Genre: Drama / Misdaad
Met onder meer: Matt Damon, Edward Norton en John Malkovich
Gesproken taal: Russisch, Engels en Hebreeuws
Releasedatum: 14 januari 1999
Plot Rounders
"Trust everyone... But always cut the cards."
De rechtenstudent Mike (Matt Damon) verliest al zijn geld tijdens een spelletje poker. Hij denkt z'n les wel geleerd te hebben, en hij belooft z'n vriendin nooit meer te zullen spelen. Als zijn beste vriend Worm (Edward Norton) uit de bak komt wordt hij echter weer teruggesleurd in het poker-circuit. Hij krijgt een gigantische schuld bij de Russische maffia-baas Teddy KGB (John Malkovich).
Mike McDermott
Grama
Maurice
Irving
Movsin
Is beslist voor kenners van het pokerspel, en mogelijks de sfeer daarrond, genietbaarder dan voor anderen. Toch valt deze film best mee, voornamelijk door het uitstekend spel van Damon en Norton (vooral) en enkele heel goed geslaagde sfeerscheppende scènes.
Thorak
Deze film is toch al van ruim vóór de poker-hype, en toen al was dit een erg goede film. Toen ik deze film voor het eerst zag wist ik relatief weinig van pokeren af maar vond het toen al een erg goede film. Je hoeft voor deze film echt niet veel verstand te hebben van pokeren, maar mischien zijn sommige dingen dan iets leuker als je een en ander aan 'vaktermen' herkent. De boodschap/clou van de film is er niet minder duidelijk om als je ze niet kent in ieder geval.
Xen0n
Lekkere film, ook voor degene die niet zo into poker is. Het word goed verduidelijkt in het begin, de manier van denken en wat het inhoud. Waarna het werkelijke verhaaltje verder gaat, heel vermakelijk.
En zoals hierboven genoemd, zeer goede acteerprestaties door Damon en Norton. Ze vormen hier een sterk acteerduo.
BB1991
deze film gekeken omdat ik zwaar pokerverslaafd ben. het verhaaltje rondom het pokeren is simpel maar werkt goed.
bij sommige scenes fronsde ik mijn wenkbrauwen toch wel even. dat je met een full house van een hogere full house verliest is logisch, maar dat je iemand op een draw zet nadat hij 2 keer een pot-sized bet callt.... dat is een beetje fishy.
Brammm84
Ik ben ook zwaar pokerverslaafd. Beste pokerfilm aller tijden! 4,5 * Toppertje!
Bartt88
Kan me de scène niet voor de geest halen, maar het kan best voorkomen, toch? Als de caller positie heeft, hij een grote stack heeft, denk dat z'n opponent ook een draw of niks heeft en de pot enigszins klein is, kan het best.
Tarkus
Goede cast in deze film, maar het is niet echt mijn ding.
Vind de film bij momenten saai.
Vermoedelijk moet je wel iets van het pokerspel begrijpen om deze film goed te kunnen volgen en is dat de oorzaak dat de film me niet bijzonder aanspreekt.
Poepgezicht
Ik had juist het gevoel dat ze alles goed uitlegden over het pokeren zelf. Maar als je het spel niet goed begrijpt zelfs met uitleg heeft dat waarschijnlijk veel impact op je kijkplezier want daarin zat voor mij ook een deel van de spanning.
Hakunamatafaka
Worm: You wanna see the seventh card, stop speaking fucking sputnik! I'm sure you guys were talking about pirogies and snow but let's cut that out.
xaid
Ik ben ook zwaar pokerverslaafd. Beste pokerfilm aller tijden! 4,5 * Toppertje!
k.grubs
Lekkere acteurs, ze doen ook wel hun best, maar het wil niet echt een goed verhaal worden. De romance doet er ook helemaal niet toe. Als je The music of chance van Paul Auster zou verfilmen heb je een betere pokerfilm denk ik zo.
Filmkriebel
Prettige film over gokverslaving, valsspelen, geluk en poker met kleurrijke personages. Malkovich met zijn Russisch accent was zalig ... Just like a yunk men coming in for a kficky
Norton en Damon vormen een gecontrasteerd duo. Bij de één is pokeren een kunst, de ander kan niet pokeren en speelt voortdurend vals. . 3,5*
Loki87
Vermakelijke onzin, en ik heb zelf menig uur gepokerd in het verleden (als je dat niet hebt lijkt het me echt een slechte film). 99% van het geld gaat tegenwoordig om in het internetpoker. Ik neem aan dat deel 2 internet poker erin betrekt.
TMP
Goede film. Prima acteerwerk van Damon, Norton en zeker Malkovich. Die had best nog wat meer in beeld mogen komen. Ik kan pokerfilms meestal wel waarderen, deze zat ook goed in elkaar. Verhaal was prima, ook de achtergronden van Mike waren goed uitgewerkt.
Fortune
Nee, dat zal spannend zijn. Zie je Matt Damon 1.5 uur achter zijn computer 20 tafels tegelijk op pokerstars spelen. Maar dan komt ie KGB tegen op de virtuele tafels en verliest zijn bankroll.
daxclusive
Ik hou van pokerfilms, er zit altijd wel een intressante structuur in zo'n film, en dat maken goede acteurs natuurlijk helemaal af. Matt Damon is niet een van mijn favoriete acteurs, maar ik kan hem wel waarderen, omdat vrijwel bijna al zijn films goed zijn.
martijn011
- 2034 berichten
Ik moet zeggen dat ik de laatste tijd al behoorlijk wat poker/kaartfilmpjes heb zitten kijken.
Casino Royale, 21 en Casino gingen deze 'Rounders' voor..
Heel veel kennis van het pokeren is niet vereist om deze film te begrijpen. Natuurlijk doe je er je voordeel mee wanneer je het spelletje begrijpt, maar het blijft ook voor de niet-pokeraars interessant. Ik kan me onder de eerste groep scharen en ik vond dit één van de meest realistische films.
Matt Damon en Edward Norton zijn een prima koppel. Ik begon me wel op een gegeven moment te verbazen over de enorme vriendschap tussen die twee. Kan me haast niet voorstellen dat je dat allemaal doet voor iemand die de boel zo verkloot.
Maar ach, wanneer je daar doorheen prikt hou je een zeer vermakelijk filmpje over.
John Malkovich steelt de show. Geniaal zoals hij z'n personage Teddy KGB neerzet. Ik vond dus ook het begin en het einde van de film het best. DatDamon aan het eind wint had iedereen kunnen voorspellen maar zoals het gedaan wordt is het niet ergerniswekkend.
De reactie van Teddy wanneer hij verloren heeft is het absolute hoogtepunt.
Ik was ook zeer content dat Mike's ex niet met hangende pootjes terugkwam en alles eind goed al goed was. Was daar bang voor maar gelukkig gebeurde het niet.
Ja, dit is een prima film.
Goeie 3,5 ster!
smoke4life
Toen poker nog tof was.
idd wat je zegt !! Ik was begonnen met pokeren door deze film ( toen die net uitkwam ) !
Helemaal geweldig vond ik het
, en nou... ken wel janken
poker
DragQueen
Pokeren is aan mij niet besteedt. Maar toch was de film erg te genieten. Damon en Norton acteren goed, en het verhaal is onderhoudend over de gehele speelduur. 3 Sterren.
Uitstekende film waarin een rechtenstudent en zijn beste vriend flink 'gokken' met pokeren. Ondanks dat poker filmisch gezien niet het meest spannende spelletje is, blijft de film zeker onderhoudend. Een bijzonder treffende sfeer met de louche, donkere achterkamertjes, de jazzy soundtrack en de fijne voice-over. Verder een uitmuntende cast met flink wat bekende namen waarbij de twee boeiendste rollen zijn weggelegd voor Edward Norton en John Malkovich.
Een erg leuke film over pokeren uit een tijd dat het spel of de sport nog niet zo populair was als nu.
Ik heb het altijd wel een leuk spel gevonden, en dan heeft een film met zo’n onderwerp vanaf het begin natuurlijk al een klein streepje voor. Maar naast het interessante onderwerp zijn gelukkig nog wel meer goede zaken te vinden. Het acteerwerk is buitengewoon goed. Edward Norton speelt hier overtuigend de rol van Worm, een geniepig mannetje, dat listig is en ook verzot op pokeren. Hij is ook iemand die anderen meeneemt in zijn val en zo’n iemand is Matt Damon, die ook prima acteert. Hij speelt de rol van Mike, iemand met een goede opleiding, die toch iedere keer weer getrokken wordt door het pokerspel. Een fijne rol, waarbij hij overtuigend zijn twijfels tentoonspreidt.
De bijrollen zijn ook prima ingevuld met John Turturro, John Malkovich, Martin Landau en Famke Jansen. Naast het acteerwerk is de soundtrack ook erg mooi en goed passend bij de diverse settings. Het script mag dan niet al teveel verrassingen hebben, maar het is wel goed geschreven en met behulp van de sterke cast boeit het van begin tot einde. Een prima drama dus, over een man, die de veilige kant verlaat en kiest voor een onzekere sprong in het diepe.
Noir
Misschien wel de ultieme pokerfilm, en los van het pokeren, een erg goede. Film heeft een neo-noir-achtige feel waarbij, om de vergelijking door te trekken, de hoofdpersoon ditmaal niet in problemen wordt gebracht door een femme fatale, maar door zijn zogenaamde vriend. Zoals altijd bij Dahl zien de beelden en uitlichting er weer goed verzorgd uit en zijn ook de dialogen van het niveau dat we van hem gewend zijn (ik denk hier met name aan The Last Seduction):
Edward: She’s really got him by the balls.
Famke: That’s not so bad is it?
Edward: It depends on the grip.
Het pokerspel wordt in het begin van de film met behulp van wat quotes van pokergrootheden zoals Doyle Brunson rudimentair en losjes uitgelegd, maar het volstaat. Ook als je geen pokerfanaat of geïnteresseerde bent is de film goed te volgen.
Op het gevaar af dat iedereen en zijn hond dit al gezegd heeft over deze film, John Malkovich zet een werkelijk geweldig personage neer! Het way-over-de-top russische accent is altijd weer een genot om naar te luisteren. 4*
dudebag
Edward Norton en Matt Damon, jackpot.
Geweldig duo in een mooie pokerfilm. Rounders verveelt nooit, verrast met spanning en concludeert met een prachtig einde. Over Malkovich is te discussiëren, maar ik heb gigantisch gelachen om zijn rol: erg knap gespeeld.
Toch alweer 14 jaar geleden toen deze film uitkwam. Ondertussen vele andere casinofilms gezien, maar deze blijft redelijk tijdloos. En dat is het grootste compliment wat je het kan geven.
Prachtige pokerfilm met goed opgebouwde spanning: vier dikke sterren.
mrs A
Norton en Damon. Moet toch wel iets goeds zijn!
Ga hem vanavond kijken, ben benieuwd!

'The Terminal' met Tom Hanks gaat vandaag het Netflix-aanbod verlaten

Nederlandse serie 'Rampvlucht' is een kijktip op NPO Start Plus