Fallen (1998)
Geregisseerd door: Gregory Hoblit
Met onder meer: Denzel Washington, John Goodman en Donald Sutherland
Releasedatum: 28 mei 1998
Plot Fallen
"Detective John Hobbes is searching for a criminal he's already met... already caught... and already killed"
Politieman John Hobbes (Washington) heeft eindelijk seriemoordenaar Edgar Reese te pakken en is getuige van diens executie. Als vervolgens om hem heen verschillende mensen hetzelfde deuntje fluiten als Reese deed tijdens zijn executie, komt Hobbes erachter dat hij met een demoon te maken heeft die door aanraking kan wisselen van lichaam. Als Hobbes iemand vermoordt die was bezeten door Reese moet hij zijn onschuld bewijzen en ook nog proberen Reese te verslaan, maar dit is erg lastig, want hoe versla je iemand die iedereen kan zijn?
John Hobbes
Charles
Charles' Killer
abberline
vlugge japie
Op zich een heel aardige film maar ik vind er te veel toevalligheden en onlogica inzitten om het een echte topper te maken. Wat ik wel erg sterk vond was de manier waarop iedereen van karakter veranderde als ze bezeten waren door Azezel. Lekker freaky was "Time is on my side" in het politiebureau met zijn collega's.
Bambi18
Goede film !! En gelukkig geen happy end XD Bovendien heel goed geacteerd van Denzel.
Eny
In het begin dacht ik, mwah... die "screem-off-voice" irriteerde me, maar toen alles een beetje op gang kwam, vond ik het toch wel een mooie film. Heel simpel gedaan ook allemaal.
Goed, het einde is een beetje flauw, maar dat maakt ook helemaal niets uit: het is een prima thriller vind ik. (als mijn vader het heeft uitgehouden om een héle film te zien zonder te zeuren over dat het onrealistisch is, dan moet het wel een goede film zijn geweest
* * * *
Reihim
in het begin als reese in die kooi zit en iets in het dutch zegt (eerst zegt DW o your a nazi now, en reese zegt no its dutch.
psycholamp
- 1960 berichten
iemand n idee?
Nee. Maar zoals je een pagina of wat terug leest, had ik het daar ook al over. Volgens een gebruiker, komt men er later ook achter dat hij dan helemaal niks zegt, maar dat is mij dan weer niet opgevallen.
Creasy_Bear
kan iemand mij uitleggen waarom op het einde hobbes niet gewoon wegrend nadat hij azazel neerschoot, hij hoefde tenslotte maar 250 meter te rennen
sofripa
Echt een hele fijne film. Goeie acteurs, goed verhaal en 'naar' eind. 4*
Bambi18
Dat vroeg ik me ook al af. Misschien omdat Azazel sneller zou zijn als hij uit een lichaam was? Lijkt me vrij onwaarschijnlijk, maar heb verder echt geen idee..
joeypotter
Super te gekke film, heel spannend en heel goed in elkaar gezet. En dat liedje...dat hoor ik nog dagenlang in mijn hoofd....Time is on my side...yes it is!!!
5 *
Lkw
Mijn uitleg: ik denk dat hij wel aanvoelde dat hij het gebeuren bij dat vakantiehuis (waarbij volgens zijn plannetje in ieder geval één dode zou vallen) nooit zou kunnen uitleggen aan derden. Zeker niet nadat hij eerder al een onschuldig lijkende leraar had neergeschoten. Maw: hij zou voor levenslang de bak ingaan. En omdat hij daar geen zin in had, wilde hij het zo oplossen.
Paranoia troef in deze film, net als in het echte leven trouwens, maar dan duizend keer beklemmender en onberekenbaarder.
Het nadeel van Washington vind ik dat hij altijd zo als Washington aanwezig is. Dat leidt mij wat af. Maar daarmee wil ik niet zeggen dat hij slecht acteert, want het tegendeel is waar.
Film is zeker de moeite waard. 3,5 ster.
Travolta_Jackson
Redelijk goede film, met een goed spelende Washington. Het is wel onlogisch maar daarom is het ook een mystery. Soms zat ik toch nog op het puntje van me stoel(bank).
rom_b
Goede film, de spanning wordt opgebouwd met een zeer onverwacht einde als climax!
akira124
Vermakelijk is deze film, maar het is zeker geen hoogstandje.
Er werd geacteerd met weinig emoties en de film werd op de meeste stukken spannend door de soundtrack. 3***
Een film met hoogte maar meer dieptepunten
Lovely Boy
[ Was het niet iets met 'wie de bal kaatst?']
Pracht rol van Elias Koteas en natuurlijk is Denzel als gewoonlijk op dreef. Ontzettend goede acteur is dat toch.
Het verhaal is heel mooi bedacht...het einde nog beter.
Heerlijk film!
garlic senior
Redelijke film. De film heeft een origineel verhaal, wat dan ook tot het grootste pluspunt van de film gerekend mag worden. Helaas is deze film wat betreft ‘mystery’ niet erg sterk. De film word helaas nooit nagelbijtend spannend, omdat je een te duidelijk beeld krijgt van het verhaal.
De originele twist van de film is vanaf het begin al duidelijk, wat ervoor zorgt dat er weinig mystiek aanwezig is in de film. Zo is er een demoon die zich verplaatst van lichaam naar lichaam. Ik had liever gezien dat ik pas tijdens het onderzoek van John Hobbes erachter zou komen dat er iemand is die lichamen kan overnemen. Later in de film kom je wel meer te weten over deze moordlustige demoon (dankzij Hobbes zijn onderzoek), maar zijn bedoelingen blijven ietwat onderbelicht.
Daardoor voelt het achtergrondverhaal ook niet helemaal compleet aan. Gelukkig zijn de acteerprestaties van een wat beter niveau en de soundtrack vind ik meer dan geslaagd. De sfeer is ook wel aardig, maar echt spannend word het nooit.
Rutte
Hele aardige mystery, met een - zoals altijd - uitstekende Washington.
Ik vond 't verhaal heel even een rare kant op gaan, want ik had de hoes niet al te goed bekeken, en dacht daarom eerst met een politie-thriller te doen te hebben. Dit even terzijde.
Film steekt goed in elkaar, en 't verhaal is verder goed te volgen.
En, inderdaad, dat nummer van de Stones blijft echt wel een tijdje hangen...
3,5 sterren
orbit
- 12092 berichten
Grappig, het eeuwenoude verhaal van evil travels around.. Hoe vaak heb ik dat nou niet in 1000en b-films verfilmd gezien? Het is geen slechte bewerking, maar heeft wel de pech om eigenlijk precies hetzelfde te eindigen als Interview With The Vampire, één van mijn favoriete films, inclusief het aftitelingsnummer van de Stones.. beetje flauw en ook jammer, daarom zeker 2 punten in mindering. 2* verder kom ik niet.
Pastichio Rocker
Heb goede verhalen gehoord over deze film, maar ik vond het maar een cliché-filmpje. De acteurs doen het aardig en het verhaaltje kabbelt rustig voort, maar het wil nergens echt beklemmend of spannend worden, terwijl dat duidelijk wel de bedoeling was. Het einde was ook bedroevend slecht en onbedoeld grappig, maar het ergste vond ik nog wel die cheesy voiceover. God wat heb ik me daar aan zitten ergeren! Jammer. 2*
Bramha Bull
2x
Vermakelijke en spannende bovennatuurlijke thriller met de degelijke Washington en een uitmuntende Goodman. Had meer in gezeten maar het eind is prima. Goed.
DeCol
Zeer goede en spannende thriller. Sterk acteerwerk. Toch ontbrak er iets wat voor mij de film uitstekend maakt. Het einde is wel ongeveer zoals ik verwacht had, maar daarom zeker niet minder.
Ik ben altijd geinteresseerd in het theme bovennatuurlijke zaken, demonen etc en met dat concept zijn er al een aantal erg spannende films gemaakt. Ik noem meteen het grootste minpunt van Fallen: Het is niet spannend. Ik ben niet geschrokken en ik zat niet 1x in spanning. Vanaf het begin weet je al wat er gebeurd in de film, namelijk het menselijk lichaam innemen en weer verlaten. Jammer, zon film moet juist meer aan je verbeelding overlaten. Het concept van een vrijgekomen demoon is gewoon goed maar het is gewoon te simpel uitgewerkt. Niet dat de film zo moet zijn, maar Schwarzeneggers End of Days had hetzelfde concept met een demoon, in dat geval Satan zelf, die op aarde kwam en een lichaam overnam. Die film vond ik wel erg spannend. Fallen was me te rustig, te geweldloos, te weinig mysterie....
Wel nog even 2 positieve zaken noemen. Denzel Washington was weer goed in zijn rol, zoals altijd. Prettig acteur. En wat ik wat echt heel positief vond aan de film was het einde. Heel sterk gevonden en de film eindigde dan ook briljant. Dacht dat we er waren, kreeg je in de allerlaatste seconden toch nog een aparte maar wel sublieme plotwissel. En toen was de film voorbij...zeer goed!
Alles bij elkaar een voldoende, maar wel een kleine.
SubzeroX
You'll come running back to me
Dat is echt iets wat is blijven hangen als je die film kijkt
heel mooi gedaan van de makers
AC/DC
Is dit die film dat ze op het einde naar het bos gaan, en uiteindelijk de demoon in zo'n kleine hondje gaat?
Of heb ik de verkeerde gezien?
combi
- 20609 berichten
Of heb ik de verkeerde gezien?
AC/DC

Ok bedankt