Fallen (1998)
Geregisseerd door: Gregory Hoblit
Met onder meer: Denzel Washington, John Goodman en Donald Sutherland
Releasedatum: 28 mei 1998
Plot Fallen
"Detective John Hobbes is searching for a criminal he's already met... already caught... and already killed"
Politieman John Hobbes (Washington) heeft eindelijk seriemoordenaar Edgar Reese te pakken en is getuige van diens executie. Als vervolgens om hem heen verschillende mensen hetzelfde deuntje fluiten als Reese deed tijdens zijn executie, komt Hobbes erachter dat hij met een demoon te maken heeft die door aanraking kan wisselen van lichaam. Als Hobbes iemand vermoordt die was bezeten door Reese moet hij zijn onschuld bewijzen en ook nog proberen Reese te verslaan, maar dit is erg lastig, want hoe versla je iemand die iedereen kan zijn?
John Hobbes
Charles
Charles' Killer
Peter
Tegenvallend bij herziening.
Over het algemeen vind ik thrillers (op Hitchcock films na) voor een tweede keer meestal minder goed dan de eerste keer. De spanning en nieuwsgierigheid naar de ontknoping is dan weg.
FisherKing
Zit iets in.
Kan ook zijn dat de film toch niet zo sterk was als je dacht. (veel kunstgrepen, stom einde)
Ook voor goede thrillers geldt toch (of zou MOETEN gelden): Beter bij herziening.
Basic Instinct bijvoorbeeld. Ook een thriller maar blijft bij herziening intrigeren. (en natuurlijk de Hitchcocks.)
empirekees
Goeie film, kwam pas goed opgang toen de demonen kwestie in het verhaal duidelijk werd. Mooi acteerwerk van vooral John Goodman en Donald Sutherland, maar Washington deed het aardig.
Vyvre
m'n eerste reactie was:
WAT LULLIG~! WHAHAHAH!
acteerprestaties ontbreken niet, mag je eigenlijk ook wel verw8 van zo'n cast
Het is verw88, niet verw8.
Derkje
IJzersterke thriller, met goede rollen van Washinton en Goodman. Geeft het liedje van de Stones wel een nieuwe dimensie! Dikke 4!
xwp
ik vond het een aparte en sterke thriller. Zoals al eerder gezegd is, je moet even in het verhaal komen en de demonen kwestie kennen. Ik vond de begin scene er goed alleen het einde viel wel wat tegen.
het is wel een aanrader
Phoenix
Na al zo'n 30x het einde langs te hebben zien flitsen wilde ik de film nou wel eens in zijn geheel zien. En zelfs nadat ik het einde al zo vaak had gezien kwam ik nog voor een verrassing te staan namelijk dat de voice-over niet van Hobbes is maar van Azazel zelf. Dit getuigt toch van een erg intelligent plot (voor een demonenverhaaltje).
Tel daar een sterke cast (wat is die Washington toch een begenadigd acteur! Jammer dat hij niet nét die rollen krijgt waarin hij echt in kan uitblinken voor een oscar (die hij natuurlijk wel had verdiend maar niet voor die rol in Training Day)) en een paar originele scènes bij op (de achtervolgingen!) en je hebt een erg sterke thriller.
Wel jammer dat de muziek van de Stones niet wat vaker terugkwam, geeft toch ontzettend veel sfeer aan die laatste scène. 4*
[edit]Ohoh! Ik zie dat ik er al op had gestemd. Dat was stout van mij![/edit]
Justice4All
Ik dacht dat ze "tikkertje" aan het spelen waren.
In ieder geval, ik ga 'em nog een keer huren en beter opletten. Misschien krik ik mijn sterretjes dan wel omhoog. Op dit moment hou ik op 2,5 sterretjes
salvatore
- 1937 berichten
Een goede film, het einde kon alleen wel beter...
mee eens
DaveV
mee eens
Verklaar je nader. Heb weinig betere einden gezien. Verrassend, origineel en je achterlatend met een onbehagelijk gevoel (zoals bij Seven en Arlington road).
Londerzelenaar
ja echt wel, het begin en midden was al goe , ma het einde sloeg alles, blijft nog lang nasiddere
*****
K_Republic
het einde kon vééél beter als je weet dat die djinn van lichaam kan veranderen en je zit midden in het bos dan weet je toch dat hij alleen al van het kleinste dier bezit kan nemen om zo te ontsnappen (in dit geval een kat). Dus het einde is ech heel zwak waardoor het de rest van de film een beetje verknalt.
morpheus
Redelijke thriller die zich sfeervol in een rustig tempo ontvouwt zonder als te veel poespas maar altijd interessant blijft. Dit laatste is vooral te danken aan een voortreffelijke Denzel Washington.
Het einde is helaas beetje een anticlimax waar de filmmakers beter over na hadden moeten denken.
***
Larude
Gewoon een lekkere thriller, die een eng sfeertje weet te creeeren! Niet teveel lastigs rondom demonen met bezweringen, knoflook, kruisen etc. Gewoon rechttoe rechtaan! De film wordt geen enkel moment saai of het tempo te traag; het is voor mij ook onduidelijk in welke situatie de demoon nu weer zal opduiken; er is veel afwisseling! Ik kom tot een dikke 4!
Beetje
Zeker een goede thriller!
Time is on my side , die loop ik al 2 dagen te fluiten...
word er zelf ook een beetje moe van
Moity
topfilm, door het goede acteerwerk (van met name goodman en washington), het originele verhaal en het schitterende liedje van de rolling stones.
Disk
damon
Wat ik nog steeds niet snap is dat de eerste moordenaar zegt dat ie "dutch" (nederlands) praat terwijl dat (denk ik) niet zo was
weet iemand waar dit op sloeg? 3*
mikey
Occulte thriller, lijkt soms een beetje op de exorcist en se7en. Maar nog wel aardig gedaan voor een tussendoortje. Wel veel kitsch en zoals bijvoorbeeld nachtelijke regenbuien op ramen, herfstkleurtjes, etc... en nooit echt spannend. 2.5
boondock
weet iemand waar dit op sloeg? 3*
Dat sloeg ook gewoon nergens op, maar dat zie je wel vaker in amerikaanse films. Die denken dat we in Europa allemaal de zelfde taal spreken..

The Hurricane
Biografie / Sport, 1999