Genre: Komedie / Sport
Gesproken taal: Engels en Punjabi
Releasedatum: 31 oktober 2002
Bekijk via Videoland
Bekijk via CineMember
Zondag 1 februari in één bioscoop (Amsterdam)
Plot Bend It like Beckham
"Sometimes, to follow your dreams... you've got to bend the rules!"
Zoals zoveel voetbalgekke jongeren wil Jess graag voetballen zoals David Beckham. Haar traditionele ouders zien liever dat ze een rechtenstudie gaat doen, gaat samenwonen met een Aziatische jongen en leert om Indiaas eten te bereiden. Jules is de sterspeler van Hounslow Harriers, die Jess spot terwijl ze een balletje trapt in het park. Ze haalt Jess over om mee te gaan naar de training. Niet veel later sneakt Jess bij elke mogelijkheid het huis uit om te werken aan haar dribbels, afrondingen en vrije trappen. Wanneer Jess' ouders ontdekken waar ze mee bezig is slaat de vlam natuurlijk in de pan. Ondertussen is Jules moeder Paula doodsbang dat Jules voetbalobsessie haar verandert in een schreeuwende lesbie.
Jesminder 'Jess' Kaur Bhamra
Tony
Pinky Bhamra
Mel
boosterm
Heb m zojuist in de Sneak gezien. Ik vind het een goeie film, in het begin denk je waar gaat het over maar hij begint steeds leuker te worden. Wel even wennen dus.
dttom
Ik heb redelijk wat gelachen en ik hoefde er niet bij na te denken. Gewoon een vermakelijke film dus, hij duurde alleen iets te lang. De film zit ergens tussen een 3 en 3,5 maar ik geef toch 3.
EmDee
David Beckham as Himself (archive footage)
dttom
uhm nou op de muur hangt hij en op tv aan het voetballen en op het vliegveld loopt hij op de achtergrond keer langs met zijn vrouw maar voor de rest heeft hij niks met de film te maken.:)
shayed
Best een leuke film, alleen denk ik persoonlijk dat 90 minuten lang genoeg is voor deze film.
***
shayed
Wat ik wel een beetje jammer vond is dat je de dames niet echt ziet voetballen:
je ziet ze van een afstand met de bal lopen en je ziet close-ups van voeten die leuke truukjes met de bal doen, maar je ziet ze niet echt voetballen. En de vrije trap op het eind is natuurlijk zwaar nep.
David Beckham as Himself (archive footage)
Ik heb niks gezegd
Ik heb weer niks gezegd
MovieManiac
Och ja zoals vaak krijg je als je een goeie film hebt een reeks mindere
ik noem Sexybeast,Bend it like beckham,Dog soldiers, The guru allemaal leuke en goeie films maar wel erg in het rijtje van een goeie en we pleuren er 10 achteraan
Nu maar hopen dat ze geen Re/Directorscut of prequal ziektes krijgen
Biosguru
leuke film die heel rommelig in elkaar zit, maar desondanks goed boeit! leuke bolly geluids effecten. Ik vind hem een stuk leuker dan het vergelijkbare Jalla Jalla!
Gewoon een grappige feelgood-movie met leuke muziek. 3 sterren. De DVD heeft trouwens grappige extra-features waaronder een aantal Indiase tantes die kooktips geven.
T.O.
Gewoon een grappige feelgood-movie met leuke muziek. 3 sterren.
Dacht ik ook. Move On Up!
Neder
not my cup of tea ..........
vond t iets te kinderachtig en flauw
1 sterretje maar
ik dacht ook een film over beckham te zien dus dan is de teleurstelling helemaal groot
Jordy
Sja het standaard verhaaltje weer, maar ik heb me prima vermaakt. Wat stond die keepster trouwens ongelofelijk fout opgesteld tijdens die vrije trap op het eind.
lorelei
hele leuke film, maar ik vond hem op zich ook wel iets te lang duren. Ik vind de Britse komedies zowieso leuker dan amerikaanse komedies.
Alan Smithee
Lekker luchtig filmpje, waarin toch wel een aantal cliches naar voren komen, maar deze zijn niet echt storend.Ook leuk is om de botsingen tussen de engelse en indiase cultuur te zien.
3,5 sterren voor dit filpmje
tamara74
Viel mij ook al op. Ze stond precies achter de muur, helemaal aan de verkeerde kant van de goal.
Film was aan de lange kant, jammer. De muziek vond ik wel erg aanstekelijk, vrolijkt de film behoorlijk op. Kortom, wel aardig.. ***
andolini
Erg leuke Engelse feel good movie, waarin de Indiase/Engelse verhoudingen grappig belicht worden. En voor een ajaxied (toch?) zag Jordy erg goed dat de keepster te dicht bij de 1e paal stond
. 3,5*
neo
Erg leuke, grappige film waar het enthousiasme en de energie vanaf straalt. 3 sterren
Ericinho
het is Ajacied, daar ben ik erg precies in
verder een leuke feelgood film, waar ze in Engeland een specialiteit van lijken te maken.
***
herman78
Heerlijke britse comedy, die me op de een of andere manier erg goed beviel. Een standaardverhaal, maar wel leuk uitgewerkt op zich. Ik heb vaak moeten lachen. Muziek die ik normaal nooit zo trek, daar werd ik nu helemaal warm van (Texas). En Curtis Mayfield natuurlijk, maar die vind ik altijd wel goed.
Ik had even het gevoel dat de film te lang zou gaan duren (na een uur dacht ik:
'hoe gaan ze er nog drie kwartier aanplakken'), maar uiteindelijk duurde de film toch wat korter. Verder vond ik het wat ongeloofwaardig dat de Engelse coach en de vader van het meisje opeens samen gaan cricketten, terwijl ze pas later zou vertellen dat ze iets met elkaar hadden. Dat gaat dan wel erg snel opeens. Maar da's maar een klein minpuntje, want het kwam pas tijdens de aftiteling.
Al met al 4 sterren (ik ben in een gulle bui), want dit is toch wel de fijnste comedy die ik in tijden heb gezien.
Yak
Mwah, mwah. Het begon erg leuk, met een cool dribbelende Jess, maar ik vond het voor de rest toch nogal inwisselbaar - hier en daar een heroïsch sportmoment, en verder ruzie over vriendjes, conflicten met ouders, je kent het. Daarnaast vond ik ook dat de eeuwenoude Indiase traditie een beetje makkelijk wordt weggewimpeld ten faveure van de voor ons herkenbare Westerse maatschappij. Keira Knightley (als Jules) heeft een leuk koppie maar bakte weinig van haar rol. Al met al 2,0*.
Dan om het goed te maken nog een leuk weetje: voetbalster Mel is Shaznay Lewis van All Saints.
wackyboy
Ik vind hem een stuk leuker dan het vergelijkbare Jalla Jalla!
Echt niet! Jalla Jalla! is echt stukken beter. Ik vind dat trouwens niet echt te vergelijken met Bend it like Beckham. De enige overeenkomst is volgens mij de clash tussen de twee culturen.
Ondanks echt heel erg voorspelbaar, toch wel een leuk filmpje. Wordt uit de middelmaat getrokken door de leuke Banghra achtige muziek die er in zit.
Verder moet je dit soort films niet te serieus nemen, wil je er enigszins van genieten.
En: "the best British comedy since Bridget Jones Diary"? Volgens mij is dat "About a Boy".
narva77 (crew films)
Leuke film over de botsing tussen verschillende culturen. Natuurlijk zit deze film vol met clichés, maar desondanks vond ik em best vermakelijk. Echter, vergeleken met bv. 'Monsoon Wedding' of 'Jalla, Jalla' vond ik 'Bend It Like Beckham' toch minder goed.
De Indiase (pop)muziek was leuk, maar niet zo goed als in 'Monsoon Wedding'. De vrouwelijke hoofdrolspelers waren prima, en ook leuk dat Gary Lineker een rolletje heeft.
Ook een prima grotere rol van Jonathan Rhys-Meyers uit 'The Disappearance of Finbar'.
Ach, what the hell, clichés rule
Fy
Wauw!! Echt zalige film!! Toen ik hem in de videotheek zag staan daht ik : "We zullen wel zien, ik zal er niet veel van verwachten" . Maar het was echt een zalige film, hij staat bovenaan bij mij! en de acteurs ook ... Alles was goed, de camera, switch-beelden, ... Echt alles!!
Zoen,
Fy
P.S: feeling HOT HOT HOT!! ;-D!

Freedom Writers

Blancanieves
Drama / Fantasy, 2012

Survivre avec les Loups
Drama, 2007
londen, engelandtraditieindian leadculture clashimmigratiesikhwomen's football (soccer) sportvoetbalfamilielhbtvrouwelijke regisseurbritish asian