• 9.381.114 stemmen

Borat: Cultural Learnings of America for Make Benefit Glorious Nation of Kazakhstan (2006)

Komedie / Mockumentary | 84 minuten

Genre: Komedie / Mockumentary

Alternatieve titel: Borat!

Geregisseerd door: Larry Charles

Met onder meer: Sacha Baron Cohen, Ken Davitian en Pamela Anderson

Gesproken taal: Hebreeuws, Engels, Pools en Roemeense

Releasedatum: 2 november 2006

Plot Borat: Cultural Learnings of America for Make Benefit Glorious Nation of Kazakhstan

"Come to Kazakhstan, it's nice!"

Borat is één van de grootste celebrities van Kazachstan en bovendien een bekende tv-reporter. Hij wordt door zijn tv-zender naar Amerika gestuurd om daar verslag te doen van het land, de mensen en de gewoontes. Maar Borat, met zijn documentairecrew in zijn kielzog, raakt vooral geïnteresseerd in de plaatselijke schoonheden en wil per se Pamela Anderson vinden om met haar te trouwen.

Borat Sagdiyev

Azamat Bagatov

Luenell

Zichzelf

Prime Minister of Kazakhstan

Zichzelf - Fraternity Member (onvermeld)

Pride Dancer (onvermeld)

avatar van Yuma Q.

Yuma Q.

marco1985 schreef:

De dingen die hij deed was echt niet normaal hoe verzin je het!

Iets meer fantasie hebben dan een pindanootje, een keer flink liggen blowen in het Vondelpark en nog wat praten met de kunststudenten die stoned naast je liggen?

avatar van Purmerend

Purmerend

Aantal scene's zijn werkelijk hilarisch, maar ook genoeg waar ik van dacht wat moet ik hier mee.

avatar van henkiedown

henkiedown

Begon leuk bleef een tijdje leuk. Maar aan het eind van de film vond ik het allemaal wel best!

avatar van PEN15

PEN15

Meh. Aan de ene kant vind ik het wel 'aardig' hoe de typerende kant van de VS op de hak wordt gezet, aan de andere kant vind ik dit de wat grove, smerige en brute versie van The Party. U kent dat toch wel, die film waarin Peter Sellers een Indier speelt die ook vanuit zijn eigen normen en waarden handelt en zodat er een hoop fout gaat.

Er wordt in dit artikel een en ander gediscussierd over authenticiteit van de scenes, maar ik moet er toch niet aan denken dat dit"gestoei tussen borat en die vette" in de conferentiezaal echt was. Ik hoop toch van harte dat het gespeeld was.

avatar van shahad

shahad

Smerig, maar erg grappig!!!! Vooral de scene waarbij Borat en Azamat tijdens het vechten in die pers conferentie ofzo terecht komen, en de scene waarbij hij een hotel binnen gaat als een 'neger'

grovonion

Valt tegen, ik heb harder gelachen bij een interview met Borat in een of ander tijdschrift. Komt allemaal erg klungelig en rap in elkaar gezet over.

avatar van Madecineman

Madecineman (moderator films)

grovonion schreef:

Komt allemaal erg klungelig en rap in elkaar gezet over.

Zo gaat dat in Kazachstan hè

grovonion

Rupert Murdoch heeft net aangekondigd dat er een vervolg komt. Blijkbaar zijn de 250 miljoen$ die de film tot nu toe opbracht nogal overtuigend

BoordAppel

Dat zal wel niet al te best gaan worden. Iedereen kent Borat inmiddels.

BoordAppel schreef:

Dat zal wel niet al te best gaan worden. Iedereen kent Borat inmiddels.

Ervan uitgaand dat de "slachtoffers" in de film idd geen professionele acteurs waren, maar daar twijfel ik toch aan.

BoordAppel

Vandaar al die rechtzaken...

BoordAppel schreef:

Vandaar al die rechtzaken...

Ik heb me er niet in verdiept (lees: opgezocht) maar zijn die rechtszaken echt of enkel propaganda? Alleen van Kazachstan kan ik me voorstellen dat het met recht is.

BoordAppel

Zou kunnen, maar lijkt me niet. Ik snap sowieso niet helemaal waarom mensen denken dat alles in scene is gezet. Daar is namelijk helemaal geen reden voor.

avatar van 3din

3din

Wat zijn die Amerikanen af en toe toch simpel en naïef, leuk hoe ze op de hak worden genomen.

BoordAppel schreef:

Helemaal geen reden voor? 250 miljoen $ opbrengst lijken me genoeg reden.

avatar van abeltjuh 25

abeltjuh 25

Geniaal!! Vooral de stukken met zn mattie Azamath.

*4,0

grovonion schreef:

Helemaal geen reden voor? 250 miljoen $ opbrengst lijken me genoeg reden.

Dat weten ze van tevoren toch niet? In de serie werkt het ook goed dus is er geen reden om in de film ineens acteurs te gaan gebruiken.

avatar van Marcellus

Marcellus

hoogste plank humor sacha baron cohen

avatar van Rocco1984

Rocco1984

Hoogste plank? Daar kan ik niet bij hoor!

Beste komedie van afgelopen jaar, of had ik dat al gezegt?

Vind het jammer dat ze in de beschrijving uitleg geven over het feit dat-ie wil trouwen met Prammela Andersom, dat is zegmaar toch een beetje de clou.

Maar wat een film zeg, tjonge jonge jonge, heb in tijden niet zo gelache!

avatar van Tresonyx

Tresonyx

Doordat ik té hoge verwachtingen van deze film had viel borat me een beetje tegen. Er zaten absoluut lachwekkende stukken in, maar over het geheel gezien... mwah

avatar van Bartel

Bartel

wat een bout film zeg 1.5*

avatar van my style

my style

echt een saaie film met echt geen humor altans niet mijn humor. Had hoge verwachtingen maar deze film verdient niet meer dan een 1,5 *

avatar van bartjeroen

bartjeroen

leuke film met een aantal geweldige stukken maar op ten duur wordt het veel van hetzelfde en voelt het soms aan als gemaakt grappig, wat erg jammer is.

Hopelijk komt er ook een bruno film...:D

avatar van Ché Cliché

Ché Cliché

BoordAppel schreef:

Geen reden??? De hele film bulkt van de 'redenen'. Echt heeeeel toevallig dat die 'zigeuner' een magazine verkocht waar Pamela Anderson in stond.

Tevens hadden die knakkers in die wagen ook 'heel toevallig' de porno film met Pamela Anderson.
Ook werd Pamela Anderson he-le-maal niet bewaakt toen Borat haar 'aan viel' om te trouwen. De film is bijna compleet in scene gezet.

BoordAppel

De film is bijna compleet in scene gezet.

Grote onzin.

Natuurlijk zijn er delen in scene gezet, maar dat heeft volgens mij nog niemand tegengesproken.

avatar van -jack_sparrow-

-jack_sparrow-

ik vind dat deze film amerika belachelijk maakt.

ik vind hem echt niet goed.

avatar van stinissen

-jack_sparrow- schreef:

ik vind dat deze film amerika belachelijk maakt.

ik vind hem echt niet goed.

Ze zouden Amerika nog veel meer in de zeik moeten nemen.

avatar van kras van zwienen

kras van zwienen

Valt me zeer tegen. 2.5

De marketing rondom deze film was in tegenstelling tot de film geniaal.

avatar van sju

sju

Jammer dat deze film zo sterk gedaald is in het gemiddelde, het beloofde zoveel goeds...

avatar van Vinokourov

Vinokourov

sju schreef:

Ik snap het ook niet helemaal .