesbo was. Irritante moeder..
Voor de rest vond ik het dus een leuke film. Ben blij dat ik hem in een stuk heb gezien, kan je beter commentaar erover geven.
Olivia
Vond het ook een hele leuke film, kon er best meerdere malen om lachen en enkele malen echt goed om lachen.
Fris thema, frisse actrices, en gewoon vermakelijk om naar te kijken. Ik dacht altijd (en dat zal in werkelijkheid wel zo zijn, of niet?) dat voetbalvrouwen van die bonkige meiden waren die nooit wat aan make-up of hun haar doen. Maar als je deze dames zag trainen (veel been, buik, borst), dan zag 't er toch opeens allemaal stukken smakelijker uit.
Wel vond ik hem op een gegeven moment inderdaad wat langdradig worden, er had wel iets meer tempo in mogen zitten. En Keira Knightly is een leuke meid, maar in deze film toch wel akelig dun.
Minpuntje is dat-ie wel voorspelbaar was...ik op een gegeven moment toch ik..kom op, kom eens met iets wat wij niet verwachten...
Maar toch wel 4*
Iketes
- 1968 berichten
Zeker een degelijke film. Redelijk verhaaltje (wel cliché), degelijk acteerwerk (op sommige momenten dan weer totaal niet) en van alles zit er wel een beetje in. Ben blij dat ik deze heb gekeken en niet Shaolin Soccer, want die vond ik toch een stuk minder. En Keira Knightley he..
Een dikke 3*
miak
Erg leuke komedie, niks speciaals aan het verhaaltje maar leuk uitgewerkt. Ook genoeg humor; Indiase tantes of moeder van Knightley. En zelfs niet slecht geacteerd, ik vond die coach zelfs erg goed. 3,5*
sangha
ik haat voetbal, maar toch besloot ik deze film te kijken en ik moet zeggen dat het echt een hele leuke film is! die moeder van Jess, daar kon ik nog wel het hardst om lachen. Ook de moeder van Knightley was erg grapppig. 4 sterren verdient hij van mij wel.
ILDIB
Wel een komische film, gelukkig ook beter voetbalmateriaal dan in veel van die amerikaanse highschool soccer films. Maar ja het blijft vrouwenvoetbal he...
sn@ke
- 2077 berichten
Gewoonweg ontzettend sympathieke film met 2 uiterst charmante en vooral talentvolle jonge actrices in de hoofdrollen. Dit is een feelgoodfilm zoals hij hoort te zijn , het blijft misschien allemaal wel oppervlakkig maar de fun , de boodschap , de humor maken dit een broodnodige film in de zwartgallige wereld. 4 (,5) *.
yolan de wilde
Boeide me wel... 4* (ik ben zelf voetballiefhebber)
Misantro
Ik vond het toch een mooie film. Vooral omdat ik mezelf erin kan terugvinden. (Ja, ik ben dus een meisje dat ook niet mag voetballen
, maar niet om dezelfde reden als in deze film). *4
Maar ja het blijft vrouwenvoetbal he...
Wat is er mis aan vrouwenvoetbal?
Waku
Eigenlijk niets verwacht van deze Bend it like Beckham.
Dacht echt aan een kinderachtig en cliche matig filmpje.
Clichematig is ie uiteindelijk ook wel een beetje maar desondanks zeer vermakelijk.
Parminder Nagra is ontwapend in haar rol als meisje die verliefd is op de bal. Dit tot ergenis van haar ouders.
Men propt er een beetje vriendschap in en een cultuur
probleempje en zie daar een geslaagde komedie.
sjar02
Keira Knightley is écht goed, ik vond het leuk hoe ze de indiase cultuur in beeld brachten. Zelfs mijn pa ( Critische filmkenner ) kon af en toe lachen.
jack-sparrow
best leuk dat keira knightley arin meespeelde.
ik had eerst niet door dat dat keira knighley was.
ze heeft meegespeeld in pirates of the caribbean ( met johnny depp ).
ik geef de film een 3.5
x_ShamieeJ
Heel mooi verhaal.
Maar de categorie komedie ??
Neeehhh .. ik vond het in ieder geval alles behalve grappig.Meer een drama ofzo ..
Ach wat 4*
SooW
Ik hou van deze film. Hij is hilarisch en toch een beetje dramatisch. Perfect voor een meidenavondje (en ik ben een meisje dus dat zit wel goed!) Knigthley speelt leuk evenal haar tegenspeelster. zeker een vier waard!

Bijzonder veel series verlengd: zit jouw favoriet er ook tussen?

Dit is de ultieme kijkvolgorde voor alle Marvel-films tot 2026

Blancanieves
Drama / Fantasy, 2012

Survivre avec les Loups
Drama, 2007
londen, engelandtraditieindian leadculture clashimmigratiesikhwomen's football (soccer) sportvoetbalfamilielhbtvrouwelijke regisseurbritish asian