• 9.375.219 stemmen

Geregisseerd door: Gregory Hoblit

Met onder meer: Denzel Washington, John Goodman en Donald Sutherland

Releasedatum: 28 mei 1998

Plot Fallen

"Detective John Hobbes is searching for a criminal he's already met... already caught... and already killed"

Politieman John Hobbes (Washington) heeft eindelijk seriemoordenaar Edgar Reese te pakken en is getuige van diens executie. Als vervolgens om hem heen verschillende mensen hetzelfde deuntje fluiten als Reese deed tijdens zijn executie, komt Hobbes erachter dat hij met een demoon te maken heeft die door aanraking kan wisselen van lichaam. Als Hobbes iemand vermoordt die was bezeten door Reese moet hij zijn onschuld bewijzen en ook nog proberen Reese te verslaan, maar dit is erg lastig, want hoe versla je iemand die iedereen kan zijn?

avatar van Rianneke_Dan

Rianneke_Dan

Goeie film, met een goed plot!

Acteurs waren goed bezig, Denzel vond ik wel sterk in deze film, hij zat goed in zijn rol.

Alleen jammer van het eind, want ik vond het zeer voorspelbaar, mensen die goed hebben opgelet tijdens de film konden het makkelijk weten.

Maar al met al een goeie thriller.

4 verdiende sterren.

avatar van D-ark

D-ark

Fallen ik weet niet wat ik ervan moet vinden.

Aan de ene kant is het een geweldige film(De acteurs, de spanning) aan de andere kant is de film juist heel slecht(Het einde, De standaart killer)

Ik hou het op een 3,5

avatar van Waku

Waku

Goede actie thriller beetje in de richting van Se7en.

Veel regen, sombere beelden...

avatar van iGeO

iGeO

Dit is inderdaad een topfilm met een zéér sterk spelende cast.

SuperSideSwipe schreef:

Mooie sterke film, met prachtrollen van Washington en Goodman! Ook Sutherland stelt zoals gewoonlijk niet teleur.

De film heeft precies de juiste speelduur om goed in beeld te brengen hoe John langzamerhand steeds gebrokener wordt.

Het staat me bij dat ik zo een soortgelijk idee ooit eens in een andere film heb gezien, maar ik zou niet meer weten welke. Dit is in ieder geval zeer mooi gemaakt, en een uitstekende mix van Misdaad en Horror. Van begin tot eind uiterst boeiend en spannend.

Weer een topper van Washington!

Het fenomeen "demoon" is ook de basis van de film "The First Power" met Lou Diamond Philips.

Die wel wat minder uit de verf komt.

Deze is echter voor mij toch 4,5 * waard

avatar van illogical

illogical

Hele goed film! Heel spannend en raar ook.. Had het einde eigenlijk wel kunnen weten, maar toch goede film !

avatar van No-zem

No-zem

3x gezien, en het blijft een uitzonderlijke goede film, met een goede keus van het nummer van de Stones, alleen het einde een beetje afgezaagd,...nog steeds geen deel II ???

avatar van buffy

buffy

ik vind dit echt een top film mooi in elkaar gezet

ik heb me prima vermaakt bij deze film en ik had geen moment dat ik er even tussen uit wou om iets anders te gaan doen of even een plas pauze wou inlassen hihihih

avatar van DeCe

DeCe

Uitmuntende thriller, absoluut sterk verhaal. Schitterend in beeld gebracht telkens hij verder gaat in een ander lichaam door de aanraking. Denzel Washington speelt de pannen van het dak.

avatar van moon44

moon44

Zeer sterke thriller met een sublieme Denzel als

hoofdrolspeler. En die Stonesmuziek erin erg leuk gevonden. Ik vond het een verrassend einde.

avatar van djerk_Corleone

djerk_Corleone

beste film van denzel. sowieso spreekt het onderwerp mij erg aan. een van de beste thrillers die ik ooit gezien heb

avatar van Avitas Sibannac

Avitas Sibannac

Een goeie spannende thriller met een steengoede rol van Washington, net als de kleinere rol van Goodman.

Verhaal stelt niet zoveel voor, maar het komt toch allemaal behoorlijk overtuigend over, net als enkele knap gefilmde scènes.

Verder ook nog een iet of wat indrukwekkend/verrassend einde zorgen ervoor dat deze film ver boven middelmaat uitkomt.

3 en een halve ster.

avatar van Beatboy

Beatboy

leuke film met een origineel verhaal 3,5*

avatar van miepke

miepke

een van mijn favoriete films

zeer goede thriller, sterk geacteerd door denzel washington.

mooie beelden, en het nummer van the stones blijft dagenlang in je hoofd zitten

avatar van Haaf

Haaf

Erg flauwe en voorspelbare film, zwaar overschat naar mijn mening.

lijkt me vette film wil hem zien .. is dit een goede film ???

avatar van rikdik

rikdik

movieloverrr schreef:

lijkt me vette film wil hem zien .. is dit een goede film ???

zeker weten ga hem maar snel huren of kopen!!!!!!!!

avatar van ChielB

ChielB

Wel een zeer goede film, alleen helaas iets te vaak al gezien (op tv). Toch eentje die meerdere malen per seizoen langs komt zetten....

Desondanks zeer goed acteerwerk, spannend verhaal en een genoeg tempo voor een lekkere vlotte film. Zeker een aanrader. Een ruime 3 sterren.

avatar van LesterE

LesterE

vermakelijk filmpje, gaat lekker snel, vond hem ook de 2e keer niet saai

avatar van hel1

hel1

goed tempo in de film, spannend van begin tot eind. enige nadeel is dat het verhaal wel erg voorspelbaar is. desalniettemin een goede film, zeker een aanrader!

avatar van Montorsi

Montorsi

Best een aardig filmpje hoor. Jammer dat je van begin tot eind al kan invullen wat er gaat gebeuren. Einde ook niet bijzonder verrassend. Maar goed, kijkt goed weg, en ik heb me geen moment verveeld. 3*

avatar van Iketes

Iketes

• 1968 berichten

Originele insteek doch voorspelbaar. Op zich een erg strakke thriller/horror (vind het zelf meer thriller) die nooit weet te vervelen. Naar het einde toe wordt het allemaal wel wat minder spannend, met het einde als climax, maar soit.

Verder goed acteerwerk, met name van Denzel Washington, komt erg geloofwaardig over. Wel nog jammer is dat sommige dingen echt té onrealistisch waren (en dan gaat het niet over dat demonen verhaal).

avatar van Angel8203

Angel8203

Ik vond het echt een super film, wist me heel de tijd goed te boeien, heb me geen moment verveeld. het enige wat ik jammer vond was het einde, zeker als er dan geen 2de deel meer komt was dat niet nodig geweest om het zo te laten eindigen.

avatar van murtcelP

murtcelP

Erg leuke originele thriller, vooral het wisselen van persoon is heel vet en zorgt voor een paar spannende momenten. ***1/2

avatar van Ronhart

Ronhart

Heel aardige film, maar niet echt een topper. Daarvoor is het verhaal toch te standaard en zit er hier en daar wat weinig vaart in in de film.

Wel ruim voldoende, dus 3.5***

avatar van Johan van Ee

Johan van Ee

Standaard??? Het gebeurt mij toch niet elke dag dat ik door een demoon wordt achtervolgd ...

avatar van II Fenomeno

II Fenomeno

zeer goede thriller, een van de beste in zijn genre...4,5!

saw is wellicht nog iets beter, ga se7en kopen ....goede verhalen over gehoord

avatar van papaEd

papaEd

goeie film met Denzel 3.5*

offtopic: hoe heet die film die zich in de toekomst afspeeld met Denzel ?

avatar van tukker1966

tukker1966

Dejavu denk ik...

avatar van WB

WB

Zeer sterke film dit. Een van de vele goeie films van Denzel. Het deuntje blijft ook lekker in je hoofd zitten. Time is on my side!

Zeker weten een aanrader. Spannend, orgineel en goeie acteurs.

avatar van robin00787

robin00787

Voor de 2e keer gezien. De eerste keer was ik niet bijster enthiousast, maar na 2x is mn mening omgeslagen: Fallen is namemijk gewoon een zeer goede reli-thriller. Ten eerste kun je je er al op verheugen om een paar top acteurs aan het werk zijn: Denzel, Donald Sutherland, John Goodman en ik vond het vooral leuk om James Gandolfini (inclusief snor) eens een keer te zien in iets anders dan The Soprano's.

Fallen heeft een lekker creepy sfeertje en hoeft het niet steeds te hebben van goedkope schrikeffecten. Qua sfeer heeft de film inderdaad ook wel wat weg Se7en of Saw. Het verhaal wordt vlot verteld en het verveeld dan eigenlijk ook geen moment. Mooi vond ik ook het verhaal van Denzel's broer, Art, die geestelijk niet helemaal in orde is en veel moeite heeft met het opvoeden van zijn zoon. Des te zieliger dat hij uiteindelijk sterft.

Voor de rest is Fallen mooi gefilmd en heeft het een mooie afsluiter. 4*