• 9.376.030 stemmen

An Inconvenient Truth (2006)

Documentaire | 100 minuten

Genre: Documentaire

Geregisseerd door: Davis Guggenheim

Met onder meer: Al Gore en Billy West

Releasedatum: 12 oktober 2006

Plot An Inconvenient Truth

"By far the most terrifying film you will ever see."

De mensheid leeft op een tijdbom. Als de grote meerderheid van de wetenschappers gelijk heeft, rest ons slechts tien jaar om te voorkomen dat de aarde in de ban komt van een golf aan extreme weersomstandigheden met overstromingen, droogte, epidemieën en dodelijke hittegolven. Een catastrofe die we zelf veroorzaken.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Zichzelf

(stemrol)

avatar van dinoman

dinoman

Lijkt me erg interesant maar dan moet het wel goed verteld worden.

Maar geen bios waardig

avatar van Knisper

Knisper

Haha, dit zou een ware marteling zijn als je hem alleen een lezing ziet houden. Dat zal hopelijk niet het geval zijn.

avatar van Koediekitty

Koediekitty

op zich wel sterke poster...

avatar van dje-em

dje-em

zeer goede documentaire, hij is zeer verbeterd de afgelopen jaren en de boodschap is duidelijk.

avatar van Witch-king

Witch-king

Het milieu spreekt mij zeer aan, ik ben wel van plan om deze te gaan zien. Alleen hoop ik wel dat het goed verteld wordt, en zoals Knisper al zei dat je hem geen lezing ziet houden.

avatar van Rianneke_Dan

Rianneke_Dan

Net de trailer gezien, en is zeker een film die ik wil zien!

avatar van Linn

Linn

Dit lijkt me nu echt hartstikke saai en slaapverwekkend

avatar van Esteban

Esteban

Interessant en uiteindelijk vrij verontrustend. In principe hoeft een documentaire met een doel als dit ook niet meer te zijn. Alleen jammer dat Al Gore een uur lang met cijfertjes en grafieken staat te zwaaien en net iets te veel de link met zijn eigen leven probeert te leggen (slimme zet op politiek vlak trouwens) in plaats van ons effectief te overtuigen met beelden van de feiten. Mee te pikken op Canvas, ooit.

Het in de film verwerkte filmpje in ware Simpson-stijl van de mensen achter Futurama, is dan weer een aparte vermelding waard. Hilarisch!

avatar van Lee-john

Lee-john

je kijkt eigenlijk naar de presentiatie van Al Gore. Maar hij komt wel met harde feiten, die best schokkend zijn. Daarom is de film best 'boeiend'. Gore heeft veel werk eraan gedaan en lijkt echt op een man met een missie. En het is natuurlijk goed voor presidentsschap in 2008 (als hij zich weer kandidaat stelt).

T'is meer een documentaire, echt een film kan je het niet noemen.

avatar van Niqk

Niqk

het is een interessante documentaire.. alleen word je keer op keer met je neus op dezelfde feiten gedrukt.. en dat gaat na een uur toch echt wel vervelen.

vond vooral de teksten aan het einde van de film vrij storend.. zo van.. NUTTELOOS vooral...

toch 3*

avatar van Ronnievb

Ronnievb

Ladies and gentlemen, I am Al Gore, I used to be the next president of the united states. Mooie binnenkomer!

Tuurlijk, drogredenen alom, Amerikaans moralisitsch gebrabbel over gezinnen en je zonen is de docu ook niet vreemd en veel nieuws is er ook niet. Maar toch raakt deze docu me wel op de een of andere manier, Al Gore heeft een goede, duidelijke manier van spreken en is zeer overtuigend in de punten die hij maakt, verder doet hij goed geen directe verwijzing naar de regering Bush te maken, zoals anderen dat wel direct zouden doen (iedereen legt em natuurlijk, je moet zelf de stipjes maar verbinden).

Al met al, een niet zo sterke docu met heel veel leuke feitjes en grafiekjes maar bovenal met veel oude info.

De feitjes die ik echter nog niet wist vond ik sterk en overtuigend, daarom 3,5 *

(maar die 3,5 ster is vooral omdat ik wil dat mensen de docu zien en omdat ik het doel achter het uitbrengen nobel is)

avatar van Ronnievb

Ronnievb

Witch-king schreef:

Ik denk dat, met alle feiten die de filmmaker wil laten zien, er geen andere optie was dan op deze manier. Voor mij i.i.g. belemmering of punt van kritiek.

avatar van daintje

daintje

Geloof dat deze waarschijnlijk vanavond in de sneak komt hier. Overigens werd Al Gore en zijn documentaire vorig jaar juni al onderuit gehaald in South Park, GEWELDIGE aflevering.

avatar van The Contender

The Contender

Heb deze film 2 weken geleden in de sneak gezien. Pathe de Kuip.

Opzich best een interessante documentaire, alleen was niet iets waar ik op zat te wachten in een bioscoop. meer iets voor thuis, of op school ofzo.

avatar van L. luchtloper

L. luchtloper

Als je van deze film een 'het is maar een film' gevoel krijgt, dan weet ik het ook niet meer.

Ik hoop dat het werkelijk een realistische, wetenschappelijk onderbouwde film is en dat hij goed doordringt bij het volk en de politieke leiders over de hele wereld.

avatar van Witch-king

Witch-king

Het lijkt me een mooie film, maar niet voor in de bioscoop.

Ik ga hem wel een keer op dvd huren of op tv kijken.

avatar van Ethan Hunt

Ethan Hunt

Witch-king schreef:

Het lijkt me een mooie film, maar niet voor in de bioscoop.

Ik ga hem wel een keer op dvd huren of op tv kijken.

Is ook wel aan te raden. Ik heb de film in de sneak gezien, en eigenlijk zat ik er op dat moment niet echt op te wachten. Toch heb ik 'm zeker wel uitgekeken, maar het voelt niet echt aan als een film.

Maar de film is zeker wel de moeite waard om is rustig te bekijken, want de milieuproblemen worden wel keihard ter discussie gesteld. Al Gore speelt niet op de persoon maar vertelt eigenlijk gewoon de waarheid van het huidige milieu en klimaat, niets meer of minder.

avatar van moviefreak#1

moviefreak#1

Vooral een goed onderbouwd betoog wat Al Gore hier laat zien. Het blijft toch jammer dat hij geen president is geworden (maar wees gerust daar zal ik het op deze site verder niet over hebben). Het heeft me voor geen moment verveeld en het is gewoon een prima documentaire. Ik ga mijn geld in elk geval alvast inzetten op deze docu voor de Oscars. 4*

avatar van Galliepoap

Galliepoap

Aan de reactie van de meesten is duidelijk te merken dat niemand er wakker van ligt dat we met z'n allen naar de klotuh gaan!!

avatar van stinissen

Galliepoap schreef:

En 90 % door die fuck Amerikanen.

avatar van Brooklyn

Brooklyn

als hier gestaan had: "en 90% van die fuck Marokkanen" had hier een waarschuwing gestaan...

avatar van Mug

Mug

Veel inhoudsloos fok-geblaat nu... Heeft er iemand iets te vertellen over de documentaire?

avatar van stinissen

Al Gore geeft ook toe en laat ons zien dat inderdaad Amerika meer dan 90% schuldig is aan de opwarming van onze planeet.

avatar van moviefreak#1

moviefreak#1

Dat is volgens mij niet wat hij heeft gezegd in deze documentaire. Er staat mij een grafiekje bij waarin hij laat zien dat de V.S. "slechts" 2,5 keer zoveel vervuild dan Europa.

Maar dat kan ook per inwoner zijn, dan zou je misschien gelijk kunnen hebben.

avatar van thomzi50

thomzi50

• 1991 berichten

Hij laat verscheidene grafiekjes zien, en bij allen komt naar voren dat Amerika de grootste boosdoener is van al deze problemen, hoe je het ook wendt of keert.

Lijkt me ook wel algemeen bekend.

avatar van gotti

stinissen schreef:

Al Gore heeft de presidentsverkiezingen dan ook verloren. Hij moet toch wat...

avatar van sydney

sydney

Het geheel zal voor sommigen erg saai zijn met al die grafieken en statistieken. Maar ik ben zelf een echte grafiek-nerd... en het kon allemaal niet op, zo leek het wel. Als je dan ook nog eens een keer achter de conclusie staat, dan is het eindresultaat sowieso voldoende. Toch... het blijft amerikaans, met al dat familiegeleuter er tussendoor. [verkiezingstijd]Maarja aan de andere kant, het CDA kan er ook wat van...[/verkiezingstijd] Maar goed... Het gaat om de boodschap en die is naar mijn mening helder overgekomen. 3,5*

avatar van Daan23

Daan23

Stof tot nadenken.....

avatar van thomzi50

thomzi50

• 1991 berichten

Na een tijdje gaat het wat ver; Ik weet niet of Al Gore ooit nog van plan is mee te doen aan presidentsverkiezingen of iets dergelijks, maar na een tijdje zegt hij echt van "zorg ervoor dat iedereen deze film ziet" en "stem op de goede president". Dat had van mij nou niet gehoeven, zo op 't einde.