• 9.374.096 stemmen

Geregisseerd door: Kirsten Sheridan

Met onder meer: Freddie Highmore, Keri Russell en Jonathan Rhys Meyers

Releasedatum: 14 februari 2008

Plot August Rush

"An incredible journey moving at the speed of sound."

Twee jonge muzikanten ontmoeten elkaar bij toeval in het nachtelijke New York. Hieruit ontstaat een romance die helaas van korte duur is. De rijke vader van de vrouw is tegen de relatie en zodoende raken de geliefden elkaar kwijt. Dan blijkt de vrouw zwanger. Door toedoen van haar vader denkt ze dat haar kind dood geboren wordt. Het jongetje komt terecht in een weeshuis. Hij blijkt een groot muzikaal genie. Hij is er zeker van, dat zijn ouders hem op een dag komen halen. Als dat te lang duurt, besluit het jongetje de wijde wereld in te trekken. Hij voelt dat muziek hem met zijn ouders verbindt, en dus volgt hij de muziek om ze te kunnen vinden. Dat lijkt een moeilijke en onmogelijke weg. Zijn ongelooflijke muzikaal talent zit hem zelfs in de weg. De zoektocht wordt extra ingewikkeld als hij een nieuwe artiestennaam aanneemt: August Rush.

Moviestar

Verhaal klinkt origineel, cast is veelbelovend (uiteraard ). De mix van drama en muziek, die ik verwacht, lijkt me wel interessant in dit verhaal. Ben erg benieuwd hoe ze dit gaan brengen.

avatar van neo

neo

Nee dit spreekt mij nog niet echt aan. Of zal dat komen door die vervelende Keri Russell ?

RWL

Ja, dit is een project waar ik ook wel naar uitkijk. Er schijnt zeer veel (originele) muziek in te zitten en ik hoop maar dat het geen musical wordt.

Filmen is trouwens 13 februari begonnen in New York. In week 11 komt Robin naar New York om zijn inbreng te kunnen leveren.

avatar van Mc

Mc

• 2092 stemmen

Ben zeer benieuwd!

RWL

Jup, vandaag was Robin voor het eerst op de set in NY (Washington Square Park).

Moviestar

En wat ziet hij eruit! Hele extreme make-over lijkt het wel

RWL

Vriend van een vriend was in NY om The Fisher King locaties op te zoeken en liep onverwacht de set van Auguat Rush tegen het lijf. Fan van RW en The Fisher King en dan zomaar op de set Robin IRL zien, wat wil je nog meer .

Iig heb ik er nog wat geinige foto's aan over gehouden. Ziet er goed uit, tot zo ver...de film dan

RWL

Morgen (eigenlijk vandaag al) laatste dag dat ze filmen. Robin was al een tijdje klaar, maar goed...op naar de volgende film dus.

Moviestar

Wij zijn als tweede aan de beurt, release staat gepland voor 3 mei 2007.

03 mei August Rush

10 mei Man of the Year

Leuke maand

avatar van titia

titia

Wil je dag niet meteen verpesten, maar wanneer is de laatste film met Robin Williams in Nederland in de bioscoop geweest? Heb het idee dat vrijwel elke film met hem erin direct op DVD uitkomt. Helaas, had me erg op bv. final cut verheugd. Ze staan wel op de releaselijst, maar gaan er altijd weer af.

Vertel mij wat

Maar om je vraag te beantwoorden, laatste film is eind 2005 geweest (Robots). Daarvoor kwamen Insomnia en One Hour Photo in 2002.

Moviestar

De laatste film die van Robin in de bioscoop was dat was The Big White en dat was vorig jaar.... Dus zo lang geleden is dat niet....

RWL

o ja, das waar ook. Die film blijft maar niet hangen

Trouwens, Man of the Year flopt, dus ziet er somber uit voor ons.

avatar van moviefreak#1

moviefreak#1

Als R.V. de Nederlandse bioscopen al niet haalt kun je wel vergeten dat Man of the Year het hier gaat redden. R.V. liep wel vrij aardig in de States. Robin Williams trekt geen publiek meer

RWL schreef:

Trouwens, Man of the Year flopt, dus ziet er somber uit voor ons.

Iets meer dan $12 miljoen in de eerste twee dagen vind ik nog niet echt floppen, hij draait pas dus nog even afwachten voorlopig staat Man of the Year op de derde plaats in de Box Office lijst.

avatar van moviefreak#1

moviefreak#1

12 miljoen in 3 dagen

Moviestar

vind ik nog een prestatie

RWL

Niet zo snel tevreden zijn! RV haalde nog meer binnen in het 1e weekend! RV, kom op zeg....Man of the Year staat bij mij toch wel iets hoger aangeschreven. Maar goed, het went wel ja, maar snel tevreden ben ik nog niet

Ik moet zeggen, het budget was maar $20M, dus dat zullen ze er wel uit halen.

Idd Moviefreak#1, overal waar je komt keert men zich tegen Williams...misschien dat het daarom zo druk is op m'n site omdat dat 1 van de weinige plaatsen is waar fans zich nog veilig kunnen begeven. Wel jammer dat het zo moet gaan.

RWL

De film komt waarschijnlijk pas in Augustus uit...

WB heeft nog geen enkel promotiemateriaal vrijgegeven, al hoorde ik laatst wel dat er een trailer in de bios te zien zou zijn.

Moviestar

Releasedatum aangepast, film komt hier uit op 20 December.

Ok, ik heb de datum aangepast.

avatar van Ronnievb

Ronnievb

Wat word er belachelijk lang gedaan aan de release van deze film! De film is geloof ik al meer dan anderhalf jaar geleden geschoten. Je zou denken dat het verstandig is als producent om de film nu uit te brengen, nu Highmore nog geniet van een zekere mate van publiciteit.

RWL

Datum is alwéér aangepast. Ik vraag me af of ze deze film wel uit willen brengen

De Amerikaanse release date staat al weken op 19 october. De Nederlandse release is afgelopen week opgeschoven naar 24 january.

Nog langer wachten dus....

RWL

Dat wat van de film is vrijgegeven ziet er erg veelbelovend uit! De trailer is prachtig, de preview die getoond werd in Hollywood vorige week is met veel enthousiasme ontvangen door de pers en de score tracks die Mark Mancina heeft vrijgegeven zijn prachtig!

avatar van Mc

Mc

• 2092 stemmen

De trailer is inderdaad werkelijk betoverend. De cast lijkt me een geweldige combinatie van acteurs en het verhaal kan ook iets heel moois opleveren, het grootste gevaar is dat de film zou kunnen vervallen in melodrama, en daar ben ik wel vrij bang voor.. Maar, eerst zien, dan oordelen.

18 oktober de premiere...ben benieuwd naar de reacties

RWL

NL release datum is verplaatst van 24 januari naar 7 februari (2008).

avatar van Ronnievb

Ronnievb

En de jonge Highmore wordt almaar ouder, zometeen heeft de beste jongen een baard voordat deze kinderfilm het licht ziet. De film is toch af, of althans, hij is gemarkeerd als 'complete' op IMDB, vanwaar het uitstellen van de release?

RWL

De film is al anderhalf jaar geleden gefilmd, van februari t/m april 2006 (met wat reshoots in december 2006). Het eerste uitstel is denk ik gedaan vanwege de reshoots...ontevredenheid over bepaalde scenes denk ik zo?

Daarna is de film steeds verder uitgesteld omdat de pers er lovend over is en er gesproken wordt over een Oscar-potentiële film. Nu staat de release echt vast (WB heeft nog niet eerder een datum genoemd in hun promomateriaal...nu dus wel) en eind november is dé periode voor films die mee willen dingen voor de Oscars.

Van de film verwacht ik veel, van de Academy maar weinig. Zou wel leuk zijn als deze film echt grote prijzen binnen gaat slepen...één van de hoofdrolspelers zou dat goed kunnen gebruiken