• 9.379.468 stemmen

Gesproken taal: Spaans en Engels

Releasedatum: 4 juli 2007

Plot Transformers

"Their war. Our world."

Heel lang geleden was er een oorlog op de planeet Cybertron, tussen de Autobots en de Decepticons. Vele jaren later, op de planeet Aarde, koopt de jonge Sam Witwicky zijn eerste auto en komt tot de ontdekking dat het de Autobot Bumblebee is. Deze is er om Sam te beschermen, aangezien Bumblebee niet de enige Transformer is die op Aarde is gekomen. Ook de Decepticons zijn op Aarde en beginnen het Amerikaanse leger aan te vallen. Als Sam en zijn vriendin Mikaela dan ontdekken dat het leger van plan is zowel de vijandige Decepticons als de vredelievende Autobots te vernietigen, proberen ze een nieuw plan te bedenken om de Decepticons te stoppen.

Sam Witwicky

Maggie Madsen

Glen Whitmann

avatar van Montorsi

Montorsi

Dit is wel dikke jeugdsentiment natuurlijk, kan wat dat betreft alleen maar zwaar tegenvallen, maar ik heb nu al het gevoel dat het niks voor mij is.

The One Ring schreef:

Het idee van de serie en dus ook de film vind ik een van de meest belachelijke die ik ooit gehoort heb en met Michael Bay aan het roer is het gedoemd te mislukken. De trailer heb ik nu al een aantal keer in de bioscoop gezien, maar weet me telkens weer te irriteren. Zelfs voor als grote publieksfilm kan ik niet begrijpen waar de hype vandaan komt. Alleen maar van mensen met jeugdsentiment? Lijkt me sterk.

De serie belachelijk !? Die serie is beter dan al de troep die ze nu voor de jeugd maken bij elkaar. Ben zelf best tekenfilmfan en denk nog vaak met weemoed terug aan mijn jeugd toen series als He-Man, Dinosaurs, Dragonball Z, Transformers en X-men op de buis waren, met je vriendjes voor de buis gekluisterd. Wanneer gebeurt dat tegenwoordig nog ? Kan me niet heugen dat ik mijn broertje met zijn vriendjes Bikermice from Mars zag kijken.

verder is het uiteraard pretentieloze actie, en hoop ik maar dat ze de serie een beetje in zijn waarde hebben gelaten. We zullen het zien. Ich bin sehr gespannt !

bokkem schreef:

Ik ben geen expert, maar de film volgt niet het hetzelfde concept als de Transformers tekenfilm serie uit de jaren '80. Als je de twee gaat vergelijken valt de film tegen ben ik bang.

Oordeel zelf.

Veel dingen uit de serie (veel karakters) zijn 1 op 1 gekopieerd. En Jazz is een pontiac ipv een Porsche, en Ratchet is een Hummer ipv een ziekenauto maar verder ben ik benieuwd wat ze met het concept hebben gedaan. zoals ik al zei: ik wil het gewoon zien, al is het alleen maar om te zien of Bay het niet verkloot heeft

Ik bedoel de X-men films zijn ook maar slappe aftreksels van de strips en de tekenfilms maar nog steeds goed vermaak. En tussen alle 'serieuze' films door kijk ik nog steeds graag naar een film die me gewoon puur vermaak biedt, actie, geen diepe verhaallijnen. Af en toe best lekker

Het is net als een zak chips, je weet dat het niet goed voor je is, dus neem je het niet elke dag, maar als je eenmaal begonnen bent aan de zak, dan gaat ie op

avatar van Miss////

Miss////

Gisteren deze geweldige film gezien. Film heeft echt alles: humor, goed verhaal en dan ook nog is de overweldigende special effecten, film muziek, echt een topper!! Heb wel is toevallig een stukje van de serie gezien, dus daar kan ik het niet mee vergelijken.

Tijdens deze film echt een paar keer echt het gevoel gehad van: wat super fijn om naar deze film te kijken.

Deze film krijgt van mij dik 5 sterren.

Topper! Ga em zeker nog wel een keer in de bios zien.

Enige kleine minpuntje: is inderdaad als de robots tegen elkaar vechten, die actie is zo snel dat je af en toe niet meer weet wie er nou eigenlijk aan t winnen is.

Hoop echt dat hierop een vervolg komt!

avatar van eVRT

eVRT

as schreef:

De stemmen kunnen weg.

Waarom?

Nogmaals erg mooi spektakel en voor mijn generatie pure jeugdsentiment. Let wel het is een aparte kruising tussen Independence Day en American Pie. ..... . Megan Fox is erg lekker btw...

avatar van davidov

davidov

Het was voor mij premiere dag gisteren, allereerst naar transformers in de voorpremiere @ tuschinski, vervolgens naar de premiere dag van die hard 4.0 om de hoek. 2 Enorme bockbusters, de 1 met een giga reclame campagne, de ander met een held die we al jaren kennen maar een tijdje niks van hebben gehoord.... welke liet meer indruk achter? Het antwoord is... lees bijde stukjes maar

Deze film vond ik een behoorlijke meevaller. Van te voren had ik er namelijk niet veel van verwacht... ik heb het niet zo op de regisseur en ook niet op dit type super commerciële blockbusters die gegarandeerd een succes worden hoe slecht de film ook is.

Gelukkig viel het dus mee, het verhaal was niet compleet waardeloos, de SFX waren soms idd behoorlijk mooi, en vooral het begin van de film was erg spannend en goed gedaan. Halverwege de film kakt het een beetje in als men opeens meer bezig is met tiener-drama problemen op te lossen (pubers & meisjes, Pubers & ouders) dan dat men bezig is met de wereld te redden.

Alles aan de film is wel in orde maar niet altijd geweldig. Zo baalde ik er van dat in sommige enorme CGI scenes waar de machines het eindelijk tegen elkaar opnemen (duurt namelijk eventjes voordat ze allemaal in beeld komen) zo chaotisch waren. Laat ik het zo zeggen: enorme gevechten die je als kijker echt moet en wil zien, maar je kan het helaas niet altijd zien... meestal krijg je beelden van te dichtbij, te rommelig en zie je niet meer dan een vage blur die heen en weer rolt... jammer...

All in all is het een behoorlijk vermakelijke film die niet eens super slecht is.... 3.5* best ok dus.

avatar van morpheus31

morpheus31

Robots behoren niet in onze wereld, sf sucks

Je doet je naam wel eer aan met zo'n opmerking

avatar van Film Pegasus

Robots behoren niet in onze wereld, sf sucks

Nooit van FILM gehoord? Anders hou je nog maar enkele filmgenres over...

Ik ben benieuwd naar deze film, staat net als Die Hard 4 op men lijst van films die je toch op groot scherm moet gezien hebben (als je ze wil zien natuurlijk) Hoogstwaarschijnlijk beiden geen toppers, maar wel vermakelijke cinema en dat moet ook kunnen. De trailer zag er al goed uit, al moet ik zeggen dat ook bij mij de jeugdnostalgie wel wat meespeelt.

Naomi Watts

Ik moet er niet aan denken Transformers in de bios te zien. Zit je tussen al die nerdy transformers fanboys. Ik wacht wel op de dvd release.

Wouters

redelijk kortzichtig/generaliserend om transformer fans meteen te bestempelen als Nerdy figuren

Kga toch ook niet zeggen dat je een dom blondje bent omdat je als avatar Naomi Watts hebt ?

Wouters schreef:

Maybe maar ligt wel dicht bij de realiteit.

Intelligentie is zwaar overschat, so i don't care. Bovendien wordt de term dom blondje voornamelijk toegepast op vrouwen..

Wouters

onzin & onzin maar ok : on-topic maar weer.

ik ben ook geen voorstander van de term 'dom blondje' maar dat gaf ik al aan. Net zo kortzichtig als transformer fans associeren met Nerdy figuren.

Naomi Watts

Heeft weinig met kortzichtigheid te maken. Transformer fans zijn 9 op de 10 keer een Nerd. Maar back on topic maar.

Wouters

ik ga nu wijs mijn mond houden, anders bevestig ik weer vooroordelen

je bent een levend bewijs van het tegenovergestelde van wat je zegt.

avatar van marzuq

marzuq

Op-Tjoppik ...

Gelukkig is het niet zo zwart/wit, zoals bijvoobeeld jongetjes die zichzelf een meisjesnaam aanmeten gelukkig ook niet allemaal wat te verbergen hebben in de kast.

k ben zeker geen nerd en zijn er nog heel wat nostaligische overwegingen van begin 30ers om deze film op groot scherm te willen bekijken. Op jonge leeftijd vroeg opstaan en in in je pyjama naar He-man Transformers kijken en daarna voetballen, juist dat deden de meeste nerds vroeger schijnbaar....

marzuq schreef:

Op-Tjoppik ...

Als het onzin is wat ik verkondig waarom reageer je dan zo geprikkeld?

Mochten er nog meer fanboys op hun pik getrapt zijn om mijn uitlatingen, stuur mij maar een PM. Het heeft niet zoveel zin pagina's vol te kalken om zoiets.

avatar van Reinbo

Naomi Watts schreef:

lijkt me juist de enige plek waar zo'n soort actiespektakel optimaal tot zijn recht komt. Heb zelf niets met Transformers maar wel met Bay. Zal dus binnenkort maar eens tussen de nerds gaan zitten.

Naomi Watts

Dat wel maar om daar nou 8 euro voor te betalen? Nou nee..

avatar van gideonvdb

gideonvdb

in amsterdam 9 euro, en deze "nerd" gaat hm zeker kijken.

sportfan27

Ik bekijk deze site nu zo.n 2 jaar maar zo,n debiele opmerking ben ik nog niet eerder tegen gekomen.

Dus volgens jou is een actie spektakel met robots voor nerds.....

Laat mij maar lekker tussen die ''Nerds'' zitten dan, als de film maar goed is..........en dan nog durven zeggen dat het niet kortzichtig is.

(sorry, is offtopic maar kon het niet laten )

• 1991 berichten

Vanmiddag gezien en ik kan maar een ding zeggen: ga hier niet heen. Nog slechter dan ik al vermoedde, en ik had al zeer lage verwachtingen. Een vat vol clichés, in ieder opzicht slecht uigewerkt en lachwekkend. En dan ook nog 140 minuten. Ik drop binnenkort een recensietje, als ik het tenminste voor elkaar krijg hier wat over op papier te zetten. 1*

Naomi Watts schreef:

Als het onzin is wat ik verkondig waarom reageer je dan zo geprikkeld?

omdat het onzin is, als het waar zou zijn zou men er niks over zeggen. Als iets dus niet waar dan zeg je er wat over. Lijkt me vrij duidelijk toch ? Of moet het gespeld worden ?

zoals sportfan al zei: zelden zo'n debiele opmerking gehoord/gelezen. Deze kan naar het memorabele moviemeter quotes topic.

• 1991 berichten

Hier mijn uitgebreide mening. Meer dan 1* kan ik er niet van maken.

sportfan27

Pfhoe thomzi50, je geeft hem er wel van langs in je review.

Moet zeggen dat ik nu nog benieuwder ben geworden.

De punten die je opnoemt zijn idd typish mr Bay maar ik moet toe geven dat ik zijn films wel goed vind. Spektakel maken kan ie wel alleen die kleffe liefdes plotjes mag ie van mij ook schrappen .

maar ik ga hem toch zeker zien ...... (als nerd)

Ik lees alleen maar vernietigende recensies, jammer.

avatar van T.Bos

T.Bos

Ik ontplof bijna. Nog heel even wachten. Transformers waren mijn helden in de jaren 80. De cartoon, de autorobots. De trailers die ik gezien heb beloven veel. Hoop dat de film net zo goed is als Die Hard.4. Tussen de nerds of niet, kan me niet boeien. Morgen is er al een preview, wel om 22:30 uur, maar daar zal ik zijn!

sportfan27 schreef:

Dan vindt jij de film zeker wle wat beter dan ik.. Ik ben sowieso een beetje anti-MichaelBay geloof ik.

avatar van pascal83

pascal83

Naomi Watts schreef:

Zegt een volwassen man die zich op een forum 'Naomi Watts' noemt en fan is van Christina Aguilera ...

avatar van Clueless Dork

Clueless Dork

Als hij zich te goed voelt om tussen Transformer nerdjes te zitten is dat zijn recht.

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Volgens mij zijn Transformers fans in 9 van de 10 gevallen mensen van mijn leeftijd die mooie herinneringen hebben bij de tekenfilmserie en stiekem benieuwd zijn naar deze film.