Genre: Horror / Thriller
Geregisseerd door: Greg McLean
Met onder meer: Sam Worthington, Radha Mitchell en Michael Vartan
Plot Rogue
"How Fast Can You Swim?"
Een Amerikaanse schrijver reist door de outback in Australië en sluit zich aan bij een groep toeristen die het Kakadu National Park willen ontdekken. Wanneer ze echter genoodzaakt zijn om op een alarmsignaal af te gaan, treden ze een onbekend territorium binnen waar een reusachtige krokodil het op hen heeft gemunt...
Kate Ryan
Elizabeth
Allen
Collin
TimZor
Redelijk een standaard verhaal. Acteren was af en toe slap.
Worthington is toch hier 't meest bekend en toch zo'n kleine rol met een lugubere einde.
Ligt eraan hoe je het bekijkt deze film was voor Terminator en Avatar en toen was Worthington nog niet bekend dus kijk niet op van het kleine rolletje van hem. Wel leuk om hem eens in actie te zien voordat hij naar de grotere films ging.
Vondt ik ook met Mia dat je haar hier zo ziet voordat ze bekend werdt met Alice in wonderland.
Voor de rest vondt ik het best een redelijke film met vooral veel mooie beelden van de natuur
Simoensk
Deze film kon ermee door en krijgt van mij dan ook de helft.
De krokodil kwam zeer realistisch en mooi over. Ook de locatie was prachtig. De moorden mochten wel iets beter en gruwelijker getoond worden. De acteerprestaties waren ondermaats. Ook stoorde ik me aan het feit dat als men net uit het water kwam zo nog eventjes rustig aan het water bleven liggen tot de krokodil ze eventjes kwam opeten terwijl men allemaal heeft gezien hoe de eerste persoon aan het eilandje werd opgegeten. Als ik in die situatie zat zou ik als de bliksem zo ver mogelijk van het water staan.
Butchers
Héél voorspelbaar. Dat ie op 't einde in het krokodillen nest terecht ging komen kwam ik al te weten van toen hij als laatst overbleef en het meisje mee werd gesleurd in het diepe water. Dat voorspeld de tijd balk alleen al. Voor de rest is de film ok, heb wel genoten. Prachtige beelden ook van Australië. Jongens toch, what I would give to be an Australian.
Jawaddedadde
Na het uitstekende Wolf Creek een iets matigere doch nog steeds vermakelijke film.
Verhaaltje is simpel en uiteindelijk redelijk voorspelbaar allemaal, maar de eindscène in het hol van de krok (vat dit niet verkeerd op) maakt veel goed. Sterk staaltje van spannende cinema daar. Net zoals in Wolf Creek krijgt ook hier de Australische natuur de nodige aandacht wat voor heel wat mooie plaatjes zorgt. De krok zelf zag er meer dan behoorlijk uit, toch niet onbelangrijk.
Voor de rest geen straf om deze film uit te zitten maar steekt er nergens echt bovenuit.
Behoorlijk.
Leip079
Aardige film! Heb vooral genoten van de natuur van Australie. Echt prachtig! 3*
TragieStar.*
Heb de film vanavond opgenomen
Dus zal de film wel volgende week bekijken, ben benieuwd
Ducoz
Heb hem nu opstaan (RTL 5) ben benieuwd! Hopelijk houden ze zich een beetje in met de reclames..
Testa-Rossa
Deze film is mede mogelijk gemaakt door hybride frictie autotjes
eppo349
Verrassend goed gemaakte (fotografie) film. bij vlagen erg spannend. Ze kunnen ze slechter uitzenden bij RTL 5, op de late avond.
Leno
Daar waar tegenwoordig vergelijkbare films vaak flink over de top zijn en vol rondborstige dames, is deze film een stuk serieuzer. Dat heeft zowel voor als nadelen. Je kunt je hier wat beter in de situatie verplaatsen, maar eenmaal goed en wel gestrand wordt het toch wat minder interessant en verloopt het allemaal voorspelbaar. Humor zit er eigenlijk niet in en gore ook nauwelijks, dat had het misschien nog wat interessanter kunnen maken. Desondanks een redelijke film die in ieder geval de setting mee heeft.
hedrick
vermakelijke film, waarin ook veel aandacht is besteed aan veel beelden van Kakadu National Park Australie. Echter ligt de voorspelbaarheid van de film er duimdik bovenop en gezien ze gebruik hebben gemaakt van een gigantisch roofdier, die overigens wel geloofwaardig eruit ziet, hadden ze mijn insziens wel wat meer kills in de film mogen maken. Wel een vermakelijk laatste kwartier, die boven de rest van de film uitsteekt
TragieStar.*
Vandaag bekeken en vond het een zeer aangename film.
Het begon een beetje afrikaan-achtig maar dat vond ik dan weer juist leuk. De opening met de buffel (of wat het dan ook was) vond ik erg zielig, en hij/zij was zo lief
Daarna kreeg je mooie beelden te zien van de omgeving en dat was echt geweldig mooi. Na 25 minuten kwam de film pas opgang en begon de spanning op te lopen. Kate (Radha Mitchell) was de voornaamste reden dat ik deze film wou gaan bekijken, en ze acteert gewoon erg goed. Ik moest op het begin erg aan haar accent wennen, maar dat vond ik later wel weer leuk want dat paste goed bij haar rol.
Daarna kwam Sam Worthington in beeld, en hij was echt weer lekker te noemen
Alleen jammer dat hij zo'n kleine rol had, en vroeg doodging, wat ik echt niet had verwacht
Dus zoiezo geen standaard thrillertje
Vond het weinig horror bevatten.
Vond het eerst ook onvoorspelbaar dat Kate doodging, waar ik ook even mijn tranen moest inhouden, ik kon het gewoon niet geloven. Gelukkig kwam ze later nog terug, wat wel weer nep was helaas.
Kevin de hond was echt heel lief, toen hij ook werd opgegeten was ik al helemaal verloren
De opbouw was gewoon erg goed, zoals de opening en daarna het rustige en prachtige landschap voorbij laten komen en de personages voorstellen. Daarna werd er veel tijd besteed aan de personages die vast kwamen te zitten op het eiland, waar iedereen natuurlijk weer vele irritante acties maakt. Daar kon ik me echt aan storen. Later kreeg je Pete zijn noodlot te zien met zijn weg terug naar de bewoonde wereld. Hij is trouwens ook niet verkeerd
Ik heb erg genoten, alleen jammer dat ik het einde niet helemaal heb kunnen zien. De opname werd gestopt
Maar zoveel zou er niet meer gekomen zijn denk ik.
Vrij spannend, en daarom geef ik deze film toch een voldoende omdat het meer laat zien dan andere standaard horror's en thrillers laat zien. Niet voor meerdere keren, maar wel aan te raden.
Achja, je moet er van houden he,
Overigens waren de acties van de krokodil(len) wel erg nep te noemen, ze zagen er wel weer realistisch uit maar het had natuurlijk beter gekund.
Daarom 3*
Scheurleer
Heel mooi beelden. Maar daarvoor kunnen we natuurlijk ook naar National Geographic kijken. Fimtechnisch vond ik het allemaal niet zo bijzonder. Heel traag verhaal, redelijk geacteerd, mooie setting. De croc's zagen er wel goed uit, maar je krijgt als kijker wel de indruk dat die beesten alleen maar liggen te drijven en dan aanvallen.
Justinvdk
Heb 'm gezien en het was wel een redelijke film. Geen hoogvlieger maar prima voor een avondje thuis. Heb prachtige beelden van Australië gezien. De film zelf was wat je ervan verwacht. Geen hoogstaand acteerwerk, standaard verhaaltje. Maar het zit prima in elkaar en er waren ook best een aantal spannende momenten. Prima film voor op een doorsnee avond, laat ik het daar bij houden.
filmsz
Voor prachtige beelden kijk je een docu of ga je naar buiten, wat over blijft in deze film is een krokodil en een belachelijk verhaal, kortom niks, heb me rot gelachen om dat einde in die krokogrot.
jipt
Best wel cool. Mensen krijgen een rondreis door een moeras met een bootje en worden aangevallen door een reuze krokodil! En die krokodil is badass!!! Dat beest ziet er echt vet uit. Eerste deel is erg mooi, leuk opgebouwd, coole rol voor Sam Wohrtington. Tweede deel, op het eilandje kakt af en toe een beetje in, einde maakt het dan weer goed. Het eind gevecht is erg cool, erg over de top en ongeloofwaardig, maar wel cool. Voldoende
juhnzun
Deze film begint sterker dan andere in zijn gerne zoals Anaconda en Lake Placid
maar blijkt uiteindelijk wellicht zelfs slechter tezijn doordat hij aan het begin realistisch poogt tezijn
maar al snel overspoelt wordt met onzin en fantasie
de croc die tevens duidelijk fake en absurd groot was had er kennelijk nogal moeite mee om op het eilandje tekruipen
tegen het einde weet tie zich echter een weg door de jungle tebanen om vervolgens als een soort godzilla tekeer tegaan ondergronds
Black Water (2007)
Veel meer serieus en realistich in alle opzichten
Bottleneck
Sjonge hoe kun je een film verkrachten.. Het begint zo mooi met de natuurbeelden en de rustige intro die veel belooft en zichzelf redelijk serieus lijkt te nemen, maar vervolgens is driekwart van de film slap, onnodig lang in het donker en met oninteressante ruziënde personages waarvan er ook nog eens teveel zijn, minstens tien ofzo.
Als slotstuk krijg je een Hollywoodsiaans gevecht met een vijftien meter groot grommend beest dat de lompste capriolen uithaalt en een suf einde - En ze leeft nog, ahh... - Hij ziet er imposant uit, maar het is niet spannend. Op deze toer had het nog wat kunnen worden als er flinke gore zou zijn, maar helaas ook dat niet.
Bij Wolf Creek kwam de regisseur nog goed weg met de mooie setting van een verder redelijke film, maar bij Rogue lukt dat niet meer. Uiteindelijk een karakterloos geheel, en toen kwam er een hele hele grote krokodil en die blies het verhaaltje uit.
Senta
Mooie beelden, spanning bouwde geleidelijk op, goede sfeer en prachtige natuur. Wat me wel verbaasde, waarom zochten de touristen het niet hoger op, land zou wel onder water komen te staan maar dan zoek je toch hogere gebieden op?
Corcicus
Wat een ongelooflijke teringfilm dit. Er gebeurt de hele tijd niets. Zo kun je het nog 't beste omschrijven: Er gebeurt gewoon volstrekt niks en af en toe zwemt er iets voorbij dat op een krokodil lijkt van papier-maché. Rotslechte cgi, maar dan ook echt extreem. Bloed? In de laatste episode van my little pony was er meer gore te zien. En dan dat dekselse geouwehoer van de acteurs, kon me dat even niet boeien zeg. Enkel de natuurbeelden zorgen ervoor dat er toch nog iets was om punten aan te geven.
Nitrouz
Rogue is een leuke wegkijker uit Australië die helaas op geen enkel moment het niveau haalt van de eerste film van diezelfde regisseur. Want Wolf Creek is een van mijn favoriete horrorfilms, waar deze Rogue niet iets is wat mij lang zal bijblijven.
Een schitterende omgeving is een van de troeven van Rogue. Het sfeertje zit er al goed in de eerste 10 minuten, vooral door de schitterende beelden en de luchtige conversaties. En er zitten best wat leuke acteurs tussen, en met zo'n grote groep irriteren er maar erg weinig gelukkig.
En ook de spanning zit er best behoorlijk in, want vanaf het moment dat de pleuris uitbreekt zit de kijker toch wel redelijk vol spanning te kijken. En ook de krokodil zelf ziet er meer dan prima uit, wat een gigantisch beest weer!
Maar helaas mist de film de originaliteit, en helaas het cliché einde doet mij van een kleine 3 sterren toch een halfje afhalen. Zeker een leuke wegkijker uit Australië.
michelx
heb de film net gezien..viel toch een beetje tegen..
de crocodile komt wel heel mooi over(ben grote fan van crocodile)
maar de acteer prestaties waren ondermaats. en het was ook vaak voorspelbaar wanneer hij z'n tanden liet zien
maar over het algemeen een geslaagde film
ThaMovieVoter
RuudC
Goed, de krokodillen en de (Australische) landschappen zien er mooi uit, maar als ik dat wil zien, kijk ik liever naar Animal Planet. Het verhaal is erg voorspelbaar en ook hier is het nagelbijten en vol ongeloof je hoofd schudden vanwege de domme dingen die de personages doen. Over het algemeen is het een leuke film. Een paar keer is het goed schrikken en slechte dingen zie je hier eigenlijk niet terug. Aan de andere kant is het ook niet bepaald memorabel of de moeite van een herziening waard.
Filmkriebel
Greg McLean weet duidelijk wat een goede thriller moet inhouden. Geen sadistische brutaliteiten maar een meer dan deftige nature horror. Opnieuw toeristen in problemen als gemeenschappelijke noemer met Wolf Creek... en opnieuw John Jarratt in een rol. Rogue is op bepaalde momenten erg spannend. Telkens wanneer er iemand het water in kroop, neep ik de billen al samen. De situatie waarin de personages zich bevonden was hopeloos genoeg hiervoor. McLean blijft braaf met het goor. Terwijl kroks geen onderscheid maken tussen mensen (hapje vlees is een hapje vlees) blijft de krokodil met zijn tanden van het jonge meisje zodat enkel de minst interessante personages opgevreten werden . De laatste 15 minuten waren enorm spannend. Ik genoot ook erg van de mooie natuurbeelden, de gelikte regie en de knipoog naar Jaws. Meer verwachtte ik er niet van.
Krokodillenknipoog.
Door te schommelen met de focus op verschillende hoofdpersonages, valt er ondanks enkele clichématige paden genoeg te genieten van deze krokodillenfilm. Het gaat niet zozeer om het bloed maar des te meer om de spanning, die automatisch wordt opgeroepen wanneer het water stijgt en een ieder kopje onder zal moeten. Tegen het einde wordt het verhaal al ongeloofwaardiger, hetgeen de film amper schaadt en een welkome knipoog oplevert.
Goed.
disneystore
De eind credits zijn wel lollig.
Valt best wel mee alleen wat voorspelbaar enzo. Zoals iedereen zegt zijn de landschappen wel mooi. De krokodil ziet er best oké uit, snap niet waarom iedereen hem zo fake vind, stoorde me er nu ook wel niet zo zwaar aan. Best goede film maar de voorspelbaarheid en het zwakke verhaal storen me te erg. Daarom 2,5
TVerboven
Fijn om Worthington hier te zien, beter acteer werk dan in zijn huidige werk. Het verhaal is zeer spannend, maar voorspelbaar. Waarom blijven ze zo dicht bij het water dan? En ik heb mij ook hopeloos geirriteerd aan die hysterische vrouw bij de touwscene. Het einde is wel beter dan verwacht.
ibendb
Slechte krokodil...
Deze film is echt voorspelbaar. Je weet gewoon wie er doodgaat en wie er overblijft. Ik vond de film nergens echt spannend of eng. En aan sommige acties van de personages zou je je echt aan kunnen ergeren. 2*

Mysteryklassieker 'The Da Vinci Code' met Tom Hanks vrijdagavond op televisie

La Guerre du Feu
Drama / Avontuur, 1981

Little Murders
Komedie, 1971
crocodiletouristdierlijke aanvalhorrordieren in het wildreizenschepselsurvival horroroutbackcrocodile attackman against nature animal horrorinspired by true story