• 9.375.238 stemmen

Geregisseerd door: Kirsten Sheridan

Met onder meer: Freddie Highmore, Keri Russell en Jonathan Rhys Meyers

Releasedatum: 14 februari 2008

Plot August Rush

"An incredible journey moving at the speed of sound."

Twee jonge muzikanten ontmoeten elkaar bij toeval in het nachtelijke New York. Hieruit ontstaat een romance die helaas van korte duur is. De rijke vader van de vrouw is tegen de relatie en zodoende raken de geliefden elkaar kwijt. Dan blijkt de vrouw zwanger. Door toedoen van haar vader denkt ze dat haar kind dood geboren wordt. Het jongetje komt terecht in een weeshuis. Hij blijkt een groot muzikaal genie. Hij is er zeker van, dat zijn ouders hem op een dag komen halen. Als dat te lang duurt, besluit het jongetje de wijde wereld in te trekken. Hij voelt dat muziek hem met zijn ouders verbindt, en dus volgt hij de muziek om ze te kunnen vinden. Dat lijkt een moeilijke en onmogelijke weg. Zijn ongelooflijke muzikaal talent zit hem zelfs in de weg. De zoektocht wordt extra ingewikkeld als hij een nieuwe artiestennaam aanneemt: August Rush.

JohnWilliams

Dit lijkt mij een goeie film! Na de trailer te hebben gezien en de goeie Cast tenminste...

• 1968 berichten

Aardige familiekomedieromkomfilm die nét een tikkeltje anders is dan de andere in zijn genre. Neemt niet weg dat de film alsnog aardig vol zit met fouten en clichés die de film er niet beter op maken. Beter dan de gemiddelde in zijn genre maar verwacht er verder ook niet te veel van.

(Zit wel lekkere muziek in )

RWL

Zo, waar heb je deze film gezien?

Leids FilmFestival

RWL

Ow wow, ik wist niet dat ie daar draaide. Wanneer was dat (wss kon ik er onmogelijk bijzijn )

In de sneak gisteravond 21 uur

RWL

darnit, toen zat ik bij Robin Williams Live in San Francisco.

avatar van grovonion

grovonion

Wat een taalgebruik alweer in de plotomschrijving

JohnWilliams

Wat is daar mis mee dan?

JohnWilliams

IKETES, jij hebt de film al gezien?

Hoe was die?

avatar van VansCCR

VansCCR

Erg goede film. Zitten soms inderdaad wat cliches in, maar na afloop gaf de film me een goed gevoel.De rol van Robin Williams viel me echter een beetje tegen. Verder een mooi einde, en de film bleef continu vermakelijk om naar te kijken. De muziek was erg goed, wat deze film toch wel een beetje maakt.

avatar van PinheadRules

PinheadRules

Niet echt mijn film, te zoetsappig, te toevallig... maar goed acteerwerk en prima muziek.

VansCCR schreef:

De rol van Robin Williams viel me echter een beetje tegen

avatar van VansCCR

VansCCR

Ik ga de film morgen eindelijk zien .

Zijn character. Williams speelt natuurlijk altijd geweldig (vind ik), maar voor zijn klasse vond ik de rol een beetje onder de maat.

Ik ga de film morgen eindelijk zien .

Heb je hem gedownload of zo?

Want hij is nog niet in de bios.

RWL

Persvoorstelling in A'dam. Downloaden houd ik niet zo van.

Ben even 2 uur van de wereld geweest, wat een heerlijke film is dit zeg!

avatar van Ronnievb

Ronnievb

Kun je ons ook een (kleine) review geven? Er zijn er namelijk meer die niet zo van film kijken op 15 inch houden.

RWL

Ik zal zondag waarschijnlijk een review schrijven. wel in het engels, maar komt op m'n site te staan. Ik ben bezig met de laatste dingetjes om een volledig herbouwde site morgen erop te gooien. Nog even geduld dus .

avatar van Moviestar

Moviestar

Fantastische film. De muziek uit de film is werkelijk schitterend, en wordt op een prachtige manier in beeld gebracht en ten gehore gebracht. De spelers uit de film spelen allen erg sterk. De uitblinkers voor mij waren Highmore en Williams. Vooral het samenspel van deze twee. De spanning is te voelen. Echt een topper. Verdient een plaats in de top 10. De film duurt alleen langer als de hier vermelde 100 minuten. 5* voor dit juweel.

avatar van ¤smas¤

¤smas¤

super film! zowel de acteurs als de muziek als de beelden zijn heel mooi neergezet en vormde een mooi contrast. de manier waarop 2 verhalen bij elkaar komen en langs welke verhaal lijn het gaat zorgt dat je blijft kijken. muziek uit de film is werkelijk zo nu en dan verbluffend! prachtige film wat dan ook zeker een 4,5* waard is!!!

¤smas¤ schreef:

Op Musicmeter heeft er nog niemand bijna gestemd op dit pracht album, maar hopelijk komt hier nog wel een aparte Score van uit...

RWL

Ok, hier een mini-mini review dan.

Aan het begin word je verteld dat sommige mensen in muziek geloven zoals anderen dat in sprookjes doen. Deze film is een combinatie van muziek en een sprookje.

Klopt er zitten erg veel toevalligheden, cliche's en ongeloofwaardigheden in, maar dat hoort nu eenmaal van een sprookje.

Objectief kan ik niet zijn natuurlijk, maar ik vond de film werkelijk een pareltje. Het acteerwerk had op sommige momenten iets beter gekund (ik denk dat dat mede komt omdat de dialogen wat knullig in elkaar zaten), maar het verhaal en de muziek maken de missertjes meer dan goed. Het gevoel dat ik had toen ik de bios uitliep heb ik in jaren niet gehad. Nu de film een paar dagen bezonken is, is de herinnering nog altijd bijzonder positief en zal August Rush een plekje in m'n top 10 krijgen. Of dat over een jaar nog zo is, als de film volledig bezonken is, dat valt nog te bezien. In februari zal ik er in ieder geval als de kippen bij zijn om hem nog eens te zien en mezelf even te laten wegvoeren in een sprookje dat vormgegeven is zoals ik dat nog niet eerder heb gezien.

Veel meer kan ik er niet over zeggen, ik wil liever geen spoilers plaatsen.

avatar van minjatje

minjatje

De film is echt... prachtig.. 5 keer kippenvel gekregen.. & kben er nog altijd niet over..

prachige muziek, prachtig verhaal.

A must-see.

5.0 waard én hoger

avatar van justR

justR

Een keer de trailer gedownload via mijn PlayStation 3, en dat was de eerste goede trailer die ik had gedownload. Interesse voor de film was gewekt, en later gekeken op een manier waar veel mensen niet blij mee zijn ( dussss ).

Maar goed het is een ijzersterke film. Prachtig verhaal, en uitstekende muziek. Het jongetje is een geweldig mannetje en de cast is goed alleen jammer dat Robin Williams hier aan heeft mee gewerkt. Het is een goede acteur, maar ik blijf hem de stempel grappenmaker geven. Voor zijn rol hadden ze beter een onbekende acteur kunnen gebruiken. Opzich doet Robin Williams het nog best aardig.

De film krijgt gewoon 5 sterren.

RWL

Op zich heb je wel gelijk dat ze voor de rol van Robin Williams best een onbekend acteur hadden kunnen gebruiken. Robin heeft geen of nauwelijks promotiewerk hoeven doen omdat ze het niet als een RW film wilden promoten en ze zich richtten op een ander publiek.

Als je zijn naam toch niet gaat gebruiken voor promotiedoeleinden hadden ze zichzelf erg veel geld kunnen besparen . Aan de andere kant zijn er veel mensen die de film wel gaan zien mede door de grote hoeveelheid bekende namen.

Een rol zoals dit is hem op het lijf geschreven hoor, niet de eerste keer dat ie zich van deze kant laat zien. Wordt tijd dat ie die stempel kwijtraakt, maar dat lijkt een onmogelijke opgave.

Wel goed te horen dat je het een superfilm vond .

avatar van Lenny_DH

Lenny_DH

!!!ÉÉN OSCARNOMINATIE!!!

Beste Muziek - Original Song (Raise It Up)

Toch nog iets

Nu maar hopen dat er een show komt en dat het niet afgehandeld wordt a la Golden Globes.

avatar van TyphOn

TyphOn

Heb de film net ook op de 'foute' manier gezien. Prachtige film, en alleen van de muziek krijg je al kippenvel. Zijn 5 sterren dik waard.

avatar van Yugnav

Yugnav

hoe kan het dat deze film al in november in de sneak was:S ik heb hem gisteren in de sneak pas gehad... ik vond er weinig aan, maar dat zal er wel aan liggen dat dit absoluut niet mijn smaak is. Ik snap ook heel goed dat er mensen zijn die deze film helemaal geweldig vinden..

RWL

Voor zover ik weet was ie in November ook niet in de Sneak. De film was vanaf de 22e wel te downloaden geloof ik. Verder zijn er wat festival screenings en een persvoorstelling geweest die maand.