Borat: Cultural Learnings of America for Make Benefit Glorious Nation of Kazakhstan (2006)
Genre: Komedie / Mockumentary
Alternatieve titel: Borat!
Geregisseerd door: Larry Charles
Met onder meer: Sacha Baron Cohen, Ken Davitian en Pamela Anderson
Gesproken taal: Hebreeuws, Engels, Pools en Roemeense
Releasedatum: 2 november 2006
Vandaag om 20:00 uur op SBS9
Woensdag om 20:35 uur op VTM4
Plot Borat: Cultural Learnings of America for Make Benefit Glorious Nation of Kazakhstan
"Come to Kazakhstan, it's nice!"
Borat is één van de grootste celebrities van Kazachstan en bovendien een bekende tv-reporter. Hij wordt door zijn tv-zender naar Amerika gestuurd om daar verslag te doen van het land, de mensen en de gewoontes. Maar Borat, met zijn documentairecrew in zijn kielzog, raakt vooral geïnteresseerd in de plaatselijke schoonheden en wil per se Pamela Anderson vinden om met haar te trouwen.
Borat Sagdiyev
Azamat Bagatov
Luenell
Prime Minister of Kazakhstan
Zichzelf - Fraternity Member (onvermeld)
Pride Dancer (onvermeld)
john constantine
Ik vond dit een leuke film maar ook grof en harde film. Ik stond eigenlijk verbaast te kijken dat deze film genomineerd is voor een oscar want eigenlijk zet die heel amerika in zeik! haha maar in iedergeval ik vond de film echt vet om te zien. z'n grappen waren elke keer anders en dat bleeft de film toch hoog houden. Af en toe had ik echt het gevoel alsof het allemaal echt was! in iedergeval ik geef hem een 4.5* want ik heb erg genoten van de film!!
rockefellar
In deze (vrij vlakke film) wordt niet Kazachstan op de hak genomen maar het Amerikaanse volk. Vol verbazing keek ik naar een volk dat 100 jaar achter is gebleven in de tijd. Een heel ander beeld dan wat wij dagelijks via MTV etc voorgeschoteld krijgen.
Kisje
Dat mensen dit humor noemen en deze documantaire veel sterren geven vindt ik echt overdreven
Daar ben ik het helemaal mee eens
en zegt ook een iets over hun eigen geest.
En daar gaat ie de mist in....
pink_roosje
Dit is gewoon geen humor, ik hoor zoveel goede dingen over deze film en dat ie hilarisch zou zijn, ik heb zelf nergens een glimlach gekeregen. Het schiet allemaal te ver door, dit is gewoon een belediging voor kazachstan en amerika. dit is geen humor. 2.5
Puppy
ik heb me kapot gelachen om de film, hij gaat soms idd wel ver maar je moet er gewoon echt van houden, voor de mensen die de serie hebben gevolgt is het echt een topper, kijk alvorens op internet losse filmpjes van de serie van borat, vind je dat niks kijk de film dan ook maar niet.
Ploppesteksel
Hilarische film; wanneer hij tegen die feministen zit te zeggen dat een paard in Kazachstan boven de vrouw staat is echt wel om je kapot te lachen. Ach, je moet van dit soort humor houden, kan begrijpen als je jezelf hier kapot bij lacht, en hetzelfde geldt ook voor de mensen die dit niet kunnen smaken .
Heel apart soort van humor vind ik dit ..
gebruiker_56935
Echt een te vette film >.< Ik hou van deze humor. Ik snap wel dat mensen hier niet van houden, maar ik zelf kan hier echt om lachen. 4 sterren.
BlueJudaskiss (moderator films)
- 11922 berichten
Legt uitstekend de pijnlijke plekken van Amerika bloot, maar ik kon het niet uitstaan dat ik niet kon uitmaken welke stukken in scene waren gezet en welke niet. Humor was uitstekend, maar heeft niet meer dan een paar keer een korte lach weten te ontlokken. Deed me ook erg denken aan Ushi & Van Dijk. 3*
PaulieWalnuts
ik heb me kapot gelachen om de film, hij gaat soms idd wel ver maar je moet er gewoon echt van houden, voor de mensen die de serie hebben gevolgd is het echt een topper
Dan al HELEMAAL niet zou ik zeggen. Hij doet precies dezelfde 'grappen'.....!
keoma
bij mij nog zelfs geen enkele ster waard op deze site worden filmen afgebroken die veel beter zijn walgelijk slecht vind er geen andere woorden voor
keoma
moet deze film score geven ik geef deze film geen score want cijfer 0 zit er niet bij
sambal
zeer goeie grappige film
borat vind ik grappiger dan ali g zelf
en nou heeft hij z'n eigen film
gister nog voor de 5de keer gekeken en hij blijft grappig
Denveen
Geniale humor van Sacha Baron Cohen. Natuurlijk is het altijd een beetje simpel, maar de mooie docu-mix van reality en acteerwerk maakt het toch een meesterwerk.
Moet je respect voor hebben. 4*
Riddick
Is Nice!!... High Five!!..
Deze film heb ik al zo vaak gezien en toch blijft hij geweldig -_-'...
Boudewijn.
Ik vind het echt ontzettend belachelijk dat mensen gaan zeggen dat als je deze film leuk vind je geen gevoel voor humor hebt, van laag niveau bent of dat 'het iets zegt over je geest'.
Vooral bij comedy's gaat het puur en alleen over wat iemand grappig vind.
Zelf vond ik hem redelijk grappig, als je de filmpjes op bijvoorbeeld youtube bekijkt zie je inderdaad wel dat hij vaak dezelfde grappen maakt, bijvoorbeeld een woord verkeerd interpreteren en daar steeds over doorvragen.
Maar het stemmen gaat alleen over de film zelf natuurlijk, niet over fragmenten op youtube.
dijkzandt
Laat je niet gek maken Boudewijn. Humor is persoonlijk. Waarschijnlijk is het jouw kwalijk genomen dat je hem leuk vindt door mensen met een simpathie voor Amerikanen, het meest domste en aggresiefste volk dat er bestaat. De meeste ellende in de wereld wordt veroorzaakt door hun bemoeienis.
Noem dat maar humor!
Een heerlijke film die ons maar weer eens met de neus op de feiten drukt over de US of A!!
Koerok
Bij vlagen briljant, maar ik heb er toch wel moeite mee als hij op een gegeven moment naakt gaat worstelen tijdens een of andere conferentie. Dat heeft met provoceren of het maken van een statement niets meer te maken. Dat is gewoon plat en smerig. Verder ben ik nooit zo'n fan geweest van 'voor de gek houden'. Dus je anders voordoen dan je bent en dan kijken hoe mensen reageren. Ik hoopte ook altijd dat Ralph Imbar (god hebbe zijn ziel) eens flink op z'n smoel zouden worden geslagen als hij met een brede grijns achter coulissen vandaan kwam.
Als het massaal gebeurt, zoals bij het zingen van het volkslied (of zat dat niet in de film???), dan kan ik er wel weer om lachen.
Tsja, mixed feelings dus, maar dat zal ongetwijfeld de bedoeling zijn geweest van deze film.
3 sterren.
Nee, jij bent lekker genuanceerd en intelligent bezig....
Gizzmann
Ook hier mixed feelings. Leuke film, af en toe goed gelachen, maar de film bleef absoluut niet plakken en ik zou ook echt geen behoefte hebben hem nog een keer te zien.
Volkslied is echt geweldig
De vechtscene in de hotelkamer vond ik eigelijk ook best hilarisch (erg plat, maar zo over the top dat het echt op min lachspieren werkte). Geweldig om de reacties te zien van sommige Amerikanen die natuurlijk volledig op hun nummer worden gezet (busje met de dronkelappen, het chique diner en ook fantastisch om al die vreemde vogels in de kerk te zien..). Ook een aantal scenes waarvan ik niet had verwacht dat ik ze zou zien. Dat hele gedoe met Pamela was echter heel erg ongrappig en daar werd ik ook een beetje moe van. Gewoon leuke om eens gezien te hebben en dat was het dan.
Zeker een stuk leuker dan Ali-G in da House, maar niet leuker dan het tv-programma. 3,5* want de film is gewoon erg sterk gedaan, het typetje is geweldig neergezet en er zit toch een klein aantal memorabele scenes in.
The Last
Heb me kapot gelachen zeg. Ongelooflijk wat is die Sacha Baron toch ook grappig. Maarja, of je dit een goede film kunt noemen weet ik niet. Het verhaal was op zich niet slecht, alleen ik weet niet hoeveel sterren ik aan deze film moet geven, ik twijfel tussen 3,5 en 4. Voorlopig GEEN sterren. Ik wacht nog even totdat ik 'm weer zie en tot dan geen beoordeling.
The Last
Besluit de film toch maar 3.5 sterren te geven.
katie morosky
Wat ik zo ongelooflijk grappig vond aan deze Borat:
De reacties van de Amerikanen op de shockerende woorden van Borat, priceless: bv de reactie van die humorkenner op Borats incestverhaal van die mentaal gehandicapte broer in de kooi die 'one time he gets it' kreeg. Uit beleefdheid poogde die man krampachtig mee te lachen en Borats 'hight five' beleefd enthousiast te beantwoorden waarna hij na enkele beleefde seconden 'Well, in America that's not funny." zei. En natuurlijk, de Volkslied-scene, maar ook het fancy dinner in Mountain Brook, het clichébeeld van het achterlijke Kazachstan: een kind achter het stuur met een sigaret, de primitieve echtgenote die alleen maar de klank van het roepen en de taal van het uitschelden kent, het weinig genuanceerde, ongeloofwaardige, heroïsche, bespottelijke volkslied,... , voor een deel is het natuurlijk uitlachtelevisie: de scene met de dronken, verwaande, racistische, vrouwonvriendelijke studenten (kan dit?). Naar het schijnt hebben twee van hen een rechtszaak tegen Baron Cohen en co aangespand. Ze zouden eerder dronken zijn gevoerd en daarna pas de contracten hebben ondertekend enz... . Dat zijn voor mij de pijlers om deze film positief te evalueren. En een argument als 'U hebt geen humor' houdt geen steek. Of het moet van diegene komen die aan de hand van een eigen theoretisch model objectief kan vaststellen wat wel en geen humor is en dat model in een humorschaal heeft gegoten.
arne66
Ik had het interview bij JENSEN! met Borat eerder gezien dan de film. En alle grappen die hij in de show maakten zaten dus ook al in de film.
2,5
2,5
1 of 2 grapjes. Meer niet hoor
PaulieWalnuts
Ja die Borat had 3 grappen op zak die hij 10 keer uithaalde. Uitgekookte troep.
tukkerstein
Ja die Borat had 3 grappen op zak die hij 10 keer uithaalde. Uitgekookte troep.
Ja, gelukkig was Jensen er nog
Flavio
Haalt t niveau van de legendarisch grappige serie niet maar toch wel aardig. Al hadden de geacteerde stukken wat mij betreft weggelaten mogen worden.
Vandernagel
Borat; een film die ik sinds dag 1 gemijdt heb als de pest. Helaas moest ik er nu toch aan geloven. Van je vrienden moet je het hebben. Enfin.
Een hele film die draait om het beledigen van mensen en sexgrappen. En toegegeven, een paar dingen erin waren leuk zoals de autorijlesscene wat in mijn ogen echt briljant was. Zoals die man met "Borat" omging. Subliem. Een enkele hoogtepunt eenzaam staand tussen alleen maar minpunten.
Helaas zag je redelijk vaak welke scenes echt waren en welke in scene gezet. Dit was een van de vele minpunten naast de eentonige en misplaatste grappen. Maar als absolute minpunt:naakt rondhuppelen in een hotel scene en het voorstukje op de hotelkamer. Ik kon hier echt niets grappigs in zien. Ronduit stom, dom, plat, walgelijk ... Als iemand mij kan uitleggen waar de humor hierin zat, graag.
1,5 sterren

Asa ga Kuru
Drama, 2020

Le Peuple Migrateur
Documentaire, 2001
vscaliforniëprostituerenjournalistrodeokazakhstandemeanor course chickendriving school satireantisemitismbeersociale satiremockumentaryverslaggeverpost-credits sceneduringcreditsstinger