• 9.378.126 stemmen

Kill Bill: Vol. 1 (2003)

Actie / Misdaad | 111 minuten / 112 minuten (Japanse cut)

Genre: Actie / Misdaad

Speelduur: 111 minuten / 112 minuten (Japanse cut)

Geregisseerd door: Quentin Tarantino

Met onder meer: Uma Thurman, Lucy Liu en Vivica A. Fox

IMDb beoordeling: 8,2 (1.291.899)

Gesproken taal: Engels, Japans en Frans

Releasedatum: 20 november 2003

Plot Kill Bill: Vol. 1

"Here comes the bride."

De huurmoordenaar 'The Bride' wordt op haar eigen bruiloft neergeschoten door haar opdrachtgever Bill en zijn handlangers. Ze overleeft de aanslag, maar door een kogel in haar hoofd ligt ze vier jaar in coma. Als ze bijkomt, is ze compleet over de rooie en vastbesloten om wraak te nemen. Ze gaat op zoek naar de bendeleden om ze één voor één te vermoorden. Bill bewaart ze tot het laatst...

avatar van Kaffeefiltjer

Kaffeefiltjer

TimD schreef:

Onnozel stuk animatie? Geweldig vondt ik dat, in een woord geweldig.

Waaw, IK-vorm + verleden tijd, en toch nog DT

Maar bon, ik vind het manga-stukje ook een beetje een eigenaardige stijlbreuk, die ik bij een 2de kijkbeurt beter kon appreciëren.

Heb hem opgenomen om eens te herbekijken,

maar ik zit helemaal in de knoop met vol. 1 en Vol. 2

Fanny

Lijken de films dan zoveel op elkaar? Anders hoef ik deel 2 ook niet meer te gaan kijken, haha...

Fanny

Is er hier trouwens iemand met mij eens dat de muziek uit deze film heel mooi is?

Halcyon

Heel mooi zou ik niet zeggen. Met momenten goed gevonden, maar soms ook erg slecht. Gewoon erg wisselvallig dus.

avatar van Remi

Remi

Fanny schreef:

avatar van BlueSword

BlueSword

Fanny schreef:

absoluut niet, deel 2 vind ik heel anders, meer verhaal.

Fanny

Oke, die ga ik dan zeker ook kijken.

avatar van Goodfella_90

Goodfella_90

Meer verhaal is misschien te veel van het goede. Wel wordt er veel meer in gepraat en is de actie lang zoveel niet aanwezig als in deel 1. Maar deel 2 heeft 'Leone deuntjes'.

LaCaméraStylo

Ik heb de film gekeken toen hij in de videotheek uitkwam. Ik kan me nog herinneren dat ik toen onder de indruk was van de vele verschillende stijlen in deze film, die ook zo in elkaar overvloeide dat het niet stoorde. Je zag een modern, haast futuristisch tokyo op het ene moment, terwijl het volgende moment de beelden en locaties me aan een oudere tijd deden denken. Het manga filmpje vond ik wel geslaagd. Ik ben zelf niet echt een liefhebber van manga, maar ik waardeer dit stukje wel. Het is experimenteel, goed in z'n soort denk ik en helemaal niet vervelend om naar te kijken.

Wat betreft de muziek, ik vond het op veel punten heel toepasselijk, het ging vaak goed samen met de beelden, ook al waren de muziekjes af en toe verschrikkelijk nerveus en irritant. Twisted nerve, dat fluitje terwijl die vrouw door dat ziekenhuis loopt. Ondanks dat het deuntje best irriteert, drukt het de sfeer van de scene en van een ziekenhuis goed uit. Hij gebruikt wel vaker nerveuze muziek in de film, het deed me denken aan de Nouvelle Vague. Ze gebruikte daar vaak dat soort nerveuze muziekjes om de kijker express nerveus te maken, misschien probeerde Tarantino dit ook. Het zou niet al te ver gezocht zijn aangezien hij een grote belangstelling voor deze stroming heeft. Er zaten ook een paar wat zwaardere muziekstukken in die ik heel erg mooi

vond. Ook bang bang vond ik goed gevonden, jammer dat het nummer zo is opgehyped door de audiobullys.

Ik wil de film graag nog een keer zien, ik weet nog dat ik erg onder de indruk was.

avatar van olivier

olivier

Kaffeefiltjer schreef:

maar ik zit helemaal in de knoop met vol. 1 en Vol. 2

Join the club, het is om van wakker te liggen

avatar van Gray

Gray

ongeloofelijk goede film 5+

Dit is trouwens een link naar de filmmuziek

LaCaméraStylo schreef:

Deze film (Kill Bill 1 en 2) is een absolute bioscoopfilm. Ik ben blij dat ik deze film 1 en 2 in de bios heb bekeken want thuis al kijkend op je bank komt deze film minder goed uit de verf. Kill Bill is een funky film, het is sexy, swingend, en heel zwaar over-the-top. Dat maakt de film Top-amusement! Super origineel, eens in de zoveel tijd wordt zo'n film gemaakt....zucht......meer van dit soort films, please!

avatar van Lola3

Lola3

Top Entertainment!! Zeer leuke film, maar ik vond toch dat er een paar mindere puntjes waren:

- De soms Matrix-achtige elementen stoorden me in deze film, die zeer realistisch begon, maar ik denk wel dat er een grote groep fans van deze elementen zijn

-Ik heb nog nooit zoveel fonteintjes en liters bloed gezien in 110 min., soms irriteerde dat me echt

- Het animatiegedeelte vond ik ook niet passen.

-Ik vind het ook maar irritant dat het verhaal in twee delen is, maar dat zal wel voor commerciële doeleinden zijn,...

Hiernaast blijft het een echte topfilm door zijn (realistischere) special effects, het acteerwerk was ook puik. De dialogen waren passend en informatief, ook goed dus. Besluit: goed buiten een paar doorntjes in het oog, maar dat is natuurlijk mijn mening.

3,5

Lola3 schreef:

Dat vond ik nu net het leukste!

- Het animatiegedeelte vond ik ook niet passen.

Hier ga ik dan weer volledig mee akkoord.

Halcyon schreef:

Dat vond ik nu net het leukste!

Hoe kan je de hoeveelheid bloed is deze film in gods naam het leukste vinden, ik snap die hele obsessie voor bloed en gory shit uberhaupt niet echt. Ik vind het bloed hier geen minpunt of storend ofzo, maar dat als het leukste aan de film? Verre van.

avatar van maxcomthrilla

maxcomthrilla

LaCaméraStylo schreef:

Mee eens, ik vond het de 1ste keer nog wel leuk om te zien, maar de 2de keer had ik echt zoiets van: ja, nu weet ik het wel, terug naar het verhaal.

LaCaméraStylo schreef:

Ben nu eenmaal een gorehound...

LaCaméraStylo

Oke dat kan zijn. Toch vind ik het vreemd, als iemand dus een goede film maakt en er zit ook bloed in, vind jij dat meteen het leukste aan de film? Dan vind ik gorehound geen excuus, dat zou ik idioot vinden.

Halcyon

Jij maakt een conclusie op basis van één commentaar bij één film. In het geval van Kill Bill Vol. 1 vond ik de gore het leukst, niemand die zegt dat dat bij elke film zo is.

avatar van TimD

TimD

Ik keek deel 1 op dvd. Deel 2 was toen in de bios, net uit, ben de dag erna erheen gegaan om die ook te kijken, en heb genoten. Alleen vind ik de intro van beide delen een beetje luguber.

LaCaméraStylo

Misschien moet ik niet meteen die conclusie trekken, ik vind het slechts zonde dat het bloed in deze film voor jou belangrijker is dan het verhaal of de montage of het camerawerk of weet ik veel wat.

avatar van TimD

TimD

Het verhaal, de montage, het camerawerk zijn allemaal magnefiek.

Dennis Evahi

Echt mijn film dit. Alles is goed aan deze film. Tot mijn dood blijf ik deze film aanhangen (lekker overdreven!) Echt alles....ik kan geen 1 minpuntje opnoemen. Ik denk dat ik de grootste fan ben van deze schitterende film. Het is mijn bijbel!

Camerawerk, montage, gebruik van de muziek und so weiter, und so weiter....het bepaalde gevoel voor humor.

Die details in die film ...Black Mamba komt aan bij het huis van Vernita Green..drukt op de deurbel...en dan alleen al die close-up daarvan. Daar kan ik al van genieten."Ding-Dong!!!" En dan na de vechtscène een prachtig shot van de woonkamer en keuken, van bovenaf genomen. En als voice-over de stem van Black Mamba die Vernita Green, codenaam: Copperhead aan het publiek gaat voorstellen. En dat ze dan toch nog de moeite neemt om uitleg te geven aan een 4 jarige: ... "It was not my intention to do this in front of you. For that I'm sorry. But you can take my word for it, your mother had it comin'. When you grow up, if you still feel raw about it, I'll be waiting"..... Wonderfull! En dan moet de film nog beginnen hé.....

Geweldig ook hoe de achtergrond van O-Ren Ishii wordt verduidelijkt met dat Manga-achtige filmpje. Ik kan wel uren over deze film napraten. Geweldige personages, zo goed uitgewerkt; Hattori Hanzo. Sofie Fatale, Gogo Yubari, toptop....Ook die coole oneliners gedurende de film. The Grazy 88 zijn in aantocht, die blik van Black Mamba naar O-Ren Ishii; ...ze kijken elkaar aan: O-Ren Ishii: .."You didn't think it was gonna be that easy, did you?"

Black Mamba: "You know, for a second there, yeah, I kinda did"

Close up van beiden monden: "Silly rabbit. Trix are for kids"

Wauw, maar ja...zo zou ik wel uren door kunnen gaan en dan is er ook nog een deel 2.

Voor de liefhebbers nog een hele mooie recensie, leuk om te lezen.

avatar van MarjoleinM

MarjoleinM

Subliem.

Meer woorden ga ik er niet vuil aan maken.

avatar van royoss

royoss schreef:

Weer een zorg minder...

royoss schreef:

ik ken die film niet en dat wil ik graag zo houden

For Godsake...Ik heb nog nooit zo'n stompzinne post gezien. Briljant gewoon! We've got a winner!

avatar van Doom

Doom

Wederom zo'n overgewaardeerd werkje van Quentin Tarantino, net zoals Reservoir Dogs. Het is gewoon niet mijn favoriete regisseur, zijn stijl bevalt me vaak niet.

Het verhaal is vrij simpel, de cinematografie op sommige momenten zwaar irritant. Regisseur Quentin Tarantino probeert het wel, maar slaagt er op geen front in. De actiescènes zijn namelijk erg onduidelijk en moeilijk te volgen. Neem bijvoorbeeld het laatste gevecht, de camera is vaak enorm ingezoomd of uitgezoomd. Zwaar irritant.

Ook lijkt Quentin Tarantino meer aandacht voor zijn eigen 'filmkunst' te hebben dan voor de actiescènes zelf. De actiescènes zijn namelijk in zo’n slecht detail uitgewerkt dat het vrij vervelend wordt. Telkens weer die lange saaie (onduidelijke!) gevecht scènes tegenover tig man. Totaal geen aandacht besteed aan gave gedetaileerde moves.

Groots opgezette gevechten kunnen natuurlijk briljant zijn, echter dan moet de cinematografie wel kloppen, net zoals de muziek en moves. Hier slaagt Quentin Tarantino totaal niet in.

Natuurlijk heeft Kill Bill ook zijn positieve punten, hierbij denk ik dan vooral aan het begin en de scènes in het ziekenhuis. Ook waren er een paar leuke gevechten, zoals het gevecht met Battle Royale bitch Chiaki Kuriyama.

Morning star heet zo'n ding in het Engels geloof ik . En inderdaad, het gevecht met Battle Royale bitch Chiaki Kuriyama is zowat het hoogtepunt van de film.