• 9.373.651 stemmen

Borat: Cultural Learnings of America for Make Benefit Glorious Nation of Kazakhstan (2006)

Komedie / Mockumentary | 84 minuten

Genre: Komedie / Mockumentary

Alternatieve titel: Borat!

Geregisseerd door: Larry Charles

Met onder meer: Sacha Baron Cohen, Ken Davitian en Pamela Anderson

Gesproken taal: Hebreeuws, Engels, Pools en Roemeense

Releasedatum: 2 november 2006

Plot Borat: Cultural Learnings of America for Make Benefit Glorious Nation of Kazakhstan

"Come to Kazakhstan, it's nice!"

Borat is één van de grootste celebrities van Kazachstan en bovendien een bekende tv-reporter. Hij wordt door zijn tv-zender naar Amerika gestuurd om daar verslag te doen van het land, de mensen en de gewoontes. Maar Borat, met zijn documentairecrew in zijn kielzog, raakt vooral geïnteresseerd in de plaatselijke schoonheden en wil per se Pamela Anderson vinden om met haar te trouwen.

Borat Sagdiyev

Azamat Bagatov

Luenell

Zichzelf

Prime Minister of Kazakhstan

Zichzelf - Fraternity Member (onvermeld)

Pride Dancer (onvermeld)

avatar van Webby

Webby

Ha kijk er wel naar uit, morgen ga ik hem zien

avatar van Goodfella_90

Goodfella_90

Lol, dat 'karakter' uit Ali G in da USA?

avatar van danuz

danuz

Ha, een Borat film Ali G's beste karakter, wat mij betreft!

avatar van donnie B.

donnie B.

Net gezien op een voorpremiere in de RAI in Amsterdam. Heb grotendeels in een deuk gelegen vh lachen, fantastisch!!!!! Iedereen vond het trouwens super, aan het gelach en geschreeuw te horen in de zaal!

Na de film liep Sacha Cohen gewoon tussen het publiek, heb hem nog even een handje gegeven. Goeie vent!

Feb. 2007 in de nederlandse bioscopen...

avatar van Webby

Webby

Was er ook, heb nog pijn aan mijn kaken van het lachen! Top humor, zo mag ik het zien!

avatar van Kazuyuki

Kazuyuki

• 2068 stemmen

Beter dan de serie.

Heel maf misschien, maar Borat krijgt in deze film meer persoonlijkheid en 'menselijk drama'. Voor de rest blijft het natuurlijk grappig om te zien hoe Borat niet zichzelf voor lul zet, maar hoe de geïnterviewden (Amerikanen) zich geen houding weten te geven tegenover die wereldvreemde Kazachstani.

Regisseur Larry Charles (co-writer Seinfeld, Curb your Enthusiasm) heeft met enkele zeer provocerende scenes de film gelukkig niet te braaf gemaakt. Denk dat de film in the US and A niet bepaald in de smaak zal vallen.

4**** (I Like!)

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Dzienkuje. Borat spreekt trouwens Pools. Maakt de grap nog leuker .

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11904 berichten

Ik ken dus het typetje Borat niet, behalve van een kort optreden in Ali G in da House. Maar die vond ik helemaal geweldig, dus zeker zien dit!!

avatar van D-ark

D-ark

Borat ken ik nog van de mtv music awards 2005 geweldig show en zo geweldig type

donnie B. schreef:

Feb. 2007 in de nederlandse bioscopen...

Jij hebt hem al gezien en hier komt ie pas volgend jaar uit

avatar van gotti

Daarom heet het ook een voorpremière.

avatar van Jordy

Jordy

op aintitcool ook al enkele laaiend enthousiaste recensies, ben benieuwd!

avatar van IcU

IcU

Lijkt me erg leuk. Grappige trailer, dat belooft veel.

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Geweldige still op IMDb, Queen kan ook weer verder .

avatar van FillumGek

FillumGek

Ik kijk hier echt ontzettend naar uit!!

avatar van gotti

Hehe. Lijkt me uitermate lollig. Ali G is leuk, maar dat hebben we zo onderhand wel eens gezien. Leuk dat Cohen nu hiermee verder gaat...

Moviestar

Waar gaat dat toch heen, hier een hoog gemiddelde en op imdb zelfs een 9,4 met over de 600 stemmen! Gaat echt nergens over, verschrikkelijk.

Heb jij hem gezien dan?

Moviestar

Nee en dat ga ik ook zeker niet doen, maar afgaande op de trailer is het niks. Dit zijn toch geen films meer. Vond Ali G ook al behoorlijk irritant.

TimD

Maar je hebt hem niet gezien, dus kan niet zeggen dat het nergens over gaat. Misschien is het wel een leerzame komedie (lijkt niet zo en is ook niet zo maar you never know)

Moviestar

ik skip hem in ieder geval kan me tijd wel beter gebruiken

avatar van JurassicPark

JurassicPark

whaaha moet ik zeker zien na Ali G INDAHOUSE die was namelijk erg grappig

avatar van Hi-Tek

Hi-Tek

War on Borat !

In een aankomend diplomatiek bezoek van Kazachstaanse president Nazarbayev bij president Bush zal de Borat-film een van de onderwerpen van gesprek zijn. In de komende weken zal Nazarbayev het Witte Huis bezoeken om onder andere te praten over het imago van het Aziatische land. President Nazarbayev heeft al aangekondigd geld te hebben vrijgemaakt om zendtijd voor educatieve tv-spots in Amerika op te kopen om Kazachstan in een positief daglicht te stellen.

In 'Borat: Cultural Learnings of America for Make Benefit Glorious Nation of Kazakhstan' speelt Sacha Baron Cohen de controversiële televisiejournalist Borat. Om de cultuur van Kazachstan uit te dragen wordt hij door de regering naar Amerika gestuurd, waar hij ook geacht wordt te leren van de westerlingen. Op de filmfestivals van Cannes en Toronto is de film vol gejuich ontvangen. In Empire Magazine vertelde komiek Will Ferrell zelfs dat hij na het zien van Borat zich depressief voelde, omdat het zo grappig was.

Ondanks laaiend enthousiaste kritieken en de hilarische teaser en trailer kunnen de Kazachstaanse autoriteiten er niet om lachen. Ze vinden namelijk dat hun land door Borat wordt afgeschilderd als immens achterlijk. In een officieel statement zegt een woordvoerder: "We willen mensen laten weten dat [Borat] niet de echte mensen van Kazachstan vertegenwoordigd."

Borat begon als een personage in Cohens Da Ali G. Show. Algauw was de journalist razend populair doordat hij de meest vunzige vragen stelde aan Amerikanen, die niet doorhadden dat Cohen slechts een personage speelde. Cohen ontlokte zo de meest bizarre uitspraken van politici en overige coryfeeën. De serie stelde niet Kazachstanen maar juist Amerikanen in een kritisch daglicht en de film borduurt erop voort. Benieuwd wat Bush daarvan zal vinden.

Bron: filmfocus

avatar van MJ_DA_MAN

MJ_DA_MAN

Het typetje Borat vind ik zelfs nog leuker dan het typetje Ali G. . Ook ik kijk hier erg naar uit.

avatar van zoutzak

zoutzak

Heb kaartjes binnen voor as vrijdag 22e. Ben benieuwd!

avatar van JorritS

JorritS

Gisteravond de trailer gezien, in de voorstukjes van Zwartboek. Hilarisch!

avatar van jordybeukeboom

jordybeukeboom

zoutzak schreef:

Heb kaartjes binnen voor as vrijdag 22e. Ben benieuwd!

Niet pas vanaf begin november dus?

avatar van Quido

Quido