• 9.376.162 stemmen

Geregisseerd door: Anne Fletcher

Met onder meer: Channing Tatum, Jenna Dewan en Mario

Releasedatum: 24 augustus 2006

Plot Step Up

Tyler Gage is een jonge roekeloze straatcrimineel, die in een vicieuze cirkel van moeilijkheden terechtkomt, nadat hij en zijn vrienden een auditorium van een hogeschool voor beeldende kunsten aan diggelen geslagen hebben. Door de rechter wordt hij veroordeeld tot een taakstraf in de getroffen school. Hij wil eerst niets te maken hebben met de leerlingen. Tot hij een knappe danseres ontmoet die bereid is hem een kans te geven. Tegen alle verwachtingen in belandt Tyler in haar leefwereld en ontdekt dat hijzelf ook talenten heeft om te dansen.

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

Met een van de mooiste openingsscènes ooit beloofde 'Step Up' heel wat. Helaas wordt slechts de helft daarvan waar gemaakt. Ja, de film voldoet aan alle eisen die een lekkere dansfilm moet hebben. Mooie cheografie, heerlijke beats, prachtige spanning tussen de hoofdrolspelers en natuurlijk een swingend effect op het bioscooppubliek. Prima gelukt allemaal. Maar zelfs de dood van een personage was in diens eerste scène in de film al duidelijk. Dit soort voorspelbaar gedoe maakt de film grandioos af. Tatum speelt nauwelijks, en ik begin me steeds meer af te vragen of hij wel zo'n klasse acteur is als ik aanvankelijk dacht. Mijn hoop is nu gevestigd op Coach Carter. Maargoed, dansen kunnen de hoofdrolspelers wel en dat is al een hele geruststelling.

3.5 Incl. een half puntje voor die sublieme openingsscène.

avatar van Sunglasses

Sunglasses

leuk leuk leuk..

Lijkt me een heerlijke romantische film. Ga ik binnenkort met mijn 'honey' kijken. Ik zeg maar zo, "save the last dance"

avatar van hOrrorChick

hOrrorChick

Nou ik heb heel veel van deze film gehoord en toch valt het een beetje tegen helaas

De beste dans film die ik gezien heb, goed gespeeld, goed verhaal, en lekker komisch

avatar van illogical

illogical

Leuke dansfilm, alleen érg cliché.

avatar van blondegod8

blondegod8

Gister gezien......op aandringen van m'n vriendin. Dit is dus niet mijn soort film, dat moge duidelijk zijn. Als je van het genre houdt dan heb je hier een leuke film aan. Geen waardering van mij.

avatar van tiiim

tiiim

héeeeeel erg cliché

avatar van JorritS

JorritS

Ik heb zelden een film gezien met zo'n dun verhaal, maar met zo'n goede uitwerking. De gave muziek, beats en de chemistry tussen de hoofdpersonen Nora en Tyler zijn van een prima niveau.

Ik heb van slecht acteerwerk weinig gezien; de desinteresse en nonchalante houding van Tyler kwam op mij goed over. Af en toe wel overacting van Nora.

Al met al een leuke feelgoodmovie, een must voor de dansfilmfanaat en voor de gewone liefhebber van lekkere films, goed voer. 3,5*

avatar van miepke

miepke

heeerlijke film, lekkere feelgood movie, maar ontzettend cliché. maar ik vond de film iig wel vermakelijk, leuke muziek, mooie danspassen, knappe spelers

avatar van Phoebe318

Phoebe318

Super leuke film!

avatar van lottetje

lottetje

ontzettend cliche, maar oooooh zoo mooi...

echt een hele mooie leuke film...

3,5

avatar van stinissen

Iedereen roept maar ontzettend cliche, maar wat maakt dat uit als je een geslaagde avond heb gehad.

avatar van 648

Supermooie film, echt het geld waard hoor.

avatar van Biatch

Biatch

Wat kan die jongen toch verdomt sexy dansen

avatar van nice

nice

dit vond ik echt de film van de zomer, ik vond hem een stuk beter dan save the last dance. en wat is hij hot die channing ja mooie muziek goede moves kortom 5*

avatar van lottetje

lottetje

clichefilms zijn gewoon leuk

avatar van TQRBO

TQRBO

weet iemand waar ik de muziek vd film kan vinden?

of wie de muziek heeft gemaakt?

avatar van x.MRJNA

x.MRJNA

Dit is echt een GEWELDIGE film !

iedereen moet hem zien!

je zou denken het is een meiden film, maar het valt reuze mee!

hij is gewoon zooooo het einde!

ik ben er 2x heen geweest

en dat is de moeite waard!

dus iedereen opgelet;

KIJKEN DIE STEP UP !

Oeh ja en dan ook nog eens die sexy jongen...

avatar van Biatch

Biatch

TQRBO schreef:

weet iemand waar ik de muziek vd film kan vinden?

of wie de muziek heeft gemaakt?

Het intro van de film (die super lekkere beat) is van Petey Pablo en heet 'Show Me The Money' ..

Het andere nummer met de violen heet 'Imma Shine' .. van Youngbloodz dacht ik ..

En dan heb je nog 'Step Up' van Samantha Jade en dat nummer dat Lucy zong in de film heet geloof ik 'Til The Dawn'.

En natuurlijk de bekende nummers 'Get Up' van Ciara en 'Give It Up To Me' van Sean Paul & Keisha Cole.

Ik gebruik deze nummers met break- en hiphopdancing vandaar dat ik de titels weet, de rest moet je maar na zoeken op Amazon.com ofzo..

avatar van rep_robert

Ik snap niet hoe je nog naar zoiets kan kijken, deze film is puur voor de vrouwtjes gemaakt die van "dansende jongens" houden, kan je net zo goed eventjes op youtube paar videos intikken.

Het verhaal is zo voorspelbaar als de uitkomst van 1+1

(en ik heb hem niet eens hoeven te kijken(gelukkig), kon zo al het hele verhaal vertellen en k had het ook nog goed:D)

avatar van M.ike

M.ike

rep_robert schreef:

Het verhaal is zo voorspelbaar als de uitkomst van 1+1

jaja gewoon in de bios gezien en vond hem niks , dus kraak de film maar af + een alibi verzinnen ... dat voorspel ik en heb ik het goed ??

avatar van gin_

gin_

Super leuke FILM!!!

avatar van CellieY

CellieY

Ik ga er vandaag heen, verwacht veel van de film. Ook veel goede reacties gehoord!! Dus kom maar op

avatar van Channa84

Channa84

Een tweede save the last dance! Maar wel leuk! Ik geef 'm een 3.

avatar van johanm3

johanm3

Super cliché.. maar wel leuk gebracht. Heb me dus ook redelijk goed vermaakt in de bios.

Nu spreekt mij dit genre nou eenmaal aan.

3* vanuit het oogpunt dat ik me goed vermaakt heb, er leuke muziek inzat, redelijk goede acteurs en er goed gedanst werd.

avatar van Louisa

Louisa

Echt een super goede film, heb erg genoten!

Mijn complimenten.

avatar van sjar02

sjar02

Geweldig

Ik kon haast niet blijven stilzitten!

Deze film ga ik zeker kopen

... 5 sterren!

avatar van kevinsmit2

kevinsmit2

ik vond hem super gaaf .ik kon niet blijven zitten

avatar van moviefreak#1

moviefreak#1

Wat iedereen zo goed vind aan dit wanproduct is me volledig ontgaan. Het acteerwerk is schokkend en het verhaal is aan alle kanten gestolen (er word nota bene promotie mee gemaakt dat het van de makers van Save the Last Dance is... nee echt ? ). Als hiphop dansen niet jouw kopje thee is kun je beter deze film overslaan. Want als dramafilm of romantische film faalt deze film opzichtig.