• 9.373.940 stemmen

Met onder meer: Matt Damon, Edward Norton en John Malkovich

Gesproken taal: Russisch, Engels en Hebreeuws

Releasedatum: 14 januari 1999

Plot Rounders

"Trust everyone... But always cut the cards."

De rechtenstudent Mike (Matt Damon) verliest al zijn geld tijdens een spelletje poker. Hij denkt z'n les wel geleerd te hebben, en hij belooft z'n vriendin nooit meer te zullen spelen. Als zijn beste vriend Worm (Edward Norton) uit de bak komt wordt hij echter weer teruggesleurd in het poker-circuit. Hij krijgt een gigantische schuld bij de Russische maffia-baas Teddy KGB (John Malkovich).

avatar van Vive La Fête

Vive La Fête

Redelijk leuke film, niet super!

acteerprestaties van Norton (vind ik eigenlijk altijd wel goed spelen) en Malkovich zijn goed. Matt Damon kwam minder geloofwaardig over.

Die 'wijze lessen' van die prof. vond ik wel irritant!

avatar van Treht

Treht

Edward Norton was echt een hele goede anti held.

Redlop

Ik vond Malkovich de show stelen. Bijna angstaanjagend sterke rol.

avatar van gemaster

gemaster

Ik vond Malkovich erg vermakelijk en lekker over-the-top met dat accent en die jaren '70 trainingspakken. Maar een briljante rol? Nou nee.

De film zelf is overigens alleraardigst. Norton is weer goed op dreef en ook Damon doet het goed. 3,5 ster.

avatar van krabat

krabat

Eindelijk eens een film die in de buurt komt met het weergeven van echt poker. Zag laatst shade (met Sly) en dat was zo bedroevend slecht. Een leuk verhaal, super acteurs en inderdaad, dat jaren '70 trainingspak van Malkovich is schitterend!

avatar van predator

predator

• 1948 stemmen

aardige film, maar House of Games is een stuk beter.

Redlop

Ik vind House of Games ook een heel andere film. Rounders gaat over beroepspokeraars maar House of Games gaat over oplichters in de overtreffende trap. Wat dat betreft lijkt House of Games eerder op Matchstick Men.

avatar van donnie B.

donnie B.

Redlop schreef:

nou, dan lijkt ie meer op 'Shade'.

avatar van WiLL

WiLL

Goede pokerfilm. Heb zelf nog wel een beetje no limit hold'em gespeeld en vond het in deze film goed verwerkt.

Denk wel dat de film voor mensen die het spel niet kennen een stuk minder is, maar ik vond het geslaagd. Grappige cameo ook van Chan

Alleen de rol van Famke Janssen was niks, volgens mij is ze voor een groot deel eruit geknipt want het was allemaal erg vaag rondom haar personage.

avatar van nirvana00

nirvana00

Goeie film, erg vermakelijk als je ziek in bed ligt! ik blijf Edwart Norton een superacteur vinden, ookal doet ie beter in andere films, toch is deze film toppie!

avatar van Phil Leotardo

Phil Leotardo

Straks ga ik hem voor de tweede keer kijken denk ik. Vorige keer had ik het begin gemist. Wat ik gezien had vond ik goed. Vooral John Malkovich als Russische maffioso. Die naam alleen al Teddy KGB

avatar van inquestos

inquestos

Vond 't wel een goeie film (gisteren op BBC1), alleen jammer dat ik niks van pokeren weet, want ik begreep toch een hoop niet van dat spel...

Ik twijfel tussen 3 en 3,5*, maar toch maar 3,5* gedaan. (Altijd lastig, want over een maand geef ik voor een film die veel beter is, 3 sterren...)

Als je niks van pokeren weet is het idd een stuk minder.

avatar van spuit11

spuit11

Ik heb deze film al een stuk of drie keer gezien en hij blijft leuk om naar te kijken, met name door Norton en Malkovich. Ik weet niet heel erg veel van poker, alleen een beetje de basis, maar dat maakte niets uit voor de film. 3,5*

avatar van Respekked

Respekked

ik speel de laatste tijd veel texas hold'em. Heb van deze film een paar jaar geleden een stuk gezien en in mijn herinnering vond ik em top. Kep hem nu gekocht en vanavond ga ik hem helemaal kijken. Ben erg benieuwd. Hoge verwachtingen..

avatar van Respekked

Respekked

ik heb em nu gezien:

100% aanrader voor texas hold'em fans. Hold'em no limit is natuurlijk ook veruit de mooiste poker variant en dat wordt hier nog maar eens benadrukt.

Verder overtuigend geacteerd door Damon en Norton is natuurlijk een held. Hoewel je bij zijn rol op een gegeven moment wel zoiets hebt van speel nu eindelijk eens met je verstand en verneuk het niet telkens zo dikke 4*

avatar van gondwana

gondwana

Hoe gaat het weer?

"When after 15minutes, you don't know who the loser is, it's probably you..."

grappig, op vele zaken toe te passen.

avatar van boerenpummel

boerenpummel

Hele tijd geleden gezien, maar in mijn herinnering is het wel een hele goede film. Matt Damon speelt goed, Edward Norton steelt de show in zijn bijrol en John Malkovich is ook weer goed, zoals meestal. Het verhaal is misschien niet bijster origineel, maar wordt wel leuk uitgewerkt.

avatar van Halcyon

Halcyon

boerenpummel schreef:

Edward Norton steelt de show in zijn bijrol

Dat doet hij zeker!

Best een leuke film overigens. Veel gelachen met Malkovich en genoten van Norton z'n talent. En verder geen seconde verveeld.

avatar van Halcyon

Halcyon

Na het zien van deze film trouwens ook maar eens die oreo-koekjes gekocht. Lekkeeeerrrrrr .

avatar van otherfool

otherfool

Viel toch wat tegen gezien de topcast. Norton is wel weer geweldig als (bijna) altijd. Maar ik kijk denk ik toch liever naar de Poker Den... 3 sterretjes.

avatar van $Pimpdaddy$

$Pimpdaddy$

Net gezien en ik moet zeggen het is echt een hele goede film

Eerst in het begin denk je, het is saaie film, maar later begint het steeds leuker te worden..

Dus voor de mensen die het niet hebben gezien, aanrader

Ik geef een dikke 5

avatar van Fianosther

Fianosther

Zeer vermakelijke film met een leuke rol van Matt Damon en een erg goed acterende Edward Norton. 4*

Redlop

Malkovich...briljant. Mister sgon of a bietsj!

Ik verhoog naar 4*

avatar van metaledje

metaledje

inderdaad heel vermakelijk voor een kaartspel film, de acteurs doen het allemaal stuk voor stuk goed, verder niet veel aan toe te voegen 4*

avatar van Leno

Leno

Na herziening toch wat verlaagd. De film bewandelt te veel platgetreden paden en het einde is ook zo voorspelbaar. De spannende pokergames en de prima cast blijven top. Vooral Malkovich' bijrol met z'n vage Russisch accent is fantastisch. Ook al klinkt het nep, hij is wel consistent met zijn accent (i.t.t. veel andere acteurs die veel te krampachtig een accent proberen na te doen en dat accent ook regelmatig vergeten).

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Wel een beetje pijnlijk dat check elke keer met passen werd vertaald .

avatar van lowhusky

lowhusky

Dit is echt wel een vette film. Ik houd niet zo van Matt Damon maar omdat het verhaal zo onweerstaanbaar catchy is...worm was ook wel vermakelijk en leuke rol voor malkovich...ik geef 4 sterren

avatar van Leno

Leno

BoordAppel schreef:

Wel een beetje pijnlijk dat check elke keer met passen werd vertaald .

Wat betekent het wel eigenlijk?

avatar van Turkeyloverz

Turkeyloverz

Erg mooie film met een goede cast. Het verhaal is erg vermakelijk en simpel, de film verveelt geen moment.

Door Matt en Edward wordt erg goed geacteerd en Malkovich doet het leuk in zijn kleine rol.