Genre: Drama / Komedie
Geregisseerd door: Harmony Korine
Met onder meer: Samantha Morton, Diego Luna en Werner Herzog
Gesproken taal: Engels en Frans
Plot Mister Lonely
"You are whoever you want to be"
Luna is een Michael Jackson imitator die de jonge Marilyn Monroe ontmoet in Parijs. Samen hangen ze wat rond in de stad der liefde. Vervolgens vertrekken ze samen naar een commune in Schotland. Daar ontmoet Luna Charlie Chaplin, de man van Marilyn, en haar drie dochters.
Michael Jackson
Sammy Davis, Jr.
The Queen
Little Red Riding Hood
stephan73
Hier kijk ik ontzettend naar uit! Als het ook maar een klein beetje in de buurt komt van Gummo, ben ik een blije jongen!
streeter
Diego Luna is Michael Jackson en Samantha Morton is Marilyn Monroe. Klinkt interessant - ben benieuwd of het in de stijl van Korine's andere werken is.
danuz
Verhaal klinkt fascinerend (vreemd), en het shot dat hier te zien is, is erg mooi. Ik heb vertrouwen in Harmony, al helemaal door het prachtige Gummo, en hoop de film zo snel mogelijk te zien!
Koekebakker
Ik ga hem ook zeker bekijken en hoop op een nieuw volstrekt eigenzinnig meesterwerkje, maar houd mijn hart vast. Ik vrees een beetje dat Gummo een eenmalige voltreffer was. Maar wie weet heeft Korine opnieuw iets moois weten te bedenken in de afgelopen jaren.
danuz
Ik vrees een beetje dat Gummo een eenmalige voltreffer was.
De man heeft ook de prachtige video No more Workhorse Blues van Bonnie 'Prince' Billy op zijn naam staan. Julien viel me enigszins tegen, maar na Gummo en No More.. behoort hij voor mij tot de beste regisseurs ooit. Met zijn vervreemdende, ranzige, maar intense cinema. En naar het verhaal kijkende, zal dit best weer eens de top kunnen bereiken.
de prachtige video No more Workhorse Blues van Bonnie 'Prince' Billy
Nog niet gezien, zal 'm eens proberen te achterhalen.
Chr.s
Enkele prachtige nieuwe screens;
Meer op de onderstaande site onder materials.
Michael Jackson incl. aap op de minibike
martlybra
Ben zeer benieuwd naar deze film!
Vooral omdat ik fan ben van Mr. Jackson!
danuz
Lol. Dan vrees ik dat hij nog eens tegen gaat vallen. Lijkt me nou niet een biopic voor de Jackson fans
Macmanus
Ben ook wel benieuwd. Welke videoclips zijn van zijn hand overigens?
danuz
Al sinds jaar en dag een van de meest vervreemdende edoch prachtigste clips ter wereld.
Ozarklynch
Enkele dagen geleden een kort interview gezien met Harmony, wie aanwezig was op het festival van Cannes. Enkele fragmentjes uit de film gezien, maar helaas te weinig om goed te kunnen oordelen welke richting het precies uit ging. Zat wel een hele mooie scène tussen. Een op z'n Korine's gefilmde vrije val uit een vliegtuig. Ben in ieder geval best benieuwd naar het geheel.
Schitterende clip inderdaad hierboven.
danuz
Ik heb helaas het stuk op cinema.nl gemist. Wel gehoord van een vriend dat het boeiende stukken waren, uit Mister Lonely. Samen met de nieuwe van Reygadas absoluut de films waar ik met smacht naar uit kijk en ik ook echt kriebels in mijn buik van krijg.
Over No More Workhorse Blues van Bonnie kan ik trouwens ook niet uitgedacht raken, blijft voor mij een van de wonderlijkste stukken film/muziek ooit.
Om nog even op Macmanus (en ieder die het interesseert) te reageren: kijk eens op deze site over Harmony. No More.. blijft (wat mij betreft) zijn mooiste werk, maar ook de clips voor Sonic Youth en Cat Power hebben iets bijzonders.
Koekebakker
Ik heb helaas het stuk op cinema.nl gemist.
klik. Aflevering 9.
Chr.s
Heb het ook gezien. Het is duidelijk te zien dat Korine van de drugs af is, het lijkt een minder experimenteel werkje te worden. Desalnietemin nog steeds erg benieuwd.
stephan73
Omdat ik dit geen release zie krijgen in Nederland heb ik maar de Britse DVD van Tartan besteld die 28 Juli uitkomt!
Adrenal
Ik heb gisteren de enige vertoning op het grote scherm in Limburg gezien (zonder ondertitels maar dat hindert niet echt) en neem het van mij aan: ga deze kijken!
Vanaf de eerste minuut - een als Michael Jackson verklede man rijdt helemaal alleen op een kindermotortje op een circuit met op de achtergrond het liedje Lonely - grijpt deze film je bij de keel en laat hij je niet meer los.
Hij is grappig, soms droevig, maar vooral visueel ERG MOOI.
Een aanrader!
Norma
Nog enig vooruitzicht op een Nederlandse bioscoop/dvd release dat iemand weet?
LaCaméraStylo
Merde! Dat heb ik dus gemist, gaat hij verder nog draaien ergens?
ralfsjam
wat een leuke en vooral mooie film zeg. zo absurt en zo onvoorspelbaar, maar erg grappig en soms ontroerend.
geen doorsnee film voor de doorsnee filmliefhebber. een vreemde film die een goed gevoel achter laat. een 4
movierider
IK HEB ZOLANG GEWACHT OP DEZE FILM, nov16e komt de dvd eindelijk uit in Nederland, Vanwege taran film, die failliet ging dit jaar.
Amerika heeft deze film ook pas sinds kort in de rekken staan.
ben erg benieuwd.
danuz
Met Mister Lonely weet Korine mij niet zo te enthousiasmeren en/of te verbazen als hij toentertijd met Gummo deed. Wellicht ligt de lat daarvoor ook te hoog en is laatst genoemde zo uniek dat de verwachtingen wat te groots waren.
Korine kiest toch een andere richting, audiovisueel een stuk conventioneler en narratief wat meer gestructureerd. Ook hier weer veel muzikale intermezzo's en poëtisch absurdisme (wat overigens niet altijd aansloeg, vond het soms daadwerkelijk te geknutseld). Herzog speelt overtuigend een enorm gedreven priester, Luna overtuigd echt met zijn act voor de bejaarden, Morton's zelfdoding greep me, maar bovenal vond ik de scène met de schapen erg mooi. Fragmentarisch geheel, zoals ik dus wel van hem gewend ben, met hier toch iets meer downs, weinig experiment en minder verwondering als bij Gummo, maar nochtans soms een poëtisch spektakel! (Leuk ook, de Carax cameo. En een film om nog eens te zien, geloof dat dit per moment heel anders kan vallen.)

Sans Soleil
Documentaire / Experimenteel, 1983