• 9.379.780 stemmen

Borat: Cultural Learnings of America for Make Benefit Glorious Nation of Kazakhstan (2006)

Komedie / Mockumentary | 84 minuten

Genre: Komedie / Mockumentary

Alternatieve titel: Borat!

Geregisseerd door: Larry Charles

Met onder meer: Sacha Baron Cohen, Ken Davitian en Pamela Anderson

Gesproken taal: Hebreeuws, Engels, Pools en Roemeense

Releasedatum: 2 november 2006

Plot Borat: Cultural Learnings of America for Make Benefit Glorious Nation of Kazakhstan

"Come to Kazakhstan, it's nice!"

Borat is één van de grootste celebrities van Kazachstan en bovendien een bekende tv-reporter. Hij wordt door zijn tv-zender naar Amerika gestuurd om daar verslag te doen van het land, de mensen en de gewoontes. Maar Borat, met zijn documentairecrew in zijn kielzog, raakt vooral geïnteresseerd in de plaatselijke schoonheden en wil per se Pamela Anderson vinden om met haar te trouwen.

Borat Sagdiyev

Azamat Bagatov

Luenell

Zichzelf

Prime Minister of Kazakhstan

Zichzelf - Fraternity Member (onvermeld)

Pride Dancer (onvermeld)

Mister_Movie

How how how, Eduardo, overdrijf anders een beetje jongen.

Aan je eerste commentaar is inderdaad niet af te leiden dat je weet dat het om een lachfilm gaat.

Uit de tweede commentaar leiden we af dat de film een product des duivels is.

Hou je een beetje in zeg.

avatar van tukkerstein

tukkerstein

Eduard37 schreef:

Dat mensen dit humor noemen en deze documantaire veel sterren geven vindt ik echt overdreven en zegt ook een iets over hun eigen geest.

Texas Chainsaw Massacre: The Beginning en Saw 3 vier sterren geeft zegt zeker ook wat over jouw geest?

avatar van Kaffeefiltjer

Kaffeefiltjer

Wat het allemaal veel makkelijker maakt:

Sacha Baron Cohen is zelf een overtuigende jood,

das toch het bewijs dat hij niet gewoon alles op de hak neemt om te steken.

avatar van heroic

heroic

ach deze film beledigt altijd wel iemand en sluit daarbij het grootste deel van zijn publiek buiten. Maar de doelgroep van eliteraire mensen vindt het geweldig natuurlijk. Ik moet toegeven ik heb wat gelachen bij deze film, ookal zou normaal mijn geweten dat niet toelaten. Je kan veel kritiek geven op Sacha maar je moet toch zeggen dat de man left heeft om dat allemaal te doen. Met die rodeo kon hij evengoed gelynched worden door het publiek enzo...

Een vermakelijke film die je schuldig laat voelen door te lachen.

avatar van *Nientjah*

*Nientjah*

Ik dacht dat deze film grappiger zou zijn, maar helaas. Alleen de stukjes van Pamela Anderson en de jongens in de ghetto maakten me wel aan het lachen. Er zaten ook een paar stukjes in (zoals de cowboy bij de rodeo) die een beetje documentaireachtig aandeden en waarbij Borat los kan krijgen dat de cowboy vindt dat homo's opgehangen zouden moeten worden. Dit is natuurlijk erg, maar het is wel goed dat Borat laat zien dat die mensen bestaan. Al met al geef ik de film

2,5 sterren.

avatar van Eduard37

Eduard37

Mister_Movie schreef:

How how how, Eduardo, overdrijf anders een beetje jongen.

Dus een lachfilm geeft ook de kwalificatie dat dat je MOET lachen en het ook zo moet verwoorden? Ook al vindt je dat deze lachfilm niet om te lachen was?

Uit de tweede commentaar leiden we af dat de film een product des duivels is.

Dat zijn jouw gedachten na aanleiding van mijn mening. Als ik dat zo zou vinden had ik het ook zo beschreven.

Hou je een beetje in zeg.

Nou nou, vindt het allemaal wel meevallen. Als je een open mind hebt moet dat je toch veel eerder opvallen dan al die rare ideeën die jij oproept.

Een mening is een mening, jij hebt je mening toch ook gegeven?

Laten we het zo houden in plaats van mekaars meningen te willen ombuigen naar onze eigen geest. Deze pagina is er juist voor dat er verschillende meningen gegeven kunnen worden zodat de kijker een zo goed mogelijk beeld krijgt. Nogmaals een belachelijke LACHFILM.

Mister_Movie

Vreemd, want dit zinnetje hierboven verraadt dat jij de mening van anderen helemaal niet respecteert.

Eventjes later begin je, heel defensief, een ander te verwijten dat ie niks toevoegt aan de discussie. Wat jijzelf toevgevoegd heb, is me onbekend.

En het gaat hier niet over 'een mening mogen hebben'. Je mag dit best een baggerfilm vinden, maar je gaat de extreme toer op door te mensen te veroordelen die het wel een goede film vinden. En dan afkomen met 'laat ieder toch een eigen mening hebben'.

Komaan he jongen, vind je't zelf niet een beetje tegenstrijdig worden ?

Eduard37 schreef:

Waardeloos zeer onsmakelijk ondanks een paar grappige dingetjes. Vond het ver over de top. Dat je jezelf zo voor schut kan zetten is de enige topprestatie die Borak levert. Vraag me af of die het alleen doe om financieel beter te worden of dat die echt gek is.

0,5 ster voor de moeite

niet goed gekeken denk ik

sacha zet zichzelf voor schut, en hoe, wel ten dienst van het domme volk dat zich menig keer ronduit belachelijk gedraagt als reactie op wat sacha hen voorspiegelt

je ziet bij velen de ware aard bovenkomen

uiteindelijk zijn zij het die zichzelf nog meer voor schut zetten dan sacha

gorte kracht van dit talent:

alles maar dan ook alles op de hak nemen, zonder pardon, inclusief zichzelf

avatar van Gerritj

Gerritj

Is het de bedoeling dat iedereen zijn mening over een film geeft of moeten wij een mening hebben over de mening van de ander.

Laat iedereen toch vrij in zijn opvatting en geniet van de vele fantastishe films die wij kunnen bekijken.

Mister_Movie

Moeten niet, maar op een forum als dit mag je natuurlijk elkaars mening in vraag stellen. Dat heeft niets te maken met vrije meningsuiting. Ooit al eens een discussie gevoerd zonder jouw mening te plaatsen tegenover die van een ander ?

avatar van Gerritj

Gerritj

Ja Mister-Movie Discussies heb ik heel veel gevoerd.

Maar op basis van respect voor de mening van de ander. hoe vervelend die soms ook is.

Maar lees onderstaande reacties nog een keer dan begrijp je wat ik bedoel.

avatar van FisherKing

FisherKing

Gerritj schreef:

Dat hangt er maar net vanaf hoe die mening van een ander wordt gebracht. Als dat zonder respect is naar liefhebbers van een mening, dan zou ik zeggen, niks waard, die mening.

avatar van Nienke1981

Nienke1981

In de bioscoop gezien tijd geleden. Het eerste deel vond ik super, het tweede deel werd minder.

Gerritj schreef:

Ja Mister-Movie Discussies heb ik heel veel gevoerd.

Maar lees onderstaande reacties nog een keer dan begrijp je wat ik bedoel.

Niet echt, leg eens uit.

avatar van Nielz

Nielz

Verstand op nul en lachen. Natuurlijk zitten hier heel veel domme grappen in, maar dat maakt het ook weer leuk, en heb hier echt om moeten lachen.

4 sterren.

avatar van Vinokourov

Vinokourov

Vandaag weer herzien en dacht dat ie misschien wel zou tegenvallen... NOT! 4,5*

avatar van thedudesons

thedudesons

een film waar je van moet houden, zelfde als mr.bean.... ik vond het een topper en heb vaak in een deuk gelegen om sacha als borat...

avatar van EVILdolphin

EVILdolphin

Het schijnt trouwens dat de Kazachstaanse regering helemaal niet blij was met deze film, omdat het een verkeerd beeld over het land zou schetsen

Joyy

die kazachstanen ook, kunnen nooit tegen een geintje

avatar van Kaffeefiltjer

Kaffeefiltjer

Jup, en de vraag wie ze nu het meest haten: Vinokourov of Borat

avatar van AGE-411

AGE-411

Kaffeefiltjer schreef:

Jup, en de vraag wie ze nu het meest haten: Vinokourov of Borat

Ah, zo slech vinden ze Borat niet meer.

Toerisme in Kazachstan is sinds Borat ver9dubbelt en dankzij hem kent iedereen nu kazachstan.

Joyy

vinokourov wordt nog steeds met warme handen onthaald, geen vuiltje aan de lucht

wat interesseerd een land als kazachstan nu het dopinggebruik

ze hebben een fantastische renner die kazachstan ineens op de (tour de france) kaart heeft gezet

over borat schijn je het maar beter niet te kunnen hebben in kazachstan

avatar van dragongirl

dragongirl

Vond het op zich wel een originele film. Maar absoluut niet mijn smaak en nogal irritant om 82 minuten tegenaan te kijken.
1,0* voor de beer in de ijscokar

avatar van basketballerke

basketballerke

Het gedoe rondom Pamela Anderson haalt de film compleet naar beneden jammer genoeg. Verder prachtige film met hilarische momenten. 3,5* is wel genoeg.

avatar van SPT

SPT

Ook mijn smaak is het totaal niet. De stukjes die ze destijds op tv lieten zien waren wel leuk, maar dat waren helaas ook meteen zo'n beetje alle hoogtepunten van de film. Een aantal scenes waren zo absurd genant, dat ze nogal mijn irritatie opwekten. Dat is bij films als deze meestal heb probleem bij mij.

avatar van Minority_Check

Minority_Check

ik vond ali g leuker
deze was meer goor
zoals dat stukje waarin die ging vechten met azamat naakt
dat was echt goor om aan te zien
maar er zaten wel grappige momenten in

avatar van taxi_driver

taxi_driver

vond hem érg tegenvallen

zeker omdat iedereen zei : de grappigste film van het jaar

ik moest (bijna) nergens om lachen eerlijk gezegd.

uitlachen daarenteen..

avatar van =michael=

=michael=

Minority_Check schreef:
waarin die ging vechten met azamat naakt
dat was echt goor om aan te zien

Te smering voor dit soort films!!!
Vond hem heel erg tegen vallen.
Een van de slechte komedies van het jaar!

avatar van =michael=

=michael=

BTW:

Ik span niet dat er zo'n hoog gemiddelde is!!!

avatar van olsenfreakie

olsenfreakie

goed maar Ali g is wel stukken beter moet ik zeggen