• 9.381.247 stemmen

Borat: Cultural Learnings of America for Make Benefit Glorious Nation of Kazakhstan (2006)

Komedie / Mockumentary | 84 minuten

Genre: Komedie / Mockumentary

Alternatieve titel: Borat!

Geregisseerd door: Larry Charles

Met onder meer: Sacha Baron Cohen, Ken Davitian en Pamela Anderson

Gesproken taal: Hebreeuws, Engels, Pools en Roemeense

Releasedatum: 2 november 2006

Plot Borat: Cultural Learnings of America for Make Benefit Glorious Nation of Kazakhstan

"Come to Kazakhstan, it's nice!"

Borat is één van de grootste celebrities van Kazachstan en bovendien een bekende tv-reporter. Hij wordt door zijn tv-zender naar Amerika gestuurd om daar verslag te doen van het land, de mensen en de gewoontes. Maar Borat, met zijn documentairecrew in zijn kielzog, raakt vooral geïnteresseerd in de plaatselijke schoonheden en wil per se Pamela Anderson vinden om met haar te trouwen.

Borat Sagdiyev

Azamat Bagatov

Luenell

Zichzelf

Prime Minister of Kazakhstan

Zichzelf - Fraternity Member (onvermeld)

Pride Dancer (onvermeld)

avatar van Coop

Coop

Goede film, sommige momenten zijn in scène gezet, dat moet wel voor de film een beetje te sturen, maar de rest is gewoon gefilmd.

Zo kunnen ze perfect tegen de jongeren uitgelegd hebben dat ze de video met pamela moeten tonen en voor de rest gewoon normaal doen en wat fratsen uithalen.

Wie de Ali G reeks USAiii kent weet dat dit echt is.

avatar van maurice32

maurice32

beter dan de film

avatar van fanaat

fanaat

Ik heb een trailer van deze film gezien. Het lijkt mij echt zo'n film waar je niet meer bij komt van het lachen. Ik ga hem zeker huren.

avatar van james_cameron

Soms hilarische maar in ieder geval altijd inventieve komedie die precies lang (in dit geval kort) genoeg is. Cohen neemt op geslaagde wijze revanche op zijn meer verwaterde vorige film Ali G Indahouse. Ditmaal geen compromissen om het iedereen en dus niemand echt naar de zin te maken: Borat gaat soms heel ver en zoekt de grenzen van het toelaatbare op. Nergens worden de grappen plat of flauw- dit is humor op zijn top. Benieuwd naar de volgende film van Cohen, Bruno!

deStef

Wat en boutfilm. Ali G was ook al geen bal aan, maar dit slaat helemaal nergens op. Ik verwachte van deze film heel veel, omdat iedereen er zo van over te spreken is. Maar dit is echt boutjesekul eerste klas. 1*

avatar van VS60*

VS60*

Gewoon een leuke film, maar niet sirieus leuk genoeg om hem ook een sirieus leuke score te geven. 2,5* Wat een woord-keuze van mij...

Leuke, vermakelijke film, maar wel een 2,5*

avatar van mrmedieum

mrmedieum

deStef schreef:

Jij hebt echt geen gevoel voor humor

deStef

Dat zeg jij, ik ben van mening dat we een ander gevoel voor humor hebben. Mijn humor ligt op zijn top bij Black Adder en in een diepe grot bij een film als dit.

avatar van mrmedieum

mrmedieum

deStef schreef:

Dat bedoel ik dus, iemand met het soort "humor" dat jij hebt heeft dus GEEN gevoel voor humor

avatar van spidermonkey

spidermonkey

Originele Humor.

Het eerste uur vermaak ik me kostelijk maar daarna sleept de film zich naar het einde met veel onderbroeken lol.

Diepte punt is het naakt gevecht van Borat en zijn manager.

Maar toch ......gewoon kijken.

avatar van Jazzthieve

Jazzthieve

mrmedieum schreef:

Wow, wat een onzin kraam jij uit.

avatar van Don_Mat

Don_Mat

Heel leuk personage, maar net als met ali g is het alleen leuk als het reality is. En er is toch veel in scene gezet. Drie sterren, want de echte dingen waren wel grappig weer.

mrmedieum schreef:

avatar van HeatWave

HeatWave

Hoe zijn ze toch op dit verhaal gekomen?

Alleen al qua originaliteit blinkt "Borat" uit.

Ik vind het een geweldig personage,...volgens mij is het zo, of je haat hem of je vind hem geweldig.

Ook vind ik er erg sterke grappen bij zitten en ook zeker erg gewaagd. Ik kan me dan ook voorstellen dat sommige Amerikanen, maar ook het volk van Kazakhstan zich bij het zien van deze film beledigt zullen voelen.

Wat dat betreft is deze film sowieso al spraakmakend.

Ja je kunt het natuurlijk ook niet iedereen naar de zin maken,...maar ik, als nuchtere Hollander heb hier toch smakelijk om kunnen lachen.

avatar van M.Goodkat

M.Goodkat

Neem de film nooit serieus aan,is kapotlachen maar voor de rest ook niet mee.

avatar van Pacino88

Pacino88

Lijkt me weinig aan, mede door een scene die me gisteren getoond werd. Een dikke vetzak rukt zich af in Borat's slaapkamer en vervolgens pakt Borat hem van achteren. Echt heel goor en ongrappig.

avatar van The Oceanic Six

Leuke film, erg origineel. De humor is in sommige scenes grandioos leuk, maar dat is niet altijd. En ik denk dat je de film niet meteen een 2e keer zal kijken.

Maar ik heb er wel mee gelachen en dat is het belangrijkste. Borat is het leukste filmpersonage van het jaar en ik geef hem 3,5 *

avatar van TonyMontana

TonyMontana

niet zo geweldig als ik verwacht had. buiten een paar geweldige scenes, blijft dit toch een middelmatige komedie.

geef mij maar de korte sketches van Borat die tijdens "Da Ali G Show" en Ali G in da USA" te zien waren. die kan ik blijven kijken

avatar van my style

my style

echt niks aan. had misschien veelste hoge verwachtingen maar dit is echt een saaie film. Niet mijn humor 2,5*

avatar van Tango

Tango

Een film die leuk kan zijn indien je houdt van de betreffende humor, of je bent apestoned..

Ikzelf heb flauwe en droge humor, maar Borat slaat niet bij mij aan: op enkele leuke stukjes na is de film wat langdradig en flauw.

mijn beoordeling is een 2,0

Een 2,5 zou een voldoende zijn in wat voor genre dan ook, dit zou betekenen dat de film altijd wel aardig is, dat vind ik hier niet het geval.

avatar van gilbertnuijten

gilbertnuijten

The beste of the best of the best

avatar van Explosive

Explosive

Heb hem ook bekeken en ben het met mijn voorganger eens. Ik had wel hoge verwachtingen van dee film en dat is me enigsins tegengevallen. Om sommige scenes moest ik wel lachen, maar de eindconclusie is eigelijk dat deze film gewoon helemaal nergens op slaat.

Mijn beoordeling is een 2.0

avatar van bioscoopstoelen

bioscoopstoelen

Explosive schreef:

had je een zwaar cultureel verantwoorde moralistische film verwacht dan?

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

Hier en daar wat grappige scenes, maar vaak te veel van hetzelfde. Niet echt leuk...

2.5

avatar van FisherKing

FisherKing

Ik denk dat ik maar president van de US ga worden, als ik dit zo zie...

avatar van gsforlife

gsforlife

Het is een film waar je maar moet van houden, ik vond hem echt super. Grappen goed bedacht en het accent van Sacha Baron Cohen was geweldig

avatar van ikisfilmgek

ikisfilmgek

Vond het ook wel erg discriminerend naar de joden. Voor de rest was het een geweldige film

avatar van Lean

Lean

Ik kan dit nou geen humor noemen.. Dit is gewoon de gek steken met bepaalde dingen. Niet dat dat op z'n tijd niet grappig kan zijn, maar het was te kansloos knallen en eenzijdig imo..

Toch nog maar 2 sterretjes voor de inderdaad geweldige acteerprestatie van Cohen

avatar van DeCol

DeCol

Lean schreef:

Ik ben het wel een beetje met je eens. Ik heb wel een paar keer gelachen maar had er toch iets anders en meer van verwacht. En Cohen kan iderdaad heel goed acteren. Daarom 3*