• 9.378.415 stemmen

Saving Private Ryan (1998)

Oorlog / Drama | 169 minuten

Genre: Oorlog / Drama

Geregisseerd door: Steven Spielberg

Met onder meer: Tom Hanks, Tom Sizemore en Edward Burns

IMDb beoordeling: 8,6 (1.621.556)

Gesproken taal: Tsjechisch, Duits, Engels en Frans

Releasedatum: 17 september 1998

Plot Saving Private Ryan

"The mission is a man."

Tijdens de invasie van de Geallieerden in Normandië sterven twee broers. Een derde broer sterft gelijktijdig in Nieuw Guinea, bij het vechten tegen de Japanners. Als bekend wordt dat een vierde broer vermist is geraakt op het Franse platteland, wordt een missie gestart om hem veilig thuis te krijgen.

Captain John H. Miller

Corporal Timothy Upham

avatar van Comanchero

Comanchero

arshad schreef:

ik vond dit de slechtste film die ik ooit heb gezien! het was langdurig en een klotefilm veel mensen vonden het goed maar ik niet. ik wou dat ik een lagere cijfer kon geven dan 0.5

Je zou natuurlijk ook kunnen proberen om met argumenten te komen.

avatar van leon1970

leon1970

Steengoede oorlogsfilm.

Met een geweldige cast.

Waardering: ****

avatar van Minority_Check

Minority_Check

ik ga die vandaag voor het eerst kijken (ja ik weet et schandelig)

ik hoop echt dat het beter is dan schindler's list

avatar van Eellie

Eellie

Ik denk eerlijk gezegd dat hij niet echt te vergelijken is met schindler's list. Het bekijkt een heel andere kant van de oorlog.

Maar je gaat echt genieten van deze film. Het is echt een hele goeie.

avatar van XXX_sgaaty_XXX

XXX_sgaaty_XXX schreef:

Ik geef hem een 0.5 omdat hij zo saai is en het over oorlog gaat

avatar van Schuco

Schuco

Ik word soms een beetje misselijk van de reacties (meestal bij topfilms) van mensen als: 'Omdat hij zo saai is en het over oorlog gaat' en 'het was langdurig en een klotefilm veel mensen vonden het goed maar ik niet. ik wou dat ik een lagere cijfer kon geven dan 0.5'.

Maar ja goed, ik ga hem vandaag voor de 2e keer kijken, heb nog niet mijn stem gegeven ervoor, want ik weet niet meer hoe goed hij was, dus dat ga ik vanavond bekijken.

avatar van Mark DJ

Mark DJ

=michael= schreef:

slaat nergens op!!!

ieder zijn mening... al is het hier wel een slap argument: omdat het over oorlog gaat... tja kijk de film dan gewoon niet als je niet van oorlogsfilms houdt...

en als je de film niet eens gezien hebt dan is je stem al helemaal een waardeloos ding...

ik heb trouwens 4.5 gegeven...

avatar van Sven Vermant

Sven Vermant

=michael= schreef:

slaat nergens op!!!

Iemand die Scary Movie 1 t/m 4 in zijn top 10 heeft staan kun je niet serieus nemen.

avatar van Rushie

Rushie

Dat is ook weer onzin, dat heet gewoon smaak, of type humor. Ikzelf walg van de Scary Movies maar ik weet ook dat veel mensen kotsen van de films in mijn top 3 (SW, LotR, PotC) gewoon fans van andere filmtypes

het enige probleem is zijn gebrek aan goede argumenten

avatar van masteryoda14

masteryoda14

kga hem vanavond kijke, ben benieuwd!

avatar van =michael=

=michael=

Rushie schreef:

het enige probleem is zijn gebrek aan goede argumenten

vandaar slaat nergens op als je zegt dat je het verhaal niet goed vind of iets dergelijks

avatar van arne66

arne66

Nou ik ga deze vanavond maar is een keer kijken. Ik heb er zoveel over gehoord, maar heb hem nooit gezien... Ben benieuwd.

avatar van resona

resona

steengoeie oorlogsfilm, ben hem nu ff op tv aan het kijken...voor de 3e keer alweer ofsow, hij blijft super !

avatar van Minority_Check

Minority_Check

ik ben nu nog steeds aan et kijken

ik vindt hem niet ECHT geweldig meer matig

de acteurs enzo zijn wel vet er zitten veel beroemde,goeie acteurs in

de verhaal moet ik echt zeggen dat het best dom is

zoals ze in de film al zeiden waarom 8 levens in het spel zetten om 1 iemand te redden zodat de moeder niet verdrietig wordt. duizenden anderen gaan dood en ze doen er niks aan. als de moeder echt van haar kinderen hield dan liet ze ze niet allemaal gaan in amerika kon je kiezen of je de oorlog in wilt of niet.

als die man (rayn) de neef van een president ofzo zijn (iemand belangrijk dus) dan zou het pas een goede film zijn. maar ik vindt de verhaal iets te ver gezocht.

ik geef hem toch een 3.5 (7 dus) voor de goeie acteurs en de ongelofelijke oorlog scenes

Eellie schreef:

Maar je gaat echt genieten van deze film. Het is echt een hele goeie.

schindler's list en SPR zijn gemaakt door steven spielberg, en ik vond dat de camera werk en de engelse taal in schindler's list niet goed waren dus dacht ik dat hij ook de zelfde fout hier maakte. maar ik had ongelijk de camera werk enzo waren best wel goed in SPR

avatar van limburg

limburg

Hoe zo te ver gezocht? Het verhaal over Ryan die zijn 3 broers heeft verloren is gebasseerd op een waargebeurd feit.

Uiteraard is de zoektocht zoals gespeeld in de film niet gebeurd, maar de omgeving en gebeurtenissen waarin weer wel.

Ik blijf het een goeie film vinden hoewel ik het laatste gedeelte van de film het minste vind. Dus het stuk in het dorp waar ze de brug verdedigen. Krijg daar een beetje het Rambo gevoel bij, helemaal alleen een hele divisie tegen houden.

avatar van Madecineman

Madecineman (moderator films)

limburg schreef:

Is wel een spectaculair stuk hoor! Overigens houden ze niet alleen een hele divisie tegen ze zijn zelfs duidelijk aan de verliezende hand totdat die "Tankbusters" komen... vandaar het citaat "Angels on our shoulders".

avatar van Materny

Materny

limburg schreef:

Maar uiteindelijk sterven de meeste

Iets wat Rambo niet kan:)

avatar van superbassie

superbassie

Hmm, had al eens een stukje gezien, maar gister dan eindelijk helemaal en ik moet zeggen dat ik er meer van verwacht had (na het zien van 4,03* en zo'n 3000 stemmen), maar hij viel wat tegen. Begin is mooi in beeld gebracht maar daarna wordt het verhaal langdradig en gebeurt er weinig. De film duurt dus gewoon te lang.

Pluspunten vond ik de special effects en camerawerk.

avatar van omnie

omnie

wat een fantastische film en o zo knap gefilmd.wat een regisseur

geweldig.

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Is op waarheid gebaseerd, was niet zozeer om die jongen en/of zijn moeder, maar vooral ook voor propaganda en moraal enz.

Verder is dit echt een fantastische film. Echt geniaal gefilmd.

avatar van jeronimus72

jeronimus72

De "Tiger" tank staat in een engels museum ten toon , dope film..

avatar van veron35

veron35

Flipman schreef:

Ik blijf de alternative versie van www.mastermovies.nl[/url], "Saving Private Henk," ook geweldig vinden !

Ik ook! Nog beter dan de serieuze versie die ook al geweldig is.

avatar van Comanchero

Comanchero

Minority_Check schreef:

in amerika kon je kiezen of je de oorlog in wilt of niet.

Waar haal je die onzin vandaan? Nu de VS een beroepsleger heeft is het leger ingaan wel een keuze, maar tijdens de Tweede Wereldoorlog, zowel als tijdens Vietnam was er gewoon dienstplicht. Niks kiezen, tenzij je ouders rijk of belangrijk waren en je op één of andere manier konden uitkopen.

avatar van akira124

akira124

Om stil van te worden 5 *****

avatar van Koediekitty

Koediekitty

ik heb alleen het laatste uur gezien maar dat vond ik al goed. Geef geen sterren, wil hem eerst helemaal zien.

avatar van Antina

Antina

Ik vind het een goede oorlogsfilm, het einde maakte het voor mij helemaal af. Ontroerend. 4*

avatar van Coop

Coop

Wat een reacties hier.

Dit is een waar meesterwerk ! 5*

avatar van LRobert

LRobert

Dit is na We Were Soldiers de beste oorlogsfilm die ik ooit heb gezien.

Dan tel ik de Band Of Brothers serie nog niet mee want dat is ook pure meesterwerk.

Mijn Cijfer een 5.0

avatar van consilleri

consilleri

de emotie van die oude man vind ik fantastisch neergezet. Super film!