Trail of the Pink Panther (1982)
Genre: Komedie
Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten
Geregisseerd door: Blake Edwards
Met onder meer: Peter Sellers, David Niven en Herbert Lom
Gesproken taal: Engels en Italiaans
Releasedatum: 23 december 1982
Plot Trail of the Pink Panther
"The Newest and Funniest 'Panther' of them all."
Het zesde deel uit de Pink Panther serie, gemaakt na de dood van Peter Sellers met oude fragmenten. De Pink-Pantherdiamant wordt weer eens gestolen van de staat Lugash. Inspecteur Clouseau wordt erbij geroepen, maar het vliegtuig waar de inspecteur in zit verdwijnt en route. De tv-reporter Marie Jouvet gaat op onderzoek uit en interviewt iedereen die inspecteur Clouseau kent. Zij wordt zelf ontvoerd door een maffiabaas die niet wil dat Clouseau gevonden wordt. Maar ze geeft niet op. Is de inspecteur dood of nog in leven? Dat is de vraag...
Sir Charles Litton
Prof. Auguste Balls
Superintendant Quinlan
Dr. Longet
sydney
Anticlimax van de Pink Panther serie. Ik vraag me af of Peter Sellers hier toestemming voor gegeven had als hij nog leefde. Ik dacht het niet!!!!
Jordy
zit een nieuwe Pink Panther film aan te komen geloof ik. Dacht dat Chris Tucker (!) één van de gegadigden was voor de rol van Clouseau
sydney
Niemand kan denk ik in de plaats treden van de echte inspecteur Clouseau: Peter Sellers. Is Edwards de regisseur? Het zal wel niet hij is inmiddels 80 zag ik net bij IMDB.
vic
je kan zien dat zonder clouseau een pink panther film niets is. The son of the pink panther met roberto benigni is ook erg slecht
Nils
Hard weglopen voor deze nepper... ja, ja ik weet ook wel dat Peter Sellers er nog in speelt. Maar als je de rest hebt gezien.....
YannickJoker
Bah! Alleen de eerste helft is leuk, daarna zakt de film in als een dikke drol die al 5 dagen weg ligt te rotten. 2*
mikoz
Ik zag bij de aftiteling ook Robert Wagner staan .
is dat die darter ?
BOND31
Alleen de moeite waard door de overgebleven stukjes uit eerdere Clouseau films. Verhaal zit er niet in, en het laatste gedeelte met de vader van Clouseau is ontzettend saai. Richard Mulligan is duidelijk geen schim van de geniale Sellers.
SuperSideSwipe
Alleen voor de echte Pink Panther fans. Mensen die de serie niet kennen moeten dit deel in ieder geval zeker ontwijken totdat ze de eerdere delen hebben gezien.
Alleen maar flashbacks. Wel lichtelijk geinig voor de fan om een paar van de personages te zien zoals Kato (een van de mooiste personages ooit).
2,0
De film hangt met plakband aaneen. Aan de scenes met Peter Sellers kan je zien voor welke film ze gemaakt werden. En ook al is het Sellers, het is niet voor niets dat de scenes zijn weggeknipt. De film begint met de mededeling dat dit voor Sellers is, de enige echte Clouseau. Dat 2e is zeker juist, maar of men met dit goed heeft gedaan voor Sellers is nog de vraag.
1,5 sterren die enkel naar Sellers gaan. Slechte regie en meer een sketchprogramma...
The One Ring
Ik zag erg naar het kijken van deze film op, maar het is me nog redelijk meegevallen. De film is absoluut niet goed, maar ook niet de ramp die velen er van maken.
Oké, het begin is bagger en het verhaal wordt eigenlijk nergens verteld waar Clouseau in beeld is. Dit bewijst vooral dat de makers een excuus nodig hadden om de verschillende losse beelden aan elkaar te reigen. De grappen in dit begin zijn wel redelijk, maar ik heb bij de vorige Pink Panther-films gemerkt dat dergelijke slapstick alleen werkt als alle valpartijen en ongelukken zich razendsnel op elkaar opvolgen en dat is hier niet het geval. Het tempo ligt laag.
De tweede helft vond ik echter wel geinig. Niet eens vanwege de humor. Maar je kon dit min of meer zien als een eerbetoon aan Peter Sellers. Met Sellers is eigenlijk ook Clouseau heengegaan en het is wel grappig dat in deze film veel personages geïnterviewd werden die Clouseau gekent hebben en ook herrinneringen ophaalden aan hem. Briljant is het niet, maar het kijkt wel lekker weg. Maar dit zou geslaagder zijn als het gewoon een geinige dvd-extra was. Aan de andere kant waren er in 1982 nog geen dvd's, natuurlijk.
mirjo 2
Ik denk niet dat Sellers blij geweest zou zijn met dit "eerbetoon".
The One Ring
Dat kan zijn, maar daar gaat het hier niet om. Een eerbetoon is een eerbetoon, of hij nou goed is of niet.
mirjo 2
Ik snap wel dat een eerbetoon een eerbetoon is, het gaat er wel degelijk om of het de moeite waard is. En dat is het naar mijn mening in dit geval dus niet. In die zin vraag ik mij af of Sellers hier blij mee zou zijn geweest. Deze Trail doet gewoon afbreuk aan de PP-serie en is niet bepaals een waardige afsluiter.
thunderball
ik ben deze film ooit in de bioscoop gaan zien, in de Paasvakantie meen ik.
Het was in ieder geval bloedheet en de zaal was verder zo goed als leeg (gek, he?).
tja, het eerste gedeelte met niet eerder gebruikte scene's en outtakes vind ik eerlijk gezegd toch (ondanks alles) geniaal (zou ik zo 4 sterren geven), maar de tweede helft zonder Sellers is gruwelijk slecht en saai.
En dan moet Curse... nog komen. Ze hadden misschien beter de beste ideeen voor deze en de volgende film bij elkaar kunnen doen en daar de tweede helft mee vullen (incl cameo Roger Moore aan het eind vd volgende film), dan was het wellicht nog te pruimen geweest, maar nu is het twee keer niks!
Sven Vermant
Jammer dat deze film ooit is gemaakt.
Het was een fantastische serie films (tot de voorloper van deze film), maar deze, na de dood van Peter, was overbodig.
Toch nog 1,5 * om dat er enkele leuke scenens uit de oude films voorbij komen.
Heb je alle voorgaande delen gezien en ben je een fan van de inspector, dan zou ik toch maar deze overslaan.
maerk
Al best lang geleden dat ik deze film heb gezien. Weet in iedergeval wel dat hij niet zo leuk was.
Malick
Dit zesde deel uit de Pink Panther serie is gemaakt zonder Peter Sellers. Hij bestaat uit oude fragmenten. Das vreemd want dat wist ik niet van te voren anders had ik mijn tijd beter gebruikt. Persoonlijk vind ik het ook respectloos door iemand anders dood nog geld te verdienen. Blake Edwards moet zich schamen ook al heeft hij genoeg redenen waarom hij deze wou maken. Toch moet ik bekennen dat er een aantal klassieke scènes in de film zijn zitten die nu nog grappig en goed in elkaar zitten. Vooral de gevechten met Kato zijn legendarisch. Maar het smaakte zuur en bitter. Nee, ik blijf erbij, dit is respectloos product van de legendarische Peter Sellers die meer verdiende en dat kreeg hij dan ook in de film The Life and Death of Peter Sellers. Laat dit dus links liggen en ga dat eerbetoon zien.
Dit eerbetoon is niet slecht maar wordt ook nergens echt goed. Gemiddeld is wat er over blijft en de paar fragmenten met Sellers zijn leuk. Alleen voor de fans, al zullen die dit werk ook niet volledig waarderen. Intentie goed, uitwerking gemiddeld.
Vreselijk slechte zooi!
Dit was het laatste ''deel'' uit de Pink Panther box die ik heb gekocht, anders was ik hier al niet eens aan begonnen. Nu toch maar even geprobeerd...zonde zonde zonde want wat een meuk.
Eerbetoon aan Peter Sellers? Blake Edwards de regisseur moet zich kapot schamen als hij dit als eerbetoon ziet. Geld verdienen over de rug van een overleden grootheid is gewoon sneu.
De 1e 3 kwartier zijn overigens nog best te doen. Veel oude scene's met Clouseau waarvan een aantal nog best geinig waren. Het 2e deel met dat geinterview en flashbacks is echt dodelijk saai en vervelend en vooral erg overbodig. Nauwelijks tot geen Clouseau meer en daar kijk je de serie toch voor he. Was erg blij toen de film erop zat. Zonde dat Sellers overleed in die jaren, ik had graag nog enkele PP films met hem in de hoofdrol gezien.
Deze film krijgt 1*. Wil je genieten van Clouseau, zet dan de oude delen weer op.
duysterbos
Trail Of The Pink Panther, is helaas nooit geworden wat het had moeten zijn, maar is en blijft toch uniek.
Wat velen niet weten is dat Peter Sellers al aan deze film begonnen was.
De eerste 20minuten van de film zijn dus geen oude beelden, maar de laatste die Sellers in zijn rol als Inspecteur Clouseau opnam.
Zijn overlijden heeft er toe geleid dat het verhaal niet meer kon worden afgemaakt zoals het bedoeld was.
Je kunt je afvragen of je de film dan wel had moeten maken, maar schijnbaar vond men van wel en dus werd het script volledig aangepast en veranderd.
Helaas zonder succes.
Het zijn dan ook met name die 20minuten waar ik de film nog graag voor kijk.
thunderball
Wat velen niet weten is dat Peter Sellers al aan deze film begonnen was.
Helaas zonder succes.
Het zijn dan ook met name die 20minuten waar ik de film nog graag voor kijk.
Da's toch niet helemaal waar.
Het zijn niet gebruikte scene's, die kennelijk destijds als niet goed genoeg werden beschouwd, vooral van ..Strikes again en Return...is het meeste gebruikt. Dit kun je ook zien aan de acteurs, die in de scene's zitten.
Dat eerste half uur is idd nog erg leuk om te zien.
Nestra
Toch nog een redelijke film geworden die op momenten dat er geen scenes met peter sellers gebruikt worden een beetje inkakt. Het aan elkaar praten van de scenes is toch nog vrij goed gedaan alhoewel figuren als die crimineel er zomaar met de haren bijgesleept zijn zonder intro.
Curriculum
Wat is hier zo slecht aan?
Ik vind het wederom een plezante film.

Son of the Pink Panther
1993