• 9.375.163 stemmen

Geregisseerd door: Gregory Hoblit

Met onder meer: Denzel Washington, John Goodman en Donald Sutherland

Releasedatum: 28 mei 1998

Plot Fallen

"Detective John Hobbes is searching for a criminal he's already met... already caught... and already killed"

Politieman John Hobbes (Washington) heeft eindelijk seriemoordenaar Edgar Reese te pakken en is getuige van diens executie. Als vervolgens om hem heen verschillende mensen hetzelfde deuntje fluiten als Reese deed tijdens zijn executie, komt Hobbes erachter dat hij met een demoon te maken heeft die door aanraking kan wisselen van lichaam. Als Hobbes iemand vermoordt die was bezeten door Reese moet hij zijn onschuld bewijzen en ook nog proberen Reese te verslaan, maar dit is erg lastig, want hoe versla je iemand die iedereen kan zijn?

avatar van papaEd

papaEd

tukker1966 schreef:

Dejavu denk ik...

Nee die niet is ook net of voor fallen of net daarna.

avatar van papaEd

papaEd

tukker1966 schreef:

Dejavu denk ik...

Virtuosity 1995

avatar van Friday the 13 th

Friday the 13 th

• 2023 stemmen

gisteren gezien op belgisch kanaal 2 en vond hem een beetje saai :s, ook allemaal ver gezocht. Vond er maar niks aan.

avatar van killerfreak

killerfreak

gisteren gezien, en vond het best wel een goede film. Goed acteer- en camerawerk, spanning opbouwend en een toch eerder origineel verhaal maken deze film toch wel de moeite waard om eens te kijken

avatar van *__ANIME__*

*__ANIME__*

Zeker de moeite waard. Geweldige film.

avatar van Dhr K

Dhr K

Wel redelijke film,niet erg saai, maar ook niet een film die je pakt!

avatar van yorgos.dalman

yorgos.dalman

FALLEN is een van die thrillers die zich met succes begeven op het randje van experimenteel, net zoals SE7EN, SUSPECT ZERO en RESURRECTION. Dat is goed want hiermee wordt geprobeerd de platgereden paden van de conventionele seriemoordenaars-thrillers te mijden.

Het experimentele bevindt zich bij FALLEN zowel in de vorm als inhoud. Met dit laatste doel ik op het 'fantastische' of 'bovennatuurlijke' element: de seriemoordenaar is een gevallen engel, een entiteit die zich in elk willekeurig lichaam kan nestelen. Dus hebben we te maken met een anonieme moordenaar, een die van de ene toevallige passant naar de andere verplaatst. Dit levert vaak een broeierige, paranoide en ongrijpbare sfeer op; zowel voor de personages (onder leiding van cop Denzel Washington) als voor de kijker.

avatar van *kelly*

*kelly*

Mooie film die ietwat traag opgang kwam, maar die in het midden eigelijk toch begint te boeien, aangezien je dan pas echt begrijpt waar hij over gaat.

Mooie acteerprestatie van die inspecteur, veel actie en logisch redeneringen.

----->4,5*

avatar van Mac Hammer Fan

Mac Hammer Fan

Een originele, beklemmende film. Het verhaal boeide me vanaf het begin en de vertolkingen zijn perfect.

*4*

avatar van Patat

Patat

We nemen een dosis "Invasion of the body snatchers", een scheutje "Jason goes to hell: the final friday" en een laagje "Se7en". Goed door elkaar mixen, zodat de elementen goed door elkaar geschud en lichtjes gewijzigd worden. Et voila: daar is "Fallen", een goede thriller die goed heeft gekeken naar bovengenoemde films en allicht nog een heel pak andere films uit het genre.

In "Fallen" volgen we John Hobbes, een rechercheur die achterna wordt gezeten door de geest van de terdoodveroordeelde Reese aka Azazel, een gegeven dat erg vroeg in de film duidelijk wordt, waardoor er voldoende tijd is voor een sfeer van paranoia en achtervolgingswaanzin, twee elementen waarmee men in deze film goed omgaat.

Het eerste gedeelte van de film is wat minder, maar na een dik half uur komt de film op gang en bouwt hij op naar een spannende finale. Leuke thriller, maar ik vrees dat hij weinig memorabel zal zijn op lange termijn. Daarvoor is hij iets te standaard.

avatar van movielunatic

movielunatic

Wereld film, ik vind hem zelfs beter dan Seven en de bonecollector

avatar van erkin17

erkin17

erg leuke film

was spannend en boeiend

4.0

avatar van Usual Suspect

Usual Suspect

Toch wel een van de beste films van Washington.

De film heeft een dreigend sfeertje, en de spanning blijft tot het einde volop aanwezig.

Verder is het verhaal erg orgineel, en het steeds weer terugkerende nummer (The time is on my side) werkt zeker bij aan de film.

Verder is het einde sterk, en spelen Washington en Goodman geweldige rollen.

4****

avatar van SiSsY bOY

SiSsY bOY

Erg goede film dit met een onwijs goed verhaal. Het is niet echt horro zoals hierboven staat aangegeven. Dat weerhield me in eerste instantie toch een beetje om hem te kijken. Het is meer een thriller.

avatar van ericos

ericos

Horror? Dit is helemaal geen horror!

Maar wel een hele spannende thriller, met net als altijd goed acteer werk van Denzel!

Spannend verhaal met een bovennatuurlijk tintje.

4 *

avatar van DragQueen

DragQueen

Een sterke thriller, met een onderhuidse sfeer, en een vrij origineel verhaal. leuk nummer van de stones, dat her en der in de film verwerkt zit, draagt toepaselijk bij aan het verhaal. de film vond ik spannend en boeiend van begin tot eind. verder klasse acteerwerk van denzel washington en john goodman. 4 sterren.

avatar van FrankieTeflon

FrankieTeflon

Eindelijk een Zwarte als hoofdrol in een typisch Amerikaans actie flick

avatar van psycholamp

psycholamp

• 1960 berichten

Wat me opvalt is, dat bij Hostel iedereen erover valt, dat er in Amsterdam Duits wordt gesproken (wat op zich niet heel erg vreemd is). In Fallen wordt er een Nederlands citaat aangehaald wat "What goes around, comes around" moet voorstellen in het Nederlands. Hoe goed ik ook heb geluisterd, ik kon er geen woord van verstaan. Het was een kleine moeite geweest van de regisseur om even op internet of in een woordenboek te kijken. Verder wel een aardig filmpje, maar niet geniaal.

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Volgens mij komen ze later in de film tot de conclusie dat het helemaal geen Nederlands was wat hij uitkraamde.

avatar van Martijnnn

Martijnnn

Goede film die toch wel heel hard verpest word door een einde wat je met het gevoel achterlaat dat alles voor niets is geweest.

avatar van benan89

benan89

Deze film behoort tot één van mijn toppers, het deuntje blijft in je hoofd hangen.....time is on my side.......yes it is!

Keigoede film die heel veel spanning weet te brengen.

Van mij 4,5*

avatar van Overgewicht

Overgewicht

Geweldige film, is denk de film die ik het vaakst terug gekeken heb.

avatar van dennis1979

dennis1979

Goede film, pakkend verhaal en, naar mijn mening, een geweldig einde!! Niets meer aan doen.

avatar van erkin17

erkin17

dit is echt een goed film

avatar van Creasy_Bear

Creasy_Bear

geweldige film... met een van de beste plotwendingen aller tijden

avatar van Travolta_Jackson

Travolta_Jackson

Ga hem vanavond zeker kijken zag gister een stukje op NET 5 lijkt me zeer spannend.

avatar van Artifact

Artifact

Ik denk dat ik 'm ook maar eens opzet. Interessant plot, Sutherland die als gewoonlijk weer in zijn (thriller) element zit en Denzel als inspecteur. Ik heb er zin in

avatar van Jes-per

Jes-per

Goede film, heb hem ongeveer een half jaar geleden gezien! en vanavond ook zeker kijken.

avatar van Sangoni

Sangoni

yorgos.dalman schreef:

Hier sluit ik mij volledig bij aan. Denzel Washington, één van de betere echte (innemende) karakters spelers in Hollywood; John Goodman speelt ook vrij sterk. Komt nog bij dat ik van dit genre hou, waardoor mijn punt (4.5) verklaard is.

avatar van Tharoy

Tharoy

Perfect acteerwerk, een duister sfeertje, en een goed thrillerelement;

kortom de ingrediënten van een prima film.