• 9.474.174 stemmen

Geregisseerd door: Gregory Hoblit

Met onder meer: Denzel Washington, John Goodman en Donald Sutherland

Releasedatum: 28 mei 1998

Plot Fallen

"Detective John Hobbes is searching for a criminal he's already met... already caught... and already killed"

Politieman John Hobbes (Washington) heeft eindelijk seriemoordenaar Edgar Reese te pakken en is getuige van diens executie. Als vervolgens om hem heen verschillende mensen hetzelfde deuntje fluiten als Reese deed tijdens zijn executie, komt Hobbes erachter dat hij met een demoon te maken heeft die door aanraking kan wisselen van lichaam. Als Hobbes iemand vermoordt die was bezeten door Reese moet hij zijn onschuld bewijzen en ook nog proberen Reese te verslaan, maar dit is erg lastig, want hoe versla je iemand die iedereen kan zijn?

avatar van Phoenix

Phoenix

Na al zo'n 30x het einde langs te hebben zien flitsen wilde ik de film nou wel eens in zijn geheel zien. En zelfs nadat ik het einde al zo vaak had gezien kwam ik nog voor een verrassing te staan namelijk dat de voice-over niet van Hobbes is maar van Azazel zelf. Dit getuigt toch van een erg intelligent plot (voor een demonenverhaaltje).

Tel daar een sterke cast (wat is die Washington toch een begenadigd acteur! Jammer dat hij niet nét die rollen krijgt waarin hij echt in kan uitblinken voor een oscar (die hij natuurlijk wel had verdiend maar niet voor die rol in Training Day)) en een paar originele scènes bij op (de achtervolgingen!) en je hebt een erg sterke thriller.

Wel jammer dat de muziek van de Stones niet wat vaker terugkwam, geeft toch ontzettend veel sfeer aan die laatste scène. 4*

[edit]Ohoh! Ik zie dat ik er al op had gestemd. Dat was stout van mij![/edit]

avatar van Rianneke_Dan

Rianneke_Dan

Goeie film, met een goed plot!

Acteurs waren goed bezig, Denzel vond ik wel sterk in deze film, hij zat goed in zijn rol.

Alleen jammer van het eind, want ik vond het zeer voorspelbaar, mensen die goed hebben opgelet tijdens de film konden het makkelijk weten.

Maar al met al een goeie thriller.

4 verdiende sterren.

avatar van Montorsi

Montorsi

Best een aardig filmpje hoor. Jammer dat je van begin tot eind al kan invullen wat er gaat gebeuren. Einde ook niet bijzonder verrassend. Maar goed, kijkt goed weg, en ik heb me geen moment verveeld. 3*

avatar van killerfreak

killerfreak

gisteren gezien, en vond het best wel een goede film. Goed acteer- en camerawerk, spanning opbouwend en een toch eerder origineel verhaal maken deze film toch wel de moeite waard om eens te kijken

avatar van Zinema

Vermakelijke en spannende bovennatuurlijke thriller met de degelijke Washington en een uitmuntende Goodman. Had meer in gezeten maar het eind is prima. Goed.

avatar van The Oceanic Six

Ik ben altijd geinteresseerd in het theme bovennatuurlijke zaken, demonen etc en met dat concept zijn er al een aantal erg spannende films gemaakt. Ik noem meteen het grootste minpunt van Fallen: Het is niet spannend. Ik ben niet geschrokken en ik zat niet 1x in spanning. Vanaf het begin weet je al wat er gebeurd in de film, namelijk het menselijk lichaam innemen en weer verlaten. Jammer, zon film moet juist meer aan je verbeelding overlaten. Het concept van een vrijgekomen demoon is gewoon goed maar het is gewoon te simpel uitgewerkt. Niet dat de film zo moet zijn, maar Schwarzeneggers End of Days had hetzelfde concept met een demoon, in dat geval Satan zelf, die op aarde kwam en een lichaam overnam. Die film vond ik wel erg spannend. Fallen was me te rustig, te geweldloos, te weinig mysterie....

Wel nog even 2 positieve zaken noemen. Denzel Washington was weer goed in zijn rol, zoals altijd. Prettig acteur. En wat ik wat echt heel positief vond aan de film was het einde. Heel sterk gevonden en de film eindigde dan ook briljant. Dacht dat we er waren, kreeg je in de allerlaatste seconden toch nog een aparte maar wel sublieme plotwissel. En toen was de film voorbij...zeer goed!

Alles bij elkaar een voldoende, maar wel een kleine.

avatar van kArIzMa_Movie

kArIzMa_Movie

Fallen is een zeer boeiende en originele film van Denzel. Dit is een film die voor kippenvel kan zorgen, want het heeft gewoon een zeer interessant en pakkend verhaal, die goed is uitgewerkt. Geniaal hoe Denzel de zaak heeft opgelost, er moesten wel een paar doden voor vallen, maar toch heeft ie de zaak mooi opgelost. Althans... Hij heeft het niet echt opgelost, maar eerder mooi aangepakt. Het einde vond ik wel een klein beetje jammer. Kon Azazel ook in dieren? Waarom was ie niet eerder in een duif gegaan, zodat ie 'm kon prikken? Nee. Ik vond het einde gewoon jammer.

avatar van Respekked

Respekked

Fallen bezorgde me af en toe een rilling over mijn rug. Het idee van een demoon die overgaat van lichaam door aanraking vormt een redelijk spannend uitgangspunt. Maar dit idee kan ook heel cheasy uitgewerkt worden. Hoblit krijgt het echter wel voor elkaar om een berg suspense uit het geheel te halen. Vooral de scene waarin een hele reeks mensen elkaar aantikt om die vrouw te bereiken is tof! Daarnaast een aantal gure scenes in de nacht en het onheilspellende deuntje van 'time is on my side'. Ik zat af en toe op het puntje van mijn bank.

Helaas zijn de personages redelijk vlak en vind ik de eeuwige goedzak die Washington is ook niet heel interessant. Verder vond ik het jammer dat het hele verhaal werd uitgelegd. De film was op zijn best toen het allemaal nog lekker mysterieus was.

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Weer een zeer onderhoudende film met Denzel Washington. Ik heb deze wel al jaren terug een keer gezien en vond naderhand ook wel dat ik deze ook op dvd moest hebben. En hij was weer goed. Gewoon zon typische bovennatuurlijke onderwerp. Die psychopaat die de doodstraf krijgt, hij is zelf dood maar zijn persoonlijkheid leeft nog en is een soort doorgeef virus. Erg mooi. Daarnaast blijft Washington ook altijd goed. Echt horror kan je dit niet noemen maar boeiend is de film zeker. Ook Sutherland heeft een leuke bijrol. Ook het einde was zeer indrukwekkend en pakkend. Met dat die plaag uiteindelijk Washington zelf te pakken had en naderhand dat een kat de plaag overnam en die weer meenam naar de bewoonde wereld Erg mooi.

Weeral een zeer geslaagde bovennatuurlijke thriller.

avatar van Theunissen

Prima film die ook nog eens zeer boeiend en vooral spannend is. De film deed me overigens veel denken aan de film "Shocker" maar deze film is stukken beter. Denzel Washington speelde prima (zoals eigenlijk altijd) in deze film.

avatar van DonOswaldo

DonOswaldo

• 1931 stemmen

Herzien.

Sterke bovennatuurlijke thriller, die door het sterke acteerwerk en de goede uitwerking ook niet aan geloofwaardigheid inboet. Spanning zit er stevig in en de film weet de volle 2 uur te boeien.

avatar van Zandkuiken

Zandkuiken

Aardige prent met alweer een prima Denzel - Yes, I'm a total badass - Washington. Spannend bij momenten en best een behoorlijk verhaaltje. Wel niet supersfeervol, vind ik. Pakweg een Se7en torent daar dan wat mij betreft ver bovenuit, met z'n sublieme cinematografie en dito camerawerk. Geinig overigens dat iedereen in deze film doet alsof ze compleet niet in de gaten hebben dat James Gandolfini met een gigantische drol onder z'n snufferd rondloopt ipv een snor.

avatar van eddyeddy

eddyeddy

Deze film ruim 10 jaar geleden voor het eerst gezien, toen heeft deze film al een geweldige impact op me gehad....en nu nog steeds.....klasse film, met Denzel Washington die het zo geloofwaardig neerzette en "the time is still on his side"................

avatar van John Lee Hooker

John Lee Hooker

Aardig filmpje. Denzel Washington heeft me eigenlijk nog nooit teleurgesteld.

Grotendeels gaat het om het onderzoeken van de case. Veel op het kantoor. Ik vond het 'n beetje cliché dat ze op de crime scéne zo schrokken en zelfs bang werden ('you know what scares me?'). Je bent toch niet voor niets rechercheur. Speurwerk draaft maar door... en eigenlijk vond ik dat allemaal niet zo interessant.

Maar het is een best leuk idee met die demon die wordt doorgepaast. Ik begon echt te geloven dat er iets in dat lichaam zat van die mensen. Jammer dat dat pas tegen het einde gebeurt.

Het slot is opzich wel verassend.

Niets meer, niets minder.

avatar van Spetie

Fallen is voor mij een titel van een film die ik zo vaak voorbij heb zien komen, maar die ik om de een of andere reden nog nooit gezien heb.

Fallen is echter verrassend goed. Denzel Washington doet het goed met zijn ingetogen spel en ook de bijrollen van John Goodman en Donald Sutherland zijn niet onaardig. Wat Fallen in mijn ogen echter zo goed maakt is het onvoorspelbare, goed in elkaar stekende verhaal en het verrassende einde. Daarnaast is de film bijzonder sfeervol en zelfs een paar keer ongekend spannend. Vooral het moment dat Washington erachter komt hoe Azazel werkt en die achter hem aankomt door middel van aanraking, is erg goed.

Ook het einde kon ik uiteindelijk wel waarderen en is erg sterk. De manier waarop Washington wil afrekenen met Azazel is goed. De kat gooit echter roet in het eten, en de grootste verrassing blijkt uiteindelijk de voice-over te zijn, die van Azazel is. Dat vond ik echt een geniale zet.

Prima thriller dus!

avatar van TMP

TMP

• 1950 berichten

Zeer aardige thriller, die wordt gedragen door Denzel Washington. Hij zet hier (wederom) een prima rol neer. De overige personages blijven helaas allemaal nogal vlak. Verhaal was prima, al had het einde ook anders gemogen. Maar goed, het zorgt toch voor een overwachtige wending. Enkele sterke scenes, vooral wanneer Azazel van lichaam verandert. De scenes vanuit Azazel's oogpunt vond ik visueel niet al te sterk, dat had beter gekund. Het nummer van de Rolling Stones op het einde was erg toepasselijk.