• 9.379.846 stemmen

An Inconvenient Truth (2006)

Documentaire | 100 minuten

Genre: Documentaire

Geregisseerd door: Davis Guggenheim

Met onder meer: Al Gore en Billy West

Releasedatum: 12 oktober 2006

Plot An Inconvenient Truth

"By far the most terrifying film you will ever see."

De mensheid leeft op een tijdbom. Als de grote meerderheid van de wetenschappers gelijk heeft, rest ons slechts tien jaar om te voorkomen dat de aarde in de ban komt van een golf aan extreme weersomstandigheden met overstromingen, droogte, epidemieën en dodelijke hittegolven. Een catastrofe die we zelf veroorzaken.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Zichzelf

(stemrol)

Nomak schreef:

Met ongelukken in het verkeer neem je een heel slecht voorbeeld.

Als je eens goed nadenkt, dan weet je gewoon dat het heel goed is wat meneer Gore met deze documentaire doet.

En nogmaals, wie zegt er dat hij liegt?? Wie zegt dat het niet de volledige waarheid is?

Ik zeg enkel dat een leugentje om bestwil geen kwaad zou kunnen om mensen bewust te maken van dit probleem. Want inderdaad, het doel heiligt de middelen.

Door dit paniekzaaierige gedoe zijn de afgelopen tijd palmolieplantages uit de grond gestampt, die netto niks opleveren mbt de co2-uitstoot. Wel worden daarvoor grote delen van regenwouden voor gekapt. Hoezo doel heiligt de middelen.

Waar de wereld nu net niet aan toe is, is die mediageile Gore.

kos schreef:

Mensen die alleen maar roepen dat iets niet klopt en geen enkel tegenargument geven. .

Nee natuurlijk is een theorie niet 100 procent zeker, simpele figuren. Dus dan kun je net zo goed politiek en beleid wat daar op rust helemaal afschaffen op elk gebied, je weet toch niet wat er kan gebeuren in de toekomst, wat een ongelooflijk domme bullshit weer hier.

Je beleid moet wel nut hebben. Windmolens en palmolie zijn waardeloze vormen van alternatieve energie, vooral het rendement van windmolens is lachwekkend, dat er op dit moment in de bouw van die dingen geinvesteerd wordt (en minder in de ontwikkeling) is schrijnend voor de paniekerige politiek waar we deel vanuit maken. En dan maakt het dus nog niet eens uit of je in de klimaatcrisis gelooft of niet.

Montorsi schreef:

Ben ik compleet met je eens hoor.

avatar van Resh

Resh

Ik begrijp niet waarom mensen het nog steeds niet willen inzien dat het slechter gaat met de aarde. Je ziet gewoon duidelijk dat het slecht gaat. Beter nu ingrijpen voordat het te laat is

Resh schreef:

Inderdaad, jij begrijpt het.

Ik trek mezelf dan ook terug uit deze discussie want sommige mensen willen niet begrijpen dat Al Gore enkel goede bedoelingen heeft.

Wat heeft hij eraan als hij zegt "de zeespiegel zal stijgen met 10 tot 20 cm"? Totaal niets, de mensen zullen gewoon denken laat maar stijgen. Want dat lijkt niet erg die paar centimeter, maar de gevolgen zullen wel groot zijn. Maar als meneer Gore het over 6 meter heeft, dan worden de mensen wel wakker. En dat is de bedoeling.

Met propaganda heeft dat niets te maken.

Trouwens, niemand weet precies hoeveel de zeespiegel zal stijgen.

avatar van clockwork

clockwork

tuuuurlijk.... Als de zeespiegel 10 centimeter stijgt en hij loopt rondte bazuinen dat heel nederland zal overstromen vind ik dat je geen nobelpijs verdient

Kai

Nomak, als je echt meent wat je zegt dat vind ik dat echt ongeloofelijk. Naar verwachting stijgt de zeespiegel 10 tot 20 cm (IPCC), Gore overdrijft dat ontzettend, maar dat is goed omdat mensen anders niet veranderen? Dat is propaganda en dat is altijd verwerpelijk, je bent een extremist die ten koste van alles mensen wil aanzetten om te veranderen. Je schuwt het bewust voorliegen van mensen niet om je doel te bereiken, immers is bij jou alles geoorloofd.

Resh schreef:

Valt wel mee, waar aan dan zoal?

avatar van Knisper

Knisper

Resh schreef:

De kwestie is dan ook of de mensheid hiervoor verantwoordelijk is of niet.

Dit type mens is ongeveer het meest verderfelijke soort op aarde

Natuurlijk meen ik wat ik zeg!

Onnozelaar, mensen zoals jou die niet willen inzien dat het slecht gaat met het milieu, jullie zijn de meest verderfelijke soort op Aarde. Daar kots ik op!

En het gaat niet zomaar over een doel bereiken. Het gaat om het goede, het beschermen van de natuur. Walvissen, ijsberen, haaien, ....... al die prachtige diersoorten worden met uitsterven bedreigd mede door dat soort "mensen" als jou. Als iedereen dezelfde egocentrische bekrompen instelling als jou had, zou er nooit iets kunnen veranderen. Hopelijk is het nog niet te laat om de natuur te redden.

Gelukkig zijn er mensen als Al Gore. En ja, alles is goed om mensen proberen bewust te maken van het probleem. Het is het goede wat hij probeert na te streven. Hij doet niemand kwaad met wat hij doet.

O.S.

wat zal mij het aan mn bal jeuken dat Gore overdrijft om iets te realiseren dat goed is voor iedereen.

Dit type mens is ongeveer het meest verderfelijke soort op aarde

Valt wel mee, waar aan dan zoal?

Tsunami, hurricanes(new orleans), dit gaat nog veel vaker voorkomen. Maar dat valt idd wel mee. Toch?

Nomak schreef:

Natuurlijk meen ik wat ik zeg!

Ten eerste ontken ik nergens dat het slecht gaat met de aarde, ik vraag me af hoe je er bij komt?

Ik denk dat ik meer liefhebber ben dan menig ander gebruiker hier op de site. Waarom ben ik egocentrisch? Omdat ik kanttekeningen maak bij een documantaire?

O.S. schreef:

Helemaal vergeten ja, die waren er tot 10 jaar terug nooit ...

Kai schreef:

Helemaal vergeten ja, die waren er tot 10 jaar terug nooit ...

Extremer, vaker.

Vind ik wel

Liegen mag voor de goede zaak

Al Gore liegt niet! Hij geeft een scenario.

En om op je vraag te antwoorden, JA, voor de goede zaak mag dat inderdaad.

-In de 20ste eeuw blijkt uit metingen over de hele wereld dat de zeespiegel 10 tot 20 centimeter is gestegen.

-In de 21ste eeuw gaat dit waarschijnlijk meer zijn. Men verwacht een stijging van 35 tot 85 centimeter.

In de Belgische krant Het Belang van Limburg had men het vorige week nog over mogelijk 90 centimeter.

-Op termijn van enkele eeuwen kan dit oplopen tot enkele meters wereldwijd.

Die maximum 20 centimeter van jou zijn dus verre van een zekerheid. Niemand, maar dan ook niemand kan met zekerheid de zeespiegelstijging voorspellen. Er zijn zoveel metingen, en elke keer vertellen ze iets anders. Maar men moet rekening houden met elk mogelijk scenario.

En het gaat me niet enkel om de zeespiegelstijging. Als ik het heb over het bewust maken van mensen om de natuur te beschermen, dan heb ik het ook over diverse diersoorten die met uitsterven bedreigd worden. Mede door de mens.

O.S.

en door het steeds verwarmen zijn er minder prettige beesten die de winters gaan overleven(denk aan teken,muggen), nieuwe ziektes die komen. Misschien niet iets waar ej meteen van wakker ligt maar allemaal nadelen van het broeikaseffect, zo zijn er nog veel meer.

Kai

Er zijn genoeg punten op dit moment waar zelfs de hoogste organen binnen de klimaatwetenschap erkennen dat Al Gore onjuistheden verkondigt.

O.S. schreef:

Het worden op dit moment helemaal niet warmer, over de gehele wereld genomen, koeler zelfs!

O.S.

bron? Als mensen op deze manier blijven voortleven wordt de aarde warmer.

@ O.S.

Het is natuurlijk te vroeg hier conclusies aan te verbinden, maar het is goed deze ontwikkelingen in de gaten te houden !

Nomak

Jongen, je mag met statistiekjes en sites en bronnen komen zoveel je wil.

Ik kan hier honderden van dat soort bronnen geven, dat is allemaal leuk, maar dat bewijst niets. Er is een overvloed aan informatie en dat verschilt van bron tot bron.

En natuurlijk word het hier kouder als de warme golfstroom tot stilstand komt. En Natuurlijk mogen we nergens conclusies aan verbinden. Het enige wat we moeten doen is met alle scenarios rekening houden. Men moet zich ervan bewust worden dat er een probleem is.

Het is gewoon een feit dat de Noordpool verdwijnt, en dat heeft catastrofale gevolgen voor de rest van de wereld.

Kai

Je staart je blind op je gelijk...

I rest my case

O.S. schreef:

Er is geen enkele aanleiding om aan te nemen dat er meer orkanen zullen komen. Als dat zo zou zijn zou er de afgelopen 200 jaar een stijgende trend moeten zijn waargenomen in het aantal orkanen (en de kracht ervan). Dat is simpelweg niet het geval.

Over die Tsunami's zullen we het maar helemaal niet hebben

Lachwekkend dit..

avatar van GinolaEHV

GinolaEHV

Nomak schreef:

Kijk, en dat is dus weer juist geen feit. Dat is slechts gebaseerd op een redenering van een of andere wetenschapper, die weer wordt tegengesproken door heel veel andere wetenschappers.

GinolaEHV schreef:

Ik wou dat ik je gelijk kon geven, maar helaas. Er zijn ontelbare grafieken, statistieken en foto's die als onweerlegbaar bewijsmateriaal kunnen aangehaald worden.

Ik laat je natuurlijk vrij om te geloven wat je wil. Het enige wat ik je wil aanraden is om je opnieuw te informeren.

Ik heb trouwens ook gehoord dat er in jullie land een politieke partij is (PVV) die het smelten van de Noordpool ontkent. Maarja, die partij neem ik natuurlijk ook niet serieus.

avatar van starbright boy

Enkele berichten verwijderd. Niet in al te kinderachtig gedoe vervallen graag.

avatar van GinolaEHV

GinolaEHV

Nomak schreef:

En nogmaals: er zijn ook ontelbare grafieken en statistieken (van andere wetenschappers) die het weer tegenspreken. En zo blijf je bezig. Niks is zeker.

Nomak schreef:

Lijkt me nou niet zo'n belangrijk punt binnen het program van een politieke partij...

avatar van ags50

ags50

Nomak schreef:

Een veel gemaakte fout: wanneer de hele Noordpool zou smelten (en dan alleen de Noordpool, niet andere ijsmassa's) zou de waterspiegel over de gehele wereld waarschijnlijk zelfs enkele millimeters dalen!

Verklaring: de Noordpool is niets meer dan een grote drijvende ijsklomp. IJs is lichter dan water omdat water van 4 graden Celsius de hoogste dichtheid heeft; daaronder en daarboven zet het uit. Smelt je ijs dan houdt je qua volume dus minder water over, totdat de temperatuur daarvan weer boven de 4 graden Celsius uitkomt.

Pas wanneer het ijs dat op land ligt gaat smelten kan een probleem optreden, maar dat is in de loop van de geschiedenis van de aarde (vanaf Gondwana, zullen we maar zeggen) wel vaker op en neer gebeurd.