• 9.377.570 stemmen

Bend It like Beckham (2002)

Komedie / Sport | 112 minuten

Genre: Komedie / Sport

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk / Duitsland / Verenigde Staten

Geregisseerd door: Gurinder Chadha

Met onder meer: Parminder Nagra, Keira Knightley en Jonathan Rhys Meyers

Gesproken taal: Engels en Punjabi

Releasedatum: 31 oktober 2002

Plot Bend It like Beckham

"Sometimes, to follow your dreams... you've got to bend the rules!"

Zoals zoveel voetbalgekke jongeren wil Jess graag voetballen zoals David Beckham. Haar traditionele ouders zien liever dat ze een rechtenstudie gaat doen, gaat samenwonen met een Aziatische jongen en leert om Indiaas eten te bereiden. Jules is de sterspeler van Hounslow Harriers, die Jess spot terwijl ze een balletje trapt in het park. Ze haalt Jess over om mee te gaan naar de training. Niet veel later sneakt Jess bij elke mogelijkheid het huis uit om te werken aan haar dribbels, afrondingen en vrije trappen. Wanneer Jess' ouders ontdekken waar ze mee bezig is slaat de vlam natuurlijk in de pan. Ondertussen is Jules moeder Paula doodsbang dat Jules voetbalobsessie haar verandert in een schreeuwende lesbie.

avatar van marlijn

marlijn

leuke film

avatar van Milann

Milann

Echt een belabberde film. De acteurs konden niet acteren, het verhaal was geen verhaal, en wat je een uur van tevoren zag aankomen gebeurde ook. Het is dat ik deze film tijdens de Engelsles heb gezien, anders wat het echt zonde van m'n tijd geweest.

avatar van wwelover

wwelover

The Best British Comedy sinds Bridget Jones, nou moet ik zeggen dat ik helemaal niks heb met Bridget Jones. Maar ik vond deze film erg vermakelijk, een lekkere feel-good movie, ondanks de voorspelbaarheid is het gewoon een leuke film om te zien. Het verhaal is ook niet echt heel vernieuwend en origineel, maar het weet toch de twist een beetje verrassend te laten komen. Het einde was helaas iets te voorspelbaar maar ik snap dat ze ervoor gekozen hebben.

Ik vond de cast erg leuk, kende Nagra helemaal niet maar ze doet het erg leuk. Maar ik vond Knightley wel een stuk beter, en ik vond haar ook nog eens er erg leuk uit zien. Ze heeft gewoon iets natuurlijks. En ik ben dan ook nog een liefhebber van Jonathan Rhys Meyers, een zeer getalenteerde acteur.

Zeker een aanrader als je van leuke feel-goods houdt.

avatar van X.MagnuM

X.MagnuM

Leuke, frisse film!

avatar van MNV2

MNV2

• 1900 stemmen

Leuke komedie met een toen nog onbekende Keira Knightley, het viel me een tijdje geleden op dat ik ze al eens eerder in een film had gezien dan in Pirates of the Caribbean. Bend it like Beckham is een aardige feelgood komedie met een leuke cast en af en toe ook wel eens een grappig momment. Zeker een van de betere die ik afgelopen tijd heb gezien.

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Die keepster op het einde, dat kan echt niet natuurlijk Njah, voor de rest wel een aardig filmpje. Niet veel soeps, maar met veel plezier gemaakt en dat is te zien. De cast doet het prima en de muziek is ook aardig. Natuurlijk is Atomic van Blondie het hoogtepunt wat dit betreft

Dat voetbal lijkt trouwens echt helemaal nergens op in de film, vooral van de twee hoofdrolspeelsters, vreselijk. Die vrije trap - en uiteraard de winnende goal - op het einde is dan al helemaal het dieptepunt. Gelukkig kijkt de film voor de rest leuk weg, kent zijn grappige momenten en is - ondanks dat het vaak wel heel erg slecht is allemaal toch zeker leuk voor een keertje. Maar zeker ook niet meer.

avatar van JDSsmetje

JDSsmetje

Ja een enorm wegkijkertje is hij alvast wel. Goed acteerwerk van Keira Knightlety maar echt goede punten kan ik hier nu toch niet geven. Daarvoor is het verhaal te slap en te voorspelbaar.

Maar wel leuk als een wegkijkertje.

score ............. 2.60

positie ........... 220/+-410

avatar van MrsDoodekins

MrsDoodekins

Vond het een leuke film.

Héél leuk Keira te zien voetballen.

Weer eens anders dan drama/jurken

avatar van booyo

booyo

Vrouwen en voetbal, voor mij geen gouden combinatie. Deze film bevestigd dat maar weer. Wist me een klein beetje te vermaken, maar dan ook echt maar een klein beetje. Vond het wel hilarisch hoe de vrije trap er op het laatst in vloog, kleine knipoog naar het niveau van vrouwen voetbal?

avatar van kimberlyVD

kimberlyVD

booyo schreef:

Dat zegt meer over jou niveau dan het niveau van vrouwenvoetbal.

avatar van lil'angel

lil'angel

Vrouwen en voetbal, voor mij geen gouden combinatie

Wat is er mis met vrouwen en voetbal, sommige vrouwen kunnen ook heel goed voetballen, het is eecht niet alleen een mannensport!

maarr het was een heel grappige film en met goede acteurs!

avatar van skipy05

skipy05

goede film. Ik had deze ooit al eens gezien. Verhaal is goed ook al ben ik totaal niet voor voetbal. Keira Knightley vond ik al goed acteren. Toen was ze toch nog niet zo bekend.

avatar van AGE-411

AGE-411

vr 11 juni om 20.50 op 2BE

avatar van Fast Eddy

Fast Eddy

Leuk tussendoortje, niks meer en niks minder.

avatar van sharonxx

sharonxx

Nee, dit vond ik een slechte film.

Heel voorspellend allemaal, zeker het einde.

avatar van Theunissen

Vond het wel een leuke komedie met leuke rollen van Parminder Nagra en Keira Knightley. Het was de eerste keer dat ik Keira Knightley in een film zag spelen en had gelijk al zoiets van "wat een lekkertje". Wel jammer dat ze bijna niets op de plank heeft

avatar van Biglia

Biglia

sharonxx schreef:

Heel voorspellend allemaal

Wat voorspelde hij dan? De uitslag van de WK finale?

avatar van El-Jo

El-Jo

Biglia schreef:

Wat voorspelde hij dan? De uitslag van de WK finale?

Hahahahahahahahahahaha het is zeker zo'n trotse spanjaard ofzo

avatar van NickDG

NickDG

Ik vond het echt een slechte film. Het is dat ik hem op school te zien kreeg, maar het zou dus nooit een film zijn waar ik een bioscoop kaartje voor zou kopen.

avatar van lizzy123

lizzy123

De film was leuk. Het kijkte snel weg. Verder niks aan toe te voegen eigenlijk.

avatar van m1701

m1701

Leuke film, keek lekker weg.
Af en toe vond ik het acteerwerk niet zo heel erg best.
Maar leuk voor een keer.
Het krijgt van mij net een voldoende

ps. leukste zinnetje uit de film: She's a Lesbian!!! A lesbian?? I tought she was born in March, so she is a Fish.....

avatar van Layla!

Layla!

Leuke feelgood movie. Niet teveel bij nadenken en lekker achterover zitten..

PS. Even snel uitgerekend. Nagra is van 1975, wat inhoud dat ze

26/27 jaar was toen ze deze rol speelde?

avatar van 606

Leuke combi tussen voetbal en indiaanse cultuur.

Goed geacteerd door de acteurs.

avatar van TragieStar.*

TragieStar.*

Tja, geen bijzondere film maar wel vermakelijk. Ik had de film al een keer bekeken, maar ik kon alleen het begin herinneren. Het is leuk om Keira Knightley te zien toen ze nog veel jonger was. Ze acteert goed, al vond ik haar personage wel erg irritant.

Het verhaal is leuk, en zo komen de verschillende culturen ook aanbod. Het was sterk naar voren gebracht, en werd soms bijna boos. Jess mocht niks buiten haar eigen cultuur doen, en haar ouders besloten alles over haar. Naar mijn gevoel moeten ze gewoon het geloof en het cultuur afschaffen. Een andere cultuur is goed, maar niet als de mensheid er onderleid. Dit is een beetje overdreven. Laat iedereen zijn zoals hij/zij wil zijn. Daar heeft niemand wat over te zeggen behalve jezelf.

Vond het wel leuk om vrouwen en voetbal te zien, want mannen vinden toch dat vrouwen en voetbal geen goede combinatie is. Dat vind ik onzin, want vrouwen kunnen ook voetballen en dat bewijzen deze dames maar weer. Al ken ik geen vrouwelijke profvoetballers. Volgens mij word er alleen mannenvoetbal gespeeld in echte clubs enzo. Ik heb daar verder ook geen verstand van .

Ik heb me verder wel vermaakt, al was het voorspelbaarheid erg aanwezig en het was ook elke keer meer van hetzelfde.

avatar van UserNick8482

UserNick8482

Leuke film met een leuk multicultureel tintje. Zou willen dat er meer van deze films werden gemaakt!

avatar van stefan dias

stefan dias

Heel rooskleurig allemaal, maar toch zeer te genieten omdat het nergens té bont wordt en alle acteurs toch wel redelijk geloofwaardig blijven. Clichés zijn er genoeg maar op een of andere manier slaagt men erin ze niet al te storend te laten overkomen.

En Keira is een ster. Jonathan Rhys ook trouwens.

avatar van Madeby..

Madeby..

Het is echt een leuke film, makkelijk te volgen. Maar hij verveelt totaal niet.

avatar van panax

panax

leuke film, british en gewoon oke !!!!

avatar van Gruffalo

Gruffalo

Moest hem kijken voor Engels, met de nadruk op moest.

avatar van movie acteurs

movie acteurs

Bend It Like Beckham begint leuk. Wat best lang ook zo blijft maar naar het einde toe was de humor eruit en wordt het te clichématig. De verschillende cast leden (vooral de twee hoofdrol spelers) acteren erg goed. Maar heb er voor de rest niks mee. Jammer dat de humor factor opeens was afgelopen. Dat hele gedoe met dat Indiase gezin begon te vervelen. Qua humorpunten en acteerwerk wel geslaagd maar daar redt de film het net niet mee. Dus krijgt het een 2,0.