Borat: Cultural Learnings of America for Make Benefit Glorious Nation of Kazakhstan (2006)
Genre: Komedie / Mockumentary
Alternatieve titel: Borat!
Geregisseerd door: Larry Charles
Met onder meer: Sacha Baron Cohen, Ken Davitian en Pamela Anderson
Gesproken taal: Hebreeuws, Engels, Pools en Roemeense
Releasedatum: 2 november 2006
Plot Borat: Cultural Learnings of America for Make Benefit Glorious Nation of Kazakhstan
"Come to Kazakhstan, it's nice!"
Borat is één van de grootste celebrities van Kazachstan en bovendien een bekende tv-reporter. Hij wordt door zijn tv-zender naar Amerika gestuurd om daar verslag te doen van het land, de mensen en de gewoontes. Maar Borat, met zijn documentairecrew in zijn kielzog, raakt vooral geïnteresseerd in de plaatselijke schoonheden en wil per se Pamela Anderson vinden om met haar te trouwen.
Borat Sagdiyev
Azamat Bagatov
Luenell
Prime Minister of Kazakhstan
Zichzelf - Fraternity Member (onvermeld)
Pride Dancer (onvermeld)
zoutzak
Niet pas vanaf begin november dus?
Voorpremiere bij Film by the Sea.
Hi-Tek
filmpje is zeker dope en voor de liefhebber check dit filmpje maar eens:
edit: dit staat overigens allemaal op youtube waar het al sinds tijdje een echte internethype is geworden.
FillumGek
Haha hilarisch!
"I would like to make a romance inside of her"
morreke
Borat is echt lachen. 100x beter dan Ali G. Hoe hij die domme americanen telkens weer voor schut zet haha. Je moet dit filmpje eens bekijken http://www.youtube.com/watch?v=PykcFZadLkI
waar hij het over barbara bush heeft
en deze: hij blijft maar doorgaan.
zoutzak
Tegenvaller. Hilarische scenes afgewisseld met scenes van een zeer bedenkelijk niveau. Een enkele keer schaamteloos hard gelachen, maar minstens evenvaak verbaasd van de slechte grappen.
mrmedieum
Deze film wordt zonder twijfel briljant!
Kijk dan naar het IMDB-profiel, na een paar duizend stemmen staat ie al op een 9!
mrmedieum
Jij hebt ook geen gevoel voor humor
L. luchtloper
Jij hebt ook geen gevoel voor humor
jordybeukeboom
AMSTERDAM - Komiek Sacha Baron Cohen brengt zijn alter ego Borat Sagdiyev naar Nederland. Hij is 12 oktober in Amsterdam bij een speciale vertoning van zijn nieuwe film Borat: Cultural Learnings Of America For Make Benefit Glorious Nation Of Kazakhstan.
Baron Cohen, ook wel bekend als Ali G, zal "in Borat-stijl” de Nederlandse première bezoeken, aldus een woordvoerster van distributeur Twentieth Century Fox woensdag. De film draait om de avonturen van journalist Borat uit Kazachstan. Hij is door zijn regering naar de 'US and A' gestuurd om een documentaire te maken over het land en de mensen.
De film draait vanaf 2 november in de bioscoop.
Telegraaf.nl
Dennis Evahi
Irritante trailer, vreselijk flauwe humor
Heb je hem weer, nooit in voor een geintje......
TimD
Ik heb de trailer gezien voordat Jackass 2 begon, en heb hierom alleen al gelachen. Dit wordt idd een must see.
Goodfella_90
Heb je hem weer, nooit in voor een geintje......
Wat een onzin zeg.
Drizzur Urden
Ik wil deze zooo graag zien
. Sacha Baron Cohen is da master.. trailer is al geniaal ben heeeel benieuwd!
MerLiNiuM
Irritante trailer, vreselijk flauwe humor
niet iedereen kan deze humor apprecieren maar ik vind het humor van de bovenste planken!!
er moeten meer van dit soort flauwe humor film komen zo als vroeger naked gun, spy hard.
tukkerstein
Ik vind deze humor toch wel wat stijlvoller dan die van naked gun
Montorsi
erg lullig voor die mensen dat ze het sarcasme en de humor in de film niet begrijpen. Ik bedoel, Sacha Baron Cohen, hij is zelf Joods.. begint er iets te rinkelen?
kArIzMa_TuRk
is dat een stukje van de film?
Hi-Tek
omfg ...
Filmvalley concludeert: Dit is Satire, slapstick en sulligheid op zijn best. Borat heeft de leukste komedie van het jaar gemaakt.
Eindcijfer een 9,0
Goodfella_90
Heeft anders op imdb ook een 8,4 na bijna 4000 votes. Ook hier gewoon een 3,90. Ik ben zelf ook ietwat sceptisch, maar wie weet is hij écht grappig.
dutchtuga
Van één van de schrijvers van Seinfeld. Met de humor zal het wel goed zitten denk ik
BobdH
Zojuist in de persvoorstelling gezien, en ja, ik vind hem ook geweldig, terwijl hij af en toe humor brengt dat totaal niet in mijn straatje ligt. Maar het is vooral de reden waarom hij dit brengt; bedenk dat Sacha Baron Cohen, voordat hij doorbrak als komiek, een verslag schreef over Martin Luther King en zijn stukken nu nog steeds gedoceerd worden aan studenten van Harvard wat betreft het onderwerp 'tolerantie', en je kijkt meteen heel anders tegen Borat aan.
Kazahkstan wordt neergezet zoals wij westerlingen denken dat het land is; in alles wordt met ons, en onze intolerantie en discrimeringen, de spot gedreven. Wanneer Borat verteld over de mishandelingen van vrouwen, doet hij dit vooral om de laconieke reactie van de Amerikaan te tonen; dat hij in een wapenwinkel het perfecte wapen zoekt om een Jood neer te schieten, doet hij dit om de verontrustende reactie van de handelaar te laten zien, die helpt hem gewoon!
In zekere zin is de film dan ook vooral schokkend, maar het wordt gebracht met een zorgvuldig ontwikkeld typetje (met al zijn taalgebruik, maniertjes, e.d., wat soms erg sterk komisch getymed is, maar soms ook wel erg plat) en een zeer luchtige toon.
Coop
Ben een hevige fan van de ALI G reeks, vindt ze hilarich.
Mer wel dat vrouwen er niet mee kunnen lachen, of heel zelden, tis echt mannen humor.
Is de film gespeeld zoals In Da House of is het zoals zijn reportage's met echte mensen ?
Must see voor, mij, die kerel is gewoon geweldig !
Heb bijna al zijn dvd's

Asa ga Kuru
Drama, 2020

Le Peuple Migrateur
Documentaire, 2001
vscaliforniëprostituerenjournalistrodeokazakhstandemeanor course chickendriving school satireantisemitismbeersociale satiremockumentaryverslaggeverpost-credits sceneduringcreditsstinger