Borat: Cultural Learnings of America for Make Benefit Glorious Nation of Kazakhstan (2006)
Genre: Komedie / Mockumentary
Alternatieve titel: Borat!
Geregisseerd door: Larry Charles
Met onder meer: Sacha Baron Cohen, Ken Davitian en Pamela Anderson
Gesproken taal: Hebreeuws, Engels, Pools en Roemeense
Releasedatum: 2 november 2006
Bekijk via NLZIET
Woensdag om 20:35 uur op VTM4
Plot Borat: Cultural Learnings of America for Make Benefit Glorious Nation of Kazakhstan
"Come to Kazakhstan, it's nice!"
Borat is één van de grootste celebrities van Kazachstan en bovendien een bekende tv-reporter. Hij wordt door zijn tv-zender naar Amerika gestuurd om daar verslag te doen van het land, de mensen en de gewoontes. Maar Borat, met zijn documentairecrew in zijn kielzog, raakt vooral geïnteresseerd in de plaatselijke schoonheden en wil per se Pamela Anderson vinden om met haar te trouwen.
Borat Sagdiyev
Azamat Bagatov
Luenell
Prime Minister of Kazakhstan
Zichzelf - Fraternity Member (onvermeld)
Pride Dancer (onvermeld)
Yuma Q.
De dingen die hij deed was echt niet normaal hoe verzin je het!
Iets meer fantasie hebben dan een pindanootje, een keer flink liggen blowen in het Vondelpark en nog wat praten met de kunststudenten die stoned naast je liggen?
Purmerend
Aantal scene's zijn werkelijk hilarisch, maar ook genoeg waar ik van dacht wat moet ik hier mee.
henkiedown
Begon leuk bleef een tijdje leuk. Maar aan het eind van de film vond ik het allemaal wel best!
PEN15
Meh. Aan de ene kant vind ik het wel 'aardig' hoe de typerende kant van de VS op de hak wordt gezet, aan de andere kant vind ik dit de wat grove, smerige en brute versie van The Party. U kent dat toch wel, die film waarin Peter Sellers een Indier speelt die ook vanuit zijn eigen normen en waarden handelt en zodat er een hoop fout gaat.
Er wordt in dit artikel een en ander gediscussierd over authenticiteit van de scenes, maar ik moet er toch niet aan denken dat dit"gestoei tussen borat en die vette" in de conferentiezaal echt was. Ik hoop toch van harte dat het gespeeld was.
shahad
Smerig, maar erg grappig!!!! Vooral de scene waarbij Borat en Azamat tijdens het vechten in die pers conferentie ofzo terecht komen, en de scene waarbij hij een hotel binnen gaat als een 'neger'
grovonion
Valt tegen, ik heb harder gelachen bij een interview met Borat in een of ander tijdschrift. Komt allemaal erg klungelig en rap in elkaar gezet over.
Madecineman (moderator films)
Komt allemaal erg klungelig en rap in elkaar gezet over.
Zo gaat dat in Kazachstan hè
grovonion
Rupert Murdoch heeft net aangekondigd dat er een vervolg komt. Blijkbaar zijn de 250 miljoen$ die de film tot nu toe opbracht nogal overtuigend
BoordAppel
Dat zal wel niet al te best gaan worden. Iedereen kent Borat inmiddels.
grovonion
Dat zal wel niet al te best gaan worden. Iedereen kent Borat inmiddels.
grovonion
Vandaar al die rechtzaken...
BoordAppel
Zou kunnen, maar lijkt me niet. Ik snap sowieso niet helemaal waarom mensen denken dat alles in scene is gezet. Daar is namelijk helemaal geen reden voor.
3din
Wat zijn die Amerikanen af en toe toch simpel en naïef, leuk hoe ze op de hak worden genomen.
BoordAppel
Dat weten ze van tevoren toch niet? In de serie werkt het ook goed dus is er geen reden om in de film ineens acteurs te gaan gebruiken.
Rocco1984
Hoogste plank? Daar kan ik niet bij hoor!
Beste komedie van afgelopen jaar, of had ik dat al gezegt?
Vind het jammer dat ze in de beschrijving uitleg geven over het feit dat-ie wil trouwen met Prammela Andersom, dat is zegmaar toch een beetje de clou.
Maar wat een film zeg, tjonge jonge jonge, heb in tijden niet zo gelache!
Tresonyx
Doordat ik té hoge verwachtingen van deze film had viel borat me een beetje tegen. Er zaten absoluut lachwekkende stukken in, maar over het geheel gezien... mwah
my style
echt een saaie film met echt geen humor altans niet mijn humor. Had hoge verwachtingen maar deze film verdient niet meer dan een 1,5 *
bartjeroen
leuke film met een aantal geweldige stukken maar op ten duur wordt het veel van hetzelfde en voelt het soms aan als gemaakt grappig, wat erg jammer is.
Hopelijk komt er ook een bruno film...:D
Ché Cliché
Geen reden??? De hele film bulkt van de 'redenen'. Echt heeeeel toevallig dat die 'zigeuner' een magazine verkocht waar Pamela Anderson in stond.
Tevens hadden die knakkers in die wagen ook 'heel toevallig' de porno film met Pamela Anderson.
Ook werd Pamela Anderson he-le-maal niet bewaakt toen Borat haar 'aan viel' om te trouwen. De film is bijna compleet in scene gezet.
Grote onzin.
Natuurlijk zijn er delen in scene gezet, maar dat heeft volgens mij nog niemand tegengesproken.
-jack_sparrow-
ik vind dat deze film amerika belachelijk maakt.
ik vind hem echt niet goed.
Ze zouden Amerika nog veel meer in de zeik moeten nemen.
kras van zwienen
Valt me zeer tegen. 2.5
De marketing rondom deze film was in tegenstelling tot de film geniaal.
sju
Jammer dat deze film zo sterk gedaald is in het gemiddelde, het beloofde zoveel goeds...
Vinokourov
Ik snap het ook niet helemaal

Comedyklassieker 'Borat' met Sacha Baron Cohen vanavond te zien op televisie

Asa ga Kuru
Drama, 2020

Le Peuple Migrateur
Documentaire, 2001
vscaliforniëprostituerenjournalistrodeokazakhstandemeanor course chickendriving school satireantisemitismbeersociale satiremockumentaryverslaggeverpost-credits sceneduringcreditsstinger