Fallen (1998)
Geregisseerd door: Gregory Hoblit
Met onder meer: Denzel Washington, John Goodman en Donald Sutherland
Releasedatum: 28 mei 1998
Plot Fallen
"Detective John Hobbes is searching for a criminal he's already met... already caught... and already killed"
Politieman John Hobbes (Washington) heeft eindelijk seriemoordenaar Edgar Reese te pakken en is getuige van diens executie. Als vervolgens om hem heen verschillende mensen hetzelfde deuntje fluiten als Reese deed tijdens zijn executie, komt Hobbes erachter dat hij met een demoon te maken heeft die door aanraking kan wisselen van lichaam. Als Hobbes iemand vermoordt die was bezeten door Reese moet hij zijn onschuld bewijzen en ook nog proberen Reese te verslaan, maar dit is erg lastig, want hoe versla je iemand die iedereen kan zijn?
John Hobbes
Charles
Charles' Killer
Liesha
leuk, orgineel en fijn acteerwerk
maarem.. ze zenden 'm zo'n beetje om de 2maanden uit. nu heb ik m wel gezien hoor):
Glacius
Wow maar 5x reclame..
Laatste keer dat ik een film op een commerciele zender kijk.
Dutchmeister
Wow maar 5x reclame..
Laatste keer dat ik een film op een commerciele zender kijk.
Jezus wat irritant he! Film was opzich vermakelijk. Duurde redelijk lang (of kwam dat door de reclames?) maar kon mij toch goed blijven boeien. Bepaalde stukken waren wel goed in elkaar gezet en daar kreeg je zelf ook wel een vreemd gevoel bij. Vooral dat stuk dat hij eerst in het bureau zit en dat eerst al zn collega's overgenomen worden en dat dat verder gaat op straat. Hoe hij door iedereen aan gekeken wordt. Cool stukje! Einde ook goed.
Wilde 3* geven maar geef toch 3,5
Mads Smikkelsen
Aardige thriller met DW, (35 min. reclame) ik werd alleen wat kriegel door dat bovennatuurlijke gedoe en de daarbij behorende cameravoering. Het verhaal is fictie en niet de sterkste in zijn soort.
Resh
Een sterke spannende thriller, zeker een aanrader. Sterk acteerwerk!
Rosicky
Te veel saaie middenstukken maken dat deze film minder sterk is dan dat ie zou kunnen zijn. Wel een sterk plot en dito acteurs.
Dutch Ownage
leuke film. snap alleen niet waarom hobbes op het laatste niet gewoon jonesy met azazel in hem laat doodgaan en zelf 250 meter verder vlucht zodat azazel niet meer ver genoeg kan komen om in hem te gaan. Oke, hij heeft nu wel een aantal moorden op zijn conto, maar is dat het waard om voor te sterven?...
voomzap
Beter om de Fan-Edit "Azazel" te zien.
hannes64
- 1926 berichten
Had voor mij wel in de tip , of anders top 100 kunnen.
Een echt zeer goede film..............de Fanedit was ietsjes beter.
"Time, is on my side.....yes it is"...............
kArIzMa_Movie
Fallen is een zeer boeiende en originele film van Denzel. Dit is een film die voor kippenvel kan zorgen, want het heeft gewoon een zeer interessant en pakkend verhaal, die goed is uitgewerkt. Geniaal hoe Denzel de zaak heeft opgelost, er moesten wel een paar doden voor vallen, maar toch heeft ie de zaak mooi opgelost. Althans... Hij heeft het niet echt opgelost, maar eerder mooi aangepakt. Het einde vond ik wel een klein beetje jammer. Kon Azazel ook in dieren? Waarom was ie niet eerder in een duif gegaan, zodat ie 'm kon prikken? Nee. Ik vond het einde gewoon jammer.
Norma
Rdelijke thriller, ook omdat een thriller met Denzel maar zelden veel minder dan redelijk lijkt te kunnen worden. Jammer vond ik de effecten, die wazige beelden (zie de poster, zou ik zeggen)die moeten suggereren dat je door de ogen van de demon kijkt, dat zag er nogal rommelig en goedkoop uit. Toch een aardige en vlotte uitwerking van het verhaal, dat zo nu en dan iets te vroegtijdig dingen weggeeft maar waarbij het degelijke acteerwerk veel goed maakt.
Z*RO
Persoonlijk vond ik het demonengedoe nogal jammer. De film begint voor mij erg goed. Er worden moorden gepleegd die nogal lijken op die van Reese, hoe zou dat kunnen? Het leek me een sterke politiethriller te gaan worden met een psychologisch snuifje, genre 'Seven' of 'Bone collector'.
Jammer genoeg moesten er dan maar demonen aan te pas komen...
Al bij al wel een vermakelijke film met goed acteerwerk van Denzel Washington (uiteraard).
TheVoice
Films met Denzel Washington zijn over het algemeen altijd goed te pruimen. Ik vind dit ook weer een echte sterke thriller.
SInds ik de film gezien heb, kan ik ook niet meer gewoon naar de Rolling Stones luisteren, zonder aan de film te denken. Zo lekker creepy
the new guy
Azazel: "Please allow me to introduce myself
I'm a man of wealth and taste
I've been around for a long, long year
Stole many a man's soul and faith
I was 'round when Jesus Christ
Had his moment of doubt and pain
Made damn sure that Pilate
Washed his hands and sealed his fate
Hope you guess my name
But what's puzzling you
Is the nature of my game
I stuck around St. Petersburg
When I saw it was a time for a change
Killed the tsar and his ministers
Anastasia screamed in vain
I rode a tank
Held a general's rank
When the blitzkrieg raged
And the bodies stank
Pleased to meet you
Hope you guess my name, oh yeah
Ah, what's puzzling you
Is the nature of my game, oh yeah
I watched with glee
While your kings and queens
Fought for ten decades
For the gods they made
I shouted out,
"Who killed the Kennedys?"
When after all
It was you and me
Let me please introduce myself
I'm a man of wealth and taste
And I laid traps for troubadours
Who get killed before they reach Bombay
Hope you guessed my name, oh yeah
But what's puzzling you
Is the nature of my game, oh yeah, get down, baby
Hope you guessed my name, oh yeah
But what's confusing you
Is just the nature of my game
Just as every cop is a criminal
And all the sinners saints
As heads is tails
Just call me Lucifer
'Cause I'm in need of some restraint
So if you meet me
Have some courtesy
Have some sympathy, and some taste
Use all your well-learned politesse
Or I'll lay your soul to waste, um yeah
Pleased to meet you
Hope you guessed my name, um yeah
But what's puzzling you
Is the nature of my game, um mean it, get down
Woo, who
Oh yeah, get on down
Oh yeah
Oh yeah!
Tell me baby, what's my name
Tell me honey, can ya guess my name
Tell me baby, what's my name
I tell you one time, you're to blame
Oh, who
woo, woo
Woo, who
Woo, woo
Woo, who, who
Woo, who, who
Oh, yeah
What's my name
Tell me, baby, what's my name
Tell me, sweetie, what's my name
"
the new guy
De hele film is eigenlijk rond dit nummer gebouwd. Super idee. Kreeg echt kippenvel bij de aftiteling, toen ik voor het eerst écht naar de text luisterde.
Arbiter
De muziekje die Azazel bij iedereen zingt echt grappig, maar voor de rest een spannende film tot op het laatste moment.
Arbiter
Is dit die film in een bos op het laatst?
Ja en de kat.
papaEd
spannende thriller was lang geleden dat ik deze wéér eens gezien had.
Verhaal zat goed in elkaar en de film bleef ook boeiend tot het einde.
Wederom een goeie rol van Denzel.
moviemafketel
- 19752 berichten
Wel weer een spuuglelijke poster zeg!
Doet de film geen recht.
wrist
Is dit die film in een bos op het laatst?
yep, dat is deze film.
steengoed, ik ga 'm vanavond nog maar eens zien.
Triple G
Aardige thriller, redelijk origineel en degelijk geacteerd. De rol van Sutherland was helaas vrij vaag en het demon verhaal had nog wel wat strakker gekund. Heb me echter prima vermaakt...
deLeeuw
- 1944 stemmen
leuk, orgineel en fijn acteerwerk
Nou dat valt wel mee hoor:
zaterdag 9 november 2002, 21:00 uur (Yorin)
donderdag 14 augustus 2003, 20:30 uur (RTL 5)
zaterdag 28 februari 2004, 21:00 uur (Yorin)
vrijdag 21 januari 2005, 22:20 uur (Net 5)
vrijdag 13 januari 2006, 20:35 uur (Veronica)
donderdag 22 juni 2006, 22:35 uur (Net 5)
vrijdag 22 september 2006, 22:35 uur (Net 5)
vrijdag 30 november 2007, 20:30 uur (Net 5)
vrijdag 20 juni 2008, 22:55 uur (Net 5)
vrijdag 17 april 2009, 22:20 uur (Net 5)
zaterdag 20 februari 2010, 22:00 uur (Veronica)
Maar het is inderdaad al een Algemene TV-film aan het worden!
kramersietse
Heb wel vaak over de film gehoord, maar ben geen echte Denzel fan, gooi al mijn scrupules overboord en ga vanavond kijken. Hoop nu dus wel dat ie echt zo goed is als beweerd op deze pagina's.
Het mooie aan Denzel Washington is dat hij altijd zo normaal is gebleven, totaal geen zweverig persoon ook. Zag hem laatst bij Letterman in de show, snap nog steeds niet waarom ik nog altijd twijfel als ik zijn naam op een filmposter zie staan. Tenslotte heeft die man al zat beeldjes en andere aansprekende prijzen gewonnen.
Zal wel echt aan mij liggen, misschien dat ik na vanavond definitief om ben.
riefenstahl
Kramersietse, ik herken wat je zegt; ik ben ook geen Denzel-de immer brave goodiegoodie-fan maar in deze film stoort dat niet.
Prijzen zeggen ook niet alles hoor, ik heb in ieder geval nog nooit een verpletterende acteerprestatie van deze in mijn ogen ééndimensionale acteur gezien.
Nadeel van hele hoge verwachtingen voor wat betreft een film kan zijn dat die niet waargemaakt worden maar ''Fallen'' is goed en origineel.
De scene bijv. dat Denzel over straat de dader achtervolgt en diverse -random- personen hem toespreken is een memorabele want zeer creepy en spannend.
kramersietse
Ik ben benieuwd hoor riefenstahl, qua smaak liggen we niet al te ver uitelkaar aan je stukje te lezen.

The Hurricane
Biografie / Sport, 1999