Genre: Oorlog / Drama
Bekijk via Videoland
Bekijk via SkyShowtime
Plot Saving Private Ryan
"The mission is a man."
Tijdens de invasie van de Geallieerden in Normandië sterven twee broers. Een derde broer sterft gelijktijdig in Nieuw Guinea, bij het vechten tegen de Japanners. Als bekend wordt dat een vierde broer vermist is geraakt op het Franse platteland, wordt een missie gestart om hem veilig thuis te krijgen.
- IMDb (8,6 / 1622088)
- Trailer (YouTube)
- Saving Private Ryan (BoekMeter)
- Saving Private Ryan (MusicMeter)
- Kijk op Netflix
T-Medic Irwin Wade
Captain Fred Hamill
Corporal Timothy Upham
ewalk
Welke online games over de wo2?
WWII online aka Battleground Europe.
ikk
Normaal is dit totaal NIET mijn genre.
Op aanraden van m'n broer (een echte fan van dit soort films) heb ik hem gekeken.
En ik moet bekennen, eigenlijk vond ik hem heel erg, maar dan ook heel erg goed. Niet dat hij mijn favoriete film is, verre van, geef mij dan maar weer mijn drama's of romantische films.
Toch wist hij mij zeker en vast te boeien.
Een 4* voor dit puike werk van Spielberg.
Replicant
Dit blijft een kaskraker.
Hij blijft mooi, om zo nu en dan weer eens uit de kast te trekken en weer in je videorecorder te stoppen.
Echt bijzar voor op zijn tijd.
Als deze film vandaag de dag uitgebracht zou worden, zou hij nog steeds voor zijn op alle oorlogs films nu.
Deze film heeft ook meegedragen aan een hoop goede acteurs waar we vandaag de dag van kunnen genieten.....
Mr_White
- 2067 berichten
Goed gemaakte film maar ik kan maar met moeite door het zoetsappige verhaaltje heen kijken.
Comanchero
Dienstplicht was er bij aanvang van de oorlog nog niet, die werd volgens mij later ingevoerd.
De oorlog is voor de Verenigde Staten ook pas begonnen mert Pearl Harbor. De eersten van alle soldaten hebben zich vrij snel vrijwillig gemeld, maar de dienstplicht heeft toen iet lang meer op zich laten wachten.
Comanchero
Dat gezeik altijd over patriotisme. Wanneer ik filmmaker was had ik Jan Soldaat met een Nederlandse vlag op de achtergrond nog veel pontificaler in beeld gebracht.
Mooi gezegd.
Comanchero
Mag je me toch echt even uitleggen waar jij het zoetsappige vandaan haalt. Vergeet niet dat dit echt gebeurd is en ik denk niet dat de moeder(s) die dit overkwam het nu werkelijk zo zoetsappig vonden.
darkjaap
zeer moeie film. erg goed geacteert en de special effects zijn ook erg mooi
lykathea
Het verhaal is fictief, en maar heel losjes gebaseerd op een verhaal dat gaat over 4 broers (Niland Brothers)
Ik hoor men vaak als tegenargument gebruiken dat de film weldegelijk realistisch is, en dat kan ik eigenlijk niet zo goed begrijpen. De Sole Survivor Policy bestaat dan wel, maar denk je nou echt dat ze zoveel man gaan opofferen om één zo'n broer te redden, kom nou.
Een fictief oorlogsverhaal(tje), daar is overigens helemaal niks mis. Apocalypse Now is volledig symbolish, en aan de waarheid van het russisch roulette-martelen in The Deer Hunter wordt ook getwijfeld, maar het is wel effectief.
Saving Private Ryan's verhaal daarentegen is mij wat te sentimenteel allemaal.
De rest van wat we zien (en dat is een hele hoop) is wel zo realistisch mogelijk gemaakt (or so they say), en dat komt op momenten echt hard aan.
Comanchero
Or so they say? Gatver, wat een cynisme. Ik ken verschillende veteranen die hebben geadviseerd tijdens deze film. Voor mij geldt hun oordeel als het enige goede. Zij beoordelen deze film als uiterst realistisch en geloofwaardig.
lykathea
Het gros van wat we zien zal heus wel realistisch zijn, maar dat neemt niet weg dat Spielberg een meester is in overdrijven. Wat op filmisch vlakpunt het geheel alleen maar sterker maakt overigens.
Madecineman (moderator films)
Zo ver gezocht is dat anders niet hoor. Lees dit artikel maar eens over een drietal vermiste amerikaanse soldaten in Irak eerder dit jaar.
lykathea
Het wordt al een stuk logischer als je met z'n alle gaat zoeken, en dat is wat ze doen..
Zoals Stalin ooit zei ; Eén dode is een tragedie. Een miljoen doden is een statistiek
Het blijft daardoor wel allemaal een beetje paradoxaal, de amerikanen zoeken de gewonden met man en macht (tragedie) maar tellen de doden niet (statistiek)
Stephan
Met zo'n (publiciteits) stunt winnen ze weer duizenden nieuwe soldaten die met het 'no one left behind' gevoel in dienst gaan.
Comanchero
Denk dat die soldaten dat gevoel heel hard nodig hebben als ze daar zijn en dat dat niet door één of andere publiciteitsstunt komt.
Frankeermachine
Het aantal doden was al ingecalculeerd. Daarom stuurden ze in de eerste golf de 'onervaren' soldaten mee.
De film is gewoon super.
De film is gewoon super.
Het eerste stuk ben ik met je eens, over het tweede twijfel ik, gewoon omdat ik er aan twijfel of er uberhaupt wel echt ervaren soldaten in die bootjes zaten...
Stephan
Gelukkig waren ze niet ziek. De laatste keer dat ze mannen in bootjes naar Europa stuurden vielen er 20 - 100 miljoen doden...
=michael=
Gevechtsevaringen hebben ze ook opgedaan. Er vielen niet voor niks elke dag een aantal doden door kogels tijdens oefeningen en trainingen in england.
maar de echte ervaring hadden ze niet.
de duitsers die aan de kust stonden waren ook niet echt ervaren waren meestal oudjes of hitler jugend.
Stephan
Flauwe kul. De duitsers waren extreem ervaren met al 4 jaar oorlogvoering achter zich. Hitler jugend en oudjes werden pas op het allerlaatst ingezet ter verdediging van duitse steden. De zgn. Volkssturm werd pas in september van 44 in het leven geroepen.
edit:
Your task will not be an easy one. Your enemy is well trained, well equipped and BATTLE-HARDENED.
fieko
mijn nummer 1 film heb er niet veel over te zeggen dan alleen dat het alles heeft wat een film naar mijn zin moet hebben actie goed verhaal goede cast en een mooi einde
fieko
voor de gene die hier nog meer over willen weten of wijs willen doen
opperkonijn
echt goede film heb met kwijl lopen kijken maar ja zeker een aanraader
voor de gene die hier nog meer over willen weten of wijs willen doen
Of gewoon de doku "D-day the total story " kijken.
is uitgebracht op dvd met nl ondertiteling!
Stephan
Sterker nog.. Als je dan je info van Wiki wilt halen, neem dan in ieder geval de Engelse versie. Of de Duitse versie in dit geval.
edit:
Hoe komt het dan dat er op de Duitse kerkhoven in Normandië zo ongelooflijk veel jongens liggen van krap 15 jaar oud?
Ben een cirkel van graven tegengekomen, een vader met vier zoons. Vader was eind veertig. De jongste twee zonen zestien en vijftien jaar oud.
Daar kreeg ik de kriebels van. Duisters of niet, je zult maar de vrouw en moeder zijn...
edit:
Lees toch maar eens na of kijk maar eens wat doku's! Er stonden zeer vaak oudjes of hitlerjugend bij de kustverdedigingen.
=michael=
Dat komt omdat de meest ervaren soldaten in stalingrad gevangen zijn genomen en de rest werd ingezet tegen de russen voor een groot gedeelte. Ook waren er ervaren battalions die in europa worden overgeplaats om te rusten.
ewalk
Ja, maar de hitlerjugend waren fanatieke jongetjes waar je niet zomaar langs kwam. vraag de Canadezen en Britten maar over de strijd in Caen.

WOII-film 'Saving Private Ryan' van Steven Spielberg morgen te zien op televisie

'Saving Private Ryan' van Steven Spielberg vanavond te zien op televisie

'Saving Private Ryan' verdwijnt uit het streamingaanbod: 'Cinematografisch zit alles perfect'

'Civil War' is razend populair: Welke andere oorlogsfilms mag je ook niet missen?

The Shawshank Redemption

Pulp Fiction
Misdaad, 1994

Il Buono, il Brutto, il Cattivo
Western, 1966
war crimesself sacrificeoorlogsveteraantweede wereldoorlogwar shipvliegtuigbraverynormandy, franceparachutetroopswaffen ssomaha beach legerepischcowardiced-daygebaseerd op een waargebeurd verhaalrescue missionamerican flagwar memorialdeserted town soldaatdoodlegermilitary operation jaren 40brutal violence