• 9.380.004 stemmen

Borat: Cultural Learnings of America for Make Benefit Glorious Nation of Kazakhstan (2006)

Komedie / Mockumentary | 84 minuten

Genre: Komedie / Mockumentary

Alternatieve titel: Borat!

Geregisseerd door: Larry Charles

Met onder meer: Sacha Baron Cohen, Ken Davitian en Pamela Anderson

Gesproken taal: Hebreeuws, Engels, Pools en Roemeense

Releasedatum: 2 november 2006

Plot Borat: Cultural Learnings of America for Make Benefit Glorious Nation of Kazakhstan

"Come to Kazakhstan, it's nice!"

Borat is één van de grootste celebrities van Kazachstan en bovendien een bekende tv-reporter. Hij wordt door zijn tv-zender naar Amerika gestuurd om daar verslag te doen van het land, de mensen en de gewoontes. Maar Borat, met zijn documentairecrew in zijn kielzog, raakt vooral geïnteresseerd in de plaatselijke schoonheden en wil per se Pamela Anderson vinden om met haar te trouwen.

Borat Sagdiyev

Azamat Bagatov

Luenell

Zichzelf

Prime Minister of Kazakhstan

Zichzelf - Fraternity Member (onvermeld)

Pride Dancer (onvermeld)

avatar van SmuttWars

SmuttWars

Geloof mij, in vooral de zuidelijke staten van de VS is het véél erger dan in Nederland.

avatar van TimD

TimD

Die not jokes waren echt heel erg grappig.

avatar van voskat

voskat

SmuttWars schreef:

Vaak wel, ja.

Wordt alleen zo vermoeiend, dat hypocriete gezeik op de Grote Satan van het Westen.

avatar van danny4826

Ik lag helemaal dubbel op de Not Joke

avatar van TimD

TimD

Ja ik ook die was goed.

Een comedy waardoor je lachspieren gewoon zeer doen van het lachen.Ik heb in tijden niet zo een goede comedy gezien...Heerlijke film

avatar van janhero

janhero

Mooie spiegel voor de amerikanen. Ik hoop dat ze het snappen. Ben bang van niet.

*3,5

avatar van Lientjuh

Lientjuh

ik vond het niet zo'n goede film

Ik had er veel meer van verwacht

maar hij krijgt toch een 3

avatar van queenie

queenie

ik had er meer van verwacht. Sommige stukjes waren wel geinig, maar over het algemeen langdradig en flauw. Ik snap niet hoe deze aan zo'n hoge stemmen komt. 2*

avatar van Juniahiah

Juniahiah

Haha, mooie film

avatar van kleez

kleez

ik had er meer van verwacht! Maar toch 3* van mijn kant!

avatar van Joe-K

Joe-K

Geweldige film!! Echt hilarisch en inderdaad die scene met "NOT!" was geweldig. Ik lag ook helemaal dubbel van het lachen met die vechtscene. Zeker een geslaagde film 4*

avatar van leon1970

leon1970

Borat

Uiteraard smaken verschillen.

Ik was benieuwd naar deze film.

In zijn sketches is Borat erg leuk.

Maar de film vond ik werkelijk waar waardeloos.

waardering: *

avatar van krabat

krabat

leon1970 schreef:

Borat

Ik was benieuwd naar deze film.

In zijn sketches is Borat erg leuk.

Maar de film vond ik werkelijk waar waardeloos.

precies het commentaar waar ik aan dacht. Daarnaast, Alle grappen zijn al op tv voorbij gekomen of zitten in de trailer. Wat rest is niet noemenswaardig.

avatar van Scratt

Scratt

Deze film is lacheN

Alleen spijtig dat hij zo snel gedaan is. Vooral de beginstukken vond ik goed

avatar van Niveath

Niveath

Het begin was echt goed. Daarna werd het teveel van hetzelfde en de grappen waren niet meer zo leuk. Ik vond hem tegen vallen.

Misschien is ie leuker met een paar pilsjes op in een melige bui ofzo. 2.5*

avatar van Vinco

Vinco

Prachtig hoe deze man kan acteren!

Ik vind de film zeker erg veel humor bevatten!

Verstand op 0 en kijken die hap!

4,0

avatar van otherfool

otherfool

Verrukkelijke film vol hilariteit, hier kan geen schrijver tegenop! Met name de stukken met de studenten on road trip waren zo heerlijk pijnlijk en waanzinnig grappig tegelijkertijd...

4*.

Benieuwd trouwens hoe dat akkefietje aan het einde is afgelopen... Zat Pamela in het complot?

avatar van First Angelus

First Angelus

Ik weet niet of iedereen dit al weet, maar Borat is genomineerd voor een Golden Globe voor Beste Komedie en voor acteur in een komedie.

Natuurlijk zat Pamela in het complot. Er was veel meer dan je denkt opgezt spel. Er zijn zelfs geruchten dat die scene met Pamela Anderson haar huwelijk heeft verkloot.

avatar van Thomas83

Thomas83

Je verwacht een vrij platte en flauwe film, en dat is de film vaak ook, maar of de uitvoering goed is maakt nogal uit voor de grappigheid van dit soort komedies. Sacha Baron Cohen zet een leuke en grappige Borat neer.

De film zit vol met politiek incorrecte grappen, en in feite heeft de film meer diepgang dan je eigenlijk misschien zou verwachten. Het is niet puur alleen de lachers op je hand proberen te krijgen, maar de film kan ook zeker worden opgevat als een sneer richting Kazakhstan, maar met name richting Amerika.

Ik heb me met deze film toch zeer vermaakt, en ik heb regelmatig ook echt kunnen lachen, hoe plat de grappen vaak ook waren.

3* vind ik wel een mooie waardering. Al neig ik al sterk naar 3.5*. Maar daarvoor vond ik de film eigenlijk net niet goed genoeg.

avatar van notsub

notsub

Heerlijk entertainment. De grappen zijn vrij plat, maar soms keihard. Het is een film die de Amerikanen in de spiegel moet doen kijken. Politiek geladen is deze film dan ook zeker, maar dat maakt het alleen maar leuker in dit geval. Wel teveel naakte mannen in beeld.........3.5

avatar van a bronx tale

a bronx tale

1 van de beste comedy's die ik ooit heb gezien. egt alles was grappig. een dikke *5*

avatar van Rocco1984

Rocco1984

Waarschijnlijk 1 van de grappigste films die ik ooit heb gezien. En ik zeg waarschijnlijk, want na het zien van deze film heb ik zoveel hersenschade opgelopen door al dat gelach, dat ik het niet meer weet.

avatar van black-flame

black-flame

ik vind borat niks

het gezicht wassen in de wc was wel leuk maar voor de rest valt het tegen

avatar van kevinsmit2

kevinsmit2

heb borat niet gezien maar lijkt me eerlijk gezegt ook niet zo leuk

avatar van Misty44

Misty44

Zeer bjizondere film! Hij is grappig op verschillende momenten, zoals de kip in de tas en de bezoeken waar hij dingen van zou moeten opsteken. Hij is hard, in dat stadion bijvoorbeeld. Maar ook laat hij de ware Amerikaan zien en das prachtig aangezien hij er geen gebruikelijke weg voor kiest.

Ik vind Sacha baron Cohen een van de meest welbespraakte personen op de wereld, en met dat gegeven laat hij ook weer zien dat hij dit weet te gebruiken op zo`n manier dat je dingen uit mensen krijgt die je er niet zomaar eruit krijgt. Hij houd zich van domme, maar ondertussen speelt hij een heel erg slim spelletje die hun ware aard naar boven haalt, een zeer slinkse manier van flim maken, maar wel een hele goede. Ik weet cker dat de Amerikanen zich zitten te verbijten bij deze film, want het zet hun land op sommige momenten echt heel erg zwaar te kijk.

Toppertje, deze staat in mijn top 3 van dit jaar.

avatar van bennomulch

bennomulch

Waardeloze film. Erg hard naar joden toe en in het strukje in de film waar ze bij een joodse familie onderdak vinden. Vind ik het gewoon zielig voor die oude mensjes op de manier zoals ze behandeld worden.

Sorry maar nee erg flauwe film... 0.5 ster

avatar van First Angelus

First Angelus

Waarom bestaat deze film?

Om de gedachten van de mensen te verruimen en te laten zien hoe bekrompen sommige mensen zijn. Dit is een film dat je met een korrel zout moet nemen, mensen. De manier waarop Borat doet, moet er juist voor zorgen om herhaling van clichés te voorkomen en te laten zien hoe het niet moet. Om de taboes te doorbreken en de mensen open te zetten voor meer verdraagzaamheid.

En als het je troost, gewoon denken dat het allemaal niet echt is, dan ween je zo niet als het donker is over hoe slecht die mensen toch behandeld zijn geweest. Er zijn ergere dingen hoor.

avatar van Chantalle

Chantalle

Heb deze film gisteren gezien.. Vond hem echt waardeloos.. Snap echt niet waar nou al die ophef over was want heel de film slaat nergens op.. Was er echt benieuwd naar omdat hij zo grappig was bij Jensen en omdat hij te gek was als Ali-G.. Maar alles wat hij bij Jensen heeft gedaan deed hij in de film ook.. Hij heeft waarschijnlijk toch niet zoveel grappen kunnen bedenken.. Had de film niet hoeven zien.. Zonde van m'n tijd..