• 9.373.175 stemmen

Met onder meer: Matt Damon, Edward Norton en John Malkovich

Gesproken taal: Russisch, Engels en Hebreeuws

Releasedatum: 14 januari 1999

Plot Rounders

"Trust everyone... But always cut the cards."

De rechtenstudent Mike (Matt Damon) verliest al zijn geld tijdens een spelletje poker. Hij denkt z'n les wel geleerd te hebben, en hij belooft z'n vriendin nooit meer te zullen spelen. Als zijn beste vriend Worm (Edward Norton) uit de bak komt wordt hij echter weer teruggesleurd in het poker-circuit. Hij krijgt een gigantische schuld bij de Russische maffia-baas Teddy KGB (John Malkovich).

MarkFish

Vooral John Malkovich trekt deze film boven het gemiddelde uit. Geniaal accent en opvliegend karakter; heerlijke uitspraken.

avatar van Lenting

Lenting

starbright boy schreef:

Dit maakt de film ergerlijk voorspelbaar.

Films die totaal onvoorspelbaar zijn, zijn er niet zoveel. Stel de film loopt het tegenovergestelde af, dan is het ook voorspelbaar (zijn iig 100en films die zo eindigen).

Ik vind het een te gekke film met vette rollen van Matt, Edward en John. ****

avatar van starbright boy

Lenting schreef:

Er zijn genoeg onvoorspelbare films. En de meeste films die ik zie zijn sowieso bijlange na niet zo voorspelbaar als deze. Als ik na een kwartier de rest van het verhaal al kan uittekenen en het blijkt nog exact te kloppen ook, ergert me dat enorm.

Eindes zijn wel vaker te voorspellen, maar hier was het hele verhaalverloop te voorspellen.

avatar van Dr.Klavan

Dr.Klavan

Ik vond het een erg leuke film om naar te kijken. Dit komt denk ik vooral omdat ik zelf poker speel for a living.

Dr.Klavan schreef:

Als je het spelletje zelf echt leuk vind, is dit ook een erg coole film. Helemaal mee eens! Het spelletje wordt mooi uitgediept.

SSeagal

Ooit eens gezien, kan me er weinig van herrinneren en dat zegt bij mij al heel veel, goede films onthoud ik altijd. *

MarkFish schreef:

Dit is zeker waar, voor mij ook één van de redenen dat ik deze film zo goed vindt. Het valt me trouwens ook op dat mensen die helemaal niks met poker hebben de film al snel een stuk minder vinden. Is ook best begrijpelijk: als je geen flauw idee hebt waarom iemand de hele tijd 'check' roept wordt het algauw lastig.

don't check this movie

avatar van Benninf

Benninf

Een beetje ongeloofwaardig dat de hoofrolspeler in zo'n supergroot huis woont. En dat ze zich laten scheren terwijl ze onwijs in geldnood zitten is ook niet echt logisch...

Voor de rest best een goede film: 3.5 ster

MarkFish

Ach joh, hoeveel kost dat scheren nou? Ze moeten zich toch even verfrissen. En volgens mij is dat huis niet zo supergroot. Hij heeft maar een etage, maar je gaat me toch niet vertellen dat dit dingen zijn waardoor je deze film slechter vindt.

avatar van Benninf

Benninf

Nee dat valt wel mee hoor. Het viel me alleen op.

avatar van Beejeej

Beejeej

dat appartement had hij samen met zijn vriendin die ook rechten studeert. dat is dus wel betaalbaar

SSeagal schreef:

Zou 'm nog maar eens huren dan.....

Keezz schreef:

Zou 'm nog maar eens huren dan.....

Nah, kan ik net zo goed mijn 2 euro 95 gebruiken voor een lege videoband en een betere film van tv opnemen ofzo.

En als ik m je kosteloos op dvd te leen geef

Maar serieus, was t echt zo erg???

Ok, ik geef m een hoge waardering, maar dat komt omdat ik de drie mannelijke hoofdrolspelers en het pokerspelletje geweldig vind... Het verloop is misschien allemaal wat voorspelbaar, maar dat stoorde niet. Een geforceerde onverwachte wending zou deze film imo niet ten goede komen.

Ik weet dat t je vrij staat te stemmen, maar k vind t gewoon jammer dat je ondanks dat je je er weinig van herinnert (en ik dan niet zou stemmen), de film toch zo laag beoordeelt....

avatar van DieGo

DieGo

zeer vermakelijke film voor poker liefhebbers. 4*

avatar van FisherKing

FisherKing

DieGo schreef:

zeer vermakelijke film voor poker liefhebbers. 4*

Deze niet gezien, maar DE Pokerfilm is toch House of Games van David Mamet.

Keezz schreef:

En als ik m je kosteloos op dvd te leen geef

Maar serieus, was t echt zo erg???

Ik ben niet weg van poker, om daar nou een hele film om heen te bouwen vind ik saai, let op : IK dus. En van Matt Damon ben ik ook niet wild. Misschien heb ik me door dat gegeven inderdaad te veel laten leiden Kom op, geef ik er een half puntje bij. *1/2

SSeagal schreef:

Kom op, geef ik er een half puntje bij. *1/2

Ik zou nu natuurlijk door kunnen zeuren en bijvoorbeeld kunnen zeggen dat de acteerprestaties van Norton en Malkovich samen ook zeker een halve * waard zijn, maar dat zal ik je besparen...

you mjatterfakker

avatar van DieGo

DieGo

FisherKing schreef:

Deze niet gezien, maar DE Pokerfilm is toch House of Games van David Mamet.

Die moet ik zeker maar eens gaan bekijken dan.

avatar van donnie B.

donnie B.

kan house of games gvd nergens vinden, ook nergens verkrijgbaar..

iemand een goede internetsite waar ik hem kan bestellen?

avatar van bioscoopzaal

bioscoopzaal

Misschien een beetje off-topic, maar toch wel opvallend:

IT’S NO ACT: BEN AFFLECK WINS 10K CAL STATE CHAMPIONSHIP

A new chapter in poker history was written tonight at Commerce Casino when, for the first time, a major open tournament was won by a film celebrity. Playing a very strong game, relaxed and obviously enjoying himself immensely, actor Ben Affleck took down the championship event of 2004 California State Poker Championship, $9,900+$100 no-limit hold’em, winning $356,400 and a $25,000 seat in next April’s Bellagio/WPT championship event.

His final opponent was journeyman pro Stan Goldstein. Finishing third was another show business figure, film/TV producer Chuck Pacheco, who finished 41st in this year’s WSOP championship. Between them, Affleck and Pacheco (and sweater Toby Maguire) attracted probably the largest entourage for any poker tournament.

In a brief speech, Affleck said he got lucky and complimented Goldstein as a great player. Afterwards, he said he was also pleased that he didn’t win by just sucking out and showed he wasn’t a “complete donkey.” He indeed had the best hands when he knocked out Pacheco (5-5 vs. Ac-Qc) and Goldstein (J-J vs. Ad-10d).

Affleck is an avid student of the game who paid tribute to such players as Annie Duke, Antonio Esfandiari, Allen Cunningham and Gabe Kaplan for tutoring him. He said he also learned something tonight from Goldstein, who once outplayed him and forced him to fold when they both held the same hand: K-J. Affleck plays mainly side games, preferring $25-$50 blind no-limit.

Bron.

Grappig verhaal. Patrick Bruel is overigens een echte pokergrootheid (geweest) die vele toernooien heeft gewonnen.

avatar van Diesel

Diesel

Erg interessant.

Nooit geweten dat Affleck kon pokeren.

avatar van sebas83

sebas83

goede film maar edward norton en john malkovich dragen deze film

avatar van FisherKing

FisherKing

Zijn de hoofdletters op ?

avatar van remorz

remorz

Diesel schreef:

Erg interessant.

Nooit geweten dat Affleck kon pokeren.

avatar van SmuttWars

SmuttWars

remorz schreef:

HAHAHA!

avatar van vivian

vivian

Gister de film op tv gezien, simpel verhaal maar toch heb ik me wel vermaakt met deze film.

avatar van ZiZou

ZiZou