• 9.379.473 stemmen

Borat: Cultural Learnings of America for Make Benefit Glorious Nation of Kazakhstan (2006)

Komedie / Mockumentary | 84 minuten

Genre: Komedie / Mockumentary

Alternatieve titel: Borat!

Geregisseerd door: Larry Charles

Met onder meer: Sacha Baron Cohen, Ken Davitian en Pamela Anderson

Gesproken taal: Hebreeuws, Engels, Pools en Roemeense

Releasedatum: 2 november 2006

Plot Borat: Cultural Learnings of America for Make Benefit Glorious Nation of Kazakhstan

"Come to Kazakhstan, it's nice!"

Borat is één van de grootste celebrities van Kazachstan en bovendien een bekende tv-reporter. Hij wordt door zijn tv-zender naar Amerika gestuurd om daar verslag te doen van het land, de mensen en de gewoontes. Maar Borat, met zijn documentairecrew in zijn kielzog, raakt vooral geïnteresseerd in de plaatselijke schoonheden en wil per se Pamela Anderson vinden om met haar te trouwen.

Borat Sagdiyev

Azamat Bagatov

Luenell

Zichzelf

Prime Minister of Kazakhstan

Zichzelf - Fraternity Member (onvermeld)

Pride Dancer (onvermeld)

avatar van skompie

skompie

Heb de serie nooit gekeken. Heb hem hiervoor alleen te gast gezien bij Jensen! en vond hem toen eerder irritant dan grappig.

Ik hoorde alleen dat de film toch wel aardig moest zijn dus ik heb hem toch maar is gekeken. Ik moet zeggen dat hij mij toch nog wel mee viel. Er zitten voldoende leuke scenes in maar ook een paar totaal niet grappige. Ik zie er in ieder geval niet de humor van in laat ik het zo zeggen.

avatar van flipse

flipse

ik heb Borat zojuist gekeken. 80 minten zitten wachten ophet hilarische hoogtepunt.helaas kwam de aftiteling eerder.

Na alle positieve recentie's en oscar-nominatie vraag je jezelf af hoe de film wereld in elkaar zit.

Ik begrijp er niets meer van. Zonde van de tijd geweest om deze film te kijken, Sorry

avatar van berrege

berrege

Je houdt van dit soort films of niet, ik wel, daarom 3.5 sterren.

Dat naaktgevecht was geweldig

avatar van Eazyfan

Eazyfan

Deze film wordt eigenlijk slechter met de tijd vind ik, ik vind er momenteen vrij weinig aan. Ik verlaag mijn stem naar 3* maar ook dat kan gaan zakken, ergste van alles is dat een stel mensen dan nog gaan geloven dat Kazachstan ook zo in het echt is, en dat anti-joodsgedoe staat me totaal niet aan met de volgende reden: Borat zelf is ook gewoon jood. Hij speelt alleen een moslim na joden haat.

avatar van Mug

Mug

Eazyfan schreef:

Hij speelt alleen een moslim na joden haat.

Ik heb de film niet gezien, dus weet niet of Borat zijn 'religieuze achtergrond' prijsgeeft. Wellicht is hij een orthodox-christen? Of geen aanhanger van een religie. Aannemen dat een Kazach moslim is, is foutief. Aantal moslims en orthodox-christenen zijn in Kazachstan behoorlijk in evenwicht.

avatar van Bambi18

Bambi18

The Last schreef:

1 of 2 grapjes. Meer niet hoor

Meer hadtie er ook niet...

Ik vond deze film echt zwak. Had er veel meer van verwacht. Goedkope humor, slappe hap. bleuh!

avatar van The One Ring

The One Ring

Mug schreef:

Het personage Borat is in de film geen moslim. Hij zegt alleen een keer dat hij 'de havik' vereert. Een soort kleinere godsdienst dus.

avatar van Eazyfan

Eazyfan

Ik neem dan mijn woorden terug. Mijn oprechte excuses voor mijn gebrekige kennis. Ik nam het aan.

Bambi18 schreef:

Ik vond deze film echt zwak. Had er veel meer van verwacht. Goedkope humor

Ik moet je wel gelijk geven, ik heb dit nog staan op 3* vanwege een paar leuke scenes en het hele verhaal dat toch grappig overkomt op zich. Maar werlijke briljant was het idd niet, na die hele hype verwachte ik ook veel meer dan wat het uiteindelijk was.

avatar van MissyNador

MissyNador

Wel grappig maar er zit totaal geen verhaal in.

avatar van gotti

Wat een onzin, natuurlijk zit er wel 'een verhaal in'.

avatar van Isildur

Isildur

Af en toe grappig maar dat is dan ook alles.

avatar van The Last

The Last

MissyNador schreef:

Wel grappig maar er zit totaal geen verhaal in.

Screenplay werd zelfs genomineerd voor een Oscar.

avatar van Vandernagel

Vandernagel

Is er dan nog iemand die de Oscars serieus neemt?

Nee, Borat is 1 van de slechtste films deze eeuw.

avatar van The Last

The Last

Vandernagel schreef:

Is er dan nog iemand die de Oscars serieus neemt?

Nee, Borat is 1 van de slechtste films deze eeuw.

JIJ vind Borat 1 van de slechtste films van deze eeuw. Duss voortaan even 'ik vind' erbij zetten. Danku.

avatar van Wouter

Stel je niet aan.

avatar van onbekend!

onbekend!

Wouter schreef:
Stel je niet aan.

Het is toch ze eigen mening.
Daar mag je niks over zeggen.
kijken wat die gaat zeggen haha

avatar van stefan dias

stefan dias

Weer een mooi voorbeeld van "had ik eigenlijk helemaal geen zin in, maar wat een meevaller"! Meegesleept naar de bioscoop door mijn dochter en echt krampen gehad van het lachen. Het erg oncomfortabel lachen dan wel. Heel schrijnend allemaal, maar hilarisch. Ik haat candid-cameratoestanden waar nietsvermoedende mensen voor schut gezte worden maar in dit geval: RESPECT.

Want de man riskeert toch vooral zijn eigen hachje. Als hij daar op de rodeo een Kazachse versie van het Amerikaanse volkslied zingt besterf ik het zelf bijna van de schrik…maar gelukkig ook van het lachen.

avatar van alcapachino

alcapachino

stefan dias schreef:

haha dat is allemaal in scene gezet dnek je dat ie dat allemaal echt doet whahaha

[edit kapp: gescheld verwijderd]

avatar van gotti

Laat dat stukje met die rodeo nou één van de stukken zijn die hoogstwaarschijnlijk niet in scène is gezet.

avatar van Wouter

Volgens wiki: "In news coverage that aired in January 2005 of the filming of the rodeo scene, Bobby Rowe, producer of the Salem, Virginia rodeo depicted in the movie, provided background on how he had become the victim of a hoax. He said that "months" prior to the appearance, he had been approached by someone from "One America, a California-based film company that was reportedly doing a documentary on a Russian immigrant"; he agreed to permit the "immigrant" to sing the U.S. national anthem after listening to a tape.[13] After the film's release, Rowe said "Some people come up and say, 'Hey, you made the big time'; I've made the big time, but not in the way I want it."[60] Rowe had expressed distrust of Muslims and advocated the execution of homosexuals in the film. In early 2007, following the seasonal opening of the rodeo, Rowe, who said he had no regrets, invited the ambassador of Kazakhstan to appear at the rodeo."

avatar van onbekend!

onbekend!

Een hele leuke film maar geen 19 euro waard ofzo

Een 3,5;

PS; ik heb vooral erg moeten lachen met borat met die homo's

avatar van B100!

B100!

Heb de film op een gegeven moment afgezet. Kon er niet meer tegen, vooral na dat Borat en die andere naakt in beeld kwamen, stoeiend nog wel, echt walgelijk!

0,5* Liever 0* maar dat gaat helaas niet.

avatar van Ploppesteksel

Ploppesteksel

Ga nu toch niet vertellen dat je met geen enkel fragment kon lachen ?

avatar van Baklap

Baklap

Ploppesteksel schreef:

Ga nu toch niet vertellen dat je met geen enkel fragment kon lachen ?

Wat een bud film... ernstig goedkoop en werkelijk waar te simpel voor woorden... heel erg jammer.. Ali G was al op het randje maar dat was nog wel grappig.. dit was erger dan onderbroeken humor. Wellicht nog een keer kijken met veel te veel drank op.. misschien wordt het dan nog wat... sluit me aan bij de 0,5 van B100!

avatar van tukkerstein

tukkerstein

Onderbroekenhumor met een hele dikke knipoog!

zo droog en er soms echt over, zalig gwn ^^

avatar van mckiller

mckiller

zoon grappige film ik lag echt bijna de hele tijd in een deuk .

5,0 ster

avatar van mgschutze

mgschutze

Fantastisch hoe deze film in elkaar gezet is.

echt geweldig, maar je moet wel gevoel voor humor hebben, wat volgens mij bij veel mensen hier ontbreekt.

avatar van Lucky Slevin

Lucky Slevin

Dit is echt een film om eens hersenloos te genieten .

De humor heeft voor mij zelden een echt hoog hoogtepunt bereikt zoals men steeds zei, maar het was toch zeker een aangename film.

De beste scène was absoluut het moment dat het de Joodse ren is. Plots komen er twee monsters met gigantische hoofden en legt de ene een ei. Geniaal gewoon =')!

avatar van Sportingerke

Sportingerke

Misschien vinden sommigen deze film wel wat overhyped, en langs de ene kant kan ik dat wel begrijpen.

Ik wist echter wat te verwachten omdat ik op voorhand reeds verschillende fragmenten (deels uit de film, andere delen uit zijn show,...) en de film heeft mijn verwachtingen grotendeels ingelost.

Vaak amusant, soms erg grappig, maar er zaten ook wel mindere stukken in (zoals de scene in de mobilhome met de studenten).

Al bij al very NICE, maar niet echt een oscarnominatie waardig.